Dit was het dan: Top Gear zoals we het kennen is niet meer

Auteur: , 111 Reacties

Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May maakten dertien jaar lang het best bekeken autoprogramma ter wereld, maar vanavond is het doek definitief gevallen voor de BBC-show in zijn huidige vorm.

Dit was het dan: Top Gear zoals we het kennen is niet meer

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de uitzending van vanavond zal niet de boeken in gaan als een van de beste afleveringen ooit. Dat maakt ‘m echter niet minder memorabel, want de kans dat we Clarkson, Hammond en May ooit nog terug zien als presentatoren van Top Gear is natuurlijk niet zo groot. Gelukkig lijkt het erop dat we snel nieuws kunnen verwachten over een nieuwe show bij Netflix, dus het trio keert ongetwijfeld terug op je beeldscherm.

We kunnen uitgebreid terugblikken op de momenten die Top Gear zo populair maakten, maar ik vind het interessanter om van jullie te horen welke uitdaging, Star in a Reasonably Priced Car, Stig-quote of snelle ronde jullie altijd bij is gebleven. Je hebt de keuze uit 176 afleveringen, dus het lijkt me dat er voldoende materiaal beschikbaar is.

De aflevering van vanavond is hier te downloaden.

Ps. Niet alleen Top Gear komt ten einde. Dit is (voorlopig) mijn laatste artikel als Autoblog-blogger. Om er nog even een cliché in te gooien: het waren 14 fantastische maanden. Ik ga onder andere verder bij Apparata. Bedankt voor het lezen en becommentariëren van mijn artikelen en wie weet tot ziens!111 reacties

End of an era
A new era has begun
Wat mij o.a. is bijgebleven is de test die Jeremy en James deden met de compacte SUV’s. Ik heb me rotgelachen om the Stig die de VW Tiguan en Mazda CX5 met caravan over het circuit jaagde. Ook dat Jeremy en James deze auto’s met caravans raceten om maar niet te overnachten op een camping vond ik hilarisch.
Voelde toch raar toen May en Hammond in het laatste shot met z’n tweeën afsloten met “thank you so much for watching, and goodbye”. Zeker 8 jaar met veel plezier gekeken. Hoop dat we ze snel bij Netflix terugzien!
@bastiaanstultjens: en al helemaal niet “and on that bombshell” en het daarna het welbekende TG deuntje.. tijden veranderen..
De Bolivia Special is een van mijn favorieten, prachtig avontuur was dat
@knipperlichtje: inderdaad, dat was echt een briljante aflevering. Die van de Afrikaanse Savanne staat bij mij op een tweede plaats. Met Oliver.
@knipperlichtje: die was inderdaad prachtig. De vietnam special was imo wel een tandje mooier, jammer dat ze nuet meer zo gemaakt worden :(.
Bedankt @jordyS voor de mooie tijd ;)
@norge: Inderdaad, het waren fijne stukjes om te lezen.
Ik vond het artikel van het laatste seizoen over Peugeot hilarische!
@deora: hahah, die was idd geniaal!
Pff wat een momenten zijn er geweest, reliant Robin was geweldig de roadtrip naar betlehem, beste gast ooit was voor mij Michael mcintyre! Verder memorabel uiteraard de race met de cesna tegen de veyron, de roadtrip met Ford gt, Ferrari 430 en een zonda! Fantastische show, gaat erg gemist worden…
ik hoop dat we morgen top gear kunnen downloaden via een torrent, kan cobra 11 niet terug kijken op rtl xl…. @jordyS: het waren mooie artikelen!
@henkhupelschoten: Bedankt! En hij staat al klaar hoor :) http://kat.cr/top-gear-22×08-720p-hdtv-x264-fov-b2ride-t10860440.html
@JordyS: haha geweldig! held dat je bent!
@JordyS: dank voor je artikelen! What’s next?
@ghost: Ik blijf in ieder geval bij Apparata. Verder achter de schermen bezig met andere toffe projecten, maar dat is nog niet concreet genoeg om er wat over te kunnen zeggen.
Thanx @JordyS en goodluck!
De Toyota Pickup afleveringen zijn epic…
Ik kan me nog steeds geen top gear voorstellen zonder deze 3…
@hummer95: ik wel, maar ben al wat ouder. Ik keek al Top gear toen o.a. Vicky, Tiff, Quentin en nog meededen. Dat had meer auto’s en minder saaie opvul items in de studio. Ik kan me de prachtige beelden van de test van de BMW E36 coupe nog herinneren. Ze reden er mee door een Britse kustplaats. Ik had toen het gevoel dat ik daar naar Engeland moest (en heb er ook ruim een jaar gewoond).
@mashell: met Vicky en Tiff was het ook geweldig. Hun 5th gear is ook beter dan top Gear nu. Ze zijn net als Van kooten en De bie 20 jaar te lang doorgegaan.
Beste TV show ooit ever. Jammer dit.
@kapiteinaudi: Best tv show… in the world!
@jordys Good Luck!
@JordyS, bedankt voor alle leuke artikelen!
De eerste Africa Special, briljant. En anders die in Bolivia.
Hallo leute,

