Dit wordt de nieuwe Mercedes A-klasse

Auteur: , 25 Reacties

We hebben een stapeltje verse spyshots voor je!

De A-Klasse is medeverantwoordelijk voor het recente verkoopsucces van Mercedes. Hoog tijd dus om eens stil te staan bij de aankomende generatie. De nieuwe A komt op een nieuwe versie van het MFA platform te staan en de volgende generatie wordt in 2018 onthuld.

Naar verwachting zal er op het gebied van vormgeving genoeg veranderen, maar de proporties blijven gelijk aan die van het huidige model. Wel zou de A prima binnen de nieuwe designtaal van Mercedes passen. Dat betekent minder vouwen en meer cleane vormen. Zie bijvoobeeld het Aesthetics A geval hieronder.

Aesthetics A

Op het gebied van motoren gaan geruchten voer een driecilinder diesel die onder meer voor de A-klasse wordt ontwikkeld. Daarnaast staat een nieuwe 2.0 viercilnder met turbo (A45 AMG) klaar om z’n opwachting te maken en ook een A43 AMG behoort tot de mogelijkheden.

Zoals gezegd zul je nog een jaartje geduld moeten hebben tot de onthulling van de nieuwe A. Bijgaande spypics geven echter al een voorzichtige indicatie van wat je kunt verwachten.

Dank aan @stephanwillekes voor de foto’s!25 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Op de foto’s ziet hij er echt ontzettend groot uit.
@viezefreddyw: Als je m vasthoudt valt t tegen dus?
@snorrewietskie: Haha ja valt vies tegen, ik heb maar twee handen nodig.
@viezefreddyw: vooral erg lang idd
De camouflage doet vermoeden dat alleen de uitlaat rechts echt is.
@mashell: daar is MB een meester in, in neppe uitlaatjes. Om te huilen zo triest.
@cpp1: Dat doet bijna elk merk tegenwoordig.
@viezefreddyw: Inderdaad. Zelfs super-/hypercarmerken maken zich hier schuldig aan.
@viezefreddyw: daarom bmw.
@kalslasie: BMW heeft dat inderdaad heel lang niet gedaan, maar ze beginnen er nu wel mee. Die van de 7-serie zijn volgens mij ook nep.
@kalslasie: Bij Mercedes Weggegooid
@viezefreddyw: weet ik, maar we behandelen hier een MB topic, dus vandaar dat ik het even aanhaal…
@cpp1: is Volvo mee begonnen, niet MB.
@cpp1: Ligt volgens mij aan het feit dat je vroeger roetafzetting had op de bumper. Bij MB kan je zo trouwens vaak een diesel herkennen. Als de sieruitlaat opgevuld is, is het altijd een diesel. (ik denk alle diesels tot en met de E-klasse exclusief de 350d)
Dit kan dus echt alle kanten op
Een trekhaak voor de Tabbert zit er in ieder geval alvast aan.
Mooie achterlichten ook. Benieuwd of die de productie halen.
Wel handig zo’n “Brake-Test” sticker, weet je meteen waar je aan toe bent als ‘ie voor je komt. Zouden ze voor opgefokte Audi en BMW rijders ook moeten invoeren.
Als ze die IPad van het jaar 00 op het dashboard oplossen dan is hij al geslaagd. Vorig/huidig model ziet er echt prima uit!
De AMG’s worden niet 43 en 45, maar 35 en 45.
De nieuwe BMW 1 serie rijd hier al een paar weken rond in camouflage in Praag. Ben hem nu 2 keer tegen gekomen in 2 weken. Helaas was ik steeds te laat om mijn telefoon te pakken voor een foto. Maar die komt er dus ook zeker aan.
Zag hem toevallig vorige week in Praag rijden
Misschien wel leuk als nieuwe leasefrikandel, beter komt ie in januari 2018 uit.
Geen E versie/plug in versie? Ik dacht dat Daimler er zo groot op in ging zetten. Lijkt mij met een dergelijke volume model de uitgelezen kans..

Zullen ze dan ook beter stoelen er in schroeven plus kwalitatief beter leer? Het ouderwetse nep leer uit de welbekende W124 ziet er nog beter uit..
Ik hoop dat ze me positief gaan verassen. De huidige heeft een massieve front en slechts een klein kontje (achterlichten, saai).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).