Taart voor deze leasemaatschappij!

Auteur: , 20 Reacties

Voor het aanbieden van zakelijke leasecontracten voor elektrische auto's begon Mobility Service Nederland precies twee jaar geleden een apart label. Eens vragen naar de ervaringen!

Taart voor deze leasemaatschappij

Mobility Service Electric
jullie kennen Mobility Service Nederland waarschijnlijk als onze partner in informatievoorziening over zakelijk elektrisch leasen. Als we weer als eersten de zakelijke leaseprijs van bijvoorbeeld de nieuwe Porsche Taycan 4S kunnen melden dan komt dat omdat de calculator in Eelde overuren heeft gedraaid.

Twee jaar geleden heeft de leasemaatschappij een specifiek label opgezet voor elektrische auto’s, naast de bestaande dienstverlening voor benzine- en dieselvoertuigen. Iedereen kan op zijn vingers natellen dat dit geen gek idee was. Er werd een portal gecreëerd waarop je terecht kunt voor informatie en uiteindelijke bestelling van je elektrische leasewagen.

Maar twee jaar lang in de snel veranderende elektrische leasemarkt met constant nieuw aanbod. Wat heeft dat gebracht? Ten eerste meer dan 1000 klanten (met allemaal 1 of meerdere leasecontracten). Twee jaar geleden was het hoogst aangeschreven model de Tesla Model S. Dat is inmiddels al weer achterhaald.

Meeste gevraagde merken zijn Tesla en Hyundai. Dan volgen op gepaste afstand de overige elektrische merken. Inmiddels is het elektrische aandeel in het wagenpark van Mobility Service Nederland al 21%.

De 15 meest verkochte EV's van Nederland

Dat Hyundai samen met Tesla wedijvert om de koppositie is natuurlijk grotendeels aan de Kona toe te schrijven. Mobility Service heeft doorlopend een gezonde voorraad van Kona’s om je niet aan de levertijden van de dealer te hoeven conformeren. Ook nu nog kan je met 4% bijtelling wegrijden voor eind december als je op zoek bent naar een Tesla Model 3 of Kona of ZOE.

Ervaringsdeskundigen kan je ze daar dus inmiddels wel noemen met 1000’en afgeleverde elektrische leaseauto’s waarbij de berijders vaak voor het eerst in een elektrische auto stapten. Dus de praktische zaken van elektrisch rijden hebben geen geheimen voor deze leasemaatschappij. Al was het alleen al omdat iedereen die er werkt zelf ook elektrisch rijdt. Sommige van hen gaan zelfs met hun Model 3 op vakantie.

