Dit is de MINI Countryman Park Lane

Auteur: , 9 Reacties

De uit de kluiten gewassen Countryman verdient de badge MINI taalkundig gezien niet echt, maar dat belette BMW niet om een speciale versie van de SUV te presenteren. Maak kennis met de Park Lane.

Want veel meer dan een speciaaltje is het, zoals de naam al doet vermoeden, verder eigenlijk niet. Het exterieur van het showmodel op de persplaten is gespoten in de kleur Earl Grey met Oak Red accenten en het mag gezegd worden dat die combi best gelaagd oogt. Uiteraard staan go faster-streepjes op de optielijst.

Onder de kap is keuze uit twee benzinemotoren (122 of 190 pk) en twee zelfontbranders (112 of 143 pk), naar wens leverbaar met MINI’s ALL4 AWD. Kiest de klant voor deze optie, dan krijgt ‘ie er xenon-verlichting bij. Verder is de Park Lane herkenbaar aan enkele badges in en op de auto en aan z’n 18″ Turbo Fan Dark Grey velgen.

De naam is overigens een verwijzing naar een van de chiquere straten van Londen. Eerder verschenen al speciale MINI’s met deze aanduiding in 1987 en in 2005. Uiteraard wordt-ie vandaag nog onthuld in Genève, vanaf juli dit jaar kun je ‘m bij de dealer verwachten.9 reacties

Iets met ‘style over substance.’ Ik ben meer benieuwd naar de productieversie van de Rocketman, als die ooit gaat komen.
Goh leuk weer een mini maxi. Kan niemand uitleggen waarom al die mini modellen me helemaal niks meer doen. De originele mini (austin ed.) Vind ik nu nog wel gaaf om te zien. En de eerste newmini. Alle slappe aftreksels daarna helemaal niks.
En weer verder uitmelken die Mini, houd het nooit op?
@dutchdriftking: Geef mij 1 goede reden waarom ze hier mee moeten ophouden?
@jarno_dewilde: Omdat die met elke groeispurt lelijker en lelijker wordt. Ik associeer Mini nog steeds met een grappig gevormd schoendoosje op rolschaatswieltjes en dat maakte Mini een Mini. Oké, het verleden blijft niet te verkopen, maar er is geen enkele Mini van de laatste 10 jaar die ik op eigen keuze zal kopen. Puur omdat Mini Mini niet meer is.

Overigens wacht ik wel met smart op de Rocketman, zoals @gtwillem. Misschien dat dit Mini wél weer Mini maakt, maar ik denk dat het wachten is tot ik een ons weeg.
@jarno_dewilde: Wat betekend het woord Mini?
@dutchdriftking: Ziet een Kia Picanto er uit als een picanto?
@dutchdriftking: Als men de noemer vierdeurscoupé op een sedan plakt, Sports Activity Coupé op een modderdikke maar modderonkundige SUV, en GT op een dik-kont-vijfdeurs, dan kan je even goed de noemer Mini op een vrachtwagen plakken…
Is dit dus gewoon een iets stoerdere countyman?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).