Dit is de grootste Maserati-showroom ter wereld

Auteur: , 21 Reacties

Goh, waar zou deze dealer gevestigd zijn?

Groot, groter, grootst. Bij deze drie woorden denk je misschien aan een stad als New York, maar tegenwoordig passen deze wereld beter bij een land als de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Met name in de bekende steden Dubai en Abu Dhabi tref je enorme wolkenkrabbers, enorme winkelcentra én enorme autodealers aan. Zo heeft Bentley de grootste dealer in Dubai zitten.

Goed voorbeeld doet volgen, want ook het Italiaanse Maserati heeft Dubai gekozen als locatie voor een nieuwe mega-showroom. Met een oppervlakte van 3.644 m2 is de nieuwe dealer in Dubai de grootste Maserati-showroom ter wereld.

Het gaat om het vernieuwde Al Tayer Motors Maserati. Deze dealer is flink gaan verbouwen en het resultaat is een showroom dat vier keer groter is geworden in vergelijking met het oude pand. De showroom bestaat uit vijf verdiepingen, inclusief twee ondergrondse garages.

Er is een speciale uitgifte-suite voor klanten die hun nieuwe auto in ontvangst nemen. Daarnaast is er een klantenlounge met een Italiaanse koffiebar en een customization-gedeelte. Hier kunnen klanten onder het genot van en kopje koffie allerlei materialen voor de auto van dichtbij bekijken. Denk aan bijzondere lakken of lederen en houten materialen voor in het interieur.

De koper met een strak budget kan zich op de eerste verdieping melden. Hier staan occasions van het Maserati Certified Pre-Owned-programma. Tweedehands Maserati’s die hier staan voldoen aan de 121-punten check van het programma.

Al Tayer Motors is al sinds 1982 actief met diverse Europese en Amerikaanse automerken in de VAE. De dealer in Dubai van zaterdag tot en met donderdag geopend. Het is elke dag koopavond, want de dealer sluit dagelijks pas om 20:00 uur.21 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Oei, de Lambo dealer heeft maar 3 verdiepen met auto’s in Dubai. Gaan ze ook uitbreiden?
Met wat gaan ze dit eigenlijk vullen? Ze hebben 2 modellen momenteel.
@ericc: 3 modellen toch: Levante, Ghibli en de Quattroporte?
@ericc: Twee modellen? Ik tel er toch echt vier: Levante, Ghibli, Quattroporte en GranTurismo. Je zou zelfs nog van vijf modellen kunnen spreken als je de GranCabrio apart meetelt.
@Edge: wordt die granturismo werkelijk nu nog verkocht? Dat ding is verder over de houdbaarheidsdatum heen dan Patricia paay
@janmetdelangeachternaam: mocht ik ooit 2 ton bezitten sla ik al het andere over en ga ik voor een cabrio stradale. Wat een auto!
@janmetdelangeachternaam: Kunst heeft geen houdbaarheidsdatum.
@janmetdelangeachternaam: vandaar dat auto’s als de Ferrari 250GTO en de Porsche 917K vandaag de dag niets meer waard zijn?
@Edge: Die worden tot het eind van dit jaar nog maar gemaakt, daarna is het over voor de gran turismo.
@ericc: de showroom van Ferrari in Antwerpen was vroeger ook deels gevuld met tweedehandsjes. Nu is dat wel anders.
@ericc: Arabieren kopen graag uit voorraad, die willen niet wachten. Voor de spec maakt het niet uit. Ze willen toch meestal wit met een rood interieur.
Toch knap als ze dat weten op te vullen met welgeteld 3 modellen
@janmetdelangeachternaam: eerste wat ik dacht.
Al weer niet in Almere!
@mashell: Ik dacht Warschau. Ook verkeerd… :-)
En dat voor die 3 modellen die ze verkopen
Een klant die een Maserati wil, zal m vrijwel altijd in een speciale configuratie willen hebben.
Ja, je hebt 4 modellen; maar elk model kan je zo in 3 verschillende configuraties neerzetten… en zelfs dan skip je alle diesel uitvoeringen (die heb je niet nodig in Dubai).
De lokale Maserati verkopen in het dorp naast me, heeft ook altijd 5-10 gloednieuwe Maserati’s in de showroom staan en een heel leger aan 2e hands Levantes.
Op de bovenste verdieping wordt het echte geld verdiend: Ferrari’s jaren 90 & 2000 2e hand Ferarri’s; die gaan als zoete broodjes!
Maar veel belangrijker; kan je er ook met je helikopter landen om eventjes een leuke Ghibli voor je vriendinnetje samen te stellen?
Je ziet dat er veel teveel marge zit op die krengen.
Zal er bij de occasions ook een mooie MC12 Stradale staan?
Nu nog een modellengamma om het te vullen…
Dus de eerste verdieping is leeg?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).