BREEK: ‘Jeremy Clarkson wordt ontslagen door de BBC’

Auteur: , 110 Reacties

Het is over, klaar. Jeremy mag zijn biezen pakken, aldus Britse media. Top Gear blijft waarschijnlijk bestaan, er zijn geruchten dat binnenkort de opvolger van Jezza gepresenteerd gaat worden.

Jeremy Clarkson in opspraak over racistische uitlatingen

Volgens de Britse krant The Telegraph kan Jeremy Clarkson woensdagochtend op het kantoortje komen bij de baas van de BBC om daar te horen te krijgen dat hij z’n spullen kan pakken. De BBC heeft het gehad met Jezza, zijn wangedrag jegens producer Oisin Tymon is de druppel die de emmer deed overlopen.

Als het aan BBC ligt, blijft Top Gear gewoon bestaan. Of James May en Richard Hammond aanblijven na het ontslag van Clarkson, valt nog te bezien. Eerder gaven de twee nog aan alleen als het vertrouwde trio door te willen gaan. Aan de andere kant meldt The Telegraph dat Chris Evans wel eens de opvolger van Jeremy Clarkson zou kunnen worden.

Hoewel het verhaal voor Jezza dus over en uit lijkt, is dit zeker niet het laatste nieuws in #Clarksongate. Als het programma doorgaat, May en Hammond blijven én Evans inderdaad de opvolger wordt van Clarkson, dan valt het alsnog te bezien of het programma de succesformule kan blijven die het jaren is geweest. Eerder werd al geschat dat ontslag van Clarkson de BBC wel eens 92 miljoen euro kan kosten. Dat is ook in Britse Ponden een serieuze bak geld. Over veel geld gesproken, Chris Evans heeft een fenomenale verzameling klassieke auto’s, waaronder een Ferrari 250 GTO. Daarmee lijkt Evans alvast meer smaak te hebben dan Clarkson, maar of dát garant staat voor leuke TV?

UPDATE: Het is officieel! Jezza heeft voorlopig genoeg tijd voor de voorjaarsschoonmaak, zijn contract wordt niet verlengd. Het statement van de BBC inclusief alle feiten en details check je HIERRRRR.110 reacties

Heel jammer maar die komt wel ergens anders terecht.
@Robbert89: De vraag is nu echter welke Chris Evans dan op zijn plek terecht komt. De Amerikaanse vertolker van Captain America of die ginger radio dj.. ;)
@Stefje: Overigens, hoe de neuk is dit artikel breek? Er is niks definitief en roddels zijn nooit brekend, want ze zijn niet bewezen. Lekker misleidende titel weer.
And on that bombshell……. we go to sleep.
@Robbert89: haha baas!
@Robbert89: Gefeliciteerd.Jij bent de eerste die een bombshell grap maakt in deze soap.

En hij is leuk.
@Robbert89: Oh nee wacht..juist niet.
@sydney: Ok.
@Robbert89: And on that bombshell it’s april fools day in a week.

Ik denk nogsteeds dat het gewoon een heel erg goede 1 april grap is. Maargoed, we gaan het zien.
Zonde zonde
Linkse publieke omroep.
Is toch maar belastinggeld, dus of het ons geld kost, wij voelen het niet.
@bigfun: Ik mis de hoofdletters en uitroeptekens.Ben je vergeten die bij je laatse reactie op telegraaf.nl mee te nemen naar hier?
@sydney: lees je de telegraaf? Ik schatte je toch hoger in Sydney.
@bigfun: zie je liever de beelden van een rechte publieke omroep? Tussen de bokswedstrijden door beelden van de grote aanvoerder die de grenswachten en deportatiestations bezoekt?
@mashell: had jij ook van die ouders die jou een oorlogstrauma aangepraat hebben?

Door zulke ouders zitten we nu muurvast in Europa met het emigratieprobleem!

