Dit is de opgelapte Mercedes van Playboy-baas Hefner

Auteur: , 19 Reacties

De zespersoons auto is weer helemaal het mannetje.

Tot de collectie auto’s van Playboy-oprichter Hugh Hefner behoorde ooit deze Mercedes 600 Pullman. De auto werd tientallen jaren geleden door de in vorig jaar september overleden oprichter gebruikt als vervoersmiddel van A naar B in Los Angeles, Californië. In de 6,24 meter lange limo konden zes personen plaatsnemen. Het imago van Hefner kennende zullen de stoelen van de Mercedes niet vaak leeg zijn gebleven.

De 600 Pullman werd in 1967 geregistreerd op naam van zijn bedrijf, HMH Publishing Company. Op dit moment is de auto in het bezit van een groot Amerikaans hotelketen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Mercedes in de Verenigde Staten gerestaureerd zou worden, maar in het land ontbrak expertise om de auto tot in de puntjes op te lappen. Hier kwam Kienle Automobiltechnik in beeld. De specialisten uit Heimerdingen, Duitsland kregen de taak om de Pullman te restaureren.

Zo gezegd, zo gedaan. Na 4.000 manuren ziet de ‘Hefner 600’ er weer uit alsof het 1967 is. Onder de kap van de Mercedes schuilt een 6.3 liter grote V8. Het blok levert 250 pk en brengt het enorme slagschip in 9,3 seconden naar honderd kilometer per uur. De top ligt op 205 km/u. Vorig jaar, op 27 september, kwam Hugh Hefner op 91-jarige leeftijd te overlijden. Hij ligt begraven naast Marilyn Monroe op een begraafplaats in Los Angeles.19 reacties

Shaggadelic, baby!
De foto’s met “dictator” en Playboy getuigen van humor.
@mashell: dictator? Hefner liep vaak rond in een badjas & met zo’n pet. Schijnt. Bedoel je dat? Kan verder geen Idi Amin-achtige ontdekken.

OT: wat een automobiel. Als je moet, of mag, kiezen tussen dit en een nieuwe RR…..Da’s geen keuze, dat is een automatisme
@ghengiskhan: duh. Aanhalingstekens van @Mashell over het hoofd gezien.
Wat deze restautatie nog meer bizonder maakt is dat ze het volledig kosteloos gedaan is. De coke die op die 52 jaar tussen de tapijten gevallen is was meer dan genoeg om de restauratie te bekostigen.
@shiva:
ergens een ‘ze’ teveel geplaatst.
@shiva: Lees het eens terug, denk dat wel meer kan vinden.
@shiva: Vintage coke, werkelijk alles is te verkopen tegenwoordig, als je er maar vintage voor zet.
Hmmm. Met Marilyn Monroe tdgenover je op die stoeltjes… prima. Maar anders is het gewoon krap. 😉 Toch wel een bazenbak zo n 600. Fantastisch, kan geen Rolls tegenop.
Fake taxi? Fake Limo? Niemand?
Nou aan die ruimte te zien zit je al gauw tussen iemands benen ja
Als die achterbanken konden praten…..
Een paar weken terug een stukje in zo’n 600 Pullman mogen rijden.
Is toch wel een hele ervaring.

De beenruimte voor de chauffeur is trouwens niet echt ruim (zeg maar gerust krap).
Doordat het compartiment van de bestuurder door een tussenschot is afgesloten van het deel erachter, kan de stoel maar beperkt naar achteren. En met mijn 2 meter was dat te krap.
Desondanks mezelf achter het stuur gepropt en een stukje gereden.
Héél apart.
@bertorelli: Dat is ook wat, kun je een stuk rijden in een auto ter grootte van een bus en dan zit je alsnog krap.. Een (niet zo) subtiel teken dat de bestuurder ondergeschikt was tov de passagier. Wat gaaf om er eens in te rijden zeg.
@lambowambo: ik denk niet dat er in de jaren 60 veel chauffeurs van 2m waren…
Zelfs een moderne Rolls Royce heeft in mijn optiek niets in te brengen tegen het ‘fuck you I’m rich’ gehalte wat deze auto heeft, prachtig. Vraag: Was deze auto destijds een serieuze concurrent voor de ultieme luxevoertuigen zoals Rolls en Bentley, of was dit meer zo’n ‘we doen het omdat het kan’ project zoals de G 6X6 AMG was?
@lambowambo:
De 600 is 18 jaar in productie geweest en was technisch gezien een grote stap voorwaarts t.o.v. de Rolls en Bentley’s van die tijd.
Rocksterren van twijfelachtig allooi reden in een Rolls (soms zelfs een roze).
Echte sterren (en dictators) hadden een echte auto, dus een W100 aka een 600. ;-)
@lambowambo: https://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_600#Notable_owners
@bertorelli: Interessante verzameling personen.Verbaasd me overigens niets dat deze auto bij dictators zeer geliefd was. Weinig auto’s die zo’n statement maken als deze. Ongeacht het volk dat het aantrok, wat een apparaat zeg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).