Dit is de tractor van de toekomst

Auteur: , 15 Reacties

Inclusief gekke vliegende dingetjes!

New Holland Agriculture en de Domus Academy te Milaan hebben onlangs een project gelanceerd waarmee studenten hun diepste zieleroerselen kwijt konden in het designen van een futuristische tractor. Nu zijn we hier bij AB niet geweldig goed thuis in dergelijke apparaten, maar een zijstapje ter verbreding van de automotive horizon kan nooit kwaad.

Het project had overigens niet alleen betrekking op tractoren, maar ook op de ‘farmer’s lifestyle’. Aha. Nu kunnen we een heel artikel voltikken over de Zwarte Cross en de edele kunst van het høken, maar we beperken ons tot de trekker.

De Queen Tractor (zal Maxima blij mee zijn) is een soort van eindbaastractor die volledig autonoom alle andere voertuigen aanstuurt. Deze tractobots hebben wielen die kunnen transformeren in driehoekige rupsbanden voor het écht ruige werk. De vliegende gekke dingetjes op de plaat hierboven zijn drones en houden de boel nauwgezet in de gaten, zodat de boer vanuit een command center alleen op de juiste knoppen hoeft te drukken. Geniaal! Pech trouwens voor onze Franse vrienden. Een autonome stakingsfunctie zit er vooralsnog niet aan te komen.

Van hard werk naar knoppendrukker, dit verhaal had zomaar over diskjockeys kunnen gaan. We zijn benieuwd.15 reacties

Mauritsch werkt gewoon 24/7 jonge!
de master-slave technologie voor tractoren is er al, dit is enkel nog niet legaal. Net zoals bij de zelfrijdende wagens veronderstel ik
Tractorblog.nl! Eindelijk, ik zat er al op de wachten!!
Futuristische tractoren hebben we ook gewoon in Nederland! :P Farmertronics http://www.farmertronics.com/solutions/
Het is hetzelfde als bij een auto, ja het is makkelijk maar is het ook plezieriger? Ik weet wel zeker van niet.
Al dat nieuwerwetse gedoe.

Vroeger was er tenminste nog romantiek op de boerderij. Nooit zal ik Linda vergeten, net 19, golvend donkerblond haar en mooie lichtgespierde maar toch vrouwelijke armen. Dát was pas een queen op de trekker. Wat was zij sexy!!

Helaas maakte ik absoluut geen kans als veertienjarig pukkelhoofd.
@moveyourmind: Linda was trouwens een stagiaire, die mijn vader vast en zeker aangenomen had vanwege de agrarische kennis waarover deze dame beschikte.
@moveyourmind: she did not only moveyourmind? ;)
@Michiel1: Geweldig gevonden!
Das mien merk.
Dus het enige nieuwe hieraan is dat de wielen kunnen veranderen in rupsbanden?

Voor de rest zijn het toch vrij bekende dingetjes die misschien nog niet legaal zijn. Was een tijdje terug op de SIMA in Parijs en daar stonden toch wel mooie dingetjes, qua techniek dan. Dingen die allang in ontwikkeling zijn, zoals geautomatiseerde farming. Niks nieuws aan dus.
Pohh, das niet mien marke. Doe mij maar een john deere. Een 6320.
En staat er ook bij hoe de wielen veranderen in rupsen?
@dutchdriftking: alleen hoe rupsen veranderen in vlinders.
Meh

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).