Dit wordt de Lamborghini Centenario [99% zeker]

Auteur: , 42 Reacties

BARF.

Effe zonder gekheid, maar de auto die je op deze ‘gelekte’ patenttekeningen voorbij ziet fietsen moet meerdere miljoenen euro’s gaan kosten. Lamborghini heeft een bijzondere geschiedenis wat betreft dubieus vormgegeven speciaaltjes, maar als dit the real deal is zijn wij ‘m kwijt. Goed kwijt. De officiële naam zou overigens LP770-4 Centenario worden, waarbij 770 inderdaad verwijst naar het aantal pk’s.

De bijgaande patenttekeningen tonen een soort platgeslagen Huracan met de nodige aerodynamische flapjes en floepjes zoals we dat van Lambo gewend zijn. Denk alleen al aan die monsterlijke Veneno of de nog monsterlijkere Egoista. Misschien zit er trouwens wel gewoon een tactiek achter. Als je de speciaaltjes nou spuuglelijk maakt, ogen de productiemodellen automatisch een stuk beter. Bovendien verdwijnen al die gelimiteerde, miljoenen kostende jubileummodellen toch in privécollecties onder de grond. Opgeruimd staat netjes.

Terugkomend op de titel: we gaan uit van 99% zekerheid omdat we stiekem hopen dat Lamborghini alsnog met iets geweldigs op de proppen komt. Fingers crossed.42 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dat hoop ik ook, wat een lelijk hok dit zeg.
Kijk de hurucan was al lelijk, en als je hem dan platslaat word ie er niet mooier op.
@thefmanl: De Huracan lelijk? Ik vind hem persoonlijk veel mooier dan de Gallardo. De Aventador vind ik wel weer heel lelijk naast een Murcielago…
@bartteeuwen: De Gallardo is echt een tijdloos design en wordt er eigenlijk steeds mooier op (mening). Ik denk dat de Huracan over 10 jaar gedateerd oogt.
@dieselaer: Ik moet zeggen dat de facelift meevalt. Maar de pre-facelift met die vreselijke grote koplampen en de achterlampen die over de achterkant heel lopen.. Nee mijn ding is het niet. De Murcielago is lekker tijdloos.
@dieselaer: ik vind persoonlijk de Gallardo ook mooier maar ik denk dat die er eerder gedateerd uitgaat zien dan de huracan. Die is namelijk zo clean, die gaat jaren mee. Als je nu een Gallardo van de eerste generaties ziet dan heb je al gauw het gevoel dat je met een jaren 90 auto te maken hebt…
Het is wel heel erg extreem hoor, wat we ook wel van Lamborghini gewend zijn. Ik ben benieuwd wat het eindresultaat gaat worden, maar als ik dit zie hoop ik ook dat ze het een en ander weten aan te passen. Een platgeslagen en verlengde Huracan met Aventador looks. Dat kan beter Lamborghini.
Nee, ik kan niets positiefs bedenken. Misschien is het vleugje Ford GT in de voorkant iets positiefs.
En profil doet het mij aan een Armadillo denken.

Ik vind het niets.
Dat Audi/VAG is echt zo’n bedrijf die wel de klok heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt.

Lamborghini was altijd een bedrijf die flamboyante/vooruitstrevende creaties op de weg zette. Denk aan de Countach en Miura. Die auto’s waren voor die tijd bijna buitenaards. Toen kwam Audi/VAG. Audi/VAG dacht dat ook wel te kunnen alleen wat Audi/VAG niet doorhad is dat Lamborghini niet alleen voor flamboyant stond maar ook voor flair. En laat Audi/VAG als bedrijf nou helemaal gespeend zijn van flair en trouwens ook van flamboyant. Dat bedrijf dus dacht dat ze dus wel hetgeen konden brengen wat Lamborghini altijd al bracht. Niet dus. Ten eerste hebben ze de stier gecastreerd door de designs af te wateren en vierwielaandrijving er onder te gooien. Dan willen ze weer extreme creaties maken alleen, zoals gezegd, een bedrijf als Audi/VAG weet niet hoe ze extreme creaties met flair moeten maken. Elke keer denk ik weer dat er iemand die motorisch gestoord is achter de tekentafel heeft gezeten als ze met deze “specials” komen.

Natuurlijk heeft Lamborghini meer verkoopsuccessen behaalt onder VAG. Maar ja, je kunt het huidige koperspubliek van Lambo’s nou niet beschuldigen van smaak of dat ze petrolheads zijn. Eerder poseurs. Mensen die kunnen roepen dat ze een Lambo rijden…
@Rick-dos: Amen!
De Lamborghini-eigenaren die we wel petrolheads kunnen noemen, bezitten een klassieke Lamborghini. Een goed voorbeeld zie jehierhier.
@viezefreddyw: Kijk @gtwillem en @kilum, bijna goed he…
@viezefreddyw: Precies.
@viezefreddyw: Dank voor de link. Was wel weer even nodig na bovenstaand beeldmateriaal.
@Rick-dos: Klopt helemaal. En het is maar goed ook, want toen Lamborghini nog heldenauto’s maakte, waren de verkopen dramatisch te noemen. En voordat we de oudjes gaan ophemelen: zo goed waren ze niet. Mooi? Zeker! Maar goed? Mwah. De Muira steeg op boven de 250, de zitpositie in de Countach werkt alleen voor Chimpansees (die ook verantwoordelijk waren voor de ergonomie in het interieur…). De Diablo was nauwelijks te besturen als je niet dagelijks naar de sportschool ging en kon nog eens flink listig zijn.

