Dit verdienen Max Verstappen en co in 2018*

Auteur: , 45 Reacties

Money in the bank.

MV33

Een nieuw jaar, een nieuwe kans om te bekijken wat je favoriete coureur dit jaar verdient. Om maar met de deur in huis te vallen: volgens TSMSportz staat Max in dit klassement slechts op dezelfde plaats waar hij het kampioenschap van 2017 beëindigde, namelijk de zesde.

Max toucheert dit jaar volgens TSM maar 10 miljoen Dollar aan kaal salaris. Wel kan hij dit nog aanvullen met bonussen en persoonlijke sponsordeals. We nemen dit soort lijstjes overigens altijd met een korreltje zout. Verschillende publicaties komen doorgaans met verschillende cijfers. Geen van hen heeft waarschijnlijk écht de precieze getallen in huis. We achten de kans in ieder geval onwaarschijnlijk dat alle coureurs een kopie van hun contract naar TSMSportz gestuurd hebben. Al was het maar omdat de naam van de kwaliteitspublicatie eindigt in een ‘z’.

Enfin, voor wat het waard is, hieronder de tabel waar het allemaal om te doen is:

 
Coureur
Salaris (Dollar)
1Vettel60.000.000
2Hamilton50.000.000
3Raikkonen40.000.000
4Alonso30.000.000
5Bottas12.000.000
6Verstappen10.000.000
7Vandoorne7.000.000
8Ricciardo6.000.000
9Hulkenberg5.500.000
10Perez5.000.000
11Grosjean4.450.000
12Ocon3.000.000
13Magnussen2.500.000
14Stroll1.800.000
15Sirotkin1.000.000
16Sainz750.000
17Ericsson500.000
18Gasly400.000
19Hartley350.000
20Leclerc150.000

Dat Vettel en Hamilton de grootverdieners zijn geloven we wel, echter lijken ons de genoemde bedragen (kaal salaris) wat aan de hoge kant op basis van in het verleden gepubliceerde cijfers. Aan de andere kant: Messi verdient kennelijk 71 miljoen Euro per jaar dus in dat licht bezien zijn de cijfers nog niet eens zó bizar te noemen.

Verder opvallend is het cijfer achter de naam van Raikkonen. We geloven eerlijk gezegd niet dat de Fin dit bedrag binnentikt bij Ferrari. Misschien de helft als zijn agent puik werk heeft afgeleverd, maar waarschijnlijk nog minder dan dat.

Dat Verstappen meer verdient dan Ricciardo bij Red Bull daarentegen zou in principe kunnen. Daniel zit in het laatste jaar van een deal die hij lang geleden tekende, terwijl Max afgelopen seizoen een contractverlenging tekende. Ook vorig jaar kreeg de Nederlander naar verluidt al een salarisverhoging. Zoals gezegd blijft het echter, voor het grootste deel, allemaal vermakelijke speculaas.