Wij zeggen in ieder geval, gefeliciteerd met deze verjaardag!20 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Gaan we nu als petrol heads hier een groene leasmaatschappij aandacht geven? Ik begrijp het niet meer
@jometdebanjo: dit is om je alvast te laten aan de “elektro 365 daagse” op autoblog van 2025.
@jometdebanjo: partner – dus sponsor van autoblog. En daar mogen wij als lezers best wel blij mee zijn!
@jometdebanjo: ja, dit was toch petrolblog? Gesponsord door Shell? #ironie
@jometdebanjo: het is autoblog, geen petrolblog. De toekomst is elektrisch en benzine wordt een zelfzaam goedje voor op het circuit.
@jometdebanjo: even gewoon bloedserieus. Hoe groot schat jij de kans dat in 2040 ons wagenpark 80% elektrisch is? Gewoon echt eerlijk. Op welke bewering durf jij al je geld op in te zetten. Zeg maar je huis auto en spaargeld.
Nitraatje erbijjj
Autoblog verliest ook wel een beetje zijn identiteit met dit soort berichten. Ik snap best dat elektrisch rijden de schone *kuch* toekomst is. Maar er is momenteel nog zoveel auto-relateert nieuws waar wij petrolheads wél blij van worden. Mede de overheid ziet natuurlijk maar al te graag dat wij maandelijks gaan kromliggen voor een leasehok. Ik zie het allemaal gewoon een beetje somber in deze dagen:(
@gilettelubbers: dit en als toevoeging dat het label Advertorial hier niet zou misstaan.
@gilettelubbers: vind je 0 tot 100 en een laag zwaartepunt niet belangrijk? Of vind je het belangrijk dat de aandrijflijn soms hapert, herrie maakt en onderhoud nodig heeft?
@flutterby: daar heb ik niks over gezegd. Ik vind het vooralsnog emotieloze plastic-ogende gedrochten. Wil je met jouw uitspraak zeggen dat een elektrische auto geen onderhoud nodig heeft? Van mijn huidige auto weet ik dat het écht goed spul is. Iets wat ik van de huidige elektrische dozen nog moet zien
@flutterby: 0-100 is het enige dat een elektrische auto kan, daar boven is de accu binnen 2 tellen leeg.
@nopetrolnofun: wel met de manier waarop jij telt.
@gilettelubbers: welk nieuws? Dat veel merken nu steeds meer fuseren omdat ze anders geen toekomst meer hebben? Ik schat dat er in de toekomst maar 6 grote jongens over blijven.
– toyota en co
– VAG groep
– Franse prut gecombineerd met italiaanse en nissan. Als ze het overleven….
– Tesla
– Ford die misschien samengaat met GM.
Ik begrijp het best Autoblog, het lampje moet ook blijven branden, de motor moet blijven draaien, er moet ook brood op de plank. Maar het artikel “met je model 3” op vakantie is zo tenenkrommende achterlijk, zo is de trip uitgevoerd buiten de reguliere school vakanties. Waardoor je duh overal terecht kan met je elektrische kar. Een beetje invloed op deze artikelen zou opzich een idee zijn voor de volgende onderhandelingen van deze verkapte reclame. Verder geniet ik elke dag van jullie scherp geschreven artikelen met een sarcastische ondertoon. Keep up the good work!
@inbedrijf: met een Tesla is tijdens schoolvakanties ook geen probleem, echter met andere merken blijft een uitdaging. Er zijn best wat snelladers te vinden, maar vaak hooguit 2 tot 4 stalls. Dan loopt de rij snel op.

Bij Tesla kan je niet alleen in de auto zien of er een plekje vrij is, maar ook zetten ze er vaak 10 tot 20 stalls neer zodat er bijna altijd plek is (tenzij je rond Schiphol wil laden).
Ooit richting Frankrijk gereden in de bouwvak? Daarnaast Frankrijk heeft geen mega laadplekken. Oftewel als er 5 plekken zijn om te laden, en je komt aanrijden en bij alle plekken staat 1 tesla te laden en 1 te wachten. Dan duurt je stop dus sowieso een 1.5+ uur….. niet echt relaxed, je tesla zit helemaal vol en is dus goed zwaar 500km op een lading red je niet, Max is 350 a 400. Dus als je naar zuid Frankrijk moet ben je 4x ish aan het laden wat je aan 6 uur extra reistijd opgaat leveren. Wordt eigenlijk alleen maar droever. Vandaar dat ik nog even doorrij in mijn benzine slurper. Wil best overstappen, maar zie nu nog teveel nadelen tegen over voordelen.
@inbedrijf: Tesla in Frankrijk? Die staan allemaal bij Supercharger aangezien daar verder amper een fatsoenlijke snellaadinfrastructuur is. De Fransen (Renault) hebben namelijk ingezet AC laden en niet DC.
@flutterby: Er zijn er 10 in Frankrijk… Frankrijk is 13x groter dan Nederland in Nederland hebben we er 13…

En @flutterby heb jij aandelen mobility services electric?
@inbedrijf: enige aandeel dat ik heb is in de lucht die ik inadem.

Die 10 Supercharger locaties vertellen niet het hele verhaal. De 10 tot 15 stalls per locatie wél. Enkel Ionity kan aan de snelheid tippen, maar dan heb je er 2 tot 4 dus grotere kans dat het bezet is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).