De nieuwe BMW M6 GT3 Art Car

Auteur: , 16 Reacties

Tijd om je monocle tevoorschijn te halen en geaffecteerd te praten. BMW heeft namelijk haar nieuwste Art Car onthuld.

En dat is voor ons autoliefhebbers een goed excuus om flink arty-farty te doen. Het lastige is alleen dat ik BMW’s nieuwste Art Car zelf niet snap, want ik zie vooral een een zwarte M6 GT3 onder wat gefotoshopte frutsels. Enfin, dat zal ongetwijfeld aan mij liggen.

Hoewel, het persbericht dat BMW meestuurt bij het werk van Cao Fei is ook wel verdacht lang. Als je heel veel woorden nodig hebt om uit te leggen dat iets speciaal is, is dat volgens mij nooit een goed teken. Wellicht hadden de schrijvers niet voldoende tijd om het bericht kort te houden. Hoe dan ook, het gaat bij de nieuwste Art Car allemaal om historie en paralelle universa et cetera:

“Cao Fei’s work is a reflection on the speed of change in China, on tradition and future. With her BMW Art Car project, she delves into a trajectory spanning thousands of years, paying tribute to Asia’s ancient spiritual wisdom as it swiftly spreads out into the third millennium. The multimedia artist approached the BMW Art Car in a way typical for her artistic practice, building a parallel universe.”

De kunstmevrouw die haar naam onder BMW’s achttiende heeft gezet zegt er zelf hetvolgende over:

“To me, light represents thoughts. As the speed of thoughts cannot be measured, the #18 Art Car questions the existence of the boundaries of the human mind. We are entering a new age, where the mind directly controls objects and where thoughts can be transferred, such as unmanned operations and artificial intelligence. Which attitudes and temperaments hold the key to opening the gateway to the new age?”

Het kunstwerk bestaat uit drie delen. Er is een hippe video, een app en de auto zelf. De video gaat over een spirituele leider die door de tijd reist. De M6 zelf reist binnen afzienbare tijd echter naar Macau, om daar te racen door de krappe straten van het eiland met Augusto Farfus (geinige video) achter het stuur.

Vind jij het wel tof dat BMW probeert de Art Car de toekomst in te slepen, of krijg je door de sliertjes boven deze M6 op de foto’s vooral zin in spaghetti? Laat het weten, in de comments!

Art-Car-vid16 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ik zie weinig art maar veel confetti en sliertjes in een 3d-soep. O en een BMW.
omdat art-car een contradictio in terminis is, hebben ze dit keer gekozen voort art boven de car?
Ach ja, in 2009 heeft iemand een “Art Car” gemaakt door met een auto door verf heen te rijden. Dan kan een beetje frutsels photoshoppen er ook nog wel bij.
Voor meer voorbeelden: https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_Art_Car
@madmarky: Daar staan toch best goed gelukte ontwerpen en wereldberoemde kunstenaars bij. Kaliber Andy Warhol en Jeff Koons. Ik heb echter geen idee wie Cao Fei is.
Ben een tijdje terug naar een expo van BMW Art Cars in Hamburg geweest, waar een flink aantal van de auto’s uit je linkje in ‘levende lijve’ te zien waren. Foto’s hier: https://www.flickr.com/photos/k_man123/albums/72157676774982104
via Android app
Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het lijkt op een Mercedes.
Ik ben vooral benieuwd hoe ze hier een schaalmodel in 1:18 van willen maken. Weet iemand toevallig of van de M6 Baldessari nog een schaalmodel komt?
Als er veel in de ruimte wordt geluld om het begrip kunst te verklaren is het broddelwerk
Aka desjonnies.
Kunst pakt je of niet
Kunst ontroerd je of niet
Kunst vind je mooi of niet.
Ach, dit is typisch zo’n ding wat je 1 keer kan lezen en dan weer vergeten; zeker de afgelopen 2 afleveringen.
Wat wel cool zou zijn is als BMW de thema’s van de Art Cars als wraps aan zouden bieden… en voor een leuke & normale prijs. Laat de opbrengsten naar een goed doel gaan, uitgekozen door de kunstenaar.
In dat geval mogen ze best een van de wel geslaagde wraps op mijn BMW leggen. Moet je een kijken hoeveel er dan opeens opgehaald wordt.
Was dit geen art car avant-la-lettre? Niet van de hand van een kunstenaar, hoewel ik deze livery als kunst durf te bestempelen en is deze n ieder geval veel pakkender dan de meeste van zijn opvolgers:
http://topgear.com.my/images/features/bmw30csl/p0007878.jpg
Of deze :
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/20/c3/d2/20c3d21f69f116208eda4693dd73e0a7.jpg
@desjonnies: er is een (zeer leuke) docu over de DTM, Adrenalin: the bmw touring car story

Volgens mij vertellen ze hier het ontstaan van de artcar, aanradert
16 foto’s verder weet ik nog steeds niet hoe het er uit ziet
De photoshopper is vergeten de sliertjes op de auto te plakken?
“BMW M6 GT3 art car” dat is net zo’n letterbrij als “BMW 218d active tourer”.
BMW art Car waar je als je ervoor staat de art er zelf bij moet denken? Klinkt als een kunstenaar die was vergeten dat ze wat in moest dienen op die auto die in de studio stond en toen maar digitaal wat heeft gefrunnikt en er een onsamenhangend stuk nonsens bij heeft getypt. Serieus, wat een onzin.

Als dit je raakt en daardoor kunst genoemd mag worden is dat wat mij betreft geslaagd, want ik heb er een (overwegend negatieve) mening over.
ik wil een bmw art car zien op 1/18 maar geen zwarte bmw met enkele slierten erboven . mochten deze op de auto staan dan zou het een art car kunnen zijn . nu niet . alle we springen van 16 naar 19 denk ik , cao fei een afknapper en de 17 is nooit uitgekomen op schaal 1/18

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).