*cijfers van TSMSportz gebaseerd op berichtgeving van onder andere Forbes, de BBC en het Orakel van Delphi.45 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Waarom moet Sainz, toch de man die in de toekomst door met Verstappen te strijden de races interessant moet houden, rond komen van de fooienpot?
@mashell: Dat kan inderdaad niet kloppen, zijn teamgenoot Hulkenberg die 4x zoveel krijgt?!
@freeze: waarschijnlijk omdat Renault niet het salaris van Sainz betaalt omdat hij daar op huurbasis zit. Ik denk dat hij nog steeds door Torro Rosso wordt betaald.
@freeze: Hulkenberg is nog steeds de betere rijder en is een grotere waarde voor het team.
@mashell: Zo zijn er wel meer personen waarbij ik mijn vraagtekens heb. Waarom verdient Hartley minder dan Gasly? Of Leclerc minder dan Ericsson?
@mashell: Omdat dat niet de man gaat zijn in de toekomst die met Verstappen gaat strijden. Anders had Sainz het bij Toro Rosso Verstappen al lastig gemaakt.
@mashell: Hij staat officieel nog bij Red Bull onder contract hè. Daar staan ze er niet bepaald om bekend om hun coureurs topsalarissen te geven. Vettel kreeg die ook pas toen hij titels won, en dat Max en Ricciardo miljoenen verdienen heeft er mede mee te maken dat de Red Bulls van de afgelopen jaren niet geweldig zijn. De kans is best groot dat daar dan wel hele royale bonussen tegenover staan.
@mashell: Ik heb niet echt het idee dat hij een echte topper gaat worden.
Doet mij denken aan die pedagoog, die vond dat Max terug naar school moest. Want wat als het toch niet lukt in de Formule 1. Geen opleiding, dan komt dat joch nog in de bijstand…. 10 miljoen, stel bijstand zou 1k zijn p/m, dan verdient hij in 1 jaar 833 keer de jaarlijkse bijstand……..
Misschien moet die pedagoog eens terug naar school, lesje rekenen en economie kan geen kwaad
@realhustler: was dat niet een verzonnen stukje ala de speld?
@realhustler: als je 10 miljoen verdient, dan gaat niet alles op de spaarrekening. Dus je berekening slaat als een tang op een varken.
@henk_he: wat dacht je als je al 5 miljoen redelijk investeerd dat zit je al goed
@kannito: met 500k investeren kun je het al redelijk netjes doen
Volgens mij lacht Kimi nog het hardst van iedereen. Hij is lekker bezig met zijn hobby en ondertussen vult hij zijn bankrekening. Maar het meest verbaas ik me nog over Sainz. Ik kan me moeilijk voorstellen dat hij dit bedrag krijgt van Renault. Volgens mij verdiende hij dat al bijna in zijn tijd bij TR.
@berlinetta: Die Kimi heeft het inderdaad goed voor elkaar. Kijk maar:
https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2016/08/nintchdbpict000254019386-e1470646447889.jpg?w=655
@viezefreddyw: Ik vind het een hele knappe vrouw, daar niet van. Ze lijkt me alleen wel een ijskoningin. Past wel weer bij Kimi.
@berlinetta: lekker man een beetje weerstand.. van jaknikkers wordt je ook niet blij van op den duur
@berlinetta: nee joh, het zijn altijd die stille die je ballen via je plasbuis naar buiten zuigen😜
Dat Alonso nog steeds zo veel verdient… ja het is een goede coureur maar er komt (mede door Honda) echt werkelijk niets uit zijn hoed.
@kvgorp: er komt LOUTER door Honda niets uit. Hij weet dat hok nog wel eens de punten in te rijden en dat komt alleen maar doordat ie gewoon een top coureur is.
@str8six: per gereden ronde verdiende hij in 2017 verreweg het meest van allemaal
@lekkerlinksrijden: dat zegt veel over het aantal ronden dat ie heeft gereden 😂😉
@kvgorp: In F1 kan je een coureur het beste vergelijken met z’n teamgenoot. Puur op punten is Alonso dan de enige onverslagen topcoureur op dit moment. Zelfs Vettel (1x) en Hamilton (2x) hebben het tzt moeten afleggen van teamgenoten.
Toch een raar gezicht zo zonder oren
Max krijgt ook nog E43000,- per WK-punt. Een andere autosportsite rekende al voor dat hij de 30miljoen wel gaat binnenhalen dit jaar. Incl. reclamegelden.
Als ik dat linkje van 2016 zo eens bekijk, dan zou het betekenen dat Kimi 33 miljoen meer is gaan verdienen. Vettel verdient ook opeens 2x zoveel als in 2016. Dan zou er toch al een belletje moeten rinkelen bij de maker van deze lijst.
Hoezo krijgen bijv. Sirotkin en Stroll salaris terwijl ze geld mee moeten nemen?
@gekkenhuis: wellicht dat ze niet al hun sponsorgeld gebruiken voor hun zitje? En ik ben benieuwd in hoeverre Stroll sr. al dermate veel macht heeft bij Williams of je nog over sponsorgeld spreekt of over eigen geld.
Karig hoor, ik hoop dat ze een beetje rond kunnen komen dit jaar
sinds wanneer krijgt stroll een salaris? vorig jaar stond hij er nog niet op.
@gwnbmw: dan geef je nu eigenlijk antwoord op je eigen vraag.
Ik rij gratis… talent? Das andere koek
@elemento: Zelfs met gratis rijden kom je er niet, getuige de paydrivers.
Whahahaha zie vanDoorne dan.. als dat klopt dan is het goed mis in F1. Meer dan Ricciardo? No fucking way! En terecht niet. Die gast heeft echt geen successen in F1 achter zijn naam. Niet helemaal zijn fout maar Ricciardo is een top 5 finisher in de laatste 4/5 jaar toch? Dan zou hij de slechtste manager in F1 moeten hebben.
@w0o0dy: reactie moet weer goedgekeurd.. suf gedoe.

Foutje.. Ricciardo was in 2015 slechts 7e maar 2014 en 2016 wel 3 e in de eindstand. Die verdient eerder het dubbele dan 6 miljoen.
@w0o0dy: moesten ze nu bij hetzelfde team rijden zou je redenering kunnen kloppen. Maar aangezien alle teams met verschillende budgetten werken, kan je daar ook geen lijn in trekken. En zoals in het artikel al staat, Ricciardo’s contract dateert al van even geleden. Moest hij bik RB blijven volgend jaar, acht ik de kans groot dat ook hij een serieuze opslag gaat krijgen.
Vandoorne meer dan Ricciardo? Waar in godsnaam is dat op gebaseerd?
@cloverleaf: op de cijfers van TMZSportz…
@futse: ghehehehe
Ik denk dat we ons met z’n allen nog hard vergissen hoe hard 10 miljoen erdoorheen gaat voor Max. Hij krijgt dat ook niet netto en leven in Monaco kost geld, heel veel geld.
@ghost: wonen in Monaco bespaard juist een boel ;) . Ach, misschien moet onze Max ff informeren bij de accountant van Lewis
@ghost: Het gegeven dat er nog belastingen af gaan van de 10 miljoen is juist de reden dat hij in Monaco is gaan wonen ;)
Voor Verstappen is dit nog maar het begin
Waarom verdien ik zo weinig?
Vind ik veel interessanter dan wat hullie verdienen!
Bizar wat topsporters verdienen. Zeker in de zwaar gesponsorde sporten. Tuurlijk Redbull verdient dit zo terug maar je kunt je wel afvragen waarom een blikje €2,50 moet kosten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).