En dan heb ik het niet eens over de bouwkwaliteit… Ja, tuurlijk, maakt niets uit. Wij willen onze helden Clarkson, Jay Kay, Jay Leno en @CasperH in klassieke Lambo’s stoere dingen zien doen. En dat ze zeggen dat dit nog echt een auto voor puristen is. En dat wij die video’s massaal gaan liken. Nadeel: niemand koopt het verder. Daarbij, een Lamborghini of een Ferrari is altijd een poseursauto geweest. De Countach werd niet gekocht omdat ie zo goed reed of omdat ie zo ingetogen was.
@gtwillem: Klopt, als je het allemaal rationeel redeneert en binnen de kaders van accountants en aandeelhouders bekijkt. Zij zijn de gene die helemaal blij worden van het hedendaagse Lambo.

Als je het echter uit het oogpunt van de autoliefhebber bekijkt dan kun je niet anders dan concluderen dat dat wat Lamborghini ooit eens is geweest niet meer is. Laten we niet vergeten dat Lamborghini gecreëerd is door een groot autoliefhebber.

Daarom had ik ook liever gezien dat óf Lamborghini in handen terecht was gekomen van een bedrijf of mensen die wel recht zouden doen aan het gedachtegoed van Ferruccio of dat Lamborghini ter ziele was gegaan maar dat we de mooie herinneringen hadden behouden.
@Rick-dos: Helemaal mee eens, Maar VAG ziet dat anders, die ziet de verkoop aantallen omhoog gaan dus hun waarde en een voller banksaldo.
Dat is het enige dat voor hun telt, ook al zullen ze dat nooit toegeven.
Wat een niet zo mooi design
Ik vind de aventador mooier
haha deze is zo plat als een dubbertje die voor kant lijk wel een ijs krabber
Ik vraag me serieus af of GTA 5 zijn auto’s baseert op echte auto’s. of dat bijv lamborghini zijn auto’s baseert op auto’s uit dat verrekte spel.
Wacht af tot die in het echt getoond wordt. Ik had bij de huracan ook mijn twijfels, maar inmiddels vindt ik dat echt een mooie auto.

De Gallardo lp560-4 vindt ik al gedateerd eruit zien en de “eerste” Gallardo blijft mooi en wordt alleen maar mooier, vooral als spyder
Ik neem aan dat ie niet zichtbaar voor is radar en dat je makkelijk door het russische luchtruim kan vliegen zonder twee begeleidende Mig s naast je. Schuddebollend.
Een karikatuur van een sportwagen, doet mij denken aan een autootje uit een (slecht getekend) stripverhaal. Een icoon als de Miura, Countach, Urracco, Espada, Diablo en de Murcielago komt er voorlopig niet vrees ik. Protserig, lelijk en veel te duur is de huidige trend.
Wat een gedrocht….
Lamborghini raakt steeds meer de weg kwijt.
Ik hoop dat de wielen wat verder naar de hoeken gaan…..
Patenttekeningen zijn nooit charmant. Ik wacht nog op foto’s voor ik oordeel en met deze kudde schapen meeloop en -roep…
Een hoop opsmuk op in de basis wel aardige sportwagen. Waar ken ik dat toch van? Oja:
http://autocarshow.net/wp-content/uploads/2015/12/1989-lamborghini-countach-25th-anniversary-images-with-pictures-1989-lamborghini-images-in-images.jpg

Die vind ik eigenlijk nog treuriger dan deze soort van Star Wars Huracan…..
@Rob:
Oja, nog even ter compensatie van dat rode gedrocht hierboven:
http://www.topcarrating.com/lamborghini/1974-lamborghini-countach-lp400-2.jpg

Zoals Gandini het bedoelt had!
Vind Lambo’s over het algemeen mooi maar hier is het ergens misgegaan…
Ik heb het gevoel dat deze auto qua design ons nog wel gaat verrassen. Ik denk dat de auto er in het echt beter en misschien zelfs wel mooi uit kan gaan zien.
Een avantador met een huracan neus?
Doe mij dan maar twee van die andere hypercars als dit meerdere miljoenen moet gaan kosten.
Lamborghini: “Ik overhang jullie allemaal de moeder!”
Fikse overhang, voorkant van een platgedrukte fiat punto
Stiekem is hij toch wel een beetje gaaf
Is niet van een Huracan, kijk maar naar de deuren. Duidelijk gebaseerd op de al even afschuwelijke Aventador.
Lelijkste auto die ik in tijden heb gezien, dat kan ik je wel vertellen.
Wow overhang much, wigvorm to the max.

99%…. So you’re telling me there is a chance

http://i.imgur.com/mUI1Huo.jpg
Een patent aanvragen kost een schijntje.
Feroghini la lambo? Zijkant lijkt wat van de laffe Arie te hebben gejat:)
Ploeg achter je auto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).