Links heeft allesss kapot gemaakt wat goed was .
@bigfun: juist!
@mashell: LOL! Anti-fascisten zijn de nieuwe fascisten zeggen ze ook wel eens.
@bigfun: Een rechtse omroep vindt het natuurlijk ok dat het personeel elkaar afrost…
Hoe betrouwbaar is dit nieuws? Iemand enig idee hoe geloofwaardig deze krant en zijn bronnen is?
@bennyblisto: Telegraph is doorgaans wel goed ingelicht.
@Robbert89: oke, dan is de kogel misschien dus wel door de kerk. Jammer dat TG over is, zou leuk zijn als het trio bij een andere zender verder gaat onder een andere naam. Ze gaan niet zonder elkaar verder, uit het boek dat Hammond na zijn crash heeft geschreven kan je concluderen dat hun band veel verder gaat dan collegae. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren!
@bennyblisto: er wordt anders aangegeven dat ze wel doorgaan zonder die zure krullenbol. Maar lid daarvan werd het ook tijd dat ze stopte. De houdbaarheidsdatum was al verlopen, ondanks dat miljoenen mensen dat niet wilden zien. Vergelijkbaar met Van Kooten en De Bie. Was al jaaaaaaren niet meer de moeite waard, maar de diehards bleven volhouden. Idem met Jiskefet.
@roppp: door Jiskefet en Koot en Bie erbij te halen toon je aan zelf nog zuurder te zijn. Heb je nog wel plezier in je leven ?
@eelco74: stoppen op het hoogtepunt net zoals fast and the furious
Enige geschikte vervanger is Charlie Sheen.
@partimarti: ik stem rowan etkinson
@partimarti: Jason Statham, Steven Fry & Alan Davies.
David Coulthard heeft nog een andere baan, maar evt Jenson Button zou ook leuk kunnen zijn; die heeft volgend jaar toch niks meer te doen.
Maar Charlie Sheen? Die weet zelfs gescripte grappen nog niet leuk te maken!
En ook vandaag weer een bericht over onze JC
@dutchdriftking: En dat terwijl vandaag pas net begonnen is… ;)
Evans..
on topic: JC kan dus ook te ver gaan. Moest een keer gebeuren, wel jammer.
@bug2000: Idd dan hebben we dat maar alvast gehad.
@bug2000: Evans is daar echt veel te saai voor
Neeeeeeee!!!
Het was te verwachten….
Ben erg benieuwd hoe loyaal de hamster en may nu zijn.


Maar goed, beter een heel nieuw team, anders ga je toch die zelfde dynamiek zoeken. Met een vers team maak je gewoon een frisse start ondanks dat het jammer is.

PS the Telegraph is meestal goed geïnformeerd dus ik vrees het ergste. Maar een junior producer slaan is ook echt een stap te ver.
@sketcher: vers team; kan ook leuk worden.
Beetje mazzel gaat JC na een jaartje rust dan wat leuks maken bij ITV en dan hebben we 2 shows!
@sketcher: James May roept al een poosje werkeloos te zijn op Twitter. Ik denk/hoop dat die gasten wel solidair met elkaar blijven. Gezien hun CV blijven ze denk ik ook wel bij de televisie.
@dutchcourage86: Da zou kunnen. Maar dat zou nog wel eens een interessante rechtszaak kunnen worden aangezien zij gewoon onder contract staan.
@sketcher: Contract loop binnenkort af, stond in één van de vorige JezzaGate artikelen…
Chris Harris zou wel mogen, zou Top Gear weer wat serieuzer maken, a la Top Gear van pre-2000.. (Wel een andere naam graag, geen Fifth Gear praktijken). Het huidige trio zal ongetwijfeld wel ergens anders aan de slag kunnen, bij een wat meer vergeeflijke omroep misschien!
@subaru555: Chris Harris maakt best leuke YT filmpjes maar is saaier dan een ANWB winkel vol unisex jassen.Dus nee.Doe maar niet doen.
@sydney: Ik weet niet van jou, maar Chris Harris, vertelt alles met passie en dat straalt hij meer dan uit, je ziet het aan zijn enthousiasme, maar echt ‘grappig’ is hij niet, nee..

