Dit is wat we je kunnen vertellen over The Grand Tour

Auteur: , 41 Reacties

De inhoud van de eerste afleveringen, plus de data van de eerste 12 afleveringen om in je agenda te zetten.

The Grand Tour

De drie mannen gaan voor Amazon Prime een nieuwe autoshow maken, dat weten we allemaal. Eerder deze week kondigden ze aan dat die niet exclusief voor ‘Murica is, maar dat er in 200 landen van de strapatsen van de Petrolrakkers genoten kan gaan worden. Achter een betaalmuur natuurlijk, maar toch. Anyway, ter zake. Laten we beginnen met de data voor je agenda:

#
Titel
Datum
1The Holy Trinity18 november 2016
2Operation Desert Stumble25 november 2016
3Opera, Arts and Donuts aka The Return Home2 december 2016
4Enviro-mental9 december 2016
5Aflevering 516 december 2016
6Aflevering 623 december 2016
7Aflevering 730 december 2016
8Aflevering 86 januari 2017
9Aflevering 913 januari 2017
10Aflevering 1020 januari 2017
11Aflevering 1127 januari 2017
12Aflevering 123 februari 2017

En dan nu wat je de eerste afleveringen kunt verwachten. Het studiogedeelte van The Grand Tour wordt telkens in een ander land opgenomen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een soort enorme studiotent.

The Holy Trinity
De eerste aflevering is opgenomen in Dry Rabbit Lake, in de buurt van Los Angeles. De aflevering heet “The Holy Trinity”. Veel meer wordt er niet gemeld, maar gezien de titel lijtk het ons niet moeilijk om te raden waar die over gaat, zeker omdat we in de trailers al eens beeld zagen van een Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari en McLaren P1.

The Grand Tour
In aflevering twee, genaamd “Operation Desert Stumble” presenteren de mannen de show vanuit Zuid Afrika. Ze worden opgeleid als soldaten van de Special Forces op een geheime basis in JordaniĆ«. Ook gaat Jeremy met een Aston Martin Vulcan los op de Grand Tour Test Track en James gaat het autosportfenomeen “spinning” onderzoeken.

The Grand Tour
In aflevering drie gaan de mannen terug naar hun eigen land, ze presenteren de show vanuit het Britse kustplaatsje Whitby. Belangrijkste thema in de show is een tour door ItaliĆ«, waarbij Jeremy Clarkson zal rondrijden in een Aston Martin DB11 en James May in een Rolls-Royce Dawn. Ze gaan lekker cultuursnuiven, tot er een “luidruchtige gast” het feest komt verstoren.

Aflevering vier heet “Enviro-mental”, waarin de mannen nog steeds in Whitby zijn. Men geeft daarvan James May de schuld. Clarkson gaat een stukje rammen in de Porsche 911 GT3 RS en vergelijkt deze met de BMW M4 GTS. Verder gaan de drie heren proberen een auto te maken van duurzame materialen, waarna ze gaan deelnemen aan een “groen” autosportevenement.

Dit is wat we tot nu toe weten. We kijken hier op de redactie toch wel een beetje uit naar deze eerste echte Top Gear aflevering sinds Top Gear ophield te bestaan anderhalf jaar geleden. Jullie ook?41 reacties

We hebben er super zin in!
Kan echt niet wachten! Toch is een deel van mij ergens bang dat het niet zo leuk zal worden als “vroegah”…
@nfad: nah, het wordt “leukah”. Budget kruipt niet enkel in ontploffingen en bandensets, maar ook in scripting. Hopelijk…
Belangrijkste vraag is hoe we doe afleveringen kunnen zien……
@kimhung: Ze lanceren het wereldwijd in december, dit was gisteren aangekondigd.
@sunder94: Welk net tijd. etc. etc.
Veronica op de tijd van top gear?
@kimhung: Not sure if serious… Iets met 21ste eeuw en online video diensten…
@kimhung: Vergeet het maar, Veronica krijgt die rechten niet want het wordt aangeboden als Amazon original content via eigen streaming dienst. De streaming dienst gaat in december wereldwijd, dus dan werkt het net als Netflix.
@sunder94:
De NPO heeft ook een Amazon original serie uitgezonden dus het zou best kunnen dat Veronica over een jaartje de rechten voor NL koopt :)
@fruitcake: welke serie? Puur uit interesse!
@fruitcake: thanks.
@kimhung: gewoon een paar uur later downloaden. Dan staan ze overal op het web. Bijv op de vele torrentsites
@kimhung: Ik vraag me af of je ze ook afzonderlijk kunt kopen. ipv een abonnement.

