Dit is het paradijs voor de automobilist

Auteur: , 29 Reacties

En we vertellen je er ook meteen bij wat de hel is voor de automobilist.

Dit is het paradijs voor de automobilist

De ene stad is autovriendelijker dan de andere. Maar in welke steden ben je als automobilist nu echt het beste af? En welke steden zijn een regelrechte nachtmerrie? De Driving Cities Index geeft antwoord op deze prangende vragen. Om dat te doen is er gekeken naar drie zaken: de infrastructuur, de veiligheid en de kosten.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van auto-onderdelenwebshop Mister-Auto en is gebaseerd op data van onder meer de VN, TomTom, de Wereldgezondheidsorganisatie en de Wereldbank. We missen wel de illuminati en de Bilderberg group. Maar goed, klein stukje uitleg. De onderzoekers hebben op erg veel verschillende factoren een score gegeven. Een beetje goochelen met een wegingsfactor levert dan een ranglijst op.

De grote winnaar bleek de Canadese stad Calgary te zijn. Wat is er daar dan zo goed? Weinig verkeersopstoppingen, weinig dodelijke ongevallen, goedkoop parkeren, goedkope benzine, om maar een paar dingen te noemen. Kort gezegd: het paradijs voor de automobilist heet Calgary. Op de tweede plaats staat, niet geheel verrassend, Dubai en de eveneens Canadese stad Ottowa maakt de top drie compleet. De best scorende Europese stad is Bern, die op nummer vier staat.

Als we helemaal naar de onderkant van de lijst gaan, komen we daar Mumbai tegen. Bij deze stad in India kun je het beste ver vandaan blijven met je auto. Het verkeer staat er altijd muurvast en er zijn veel dodelijke slachtoffers te betreuren in het verkeer. Ook is veel verkeersagressie.

De grote vraag is natuurlijk: hoe goed scoren onze Nederlandse steden op deze Index? In het onderzoek zijn drie Nederlandse steden meegenomen, namelijk Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Van deze drie staat Utrecht er het beste voor op plek 47. Rotterdam en Amsterdam moeten het doen met respectievelijk plek 61 en plek 71.

Dit is het paradijs voor de automobilist

Maar ho, wacht! Utrecht? Ja, ze zeggen het echt. De Nederlandse steden springen er vooral uit qua benzinekosten. Deze zijn namelijk alleen in Oslo hoger. Het is geen nieuws, maar ook qua wegenbelasting doet Nederland het niet al te best. Voor de kwaliteit van de wegen scoren we wel goed. Dat dan weer wel. Als je zelf een beetje rond wilt struinen in de resultaten van het onderzoek: dat kan hier
Laat ons hieronder ook zeker weten wat voor jou de ideale en de dramatische autosteden zijn!

Fotocredit Mustang: via Autojunk
Fotocredit Jaguar/Utrecht: Dizono via Autojunk (2015) met de enige manier om in Utrecht wel met de auto aan te komen op tijd, door een fiets op je dak mee te nemen.29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik had mijn geld niet op Canada gezet, maar nu je het zo leest klinkt het best logisch.
Zal allemaal best, maar doe mij maar de zuidelijke helft van de VS.
@amghans:
Ik zou toch het liberale Canada altijd boven Trumpmenistan verkiezen, en zeker boven de Bible belt. Als je Spaans kan zou ik zelfs Mexico eerder aanbevelen dan de VS als toerist.
@shiva: Al toerend over de wegen daar merk je niets van polletiek. Of van religie. Dus wat dat betreft geen aanleiding voor Trump-/geloofs-anxiety.
Toen wij Mumbai in reden (en paar dagen later weer uit reden) hebben we dat om 4 uur smorgens gedaan. Toen ging ik het nog wel.

