Dit is de goedkoopste Ferrari F12 van Autotrack

Auteur: , 25 Reacties

De F12berlinetta heeft inmiddels een opvolger in de vorm van de 812 Superfast. Vergeet de nieuweling. Hou een ton over voor benzine en scoor een occasion.

Ja, de 812 Superfast is een briljante supercar, maar dit betekent niet dat de F12berlinetta een verouderd apparaat is. Oké, het interieur haalt het niet bij zijn opvolger. De 6.3 V12 onder de kap maakt echter een hoop goed. Bovendien is zo’n occasion een stuk voordeliger in vergelijking met een gloednieuwe 812 Superfast.

De goedkoopste Ferrari F12berlinetta op Autotrack kost je 244.500 euro. Het gaat hier om een exemplaar uit 2013 met bijna 40.000 kilometer ervaring. Met deze Ferrari is dus goed gereden. Deze auto had een catalogusprijs van 387.749 euro. In vergelijking met dat prijskaartje is 244k een mooie aanbieding. In vergelijking met zijn directe concurrent, de Lamborghini Aventador, is de F12berlinetta een gunstigere occasion qua prijs. Hoewel de afschrijving al behoorlijk is, kan het lonen om nog even te wachten. Flaneer een jaartje in een andere auto en kijk dan nog eens wat de prijs doet.

De Ferrari is grijs van kleur met een donker interieur. Niet heel spannend allemaal. Een gemis? Het staat de F12berlinetta niet verkeerd. Voor het schreeuwerige kun je bij Lamborghini shoppen. De advertentie bekijken kan hier.25 reacties

De grijze kleur staat hem wel goed. Maakt de auto wat ingetogener (voor zover dat kan). Alleen jammer van het zwarte interieur. Dat zou ik zelf nooit kiezen. Zeker niet bij Ferrari waar je de keuze hebt uit alle kleuren die je maar wil.
Wacht heel even meneer de verkoper, dan zet ik m’n huis even op Funda en kom ik hem volgende week halen!
@fanboy: jij hebt vertrouwen in bijzonder snelle verkoop van je woning ;)
@peke: mijn moeder zette ons huis te koop op facebook, binnen een week was het verkocht. Dus het kan wel hahaha
@peke: niet heel gek toch met de huidige woningmarkt? De vraag is alleen of hij na de verkoop wel genoeg overwaarde overhoudt voor de aanschaf… ;)
@stefje: en er gaat ook nog eens meer dan 50% van de verkoopsom naar de belasting als je het uitcashed. Niet wanneer je er een andere woning voor koopt maar wel als je het op je rekening nummer wilt.
@peke: zou heel goed kunnen. Ik had dat namelijk niet, maar heb m’n huis binnen een week verkocht. Dus het is blijkbaar wél mogelijk.
@peke: Een week is hier al lang.
@peke: Mijn vader is fotograaf voor verschillende makelaardijen. En sommige huizen gaan echt zeer snel hoor!
@fanboy: dan moet je wel al een heel eind op weg zijn met de aflossing van je hypotheek :) En anders heb je ook geen probleem zou ik zeggen….
@davelepeef: Ik zou dit best kunnen doen, maarja, dan heb ik geen huis meer (en ik denk ook geen vrouw en kinderen meer :D )
Ik heb in het begin erg aan de achterkant moeten wennen en alle gaten in het plaatwerk. Maar wat mij betreft droogt hij aardig op! Toch vind ik een FF nog steeds gaver!
Naar het schijnt heeft @viezefreddyw een dag verlof aangevraagd om z’n Ferrari om te ruilen.
@vonklausenburg: Meh.. Nooit fan geweest van auto’s met matte kleur. Vind dit geen mooie F12. Liefst een rode (natuurlijk) of een blauwe met cognacbruin interieur.
Maar die dingen zijn vreselijk duur. Als dit de goedkoopste is bedank ik vriendelijk…

Dus geen verlofdagje voor mij.
37% afschrijving is niet veel in 5 jaar tijd
@gove: valt mee inderdaad. Beetje mercedes doet meer.
@gove: Ja zijn de dagen geteld voor de natuurlijk ademende V12 of niet? Is de 812 Superfast de laatste der mohikanen? Het lijkt nu al van enig invloed op de prijs te hebben.
Is deze niet verkocht tijdens de IAMS?
Ik vind de F12 in alle opzichten mooier dan d 812 SF. Ook het interieur dat meer rust uitstraalt.
@leaper035t: eensch!
Ik neem aan dat er in de titel “minst dure” in plaats van “goedkoopste” had moeten staan.
Fijne auto kan ik wel degelijk zeggen en uit eigen ervaring gelukkig. Deze Ferrari rijdt ook beter als die van mij. Weergaloos en daar gaat de nieuwe dus ruim voldoende overheen. Wat een prachtige droomauto!
Wie F12 zegt, zegt Sjoerd van Stokkem.
Legendarische review!
Het mat grijs staat hem best wel goed. Maar doe mij maar een schreeuwerige Lambo.
Hoe Nederlands uitgevoerd

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).