Hoewel ze in NL pas vanaf december te zien zijn denk ik dat je met een VPN ze gewoon via de Britse of Amerikaanse site kunt bekijken (na betaling)
Tuurlijk kun je ook de show illegaal gaan downloaden maar omdat we de mannen zo goed ‘kennen’ voet dat toch anders dan bij een film.
@sketcher: Houdt toch op.
Gewoon downloaden die handel.
Amazon heeft al lang ingecalculeerd dat TGT bovenaan de meeste download lijstjes zal staan tot aan December.
House of Cards werd ook als een gek gedownload; simpelweg om Netflix een nog niet goed genoeg aanbod had (of totaal niet aanwezig is in bepaalde landen).
Zelf heb ik nu Netflix, simpelweg omdat het makkelijker is en omdat het niet gierend duur is.
Op het moment Amazon Prime komt, ze niet te duur zijn, ik het als een App kan krijgen op mijn TV; dan zal ik het ook gewoon nemen.
Tot die tijd, gewoon downloaden.
@gregorius: ik heb Netflix maar moest house of cards wel downloaden. Die kwam in Duitsland een half jaar later.
@siemi: Hier in Zwitserland duur alles ook ellenlang voordat het komt met Duits, Frans en Italiaans.
En vaak skippen ze de Engelse ondertiteling er dan weer uit (erg handig als je met mensen kijkt die maar door blijven ouwehoeren tijdens een uitzending).
Als het volgens de volgorde van landen gaat waar ze de studio hebben gehad is Nederland dus aflevering 5. Ik kan vertellen dat het leuk is als vanouds, maak je daar geen zorgen over.
Ik kan niet wachten! Met een beetje geluk is ‘ie vanavond al bij de torrentboer te verkrijgen. Japan hoort immers ook bij de landen die hem morgen al krijgen, en vanwege het tijdsverschil is het daar natuurlijk eerder de 18e dan hier.
@Edge: Ze gaan live op de Engelse tijd om 00:01 uur vrijdag. Dus het land maakt niet uit ;)
@trustmeiamanengineer: Dat is dus om 01:01 Nederlandse tijd. Zeg dat die torrentboeren een uur nodig hebben om de boel te rippen en online te zetten, en je hebt het al over 02:01. Dan maar morgen kijken!
@Edge: hij moet ook nog een uur lang uitgezonden worden he :)
De Nederlandse aflevering gaat over de nieuwe MX5, de Alfa 4c en de Zenos E10. Ik gok dat dit aflevering 5 is, aangezien deze is opgenomen na Whitby.

Bron: ik was er bij. :)
@OverSoft: Zat er niet een geheimhoudinsverklaring bij die kaartjes? :)))
@vonklausenburg: geheimhoudingsverklaring. Typen is moeilijk blijkt.
@vonklausenburg: We hebben niks hoeven te tekenen. Ze hebben wel gevraagd enkele andere details niet door te spelen naar de (social) media, maar over de auto’s hebben ze niets gezegd, dat mocht gewoon verteld worden.
@OverSoft: Okee! Ik dacht dat er namelijk zo’n verklaring bij zat. Kan je iets vertellen over de sfeer?
@vonklausenburg: Goed, ze maken er echt een show van voor het publiek, ook als de camera’s uitstaan.
De oude “3 vrienden” sfeer zit er wel weer echt in, het “Top Gear niveau” is hoog.
Op sommige momenten voelde het wel een beetje uitgekauwd, maar voor de rest is het wel echt weer ouderwets genieten.

Overigens was de MX-5, 4C en E10 test al bekend, daar heeft Autoblog al meerdere keren over bericht. Het was alleen nog niet bekend bij welke aflevering die hoorde, dat is dus de Nederlandse.
@OverSoft @pjotr: Kijk! Dit stemt positief, dank voor de informatie! :D
@vonklausenburg: Ik was er ook bij. Vooral melig, voor zo’n miljoenenprogramma gaat het er redelijk informeel en ongeorganiseerd aan toe. Ongelofelijk hoeveel ze verkloten, Clarkson riep wel drie keer dat als er geknipt is het echt wel allemaal goed komt, hahaha.
Ben benieuwd. De afleveringen zijn tzt toch ook via de torrentboer te krijgen?

Off: yay, happy 12de B-day Autoblog!
Gaap. Flop van de eeuw?
Stel dat je het niet voor elkaar krijgt om ze via de illegale weg binnen te halen. Zouden de eerste afleveringen dan beschikbaar blijven/zijn als Amazon straks wereldwijd gaat? Ik heb totaal geen ervaring met dit soort diensten (Netflix etc.).
@sportevo: jazeker, je moet het zien als de vroegere dvd kast. Je kiest gewoon welke aflevering je wilt zien
@daantjeds: Dat is duidelijk! Bedankt!
Die bovenste foto,Team Obesitas. :-0
Zou die lawaaiige gast onze Britse cowboy zijn die in een Charger Hellcat de sfeerbeelden gaat verpesten? ;)
Klinkt redelijk ouderwets en weinig vernieuwend. Kortom artistieke armoede.
Laat ik nou net voor het nederlandse bedrijf (United) werken wat de opnamefaciliteiten in 4K realiseert. De mobiele opnameset bestaat uit in totaal 13 pallets (4700 kg) en wordt per land ingevlogen en in de genoemde studiotent opgebouwd.
@buutvrij: en mag je dan ook de tent in?
Free 30 day account maken op Amazon prime, kan je gewoon vanuit NL kijken. Zit nu te kijken!!!!! :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).