Eigenlijk is JC niet te ‘vervangen’..
Hij heeft wel Top Gear gemaakt, van wat het nu is.
@marokkaanseheld: Eindelijk eens een paar normale woorden die juist zijn ;)
@sydney: eens. Die vent neemt zichzelf zo serieus. Die kan uren lullen over een knopje als het moet. Heb nooit een filmpje van hem uit kunnen kijken.
@mrs250: Raar genowg vind ik dat juist de kracht van hem.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: precies, vindt dat juist briljant van Chris Harris. Vooral zijn filmpjes waarin hij in de details van een model duikt (P1, 918, maar ook z’n 2CV en eigen FF!) zijn zeer de moeite waard.
@mrs250: daar hebben we James al voor
@sydney: ben je gek?!! Het is juist geweldig hoe en met hoeveel passie Chris Harris over auto’s praat. Hij heeft ten minste iets interessants te vertellen! Bij de video’s van Harris zit ik met een lach op mn gezicht te genieten, bij die JC die denkt dat ie grappig is en dat zijn mening alles is.. Nee.
Mooi kut.
En die Evans kan dan een mooie verzameling Ferrari’s hebben, dat maakt ‘m nog geen geschikte opvolger. Ik hoop dat Hammond en May er ook mee stoppen en dat ze met z’n drieën ergens anders op een soortgelijke manier verder gaan.
@trustmeiamanengineer: Wat hier vooral zo kut aan is, is dat het drietal hoogstwaarschijnlijk naar een Britse commerciele omroep verdwijnt.
De BBC zat gewoon in het zenderpakket, SKY en ITV zitten dat nergens.
Dus ben je afhankelijk van of een Torrent download of wachten tot Veronica de uitzendingen verzorgt.
Bij Veronica is alle nieuwswaarde er wel af tegen de tijd dat de aflevering uitgezonden wordt…
@n54coupe: Jep… Hoewel een torrent binnenhalen nog een best fijne optie is.
Ik denk dat het het mooist zou zijn als ze naar Netflix zouden gaan. Groot budget, geen reclames, veel vrijheid (denk ik).
Het zat er aan te komen.. Ik denk niet dat clarkson vervangbaar is, dan kunnen ze beter meteen Top Gear helemaal schrappen. Misschien kunnen ze een contractje krijgen bij de EO om wat bij te klussen?
@maak: helemaal een!! Linkse naiviteit van de BBC.
Het is toch maar publieksgeld kan ons het schelen. Dat zullen ze denken.

Had gvd gezorgd dat jc fatsoenlijk te eten had!
Als er iemand Jeremy op moet volgen is het Steve Sutcliffe van Autocar wel. Hij is een gigantisch bevlogen Engelse autojournalist, mét zelfreflectie en een flinke dosis humor! Zodra er een review van hem online is kijk ik, anders niet.
@Joost1990_2: ah, en als die er niet is kijk je ook niet?
@gertjan2012: Zodra er een nieuwe review online komt op het YouTube-kanaal van Autocar, en deze review wordt gepresenteerd door Steve Sutcliffe*. Sorry dat het nog ochtend is…
@Joost1990_2: juist ja, gegarandeerd flop!!
Nee, dat wordt niks.
JC is Topgear, zonder hem is het gewoon afgelopen.
Of dat erg is mag je zelf bepalen…..
Zo en nu ga ik uit frusträtie mijn leerling op zijn bek slaan..
Some say… That he likes warn food, and that he will fight for it untill god knows why… But all we know he’s called jobless for a while…
Zijn laatste ritje wordt er 1 met een citroën…. een C4
@nicolasvc: Een grap die alleen de Vlamingen verstaan :P
Yeah gelukkig is dat misselijk ventje weg
@kaasdevies: permaban voor jou misselijk kerel !! ;)
@bofkont:
Bye bye bofkont, veel plezier op AW..

