Dit schaalmodelletje kost meer dan 10.000 euro

Auteur: , 32 Reacties

Maar dan heb je ook iets in de vitrinekast staan.

Wie niet in de financiële positie is om supercars te kopen, kan altijd nog schaalmodellen gaan sparen. Ze komen in alle soorten en maten en dus ook met verschillende prijskaartjes. Een simpel modelletje scoor je al voor enkele tientjes. Wie een in detail schaalmodel op de kop wil tikken moet al gauw enkele duizenden euro’s spenderen.

Dat laatste is het geval bij de McLaren Senna van Amalgam. Dit bedrijf biedt een zeer gedetailleerd 1:8 model van de hypercar. Voor dat bedrag krijg je dan ook iets speciaals. Aan de hand van door McLaren geleverde CAD-data is het schaalmodel tot in de puntjes nagemaakt. De specifieke oranje kleur van de Senna is bijvoorbeeld meegenomen, maar ook diverse carbon accenten.

Prijzen beginnen bij 7.765 euro voor een standaard versie. Wil je een andere kleur selecteren voor bijvoorbeeld het exterieur, de wielen of het interieur dan mag je 9.031 euro betalen. Voor 10.375 euro ben je echter helemaal het mannetje. De Senna wordt dan van een op klant gewenste kleur voorzien en kan zowel het exterieur als het interieur helemaal naar persoonlijke smaak worden gemaakt.

Amalgam heeft naar eigen zeggen meer dan 3.000 uren nodig gehad om het schaalmodel te ontwikkelen. Eén schaalmodel maken kost 300 uren en de auto wordt volledig met de hand gebouwd. Hoewel het bedrijf niet bekend heeft gemaakt hoeveel Senna’s ze gaan maken, spreekt men over een gelimiteerde oplage.32 reacties

Gezien het aantal uren dat er in gestopt wordt om het te maken, vind ik de prijs nog wel meevallen.
@Hubert: dat valt inderdaad mee. Maar de vraag is natuurlijk of het 300 uur kost of 300 uur duurt.
Je hoort wel vaker in programma’s van bijvoorbeeld Discovery Channel dat de totale duur wordt genoemd, wat niet noodzakelijkerwijs betekent dat er iemand al die tijd aan werkt. Vaak is het de totale productiedoorlooptijd. Neem bijvoorbeeld het lakken van de onderdelen. Die moeten daarna drogen dus dan loopt de doorlooptijd op maar kost het geen arbeidstijd. En sommige onderdelen zullen ongetwijfeld in batches worden gemaakt waarbij je dus eigenlijk de productietijd moet delen door het aantal van de batch.
De marketing afdeling gebruikt ongetwijfeld de “mooiste” cijfers om het allemaal nog bijzonderder te laten lijken…
@vroaaar: er moet natuurlijk ook een boterham verdient worden
Ik zie op de laatste foto dat de popo gelukkig al vingerafdrukken neemt van de oplichter die 8-10 koppen vraagt voor een speelgoedauto!
Ff over de Senna gesproken, kwam gisteren op Instagram een aan de klant geleverde Senna tegen die 2 uitlaatpijpjes had ipv de 3 die op al het promotie materiaal te zien zijn… weet iemand hier meer over? Is dit puur iets cosmetisch op wens van de klant?
@maartencox: Amerikaanse variant heeft 2 uitlaten ipv 3. Ivm regelgeving is dat. Net als dat een Bugatti Chiron in de US een andere achterbumper heeft.
@RubenPriest: bedankt! Weer iets geleerd!
@maartencox: in bepaalde markten, waaronder de VS, wordt de Senna geleverd met 2 uitlaten i.p.v. 3 in Europa.
Ook op schaal net zo lelijk.
@viezefreddyw: True. Maar als je er eentje in de garage hebt staan, dan óók een even zo lelijke in de “schaalmodel kast” :)
Moet bekennen dat ik de Senna steeds meer begin te waarderen. In eerste instantie vond ik het een gedrocht van jewelste.
@silverscope: ding lijkt gemaakt van technisch Lego
@silverscope: uit een technisch perspectief gezien wel, maar esthetisch gezien blijft het een lelijk ding.
Ik geef dat geld liever uit aan een echte auto.
Kan je nog iets leuks voor kopen.
Hadden ze dan geen mooie auto als voorbeeld kunnen gebruiken?
Is het zeker nog zo’n dom Resin model ook waar niks van open kan…
12% van originele grote
100% lelijk zoals de originele
10k neerleggen voor een van de lelijkste auto’s ooit gemaakt en dan kun je er ook nog niet eens in rijden.
Ik moet altijd denken aan het spelletje wat ik vroeger speelde, Carmageddon 2, de auto van Die Anna. Hawk3 ofzo :’)
@rsedje: met die getande hanenkam er overheen?
@gulli: Ik denk dat jij een andere op het netvlies hebt, deze bedoel ik: https://vignette.wikia.nocookie.net/carmageddon/images/0/0b/Hawk3.png/revision/latest?cb=20090306145843 (moest even googlen, hopen dat de link werkt)
@rsedje: Ja, weet het nu weer 😊

