Porsche Exclusive maakt Pana Turbo voor de Nederlander

Auteur: , 26 Reacties

Af en toe komt Porsche Exclusive Manufaktur met iets nieuws op de proppen. Vandaag een wel heel Nederlandse Panamera Turbo.

Sommigen merken bieden iets extra’s. Porsche was daarmee een van de eersten met Exclusive Manufaktur. Op verzoek van de klant kan een model van een persoonlijke touch worden voorzien. Deze Panamera Turbo is ook door Exclusive Manufaktur aangepakt.

De kleur op de Turbo is niet heel zeldzaam. Dit is de tint Crayon, of in het Nederlands gewoon ‘krijt’. De tint valt in het rijtje ‘Speciale Kleuren’ en kan aangevinkt worden in de standaard configurator. De grijzige kleur op je Panamera kost overigens 4.109 euro. Tot nu toe heel vriendelijk voor de Hollander, want die zijn doorgaans gek op grijze auto’s. Een kleur naar keuze kost bij Porsche 8.169 euro.

Porsche Exclusive Manufaktur komt terug in het interieur. In dit geval is een deel van de middenconsole van hout. Hetzelfde geldt voor de deurpanelen. Dit soort opties vereisen geen belletje met de dealer of een speciaal verzoek aan de fabriek. Men kan diverse Exclusive Manufaktur-opties, zoals deze houten details, selecteren in de configurator van Porsche. Dat het allemaal een tandje opvallender kan laat deze Turbo S zien.26 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik zeg het niet vaak over grijze auto’s, maar kleur staat hem goed moet ik zeggen.
@misterdrogba: Crayon is ook wel een heel vette kleur in het echt.
Standaard opties dus ..
Polski klapt er effe een ander paneeltje in ..
Beetje misleidend artikel.
Er staat dat men een persoonlijke touch heeft gegeven aan deze Porsg?
Zoals het artikel beschrijft biedt het merk deze kleur en interieurafwerking aan in de normale optielijst.

“Dit soort opties vereisen geen belletje met de dealer of een speciaal verzoek aan de fabriek. Men kan diverse Exclusive Manufaktur-opties, zoals deze houten details, selecteren in de configurator van Porsche.”
Maakt dit het dan niet gewoon een dure normale optie, die voor iedereen beschikbaar is?
@occasiefapper: ja dat vroeg ik me ook af na het lezen van het artikel.
Ruben hoe zit dat nou eigenlijk?
@JanJansen: ja Ruben, potverdomme voor de dag ermee. Zeg op, hoe zit dit.
@occasiefapper: Omdat hij een grijze kleur heeft. Nederland is natuurlijk het enige land ter wereld met grijze auto’s
Ik vind hem best wel fraai uitgevoerd zo. Vooral dat interieur is schitterend. De lakkleur is niet mijn eerste keus, maar het staat wel erg goed. Ik snap alleen niet zo goed wat hier nou zo Nederlands aan is.
En hoezo is een Turbo Nederlands en niet de Hybrid?
Er zijn nog steeds “autoliefhebbers” die het raar vinden dat je een Panamera niet in het geel of rood bestelt. Ze zien je al aankomen in een gele Panamera…
@romeoalfa: Precies en exact mijn overweging! Hangt naast smaak misschien ook wel af (in mijn geval wel) met welk doel je de auto rijdt. Just for fun en sportief dan wordt het voor mij anders (kleurrijker) dan een zakelijke en ook ‘gezinsauto’. En de Panamera is sws als niet middle of the road
@eselkaa: Peugeot had jarenlang een bestseller met de 406 station. Die was blauw, geel, rood, wit. En slechts een paar zijn zwart. :-)
@peug206: een 406 station wordt door en heeeel ander publiek gekocht dan een nieuwe Panamera (Turbo)….
@romeoalfa: een panamera wordt idd gekocht door een heel ander publiek. Dat is aan de kleuren te zien… saaie mensen voornamelijk dus ;-). Maar omdat de keuze zwart er wel was bij de 406 bewijst dat wel dat niet iedereen zo saai is als panamera kopers… want die hebben dezelfde keuze gehad…
@peug206: 406….406…..oooh wacht even dat is in dat tijdperk waarin Peugeots nog kleurrijk waren, Porsches luchtgekoeld en bijv. witte auto’s alleen bedrijfswagens waren. Good old times

Weet ik het goed gemaakt rij jij in een überhippe kleurrijke 406 station dan ben ik wel die saaie Panamera l#l. Ieder z’n pleziertje en tevreden ;-)
Dat interieur is wel lekker, maar wat maakt ’t exterieurkleur de uitstraling van de wagen belegen zeg :(
Lekker karretje hoor.
Vind zo’n Panamera in ‘Kreide’ niet goed uit de verf komen, ’t is meer een kleur voor open GT2 RS.
@amghans:
‘open’ = ‘op een’
Wat is hier speciaal voor de Nederlander aan? Dat is niet echt duidelijk in het artikel.
@kilum: de “goedkope” grijze kleur.
@kilum:

Grondverf ..
Clickbait.
Mooi van exclusive afdeling van Porsche en ik heb nu wel degelijk de behoefte om te weten welke Hollander extra opties van Exclusive heeft gekocht. Deze auto is er wel behoorlijk op vooruit gegaan moet ik bekennen. Nu wil ik wel gezien worden in deze auto.
Ik had eigenlijk oranje elementen verwacht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).