En jawel, de allerlelijkste hypercar is alweer uitverkocht

Auteur: , 29 Reacties

Kon niet anders.

En jawel, de allerlelijkste hypercar is alweer uitverkocht

Wanneer je hier met enkele regelmaat komt, is de kans tamelijk groot dat je al eens iets gelezen hebt over de McLaren Senna. De hypermoderne, circuit-georiënteerde bolide uit Woking, waarvan we ons stevig afvragen of de Braziliaan zijn naam er wel aan had verbonden, heeft al talloze autoliefhebbende families uiteengereten. Zonde, maar niet geheel onterecht.

Nadat we dachten dat het eigenlijk niet veel gekker kon (we hadden beter moeten weten) kwamen de Britten in Genève doodleuk aan met een nóg krankzinnigere versie van de Senna. Dergelijke wagens hebben de nare behoefte misplaatste vergelijkingen op te roepen. Hierom is het niet geheel verbazingwekkend dat de Britten het aandurfden een smakelijke quote de wereld in te slingeren. Volgens hen zou de Senna GTR, afgezien van de Formule 1-auto, McLaren’s snelste bolide op het circuit zijn. Dat is een beetje alsof Alfa Romeo zou zeggen dat alleen de Sauber sneller over Monza knalt dan de heetste Giulia, maar goed.

En jawel, de allerlelijkste hypercar is alweer uitverkocht

Juiste of onjuiste beweringen negerende, de Senna GTR is een sportwagen van buitenaardse proporties. Zelfs met alle nieuwe aerodynamische delen erop, waarover ‘de normale’ niet beschikt, weegt hij ongeveer evenveel: rond de 1.000 kg. Zet daar een ongeveer 825 pk sterke 4-liter biturbo V8 tegenover, en je begrijpt wel waarom menig circuittijger hem in zijn garage hebben wil. Zeker aangezien de wagen een kleine 1,5 miljoen euro zou moeten kosten. Feitelijk een prikkie, vergeleken met andere hypercars.

Inmiddels heeft McLaren tegenover het Britse Autocar verteld dat de Senna GTR “with some certainty” is uitverkocht. Technisch gezien laten ze daarmee de deur op een kier staan voor potentiële klanten, maar het zit er dik in dat alle 75 exemplaren wel degelijk verkocht zijn. Er waren immers ruim dubbel zoveel mensen geïnteresseerd. Wellicht dat de Britten er stiekem nog een paar in elkaar zetten?29 reacties

Ik vind hem niet zo lelijk hoor. Het ziet er gewoon anders uit dan normaal.
@toyotavenray: kan je ook zeggen over de Fiat Multipla.
@niekie1999: Haha. Ik moest bijna lachen van je reactie. Maar de Senna is gewoon gaaf. En zeker niet zo lelijk als de multipla.
@toyotavenray: haha. ik moest bijna lachen.
Snap je nou wat je zelf schrijft?
@hplh: Mooi gezien;)
@toyotavenray: begrijp ook die lelijkheidsophef over deze auto niet zo. Een LaFerrari, Centenario of Rimac vind ik een stuk lelijker dan deze Mc.
@str8six: een LaFerrari lelijker dan een Senna?!?! Hoe heb je het durven typen
@rvdw: smaken verschillen godzijdank
Deze vind ik dan wel weer mooi in tegenstelling tot de normale Senna.
Dat vinden wij niet raar maar heel bijzonder…
1,5 miljoen omdat je hem niet op kenteken hoeft te zetten. Best nog veel voor iets waar waarschijnlijk hobby coureurs mee op een trackday wat prutsen.
@jorden: daarom zit er ook een grind hark achterop
Ze hadden ‘m ook de McLayrton kunnen noemen…
De enige reden dat McLaren wegkomt met dit soort gedrochten zonder verhaal is de jacht naar rendement vanwege absurd lage rentes.
Wat een zure reacties.

Niemand verplicht je tot het kopen van zo’n ding dus de prijs kan geen issue zijn evenals of je hem mooi of lelijk vindt.

