Waarom Daniel Ricciardo dit jaar op eieren loopt

Auteur: , 27 Reacties

Zie je dat, hij glimlacht door de pijn heen.

Waarom Daniel Ricciardo dit jaar op eieren loopt

Daniel Ricciardo gaat zichzelf dit jaar met enige zorgvuldigheid censureren. Niet omdat je anno 2018 sowieso enorm op je woorden moet letten om te vermijden dat je publiekelijk aan de schandpaal genageld wordt, maar omdat hij niemand binnen de paddock op de tenen wil trappen. De Australiër bevindt zich dit jaar namelijk in zijn laatste contractjaar bij Red Bull, wat niets anders betekent dat er dit jaar veel gepraat (en gerealiseerd) gaat worden over zijn toekomst.

Ricciardo beseft zich dit maar al te goed. Dankzij de vele geruchten over een potentiële verhuizing, is het eenvoudig om per ongeluk de verkeerde woorden uit te spuwen. Vraag dat maar aan Red Bull-familieleden Carlos Sainz en Pierre Gasly. De Australiër wil zijn huidige werkgever overigens al helemaal niet in het verkeerde licht zetten, daar ze zijn carrière praktisch gezien van meet af aan hebben gesteund. Al met al maakt Ricciardo ongeveer tien jaar deel uit van de Oostenrijkse adrenalinefabriek van Dietrich Mateschitz. Tegenover Autosport vertelde Daniel het volgende:

“Sure, I may have more than one option and it’s the first time and it’s exciting and it’s great – but I still want to go about it in the right way. I don’t want to disrespect anyone or bag anyone. Maybe I do move on, but I’m not going to go and say ‘it’s because these guys are a bunch of this’. Whatever I do, they’ve done a lot for my career so it would feel wrong for me to speak badly about them in any kind of scenario.”

De honingdas, die al veelvuldig in verband is gebracht met Ferrari, heeft dit jaar dan ook niet veel andere opties dan simpelweg te laten zien wat hij in huis heeft. De Australiër, die zijn eens zo geroemde kwalificatie-kwaliteiten toch enigszins verloren lijkt te hebben, zal dit jaar nogmaals zijn Hollandse teamgenootje achter zich moeten houden, wil hij volgend jaar een competitief stoeltje onder zijn billen hebben.

Dat gezegd hebbende, zelfs wanneer hij er niet in slaagt bij een ander team aan de bak te kunnen, is de kans klein dat Helmut Marko de zetel zo snel al zal opvullen met één van de Toro Rosso-coureurs, Gasly of Hartley. Daarbij komt dat het Red Bull talentenprogramma allesbehalve verzadigd is, en er momenteel geen enkele protégé actief is in een regelrechte opstapklasse naar de Formule 1. In andere woorden, misschien hoeft Ricciardo een flinke uitbrander hier en daar wel helemaal niet te vermijden.

Beeld: Daniel Ricciardo27 reacties

Wil RIC wereldkampioen worden dan moet ‘ie wel verkassen.
Ik heb altijd al gevonden dat hij lacht als een boer met kiespijn.
@bmwfreak038: niets mis met spontaan en joviaal lachen. Doen veel te weinig mensen tegenwoordig, en deze comment beaamt dat alleen maar
@breakingpoint: er is wel iets mis met schijnheilig lachen.
@bmwfreak038: het is juist zo’n beetje de enige coureur die niet schijnheilig lacht.
@str8six: ik kan je wel zeggen dat deze mening van mij zich gevormd heeft na de race van spa.
@breakingpoint: deze comment beaamt niks, jij neemt iets aan na het lezen van mijn comment.
Vind het zo’n sympathieke gast! Denk eerlijk gezegd dat ie geen WK kan worden als ie bij RB blijft. Mooie vervanger voor Kimi, kijken of ie hetzelfde kunstje weer flikt met Vettel als dat ie bij RB deed..
@str8six: fijne teamgenoot ja
2 opties die ik vermoed… 1, Ricciardo gaat naar Mercedes en volgt Bottas op (Bottas gaat naar Ferrari en vervangt Raikkonen) en Max gaat later naar Mercedes om Hamilton te vervangen en zo zijn Max en Daniël weer herenigd. En 2, Ricciardo krijgt gewoon weer een contract bij Red-Bull voor 2019.
@venividivici: Bottas naar Ferrari ja? Als Bottas ergens anders heen gaat, dan is dat waarschijnlijk omdat hij het bij Mercedes niet goed genoeg doet. Ik betwijfel dan of Ferrari hem wel wil.
Eh, ze hebben Sainz toch nog als RIC verkast? Die zit op uitleenbasis bij Renault.
@harrie: sainz en verstappen in 1 team, goed idee!
@harrie: ik zou het wel een verrassende, maar niet onterechte, move vinden als ze perez ipv ricciardo nemen. Heeft nu ervaring, is snel en constant.
Volgens mij heeft RB al meerdere malen aangegeven dat ze verder willen met Ricciardo. Lijkt me ook de juiste stap. Alleen voor Ricciardo zelf betwijfel ik of het de juiste stap is. Het is daarnaast ook wel afhankelijk van hoe anderen presteren. Als Bottas dit jaar opeens het licht heeft gezien, zal er bij Mercedes geen stoeltje vrij komen. Ferrari zou wel een optie zijn, maar de vraag is of Vettel daarop zit te wachten.
@berlinetta: en Ocon is er ook altijd nog.
@ikschrijfookoverautos: Zeker. Als Force India ermee ophoudt, dan zal Mercedes Ocon wel in de F1 willen behouden. Grote kans dat hij dan in de plaats van Bottas komt.
De tijd zal het leren.

Niemand had ooit gedacht dat Senna destijds van McLaren naar Williams ging.

Niemand had ooit gedacht dat Hamilton destijds van McLaren naar Mercedes ging.

We weten het pas als er handtekeningen onder een contract staan.
@erik2907: Williams was destijds superieur, terwijl McLaren achter de feiten aan liep. Senna wilde eigenlijk al eerder naar Williams, maar daar zat toen ene meneer Prost die dat tegen hield.

De switch van Hamilton naar Mercedes was wel opmerkelijk. McLaren was op dat moment veel sterker dan Mercedes.
@poes: Ham kwam in een mooi door MSC & ROS gespreid bedje terecht. The rest is history.
Die zit er volgend jaar nog wel.
Een humorvolle en sympathieke gozer die ik alle geluk van de wereld gun. Ferrari is natuurlijk een mooi team voor hem en met Vettel hebben ze dan wel een ijzersterk duo. Als ze elkaar maar niet gaan haten…
@viezefreddyw: Ik krijg bij Vettel sterk het idee dat hij alleen goed functioneert als hij de duidelijke 1ste rijder is. Zodra teamgenoten hem ‘bedreigen’ wordt het een drammertje en gaan de prestaties achteruit. Of hij zit te wachten op iemand die hem naar de kroon kan steken, ik denk het niet.
@e34m5touring: Levert wel mooie televisie op als die twee weer teamgenoten zijn.
@viezefreddyw: ze zijn inmiddels wel wat ouder en ze lijken mij allebei wel personen die iets uit kunnen praten. Ik vind RIC naar Ferrari de grootste kans hebben.
Vergeten we nu ff sainz? Die kan zo weer terug van renault naar RB
Ric gaat naar MB, iedereen weet het al

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).