Deze reactie hoort onder geen enkel topic, maar ik plaats ‘m toch:

Ik ben de afgelopen dagen ook 2 vd 4 dagen naar Goodwood geweest en heb heel veel foto’s gemaakt van al het bijzonders. Wil men dit zien en zoja, hoe ga ik dit op een praktische manier waarmaken? De foto’s zijn qua fototechniek niks bijzonders, maar wel met een propere camera gemaakt.

Doei!

PS. Deze reactie plaats ik na aanleiding van de vele losse ‘gespot’-artikelen over auto’s die voor iedereen te zien waren op Goodwood FoS.
@appelvis: Je kunt ze allemaal uploaden op Autojunk.nl :)
@JordyS: niet heel praktisch met 10 foto’s per keer…
@appelvis: Via imageshack of die Google concurrent alles uploaden en de link hier delen misschien een idee? Wordt ongetwijfeld door zeer velen gewaardeerd.
Geen idee wat Netflix is. Net rondje tv zenders gedaan maar zag hem er niet tussen staan.
@gerjan: Heb je Google onder je steen?
@gerjan: Ik ken het ook niet, tis iets onlines geloof ik. En nee heb niet onder een steen geleefd, televisie interesseert me niet.
@toeter11: dat is wel grappig, want netflix is overal behalve onder een steen..
@gerjan: dit is wat je moet doen: neem een maand vrij van werk. Type Netflix in Google. Klik op de eerste link. Maak een account aan. Eerste maand is gratis. Begin met het Binge Watchen van Breaking Bad, Homeland, Sherlock en House Of Cards. Vul de resterende tijd op met Top Gear afleveringen. Vervolgens ga je weer aan het werk. Of je verlengt je abbonement met een maand voor een tientje.
@gtwillem: je omschrijft het heel goed: Netflix is voor mensen zonder werk, gezin en vrienden.
@gerjan: Zo hè lache man. Je doet net alsof je niet weet wat Netflix is.
#BringBackJordyS
JordyS, wat wordt je volgende stap?
@alassad: Ik blijf in ieder geval bij Apparata, maar wil wat meer tijd vrij maken om in andere projecten te kunnen steken. Zoals je wellicht gezien hebt schrijf ik graag over autosport, dus wie weet iets in die richting
En on topic: de aflevering in Syrië/ midden oosten natuurlijk..
Allereerst dank voor je Blog activiteiten alhier!
Mbt TopGear: Tja, “end of an era”… Vond persoonlijk dat nu al heel erg op viel hoe de statische presentatie van “die andere twee” overkwam. Dan zie je pas hoe goed het format eigenlijk was, en de chemie tussen de drie heren. Lang niet alles was altijd gescript, en zo ja, dan brachten ze het wel heel goed.
Zie echt uit naar het Netflix avontuur en hoop daar stiekum toch nog ìets van het oude TG terug te mogen zien. (mbt format)
Steve Coogan als gast vond ik destijds hilarisch, en de man kan nog heel aardig een auto over een circuit sturen ook. Heeft later ook nog de ballen gehad om het trio te becommentariëren mbt grappen die àl te ver gingen…. (over Mexicanen en zo) Coogan is later nog op de shortlist opgedoken als vervanger voor Clarkson, maar jammer genoeg is die Engelse Edwin Evers kloon het geworden……Maar laten we ook die het voordeel vd twijfel geven! Hopelijk voor iedereen een win-win situatie: we hebben gewoon 2 auto shows, beiden gefund met bakken geld van BBC resp Netflix. Bring it on!!
En tenslotte…….toch mooi dat er in de laatse TopGear een witte (!!) VW Tiguan in de studio stond……(bij item over SUV/Lifestyle Cars) Ha! De heren hadden duidelijk smaak :)
De sfeer was een beetje vreemd. Leek bijna alsof hij dood is. Verder vond ik einde vrij plots, ineens goodbye en dat was het. Maar goed wel weer gelachen.