De kans dat je er ooit 1 in het ‘wild’ gaat zien is zeer klein dus ik denk dat je netvliezen het wel gaan overleven dus mag het ook geen issue zijn als er wel mensen zijn die hem mooi vinden en hem kunnen/willen kopen.

Dus als er iemand wel graag 1,5 miljoen voor over heeft, of het nu puur belegging of puur voor de heb is, laat die persoon lekker. Of word jij daar minder van?

En er is überhaupt niet fatsoenlijk met wat voor hypercar dan ook te rijden op de openbare weg dus het circuit is de enige juiste plek voor zulke auto’s. Dan maakt het ook niet uit of hij wel of niet op kenteken gezet kan worden.

Overigens vind ik de Senna wel mooi. Zolang hetgeen wat erop zit maar werkt waarvoor het bedoelt is. Dus als al die randjes, gaten, flapjes en vleugels ook echt bijdragen aan (bochten)snelheid, dan heeft het nut en maakt het imo de auto mooi.

@sportevo: zand in je vagina?
@fouadski: Rare comment.. Volgens mij heb jij dat
@fouadski: Geen last van, maar bedankt voor je bezorgdheid!
@sportevo: Dus voor jou: function = form ?
@theblazerunner: tot op zekere hoogte wel ja.

Ik vraag mij ook wel eens af waarom er op een F1 een flapje hier en daar moet zitten maar als het werkt, prima.

Ik heb een oude E30 M3 en ik weet zeker dat die vleugel achterop, ook zeker werkt door de bolling boven de achterruit.

Als de Senna op deze manier snel is, prima ik hou daar wel van. Of de eigenaren dat er ooit uit gaan halen geen idee, ik kan mij voorstellen dat zij niet allemaal topcoureurs zijn die tot het uiterste gaan met hun Senna.
Ik gebruik mijn M3 ook niet op het circuit dus die achtervleugel zal mij geen snelle ronde bezorgen.
@sportevo:
Dat vind ik nou juist het hele probleem aan dit ding, als het nou echt 100% form follows function was… maar dit is gewoon een overgedesigned apparaat waarbij ze form follows function als slap excuus gebruiken voor een niet zo’n geslaagd ontwerp. En ik kan me ook niet voorstellen dat de aero afdeling van McLaren wel roept dat dit hun beste ontwerp ooit is. Een op meerdere vlakken mislukt compromis dus.
Maar goed, dit soort infantiel Hotwheels achtig design waarbij extreem design het doel is ipv schoonheid en/of functionaliteit verkoopt vooralsnog goed, vooral als je er een ‘limited’ sausje overheen gooit, marketing rule number 1.
Maar mijn smaak is het niet, dan maar zuur.
@harrie: dus de eerste de beste Harrie zal wel even een oordeel vellen en sabelt het hele ontwerp met een “pennenstreek” neer. Right…
@bfvo:
Ach kijk bijvoorbeeld eens naar die diepliggende koplampen, een CFD-er krijgt daar nachtmerries van.
@harrie: zuur is ook een smaak
@harrie: wat mij het meest steekt is dat de redactie eigenlijk de toon al zet in hun berichtgeving. Dat jouw mening niet strookt met de mijne kan en mag gewoon maar de redactie zou objectiever moeten zijn en als er ruimte is voor subjectiviteit dat ook zo aangeven.
@ikschrijfookoverautos “Dat is een beetje alsof Alfa Romeo zou zeggen dat alleen de Sauber sneller over Monza knalt dan de heetste Giulia, maar goed.”

Niet echt toch? Gezien Alfa al vele jaren niets gemaakt heeft wat echt snel is is het daar een vrij loze statement.
Daarbij vraag ik me af of een Giullia QV sneller is dan een 155 DTM op het circuit.

Bij McLaren hebben ze ook nog een P1 GTR, wat MP4/650 FIA GT spul en F1 LM/GTR’s gemaakt.
Ik geloof best dat deze Senna sneller is.
@torsen: @ikschrijfookoverautos is ook niet echt consequent want in dit artikel heeft hij het zelf over de Alfa Romeo’s ipv de Saubers: https://www.autoblog.nl/nieuws/kwalificatie-formule-1-grand-prix-van-australie-2018-108059

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).