Die ik bedoelde was deze, gewoon de auto waarmee je begon;
http://crud.toshiba-3.com/misc/eaglemk1.jpg
@gulli: Dat dacht ik al :P Maar dat is de Eagle volgens mij(spellen vroeger grijs gespeeld :D)
De reden voor aanschaf van een schaalmodel is vaak juist niet dat je de auto niet hebt, maar dat je een (voorraad) schaalmodel(len) binnen wilt hebben staan van wat je in je garage hebt staan. Er wordt gewoon grif/grof geld voor betaald. Maar voor 10.375 euro zoek ik liever een echte auto uit. Wat Autoblog er pas mee deed is erg leuk: voor dezelfde prijs heb je ook een (…) en dan een autoblog advies eraan vast.
@dare2think: als dat de belangrijkste reden is dan heeft de gemiddelde verzamelaar een hele grote schuur nodig :)
Gelimiteerde oplage = gelimiteerd tot het aantal gekken die dit willen kopen.
Modelbouw anno 2018: digitale data aangeleverd krijgen ipv zelf de vormgeving over te nemen, er wat freesbanken gietprocessen op loslaten en voila, een model. Regel wat dure werklui en je kunt je prijs nog verantwoorden ook… Wonderlijk. En zoals eerder aangehaald, die dingen kunnen volgens mij niet eens openen??
Onlangs stuitte ik op een Porsche RSR 2016 in schaal 1 op 8. Aanvankelijk dacht ik dat die grap mij om en nabij €1000,- zou kosten gezien de enorm goede detaillevels. Toen ik daarna hoorde dat het model maar lieft €12.500,- moest kosten, was ik gelukkig meteen weer genezen.

Voor meer info:
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/porsche-911-rsr-2016-1-8-limited-edition/750681119-249-6447?utm_source=sharesheet&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios
@ghost: ik kom het niet zo snel tegen maar ik denk dat deze ook door Amalgam is gebouwd. Die hebben ‘m in 1/18 in de collectie en de voetplaat met typeplaatje ziet er hetzelfde uit als die van Amalgam. Smells like a turd, looks like a turd: is a…. ;)
Cool. Premium schaalmodellen. Zal het vast goed doen in China, bij mannen die niet weten wat gedaan met hun geld. Ik voorzie zelfs nog duurdere versies, voor lui die hun volledig gepersonaliseerde bolide ook exact willen laten namaken.

Het moet gezegd, met zo’n professionele foto’s ziet ie er echt uit. Bijna iedereen zou erin trappen. Zelfs die borstelfoto. De meesten zouden denken dat het een echte is, met een perspectieftrucje…
@Esprit_de_Flandre: Bij Amalgam kun je ze ook laten personaliseren. Staat volgens mij nog in de tekst hier ;)
Bij Big Scale Cars in Biddinghuizen maken ze naast 1:8 ook 1:4 modellen.
Indrukkenwekkend om te zien, maar dat is de prijs helaas ook.
Vanaf prijs van 1:4 is €20.000!!

https://www.bigscalecars.com/product/ac-cobra-mkiii/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).