Dit is de nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid

Auteur: , 52 Reacties

Het type zonder stekkertje kenden we al, maar wie geen bezwaar heeft tegen een laadpaal in de tuin (of zelfs al zo'n ding heeft) kan vanaf nu ook aan de slag.

Toyota Prius PHEV

Grootste nieuws: de grotere accu met een capaciteit van 8,8 kWh. Hiermee kan de nieuwe Prius PHEV langer volledig elektrisch in de rondte knallen. Toyota gaat zelfs uit van een volledig elektrische actieradius van niet minder dan 50 kilometer en een “elektrische topsnelheid” van 135 km/u. Het gemiddelde verbruik moet daarmee uitkomen op 1,4 l/100 km bij een uitstoot van 32 g/km.

Verder wordt de 1.8 VVT-i motor (Atkinson-cycle) beraamd op een thermische efficiency van ruim 40%, waarmee het volgens Toyota zelf de meest efficiënte benzinemotor ter wereld is. Daarnaast zorgt een zonnepaneel op het dak ervoor dat energie wordt opgeslagen in een aparte batterij, zodat het interieur verwarmd of juist gekoeld kan worden. Classy.

Aan het einde van dit jaar staat de nieuwe Prius PHEV bij de dealer. De Prius Hybrid is hier al wel leverbaar, tegen een prijs van 29.995 euro bij 21% bijtelling.

Toyota Prius PHEV52 reacties

Dikke Chiron koplampen
@huupe: when you see it….
@huupe: En maar één achterlicht. Wel een hele brede, dat dan weer wel…
@potver7: van de Civic ;)

Waarschijnlijk technisch gezien een degelijke wagen met dieto verbruik. Iets wat de concurrenten een stuk minder lukt in mijn beleving.
@bergmm: Pff, fietsen of OV is nog steeds veel milieuvriendelijker. 30K voor zo’n lelijk hok en dan alsnog 21% bijtelling: niemand gaat dat ding kopen behalve een paar ‘milieu bewuste senioren’ die toch niets met lekker sturen hebben :)
@potver7: P.C.principal achterlichten
Dit ziet er toch wel beter uit dan de normale Prius!
Geweldige techniek, 40% is enorm goed.
Nee laat maar
Toyota heeft echt 2 imagos
1-geiten wollen sokken
2-dikke legendarische scheurijzers
@rob5nismo: 3- onverwoestbare tereinwagens
@rob5nismo: Nou, geitewol…
Als ik elke ochtend in de file aan zou moeten sluiten, zou ik zielsgraag elektrisch en automaat rijden. Dat het tegelijk goed is voor portemonnee en uitstoot doet daar bepaald weinig aan af.
En als particulier autorijder ben ik toch wel jaloers op mijn broer die een Prius II met dik 300.000 km heeft (die van AW Klokje Rond), en waarvan alleen de onderdelen met rubber lijken te slijten.
@rob5nismo: 4 relatief goedkope auto’s waar de rest van de wereld tevreden en zonder al te veel onderhoud in rondrijden.
@rob5nismo: 5 – dikke executive autos die in Azië al jaren de bekende drie het leven zuur maken.
@rob5nismo: 6 – Lexus
@rob5nismo: 7 – eerste auto op de noordpool
@rob5nismo: 8 – 2000GT, AE86, GT86
@pinut187: vallen onder nummer 2😉
@rob5nismo: Rijkswaterstaat auto.
Heel ver van weg blijven
Ik zag vandaag een nieuwe Prius (Gordelweg Rotterdam) rijden en ik moet zeggen dat ie niet zo lelijk is als op de plaatjes.
@Darahan: Ik liep laatst langs een Toyotadealer en er stond er eentje buiten. Sluit me helemaal bij je aan. Zo verkeerd is die Prius :)
@Darahan: voor mij is het precies andersom.. Ik zag hem bij de dealer staan en ik heb nu nog zere ogen.. Verschrikkelijk vind ik hem. Maar goed, smaken verschillen he. :)
Die achterkant… Klopt niet echt, proportioneel gezien
Zucht… nog een paar van dit soort wanstaltige Frankenstein-gedrochten en niemand neemt Toojoota nog serieus.. Wat een hondslelijk ding..
Blijft een Prius..
Een Lada uit de jaren 80 is nog beter aan te gluren dat dit gesmolten stuk droefheid. Alleglorius wat een zonde van grondstoffen en energie.
Kan mij eens iemand zeggen waar het met Toyota fout gegaan is?
In jaren ’70 en ’80 hadden ze het voordeel omdat ze goedkoper en betrouwbaarder waren dan hun Europese concurenten, later hebben en een aantal heel leuke auto’s gemaakt zoals de Corolla GT86, Camry met dubbele achterruitenwisser, de originele RAV4, Landcruiser, MR2, Celica
Maar mijn god, wat ze de laatste jaren produceren is of verschrikkelijk lelijk (Avensis, 3de generatie) of zo saai dat niemand het wil (Auris, iemand?)….
@gerrelekker: mijne toevallig gisteren verkocht. Dus op jouw laatste vraag moet ik helaas nee beantwoorden. Veel plezier van die no-nonsens auto gehad.
@gerrelekker: Mijn Previa houdt het al 13 jaar lang lekker uit. Voldoende ruimte. Motor loopt als een naaimachine. Prima wagen.
Aardig schappelijk geprijsd voor een plug-in. Looks zijn ook wel oke.
@toyotafortuner: de genoemde prijs is van de hybrideauto.
Bom er op
@stijnnert: das ook de enige manier om een Toyota stuk te krijgen…
Hoewel het er beter uitziet dan de gewone Prius, win je nog steeds geen schoonheidsprijs met deze wagen. Desondanks vind ik het erg tof en gedurfd dat Toyota de wagens een eigen durft mee te geven dat niet dertien-in-een-dozijn zijn is.