Overigens Utrecht boven Amsterdam of Rotterdam, huh wat? Ze zijn er denk ik niet geweest.
Calgary richting Rocky Mountains, prachtige rit!
En vanuit Calgary rijdt je ook nog eens vrij snel heel erg mooie gebieden in.
@mashell: daar heb ik die foto genomen van die mustang.
Canadese plaatsen hahaha 6 maanden sneeuw/kou niet meegerekend zeker. Mijn stad Cape Coral in FL is zeker de beste : Altijd warm weer dus banden en motor altijd warm lees grip en minder slijtage aan de motor. Geen flitskasten/trajectcontroles. Geen mini rotondes / bpm / wegenbelasting/ APK/ bijtelling. 2019 Camaro ZL1 cabrio vr een lousy $75 K en dak open wanneer je wilt.. Benzine 0.60 per liter. Altijd rechtsaf mogen slaan ook al staat stoplicht op rood. 2x 3 baans weg dwars door de stad. Camera’s boven stoplichten vr groene golf/ verkeersaanbod. Enz enz
@robusa: Geen gezeur over te luide uitlaat of uitstekende banden buiten carrosserie. Na stoplicht sprint gezellig praatje met degene die je net verslagen hebt over wat voor motor je hebt :) en bij rollende race netjes eerst 3 keer claxonneren. Meeste pk’s voor minste geld om je heen Hellcat Corvette ZO6 Viper. Overal mag je rechts auto’s inhalen. Rijksweg 135 km/pu op cruise controle zonder dat politie moeilijk doet/ lees laserguns.
@robusa: Stoer hoor.
@robusa:
Alle dingen die je net zei gelden ook voor Yucatan, Quintana Roo, Oaxaca,…
Als je Canada tijdens de zomer bezoekt huur je een Mustang/Camaro/Challenger in de winter een F150 waarbij offroaden in de sneeuw ook best leuk te noemen valt. Daarbij komt een staats leider die een OK kerel is ipv Mr grab em by the pussy, een beter Cannabis beleid dan Amsterdam en je bent niet geruineerd als je een ongeval zou krijgen en medische hulp nodig hebt.
@shiva: Grappig hoe zo veel mensen zo zijn geindoctrineerd met het “orange man bad” gedachtegoed. En dan wel Justin Trudeau een OK kerel noemen, de feminist met zijn “peoplekind, not mankind, we want to be inclusive”.
score op luchtkwaliteit is in AmRoUt ook niet best overigens….
@pomoek: Nee dat kan niet, CO2 en stikstof zijn namelijk echt een mega-probleem hier in Nederland. TNO heeft het onderzocht.
@gandini: Ik moet echt eens leren lezen voordat ik reageer…
Raar onderzoek. In geen enkele stad is het leuk om auto te rijden.
Geef mij maar M-Town. Daar moet zelfs de trein stoppen als er een M-wagen de oversteekplaats nadert!!!! ;-)
(wie niet kan volgen, filmpjes over M-Town op site van BMW en YT)
Lol Utrecht de beste autostad van Nederland? Nadat Mien muts van GroenLinks het op haar heupen kreeg is er een raar beleid gevoerd in die stad. Wie gooit er nou de Croeselaan dicht voor CS langs?? Sowieso de binnenstad met die antieke kleine k*tstraatjes die ook nog eens eenrichtingsverkeer zijn en je drie nieren aan parkeergeld kosten zou iedere automobilist moeten mijden.
En Lelystad dan ?
@kenner: man wat een grafstad, zou er dood nog niet gevonden willen worden, wat een deprimerende bende is dat zeg.
@kenner: Een fantastische auto’s. Goede wegen, mooie uitzichten en prachtige bossen. Vele kilometers goede wegen om daar met een hele grote boog omheen te rijden.
@mrb: auto’s=autostad, damn autocorrect..
Isle of man natuurlijk! buiten de bebouwde kom geen snelheidslimiet!
@zrijder: Ja, dat is inderdaad een ferme stad, het Isle of man…
@BaRa: Jeremy Clarkson woont er
@bara: Tja wie wil er nu lekker autorijden in de stad??!!!
Steenwijk lijkt mij dé topstad voor de automobilist maar laten ze die nu nét niet hebben meegenomen. Gratis parkeren in de hele kern en de snelweg (A32) is altijd vrij.
Meeste ellende: elke stad.
Minste ellende: alles wat niet verstedelijkt is, hoe verder van de beschaving hoe beter.

Klaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).