En goodbye Jordy!
Mooiste TopGear episode? Had niets met auto’s te maken. De Vietnam special. Ik heb letterlijk de billen uit mijn string gelachen. Met Jermey op die scooter en die cadeau’s die ze elkaar gaven. Geweldig. Goede tweede is de Noordpool expeditie en trotse derde plaats voor de Botswana Special. James in zijn W123, Richard in zijn ‘Oliver’ en James in een hopeloze Lancia Beta.

Combinatie van (deels gescripte) humor, auto’s en hoge productie kwalitiet zorgen ervoor dat zelfs een oude TG aflevering vermakelijk is om naar te kijken. Zonde dat het afgelopen is, maar laten we eerlijk zijn: na al die jaren kwam de herhaling er een beetje in en was het een beetje ‘been there, done that’. Die Australië special was daarvan het overduidelijke bewijs. Drie auto’s die bijna niets met elkaar gemeen hebben (Continental GT, GT-R en M6 GC) die door Australieë reden om ehhh, ja waarom eigenlijk?

Oh ja, het enige wat mij altijd stoorde: James en Richard met het OV tegen Jeremy in een supersnelle auto. Ging nergens over. Leuk dat Jeremy met een 612 Scaglietti, DB9, SLR McLaren, Veyron en Shelby GT500 dat deed, maar je ziet de hele tijd de twee Range Rover camera auto’s die er de hele tijd bij zijn. Ergo, met een Range Rover had je hetzelfde resultaat!

Ergo: Topshow! Geweldig genoten! Het meeste heb ik op DVD, dus ik kan het allemaal terugkijken.

@JordyS: bedankt voor de veertien maanden! Succes en laat nog eens wat van je horen!

And on that bombshell: permission to say cock…!
@gtwillem: prachtige specials die je daar noemt inderdaad. Wat een topentertainment! M’n zoontje van 5 maanden heet dan ook Oliver dankzij een van die mooie specials :) Het waren mooie tijden.
Supercarspecial met de Ford GT, Pagani en Ferrari naar Zuid Frankrijk schiet mij te binnen als beste.
Weet iemand misschien ook een link waar je hem online kunt kijken?!
@tomvk: er staat hier een torrent klaar: http://kat.cr/top-gear-22×08-720p-hdtv-x264-fov-b2ride-t10860440.html
@JordyS: bedankt, maar ik zoek eigenlijk een online website😁.
Maar in ieder geval bedankt voor de moeite!!
@tomvk: probeer autostrada.tv is. staan alle afleveringen vanaf seizoen 16.
Wat een bullshit aflevering
@dhrwilders: serieus?? Je doet je naam wel eer aan ;-).
@gtwillem: wat vond je het een goede aflevering dan?
Eigenlijk heel triest van de BBC hoe ze dit hebben gemonteerd.

Na al die jaren van Top Gear en het beste programma van de BBC te zijn geweest, geen enkele dank betuiging naar de 3 toe.
Wat laat je je dan als zender enorm negatief kennen zeg.

And on that bombshell it’s time to end, goodnight BBC and hello to ….. Netflix!?
@lau_verbeek: duidelijkere uitleg @gtwillem
Hebben jullie gehuild?
@donvincenzo: Ja. Natuurlijk hebben we gehuild! Net als met Gone In 60 Seconds toen die Shelby GT500 in zestig seconden werd afgeschreven… Wij zijn geen barbaren!
Waar te beginnen?? De eerste roadtrip door de usa was geweldig, net als de motorhome competition… De Alfa aflevering heb ik ook de ballen uit mijn broek gelachen, the challenges van beste politieauto, ambulance, brittish classic.. Te veel om op te noemen!! Het is jammer dat het geëindigd is maar wat een hoop leuks hebben ze gegeven!
Ik vond de eerste special met de auto’s in de VS echt geweldig
Ik moest lachen om de caravanrace over de oval, maar vond het verder niet meer zo boeiend. Been there, done that. Dus eigenlijk niet zo erg dat het op de schop gaat. En snap ook niet waarom dit zolang moest duren, de jongens moesten paar dingen even zeggen en hun werk zat er weer op XD
Wat mij vooral opviel is hoe belegen dit programma eigenlijk is geworden. Het was al een tijdje minder, maar nu spatte het er wel van af. Ik bedoel hoe vaak kun je het zelfde kunstje doen? Rondjes racen, anderen in de weg zitten, auto uitvallen verkeer opstoppen, speech geven waarbij er een zogenaamde ongemakkelijke stilte is gecreëerd…en ga zo maar verder.