Ik kan altijd wel lachen om Klaas..
@tupperware: gelukkig bepaal ik nog altijd Zelf waar ik kom, en aw is verder niets mis mee hoor.
Op naar wat nieuws, klaar met deze soap serie… wat een ophef. 90% was toch allemaal in scene gezet van wat hij allemaal deed op tv. Dus lekker laten, er staat vanzelf een nieuwe held op.
Jammer, heb ik voortaan op zondag avond weer vrij.. ): toch geen zak aan zonder JC
Wie weet zien we hem wel terug bij sky tv of fox misschien. Zullen nog grotere bedragen in om gaan.
@henkhupelschoten: Verkoopt JC z’n programma aan de bbc 1 jaar later wordt hij naar buiten geknikkerd. Ook zuur
TG kan prima leven zonder JC, zo grappig is die kerel ook weer niet. Zolang de grappen zijn ingestudeerd (en dat zijn ze) kan iedereen ze maken. En wie zegt dat Evans Clarkson vervangt?
Misschien vult hij het trio gewoon aan en schuiven ze Slow of Hammond wel naar voren als hoofd presentator…
@awesome: kansloos!
@bofkont: goede onderbouwing ook!
Ik denk dat het wel goed komt met tg. Wordt een totaal ander programma, wellicht minder bekeken, met een andere dynamiek. Zal vooral de specials gaan missen…
Eindelijk! Iemand van je eigen crew slaan is gewoon onaanvaardbaar en respectloos.

MAn man zou iedereen dezelfde overwegend positieve reacties hebben als JC een Marokkaan of moslim was?
@azuli:
Dat had juist een stuk minder ophef gecreëerd, want niemand die een programma mist waarin enkel overjarige BMW’s met geblindeerde ruiten worden getest.
Als hij ontzettend grappig was geweest wel…
@azuli: Ach van die bevolkingsgroep zijn we het gewend ;)
@azuli: Of een Chinees, of een Rus, of een Indier?
Of een Protestant, of een Jehova, of een Hindoe, of een Boeddhist?

Wat heeft dat hier nu mee te maken?
Probeer niet overal een discriminerende factor in te brengen.
What about Chris Harris, lijkt mij wel een feschikte opvolger.
Ze zijn allemaal onmisbaar in top gear, dus als er een mist is het een slechte show zoals het nu gaat worden
Als ze ermee stoppen hoop ik dat ze een doorstart doen. Niet omdat ik top gear zo geweldig vind. Ik keek die popenkast al jaren nietmeer omdat het zo saai is geworden. Maar als ze vrij zijn zou het wel eens leuk zijn om te zien hoe goed ze zijn als ze niet over gescript zijn.
Oh Cock!
ik kan er niet verdrietig van worden..
Ik mag die JC niet
Als Clarkson ontslagen wordt, hebben Hammond en May wel nog een contract voor de rest van het seizoen. En als dat dan toch per sé afgemaakt moet worden met een vervanger, zou die Chris Evans wel een goede zijn. Maar liever kappen ze er gewoon helemaal mee en maken ze een doorstart bij Netflix of een andere vermogende partij.
http://www.dailymail.co.uk/sport/formulaone/article-2566529/Susie-Wolff-set-female-F1-driver-race-weekend-1992-Williams-hand-new-role.html

Die kan de hamster en may nog een beetje beter leren rijden.Some say..if she comes around tha stig loses traction.

