Dit is de Mazzanti Evantra Millecavalli met 1000 pk

Auteur: , 47 Reacties

Vanuit de Toscaanse heuvels komt Mazzanti met een scherp gesneden exoot.

De nieuwe Millecavalli is de extra heet gepeperde versie van de reguliere Evantra. Een auto die met meer dan 700 pk al geen kinderachtige vierwieler was. De Millecavalli werd vandaag onthuld op de Turijn Auto Show en is tot 12 juni te bewonderen in de Noord-Italiaanse stad.

Onder de kap een 7.2 liter grote V8 met twee turbo’s. De achtpitter perst er 1000 pk (hence the name) en 1200 Nm aan koppel uit. Al het vermogen wordt losgelaten op de achterwielen. Schakelen doe je met een sequentiële zesversnellingsbak. Mazzanti zegt dat de supercar in 2,7 seconden naar de honderd sprint en de topsnelheid bedraagt 402 km/u. Wie met 300 km/u vol op de rem trapt staat in zeven tellen stil.

De Evantra Millecavalli zal in een gelimiteerde oplage van 25 stuks worden gebouwd. Een prijs voor de 1300 kilo wegende supercar is (nog) niet bekendgemaakt.47 reacties

Mooi zo’n Lambo Pagani Ferrari autogeval
@sjaterantekomen: doe de 918 niet vergeten ;)
@sjaterantekomen: wat hoog kit-car gehalte, maar al beter dan de vorige versie.
@sjaterantekomen: het lijkt wel een ultima gtr met een andere body
@xiran: ik had als autobouwer dan ook wel voor de aandrijflijn van de ‘gewone’ GT-R. Andere body en interieur en bam! Supercar!
Nice!
Lelijk
@aquila2003: prima onderbouwing! Niets meer aan doen.
@janjansen: blij dat je me begrijpt :)
Dit is de wat??!?
Ik heb liever de nieuwe ford ka+ dan dit afgrijselijke monster
@noreplacementfordisplacement: als jij deze aan mij geeft krijg jij van mij 5 ford ka+. Deal?
@keeper1: Is goed, je krijgt er wel eentje terug als je met pech langs de weg staat ;)
@noreplacementfordisplacement: kijk dat is pas service. (Ik vind hem ook niets hoor. Maar als ik er een had verkocht ik hem gewoon zodat ik ander leuk spul kan kopen)
Hij heeft volgens mij een vrij korte wielbasis. Lijkt me wel een listig apparaatje met 1000 pk en achterwielaandrijving en 1300 kg.
Ben een voorstander van nieuwe projecten. Dit uiterlijk is echter niet zo geslaagd. Daarnaast hebben ze de neus gewoon gejat van zenvo volgens mij
Heb er een nieuwe droombak bij
@banaan7: enige wat anders moet is het kleurtje
Beetje te….
Tja weer zo’n mobiel met 12872pk, 18 turbo’s, “Chiron-beater”, “Agera-killer”. Dit is hoogstwaarschijnlijk de eerst en laatste post over dit apparaat op AB. Next!
@str8six: Dude, heb je het artikel wel gelezen en op de links geklikt? Of nog beter kom achter je beeldscherm vandaan en ga ook een auto bouwen.
@JanJansen: Er zijn al een miljoenmiljard auto’s als deze: een opgefokte GM LS met een buizenframe, rallybak, carbon/polyester body, plexiglas ruiten en de lokale halfords voor richtingaanwijzers en lichten. Wat een innovatie…
@noreplacementfordisplacement: wel eens een auto gebouwd? Waarschijnlijk niet, anders had je wel geweten hoe moeilijk dat is.
Zelfs deze auto met een vrij hoog kitcar gehalte is rete knap gemaakt. Het is zo ontzettend complex en je moet zo veel doorzettingsvermogen hebben. Maar goed de beste stuurlui staan in de comments.
@JanJansen: Dude, ja en nee ik ben hier om te comments te geven niet om auto’s te bouwen.
http://www.mezzantiautomobili.it voor al uw vragen over filosofie emotie tailermade priemiejum puurheid extravaganza blablablabla en meer van dat soort gejengel ..
Natuurlijk 1000pk. Waarom geen 86000?
@clarkson:
ff wachtuh!!!!
De makers van de game “Burnout Revenge” belde, ze willen hun creactie terug…
1000pk en vliegt al na honderd meter. In de brand.
Wie investeert er nu toch in die onbekende ‘constructeurs’ die gedoemd zijn te mislukken, en wie wil er zo’n wagen kopen? Wil je extreme snelheid, ga dan voor Koenigsegg of Noble. Wil je een mindblowing design, ga dan voor Pagani.
@leaper035t: Vergeet niet dat Koenigsegg, Noble of Pagani ook ooit begonnen als onbekende constructeurs.
@berlinetta: Ik twijfelde nog om dit te vermelden in mn post :) Absoluut mee eens, maar dat was op een moment dat die niches nog moesten gevuld worden, en op dat ogenblik waren die nieuwe constructeurs onderscheidend genoeg. 1000 pk in een leuke koets proppen is naar mijn inziens niet voldoende om het maken, zo zien we om de paar maanden wel een poging verschijnen op AB.
@berlinetta: zelfs grote namen als Spyker en gumpert redden het niet.
De Milli Vanilli?!
Ik vind de voorkant op een karper lijken, vraag me niet waarom…
@skylinefan:
Ah joh! Ga toch vissen!
Ik zou zelf nog wat meer frustels, tierlantijnen en vouwen in het design gestopt hebben.
Er zijn mooiere auto’s
Ik vind de auto van voren toch echt mooier dan die nieuwe Bugatti met zijn tapir neus.. Nu zou ik eerst wel eens willen weten wat hij doet op bijv de nordschleife. Kijken of hij idd sneller is dan bijv een GT-R een Porsche RS of GT-3 of iets anders leuks.. Want wat heb ik aan veel vermogen als de wegligging k is?? Dan kan ik alleen rechtuit hard en das leuk als je in de US woont of ergens anders waar ze zoutvlaktes hebben..
Beetje druk naar mijn mening
Alsof iemand keer naar de auto’s in GTA en dacht dat het een goed idee is
Wie tekent al die gedrochten toch altijd?!
Er zijn zoveel goede ontwerpers, zelfs amateurs die echt fantastisch mooie wagens kunnen tekenen.
Zieke specs en het ziet er prima uit. Maar ik geloof het op een of andere manier niet helemaal…
Namaak pagani zonda
Het heeft een beetje dat kitcar gehalte. Kijk bijvoorbeeld eens naar de achterlichten, die zitten ook op de Vencer..
Zeg maar dat ik geen smaak heb maar vind het toch een mooie bak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).