Misschien goed dat ze gestopt zijn op hun hoogte punt en misschien goed dat er een frisse wind door TG gaat waaien.
@Rick-dos: Ben het helaas helemaal met je eens. Dan zet ik nu even mijn Alu hoedje op. Ik heb altijd het hele verhaal rond het ontslag van JC nogal “typisch” gevonden, mij is niet duidelijk geworden wat er nu exact is gebeurd, wie heeft wat wanneer gezegd en waarom heeft hij geslagen enzovoort. De contracten liepen af, was dit niet een manier om het programma on a bomshell te eindigen?

Ter vergelijking: Op Discovery Chanel draait het autoprogramma Fast n Loud. Enige tijd geleden werden een paar vaste monteurs ontslagen die een paar maanden later zelf een autoprogramma kregen op Discovery Chanel. Bleek al snel dat dit een volledig gescript verhaal is. Er wordt bij televisie programma’s nogal eens een loopje genomen met wat er werkelijk is gebeurd en wat ze uiteindelijk uitzenden.

Nu ja, we hebben natuurlijk altijd de Noord pool special, wat mij betreft de beste TG special ooit. Ze deden daar iets wat ik niet voor mogelijk hield, de humor was top en het afzien was (leek?) echt. Op 2 de US road trip en op 3 inderdaad Vietnam.

Van de reguliere uitzendingen kan ik mij vooral die herinneren van de 3 klassieke Italiaanse sportwagens voor minder dan 10.000,- pond, met als aankoopadvies: Ja je kunt ze krijgen, maar doe het in godsnaam niet.

En o ja! De City Rover Undercover, was meesterlijk!
@pomoek: Ik ben ook niet zo van de complottheoriën, maar ik begrijp wat je bedoelt. Voor mij zijn er ook te veel toevalligheden. Ook gister weer. De opmerking van Jeremy “I don’t want to work for the BBC anymore!”. Of dat hij eerst met Chris in een LaFerrari rijdt, Chris tips krijgt van Jeremy, Jeremy nog vraagt of hij TG gaat overnemen, Chris dit ontkent, en een dag later wordt wereldkundig gemaakt dat Chris toch de nieuwe presentator wordt?

Sterker nog; had gister zelfs even het gevoel dat ze aan het eind zouden zeggen dat het allemaal een grote grap was. Weet niet waar ik het gevoel door kreeg, denk hoe de aflevering verliep dat ik het gevoel kreeg.
@Rick-dos:
Dank je voor je comment.
Ik heb met gekromde tenen zitten kijken
Van ergernis dan.
Wat een totale anti-climax van een ooit zo succesvol programma
we’ll always remember the penis rims, at least we ‘ll always have that:

http://i.imgur.com/GA9pJrU.jpg
En die laatste aflevering? Komt die nog of heb ik die gemist?
@074yasin: dat was deze aflevering…
@074yasin: Dat ligt er aan. Heb je net gekeken?
De “Car VS Public transport” races zijn mijn favorieten. Daarnaast zijn de specials in Bolivia, Amerika, en Botswana, na tientallen keren te hebben gezien, nog even leuk
@JordyS bedankt voor de mooie artikelen!

Na het darten maar even kijken, ik zal TG missen, hopelijk komt het op Netflix, dan zeker een abonnement waard!