P.S.: De gewone Prius wist mij onlangs in positieve zin te verrassen. Op de foto’s die we so far gezien hebben oogt het hondslelijk, maar in het echt is ‘ie best te pruimen.
Ik wist helemaal niet dat er ook een -niet plug in hybrid gemaakt werd
Knap dat ze dat ding kunnen vernieuwen en toch lelijk weten te houden.
Kan aan mij liggen, maar op het plaatje is geen zonnepaneel in het dak te zien. Of monteren ze maar een heel kleintje?
Trouwens, check die Zagato Double Bubble achterruit ook! Kun je toch mooi zeggen dat je Prius PHEV iets gemeen heeft met wagens met de diverse Zagato-varianten van Bentley’s, Ferrari’s, Aston Martins en weet ik veel wat voor ander duur spul!
Kijk, vroegah, had ik best zo’n ding willen rijden. Voor 0 of 7%bijtelling heb je dan gewoon een goedkope leaseslet erbij die je overal voor kan gebruiken.
Maar voor 21% bijtelling ? Hell no, dan zijn er voor dezelfde netto prijs mooiere/leukere/niet-prii auto’s te lease.

Dus ik ben bang voor Toyota dat dit in NL geen klapper zal worden.
Mooi is anders…..
zijn dat nou bugatti koplampen?
Toyota, voorsprong door techniek.
Toyota is echt bereslim, daar zitten echt bollebozen, de eerste Prius, politiek correct dus geven we de wagen het uiterlijk van de anti – auto, zodat alleen de die-hard milieu freak hem koopt om een groen (mmmmnou ja groen) statement te maken
Je rijdt zo ontzettend voor lul in deze wagen dat je echt lak aan alles en iedereen hebt en over een sterke persoonlijkheid moet beschikken als je dit koopt :

http://d1r57ja1amoclf.cloudfront.net/wp-content/uploads/2010/10/bd.jpg
@desjonnies:

Ik denk dat ie op 17 inch wielen een stuk beter gaat ogen, een schoonheid wordt het nooit, maar hij zou er wel van opknappen….
@desjonnies: volgens mij staat er hier eentje in de wijk. En t is dat je het zegt dat het een Prius is, want ik heb altijd gedacht dat het gewoon een willlekeurige jaren-90 Japanse sedan is. Oogt ook niet verkeerd.
De tweede generatie ik hoor al iemand minder, minder, minder roepen, inderdaad, dit gedrocht werd weleens voorzichtig door een vertegenwoordiger gekocht die op snelheid soms moest afzien tegen zijn benzine en diesel collega’s, maar schoorvoetend werd deze toch veel beter verkocht .

http://toyotanews.pressroom.toyota.com/images/toyota/photo//06_2004_Prius-prv.jpg
De derde generatie, onmiskenbaar Prius, maar herkenbaar steeds minder een soort staafmixer/broodrooster/magnetron achtige vormgeving, heel stiekem schurkt de Prius richting auto !

http://images.hgmsites.net/med/2010-toyota-prius-petrol-electric-hybrid_100192089_m.jpg
En nu anno 2016 is dit de nieuwste, weer stiekem zo slim geëvolueerd dat ik er eentje wil rijden, when Prius became car in four generations !

http://www.contracthireandleasing.com/cms-images/Toyota-Prius-mk4-MY2017-red-front-1.jpg
Mooi dat de kopers het uiterlijk wel kunnen waarderen…En ik ben blij met wat variatie op de weg..
Nog net zo extreem vormgegeven, maar door het ontbreken van druipers in de koplampen en afgezakte achterlichten komt de PHEV een stuk toegankelijker over dan de Hybrid. Dat terwijl hij qua concept juist minder ‘normaal’ is. Als je deze lijn extrapoleert wordt een volledig elektrische Prius nog mooi ook!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).