Verstappen rookt banden op voor 30.000 fans in Zandvoort

Auteur: , 20 Reacties

Als je tastbaar bewijs voor de Verstappen-koorts zoekt, dan was je vandaag aan het juiste adres in Zandvoort. Vader en zoon trokken namelijk dik 30.000 racefans naar de badplaats.

Max Verstappen vermaakt 30.000 fans in Zandvoort

Het afiche was dan ook prachtig: Max was aanwezig met een als Toro Rosso vermomde Red Bull RB8 en Jos stapte in de Minardi PS03, zijn F1-wagen uit 2003. Dat leverde het nodige spektakel op, zowel op als naast de baan. Daar was het namelijk dringen op de momenten dat Max handtekeningen uitdeelde, terwijl de petjes (34,95 euro per stuk) als warme broodjes over de toonbank gingen.

Vader en zoon genoten zichtbaar van alle aandacht, maar vooral van het spektakel dat ze alle toeschouwers konden voorschotelen. De twee reden namelijk nog niet eerder tegelijkertijd in een Formule 1-wagen en maakten van deze mogelijkheid gebruik om onderling een kleine race te organiseren. Hoe dat allemaal afliep check je natuurlijk op Autojunk.



20 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Shit…. Wilde zelf graag naar Italia a Zandvoort, maar k moest helaas werken…
Was geweldig om weer eens de echte F1 V8 te horen, V12 Ferrari was ook weer een kippenvel moment…
@mrcabdrivert: verkeerde knopje. Wat was dat gaaf zeg op Zandvoort. Vader en zoon samen op de baan. Die 1993 Ferrari V12 klonk echt geweldig!
Wat een koning die Max. Geweldig.
Back to memory lane! Ons Jos in een F1 auto… Het is al weer een tijdje geleden, maar ik heb er van genoten. Helaas heeft hij veel pech gehad, maar de dingen die hij kon doen met inferieur materiaal vond ik knapper dan de prestaties van Villeneuve, Coulthard, Rosberg, Irvine en Button. Die waren snel met De Snelste Auto Op Het Veld. Logisch. Maar een Arrows die geregeld de Williams BMW in de weg zat: heerlijk!
@gtwillem: Amen. Het is allemaal van voor mijn tijd, maar ik heb me er laatst een heel klein beetje in verdiept, en je hebt gelijk. Had Jos beter materiaal gehad dan had hij zeker hoger gescoord.
@gtwillem: hij knalde met die arrows als hardste door Eau rouge heen, hij was niet bang!
@gtwillem: Jos is zonder twijfel een goed coureur. Maar het feit dat hij niet tot zijn volledige potentieel is gekomen komt wellicht doordat hij te snel bij Benetton volledig aan de bak moest en daar nog niet klaar voor was (lees te veel fouten maakte). Daar heeft hij de rest van zijn carrière last van gehad en daardoor heeft hij nooit meer in een volwaardige auto / team kunnen rijden.
Zijn gretigheid en enthousiasme hebben hem de das om gedaan.
Wat hoop ik dat Max ooit het kampioenschap pakt! Geweldig.
Als Max Wereldkampioen F1 wordt opent dat heel veel deuren voor de Nederlandse autosport.
Ik vind nog steeds dat de Nederlandse autosport een ondergeschoven kindje is.
@HZW: als je je nationale circuit aan de verkeerde kant van Amsterdam onder een duin legt dan krijg je dat. Nederland is een raar land. Polderen half het IJsselmeer in maar verhuizen niet even Schiphol en het race circuit naar dat lege kale gebied wat daar is ontstaan.
@mashell: geschiedenis meneertje,zandvoort is tot half jaren’80 een van de toonaangevende circuits van Europa geweest. Nederland zag er 70 jaar geleden qua infrastructuur gewoon heel anders uit, niemand heeft een glazenbol als je alles van te voren weet dan had Nederland er heel anders uitgezien en had het circuit inderdaad in een van god en allemensen verlaten polder gelegen.
Helaas kon ik er niet bij zijn. Ik had het graag willen meemaken.
Super genoten!
Same here, graag bij willen zijn!
Jos lag op gegeven moment 5e in een trage Arrows in de Spaanse GP van 1996 in de stromende regen. Hij was zeer snelle regenrijder maar helaas net iets teveel risico en eindige in de grindbak. Sinds dat moment heeft hij zn mindere bijnaam beetje onterecht gekregen want ik vond het een goede coureur, die net steeds naast een goed contract greep.

Hij was overigens ook jarenlang goede huisvriend van Michael Schumacher, en ze trainden vaak samen. Ergens is die vriendschap gestopt en ik ben erg benieuwd waarom en hoe hij nu over Michael voelt.

Goodwood was ook een fantastisch schouwspel. Racen is snelheid + geluid en F1 heeft beiden op dit moment niet. Ik hoop voor Max dat hij tijden zal meemaken dat F1 weer fantastische autos en banen heeft.
Gaaf! Ben vorig jaar geweest, super mooi evenement en toen ook een hele rits V10 en V12 F1 wagens van Frits. Dat geluid is onvergetelijk.
Zandvoort is zo uniek juist vanwege zijn ligging en dat geeft het ook een uniek karakter op de baan zelf. Plek is dus perfect maar wel moet er 20 miljoen of zo in geïnvesteerd worden om het op te waarderen, moet de gemeente Zandvoort er een mooi autosport familiepark omheen aanleggen, Gemeente Haarlem zijn infrastructuur eens een keer aanpassen(ringweg) en last but not least de provincie eens ophouden met dat gezeik over geluid en maar een handjevol geluidsdagen afgeven. De helft van Nederland ligt langs de kust dus als je voor je rust komt zijn er voldoende alternatieven en ga dan niet naast zo’n mooi stuk historie wonen en vervolgens zitten zeuren.
Heeft hij het nieuwe ronderecord gezet?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).