Hier tref je de meeste kuilen en scheldpartijen aan

Auteur: , 27 Reacties

Nee, het zijn niet onze buren van beneden.

Hier tref je de meeste kuilen in wegen aan

Grappen over de Belgische wegen zijn zo oud als de wegen naar Rome, om maar even in het thema te blijven. Bij dit onderwerp ontspringen onze Belgische vrinden de dans, want voor de meeste kuilen in de wegen moet je toch echt in het Verenigd Koninkrijk zijn.

Volgens een recente studie komen Britse verkeersdeelnemers ongeveer om de vier kilometer een kuil in de weg tegen. Er deden 2.000 automobilisten mee aan het onderzoek. Het ging hier niet alleen over de omstandigheden op de weg, maar ook over het algemene gedrag in het verkeer. Geheel toepasselijk bij de Britten, kwam naar voren dat de gemiddelde verkeersdeelnemer daar 41 keer een scheldwoord gebruikt over een afstand van 160 kilometer. Toch leuke feitjes voor bij de koffiecorner.

Het onderzoek werd in opdracht van Hyundai uitgevoerd. 84 procent van de ondervraagden was niet op de hoogte van het feit dat het in het Verenigd Koninkrijk strafbaar is om andere verkeersdeelnemers uit te schelden. Voor uitschelden of het maken van boze gebaren staat een geldboete. Blimey!

Negen van de 10 volwassenen in het Verenigd Koninkrijk maakt geregeld achter het stuur een scheve opmerking. Ouders zijn het meest in controle, want 61 procent van de ondervraagden ouders zeggen niet te schelden in de auto als de kinderen meereizen. 45 procent zegt áls er een opmerking komt, dit een milde vorm is zoals ‘fudging hell’ of ‘what a plonker’. Die Britten..

De Zuid-Koreaanse autofabrikant nam dit onderzoek af in het kader van de Clean Driving Month. Verkeersdeelnemers worden gewezen op het gedrag in en op de Britse wegen. Men staat onder meer stil bij het taalgebruik in de auto, het verbeteren van het rijgedrag en wat de voordelen kunnen zijn van alternatieve brandstoffen.

Foto: met een Brabus G63 6×6 lach je om potholes27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dit heb ik altijd al willen weten..
Ik dacht even aan een rijtest met de G63 6×6 toen ik de site opende. Helaas…
Bulgarije kan er ook wat van hoor. Weet niet hoe de situatie nu is, paar jaar teug waren er kuilen als putten zonder deksel.
@homer55: dat waren ook putten…
maar er is dus nergens anders gemeten, waardoor de titel misleidend is en nergens op slaat? of lees ik over een volledige paragraaf heen waarin de cijfers uit andere landen worden genoemd?
Komt omdat ze aan de verkeerde kant rijden, daar zijn wegen niet voor gemaakt
@wouterjeuring: zouden dan de gaten niet ook de verkeerde kant op ontstaan en bobbels worden?
@mashell: verrek, dat zou best eens kunnen!! Maar worden de bobbels dan niet de weg en de weg een groot gat?
M’n broertje woont nu sinds een jaar of wat in London. Werkt in de stad in sales. Dus zit hele dagen op de weg daar. Afgelopen vrijdag begon zn dag met een vechtpartij tussen een klant en een winkelier waar hij op klantenbezoek was. Die man loopt naar binnen, draait een joint op de toonbank van die winkel. Gooit een pluk shag in zn gezicht en begint te meppen… Hij daar weg, half uur later staat ie voor het stoplicht, breekt er achter hem een vechtpartij uit tussen twee automobilisten die elkaar geen ruimte gaven bij het invoegen. lui stappen meteen uit en meppen er op los, een van die gasten trapt nog ff de spiegels van die ander zn auto af. Dit soort dingen maakt hij dagelijks mee op het moment. Dat volk daar is zo ongelofelijk agressief in het verkeer en daarbuiten, niet normaal. Het ‘elite’ van vroeger is echt heel heel ver te zoeken daar.
@e34m5touring: Trouwens, dat van dat wegdek kan ie ook beamen. Al meermaals een lekke band gereden daar in zo’n krater.
@E34M5Touring: gelukkig is er de Brexit!!!
@E34M5Touring: Toch wel een beetje generaliserend. Ik heb Engelse collega’s, en werk zelf ook regelmatig in London. Je verhalen herken ik niet. Ik denk dat elke natie wel rotte appels heeft, waar je ook komt zal je wel figuren tegenkomen met losse handjes of afwijkende normen.
@camber24: Mwoah, hij heeft toch bijna dagelijks dit soort idioterie. Hij is het in ieder geval zo zat dat ie alweer aan t rondkijken is naar wat anders. Ben een aantal keer bij hem geweest en heb daar ook wel het een en ander van meegemaakt. Vooral in de stad bij invoegsituaties lijkt het wel oorlog. Al meermaals meegemaakt dat lui echt uit de auto stappen en beginnen te ruzien.
@camber24: hier van t zelfde, de vrouw heeft familie in engeland wonen. Al 15 jaar rijden we (vooral in het zuiden) daar rond en nog nooit iets meegemaakt of getuige geweest van agressiviteit.
@e34m5touring: het is meer dan 10 jaar terug dat ik in het VK woonde. Ik vond dat het verkeer er toen behoorlijk hoffelijk was. Goed de motorrijders waren nog wat meer kamikaze dan in Nederland, maar het ging er over het algemeen netjes aan toe. Inmiddels woon ik al weer jaren in Duitsland en elke keer als ik Nederland bezoek denk ik, wat rijden we in Nederland hier toch aggressief en opgefokt. Ik begrijp dat in het VK nog een tandje erger is dus.
@mashell: Hij had echt een geromantiseerd beeld van London. Een beetje te Mary Poppins wellicht maar toch wat vriendelijker en hoffelijker dan wat hij nu meemaakt dagelijks. En ik kan hem geen ongelijk geven eerlijk gezegd.
@E34M5Touring: het is ook echt een derde wereld land. Waar de middle class eigenlijk de upper class is en alles daaronder soort van voetvegen. Indiase kasten zijn er niks bij. En dan die markeerstift wenkbrauwen bij die mokkels. Of het vrouwelijke uitgaanspubliek dat op een koude decemberavond al om half 10 nagenoeg bloot hun vette lijf leegkotsen op de stoep.
@cloverleaf: oh ja en dat eeuwige gezeik dat ze vroeger een “Empire” hadden… man man man. Ze hadden iig al wel IPA’s voordat wij hier bebaarde barista’s met een knotje hadden…
@e34m5touring: werkt-ie op een filmset ofzo?
@BaRa: Ja joh dan geloof je het toch lekker niet. Kan mij dat verrekken.
Dan zijn ze nog niet in Indonesië geweest.
Dat 41 keer vloeken per 160 kilometer begrijp ik wel als je elke 4 kilometer een kuil aantreft.

En een keertje vloeken, gewoon omdat het kan. WANKER!
Cunt!!!
Ik had Italië verwacht..
@Maurice16: Italië heeft een hogere productiviteit per werknemer dan de UK. Klinkt raar, is waar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).