Maar ja dan op rondreis in India, dan mag je de SAS wel meenemen.
Exit JC, daar heeft’ie het deze keer zelf naar gemaakt. Een beetje ongenuanceerd schoppen is tot daar aan toe, maar losse handjes…

Ik stem voor Rowan Atkinson als vervanger. Autoliefhebber en onderkoelde komiek, dat is toch een gouden combinatie?
@Griffin: nee!
Je hoeft denk ik nog geen medelijden met hem te hebben. Hoop dat ze op een of andere manier een goede opvolger vinden
Dus #BringBackClarkson wordt nu vervangen door de hashtag #ByeByeClarkson…?
TopGear zal nooit werken met andere presentators, kijk maar naar TG USA en TG Australië
@bromvlieg: Clarkson kwam pas in 1988 bij Top Gear, daarvoor werkte het al heel lang met andere presentatoren.
@mashell: klopt idd, maar daarvoor was het ook niet zo’n groot succes als het nu is geworden met JC.
@bromvlieg: Dat komt denk ik voornamelijk omdat die Top Gears te veel op Top Gear UK willen lijken, waardoor het allemaal bijzonder geforceerd over komt. Gun het wat tijd.
Als we gewoon Top Gear bij Veronica kijken kunnen we nog jaren van herhalingen genieten.We zijn dan nog lang niet van JC af.Net als films trouwens,alleen wat ze nog op de plank hebben liggen.
Ik vond het eerst jammer, maar ben er toch wel blij mee.
De laatste twee seizoenen waren James en Richard steeds onzichtbaarder geworden. James met zijn technische belangstelling, waardering voor eenvoudige auto’s en wat studentikoze vrijgezellenrol, Richard met zijn volkse levensstijl, passie voor gekke dingen als rodeo of raket-voertuigen: alles moest wijken voor Clarkson.
De balans in het programma was zoek geraakt. En ja, het zal wel een seizoentje kosten voor die balans weer teruggevonden is met een nieuwe presentator.
Inktzwarte dag dit! een ramp voor de mensheid die zijn weerga niet kent!!
Eigenlijk erger dan elke ramp die ik me kan bedenken ;)
Tiff Needell heb ik nog nergens voorbij horen komen. Goede presentator, goede coureur en oud TG presentator. Al blijf ik erbij dat het zonder JC of een van de andere boys het niet gaat werken.
@Alpinaa: Een goede journalist maar het charisma van een pinda, liever niet.
Zeer jammer.

Tijd voor een marathon vanaf season 1
Jammer, maar wel begrijpelijk vanuit de BBC gezien. Wat mij betreft maken ze ter afsluiting nog 1 kort seizoen met Hammond en May met daarin ook een test met de 3 supercars (wat ze hadden belooft) en dan is het wel klaar. Top Gear had al een dalende lijn ingezet en ik denk dat hiermee het dieptepunt wel zo’n beetje bereikt is.
@VantageR: Het gekke is dat ik al dit hele seizoen het idee had dat er iets te gebeuren stond, het programma was af en toe zo schraal. Had echt de indruk dat, met name james may, er geen enkele lol meer in had.
Zelfde programma met andere presentatoren gaat niet echt werken. Het format wordt nogal bepaald door de presentatoren. TG heeft sinds 2000 nogal wat presentatoren versleten tot ze bij dit team van 3 kwamen. In GB is het ook met andere presentatoren een populair programma geweest. Vond Quentin Willson ook altijd een aardige presentator met een mooie kijk op auto’s, en Tiff Needel deed het ook niet onaardig. VBH vind ik een vrij vermoeiend persoon, maar ze heeft zo haar fans.
@pomoek: Hetzelfde format met andere presentatoren werkt wel: Zie TG USA of TG Australie. Dit is eigenlijk een exacte kopie van TG UK. Of de Engelsen het gaan slikken gaat wat anders zijn.
Geen clarkson geen topgear meer voor mij!
Eerste nieuwe uitzending met James en Hammond:

And the special guest today in the reasonably priced car is an unemployed and out of shape boxer. Jeremy Clarkson!

Dat zou wel grappig zijn.
The great white hype!
Ik lig er allemaal niet wakker van hoor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).