Jordy, nogmaals bedankt!
Een slotaflevering waar beide mannen en de BBC zelf duidelijk moeite mee hadden. Evengoed genoten van de roadtrip met 3 budget classics. Maar het had wel wat steviger gemogen als afscheid.
Mooiste momenten: roadtrip met Pagani Zonda, Ferrari 430 en Ford GT door Frankrijk (hilarische garagescene), de eerste races met Aston DB9 en Ferrari 612, de race tussen bobslee en rallyeauto in Noorwegen, 3 goedkope Italian Supercars, de ‘test’ van de Aston V12 Vantage (dat had wel een mooi slot geweest van de hele TG-reeks), Oliver in Afrika, de zoektocht naar de ultieme stuurmansweg, de Toyota pickup.Te veel om op te noemen. Ook Tom Cruise in een rondje op het circuit en ‘gewoon’ de bekende strijd rond de cool wall. Het was mooi, al die jaren. Dank heren, hopelijk zien we die chemie terug bij Netflix.
review van de e60 m5, hij lijkt minutenlang het hele hok de put in te praten… en dan, na een waslijst aan fustraties, haalt de 5.0 v10 even uit naar 9000rpm. fantastisch gewoon
Beste herinnering is 10 jaar geleden (M5 – monkeybike aflevering) als VIP naar opnames geweest. Met kers op de taart met een caterham over het circuit. Boys dream came true. Bye bye TOP Gear
Morgen maar eens terug kijken.
Als ik aan Top Gear denk, denk ik aan die aflevering dat ze voor weinig geld een auto moeten kopen en verzekeren. En vervolgens van het overige geld een leuke “tienermodificatie” aan de auto toepassen.

Waarbij James een stereo erin bouwt met afstandsbediening om vervolgens Bach te draaien, en dat ie wordt vastgelijmd en de afstandsbediening afgepakt met van die tokkiemuziek erin.

En dan die opdracht dat ze naar hun ouders’ huis moeten sneaken, prachtig!


Top Gear, we gaan je missen. Het komt terug, maar voor BBC nooit zo succesvol. Tijd om m’n Netflix weer es erbij te pakken dus.

P.S. good luck Jordy, goed dat we je artikelen plaatselijk blijven lezen.
Bedankt @jordyS voor je leesvoer, goed te horen dat je in de familie blijft ;-)
Zal het niet missen … had weinig meer met auto’s te maken de laatste jaren. Oké dan moet je het gaan zien als entertainment …. maar ook dan was het niet meer dan ‘onderhoudend’.
Nog één keertje dan. Goodnight, TopGear. http://youtu.be/5Q0Svvdrx_E
@spiderman: en daar komen de watermannen weer… Dit is wat normale mensen voelen als ze naar Sophie’s Choice kijken…
@spiderman:
Goddomme. Zit alweer bijna te janken….
@spiderman: pfffff, hét moment dat ik verliefd werd op de V12 Vantage, kippenvel.
Jammer, maar er komt natuurlijk meer van deze mannen :)
Tot ziens @jordys. Bedankt voor al je AB-artikelen.
@toyotafortuner: oh en mijn mooiste momenten?

De Noordpool-special en de afleveringen met het slopen van de Hilux
Ik kijk morgen wel online.
JordyS bedankt en ik zie je werk wel bij Apparata.

Het was goed, zoals het was, bedankt voor de leuke televisiemomenten.
Wij zien wel wat de toekomst brengt, ik wens ze het allerbeste en dat ze vooral gezond mogen blijven.
Als je twee van deze “Roadtrip” items achter elkaar ziet valt wel heel erg op hoe erg de rek eruit is/was.

Het is nu aan de drie heren om iets nieuws en vooral verfrissends te bedenken.
Flickr
@Donstil: -Flickr dan dus :) De URL kopieert toch niet mee.
Hoe zal dit verder gaan….
Ik kreeg wel een beetje het gevoel dat ze er niet al te veel zin in hadden. Raar kort einde ook.
Dag Jort!
Jordy-s succes met je verdere artikelen bij de buurwebsites
Mijn favoriete aflevering is die, waarin ze een Volkswagen Scirocco diesel reclamefilmpje gingen maken… Vreselijk leuk!
@JordyS: dankjewel voor jou bijdrage aan autoblog. Ik heb met heel veel plezier heel veel artikelen gelezen van jou.

