Autojunk Foto Van De Maand – oktober ’19

Auteur: , 15 Reacties

Ja lieve kijkbuiskindertjes, daar is 'ie weer! De Autojunk Foto Van De Maand, vol met de beste plaatjes, dikste foto's en vuigste pica's van alles dat automobiel genoemd mag worden. Met wielen. Minstens vier. Komt dat zien!

AJFVDM oktober 2019

De gastjury bestaat deze maand uit niemand minder dan @flyingduckman (wij mogen Niko zeggen), een fotograaf met een voorliefde voor oude spullen, die genoeg ongezouten meningen heeft voor een dag leesplezier! Gelukkig kunnen we ons beperken tot de Top 3, dat scheelt een hoop discussie in de reactievelden. Maar desondanks kunnen jullie je vast voorbereiden op een scherpe reeks commentaren. Klaar voor? Mooi! Daar gaan we!

Plaats 3: Porsche 911 T
AJFVDM 911 T
Niko’s nummer twee maar ik heb ook een mening. Eerst die van Niko: ‘Deze vind ik echt prachtig, het is bijna een schilderij. Mooi belicht met ook een paar donkere contrasten dat houdt de foto spannend. De vormen komen erg mooi over en je ziet zelfs nog wat van het interieur. Ook de plek vanaf waar de foto genomen is, is goed gekozen. De vormen komen goed uit. Misschien had er iets meer zijkant op gemogen, maar dat is het enige commentaar wat ik kan verzinnen.’ Dat het bijna een schilderij lijkt, daar ben ik het mee eens, maar ik vind met name de hoek juist helemaal niet zo gunstig. Een beetje alsof er een speelgoedautootje gefotografeerd is. Bovendien mis ik context, de auto lijkt bijna te zweven. Ik vind het een fraaie plaat, FDL is een leuke techniek, maar ik mis hier echt een achtergrond, al is het maar subtiel. Voor mij Top 5, dankzij Niko’s tweede plaats net Top 3, gefeliciteerd @fotovanjeauto!

Plaats 2: MINI
AJFVDM MINI
Hierover verschilden we enorm van mening. Waar Niko de foto te saai vond (‘grijs op grijs op grijs, doodsaai’), ben ik van mening dat het juist wel werkt. Een gave industrieel ogende wand die de dik uitgevoerde MINI lekker doet uitkomen. De sfeer is lekker duister, ik had alleen de hoek bij het plafond bovenin de foto iets donkerder gemaakt. Dat deel van de foto is nu vrij licht en dat leidt een beetje af van het onderwerp: de MINI. Verder een fijne plaat, gefeliciteerd @archiebald.

Plaats 1: Puritalia Berlinetta
AJFVDM Puritalia Berlinetta
En dan één waar we het wel over eens waren, al twijfelde ik zelf enorm tussen deze en een andere foto van @gwnfinn. Ik vind namelijk zijn serie nachtshots van deze AMG GTR Roadster ook erg fraai. Maar ons reglement schrijft voor dat je maar één set foto’s per maand kan laten meedingen en aangezien Niko de AMG GTR Roadster te bewerkt vond ogen en zich stoorde aan bepaalde lichtreflecties, hebben we de andere set van @gwnfinn die ook in de shortlist zat gekozen: de Puritalia Berlinetta. Een plaat met een gezonde dosis herfstsfeer. Niko: ‘Heerlijke sfeerplaat. Vooral de man op de achtergrond met de paraplu maakt de foto. Veel foto’s zijn te klinisch er mag best een persoon op staan, dat maakt de foto nog mooier! Dit is mijn winnaar, ik vind de sfeer echt heerlijk en gewoon kleur, dat spreekt heel erg goed!’ Gefeliciteerd met je winst @gwnfinn, volgende maand mag jij meebeslissen over de winnaar!15 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hej de mini van Mike!
Jeej :) @sanderz28:
Jammer dat ik er niet bij zat! Hoe wordt de top 3 genomineerd?
https://www.autojunk.nl/2019/10/1972-pontiac-lemans
https://www.autojunk.nl/2019/11/1969-jaguar-e-type-series-ii
@RazorHead: die tweede serie is van november, maar snij je jezelf niet in de vingers door je eigen foto’s te pluggen?
@RazorHead: wij van WC-Eend
Terecht @gwnfinn maakt echt mooie foto’s, beetje verfrissing tussen die shitload posts uit China.
@flatsixx: mee eens, maar ik vind de chinese fotobups persoonlijk heel leuk om te zien, er staat nog weer eens wat anders tussen!
@n0zem: thanks leuk om te horen.
@flatsixx: missen de functie om bepaalde uploads(ers) te dempen ofzo. Niks persoonlijks, maar gewoon andere voorkeuren qua autotypes etc
Wat een fantastische winnaar!
Een tikkeltje onverwacht, maar super bedankt! Altijd al eens de FVDM willen hebben gemaakt (:
Drie mooie foto’s maar de jury heeft gelijk, de winnaar springt er gewoon uit.
Bedankt! Fijn om te horen dat mijn mini in de smaak valt! 👍
Ha nice! Wel weer 2e! Hartelijk dank heren. Heb de tips van het plafond meteen opgevolgd en de PSD aangepast. Goeie!
De foto van die 911 is wel lekker hoor! Beetje kitscherig maar ik zou zelf ook graag zo’n foto van mijn auto willen. Ik ga me gelijk eens verdiepen in de techniek.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).