On topic: heel erg jammer maar hopelijk komen ze snel terug op netflix!
Volgens @official.richard.hammond op Instagram zal hun nieuwe show ook te zien zijn op ITV . 2 jarig contract met Netflix en een 5 jarig contract met ITV. Kijk ook eens naar @ITV.clarkson.hammond.may.show op Instagram.
Wat mij heel erg was bijgebleven was de test met de Koenigsegg die van het circuit spinde, en het bezoek van Rowan Atkinson. Maar daarnaast ook de vele races en uitdagingen. Zonde dat het voorbij is, maar daar is helaas niks aan te veranderen. En @JordyS: bedankt voor de mooie artikelen op Autoblog en veel succes en plezier bij Apparata en andere projecten
Wat een blamage voor de BBC was de laatste aflevering, het studiogedeelte was niet om te pruimen. Veel gelachen om de drie mannen, wat een humor en gedoe weer, groot gelijk dat dit gouden trio zelf verder gaat. Succes mannen!
Weet je waar ik aan moest denken? Als niet alles gescript is en dat met die SUV’s opgenomen werd toen de frapas gebeurde…. Als ik na een lange dag filmen, onder de modder, in de kou, met honger, en alle frustraties terug kwam bij het hotel en ik kon niets fatsoenlijks meer te eten krijgen…ik wil het niet goed praten, maar snap het dan wel.
Behalve de specials in de USA, Vietnam en Bolivia vond ik de aflevering waar het drietal het Kanaal over (probeerde) te steken(, en het vervolg daarop), en de aflevering waarin ze met een 335d meededen aan een endurance race wel zeer de moeite waard.

Als Ster in de redelijk betaalbare auto was eigenlijk Tom Cruise de meest memorabele gast (Holy Cooooowww!! van JC) .
Dat stukje heb ik wel 30x teruggekeken waar TC die Astra bijna op zijn zij legt.
Steeg ook gelijk 3 punten in mijn achting.
@JordyS so long and thanks for all the fish!

Mijn mooiste TG momenten, het zijn er zoveel. Maar degene die het eerst in me opkomen zijn de autotests met de eerste Koenigsegg CC (nog zonder TG spoiler) waar Jezza uitbrult “This car is absolutely BRUTAL!”. De test met de Carrera GT, op een gegeven moment accellereert hij weg van de camera en schakelt op met een dikke brul tussengas, al 300x gezien maar elke keer volledig kippenvel tot onder mijn tenen.
De ronde van de Stig in de Caterham R500, wat een venijn zit er in dat kleine autootje, ik zit niet vaak met open mond te kijken maar dat was echt enorm indrukwekkend. Autorijden op zijn puurst.
De specials waren allemaal geweldig, Botswana (Oliver!!), Vietnam (ik heb me scheel gelachen), Noordpool (schitterende expeditie).
De races tussen de drie heren, de Veyron tegen de Cessna, de GT-R tegen de Shinkansen.
De korte specials zoals met de Ford GT, Pagani Zonda en Ferrari 430 naar de brug in Millau. De mooiste autoroutes zoeken en waar May zonder kleren in die bloedhete AM DBR9 zit.
De Toyboata.
De zelfgemaakte trein die in de fik vloog (scum class)
De Espace Cabrio
En natuurlijk de oude TG waar de heren mijn Pumaatje uitriepen tot TG Car of the Year 1997 :)

Bedankt mannen! Tot ziens bij ITV of Netflix. En Chris, succes bij de Beeb, moge het een mooie autoshow worden.
Was dit nou de lang verwachte laatste aflevering? Kan zo de van dalen in als verklaring voor het woord anti-climax.
De ronde van ze zonda R en de koenigsegg ccx waren memorabel oh en de met trappers aangedreven porsche niet te vergeten
Gaan we nu ook Top Gear reünies krijgen?
Bedankt, JordyS!
Die Bolivia special en Vietnam Special waren echt geweldig! Zie nog hammond met dat schip achterop zijn motorfiets!
is er een online stream?
Eens met alles wat hierboven benoemd is. Maar de echt mooie stukken van TopGear vond ik toch de items van Jeremy met een mooie wagen ergens achteraf in Schotland of Italië, zoals de Aston Martin Vantage, de Ferrari F12 en Alfa Romeo Disco Volante enz.. Tranentrekkend mooi soms, qua beelden, muziek en commentaar….
Komen dus wel goed terug
De vietnam special was met afstand de gaafste en mooiste die ze hebben gedaan al waren de specials in bolivia en op de pool ook van extreem hoge kwaliteit.
Clarksons ervaringen in de GT-R en de LF-A staan me ook nog vers in het geheugen.

Erg jammer dat de laatste aflevering zo slap moest zijn ; had dan een compilatie gedaan van oud spul.
Was nog stukken goedkoper om te maken ook waarschijnlijk en dan hadden we een echte uitzwaai aflevering gehad.
Tijd om nog eens wat oude afleveringen te gaan kijken..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).