Dit wordt de nieuwe Volkswagen Passat

Auteur: , 30 Reacties

De huidige Passat was eigenlijk maar een ingrijpende facelift ten opzichte van het vorige model. Met de volgende variant - die binnenkort wordt geïntroduceerd - komt Volkswagen wél met iets nieuws.

De nieuwe Passat (B8), die dit najaar in Parijs wordt onthuld, komt op het modulaire MQB-platform van Volkswagen te staan. Daardoor mag je er vanuit gaan dat ‘ie een stukje lichter wordt dan zijn voorganger, met zuinigere TDI- en TSI-motoren. U kent het recept inmiddels. Dé zuinigheidstopper wordt (op papier) echter de plug-in versie, die onlangs door Volkswagen-topman Martin Winterkorn werd aangekondigd.

Om alvast wat reuring te veroorzaken heeft VW een stapeltje schetsen van deze Passat vrijgegeven. Met een bekend familiegezicht waarin de grille doorloopt tot in de koplampen. Een beetje zoals de conceptuele New Midsize Coupé dat heeft. Aan de achterkant valt verder weinig vernieuwends te ontdekken.

Maar het zijn schetsen, en daarop gaan autofabrikanten traditiegetrouw helemaal los, om later een productiemodel te introduceren dat toch net even wat minder exotisch is vormgegeven. Geen bodemvrijheid van 3 cm, geen velgen waar amper een band omheen zit en al helemaal geen coupélijn, zoals deze schetsen doen vermoeden.

Verwacht in plaats van dit:
De nieuwe Passat (B8)

Meer zoiets als dit:
De nieuwe Passat (B8)

Of bekijk deze spyvideo nog eens om de uiteindelijk sedanvorm te zien.30 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hij kijkt alsof ‘ie er geen zin in heeft.

Wij ook niet.
@exotic: Als deze look het ook daadwerkelijk gaat worden vind ik het juist wel mooi, grimmig, niet van dat kinderachtige bolle of achterlijk ver naar achter getrokken design.
@exotic: spijker op z’n kop!
Ik heb meer zin in de schetsen van de nieuwe A4
Doe mij die onderste maar met die 32″ velgen.
@weem: verticaal gemeten. Horizontaal zijn ze 22”
Dit ziet er goed uit! Niet meer zo saai als de huidige generatie!
Gaaf die auto op de tekening, die zullen we dus nooit op de weg gaan tegenkomen.
Maarre, die Passat komt dus op het Golf platform….Soort van verlengde Jetta dus?
@norge: volgens mij is dat MQB platform zowel in de lengte als in de breedte aanpasbaar.

Wel handig als je over een x aantal jaren de sloop op moet voor wat spare parts. Kun je zeggen dat je de wielophanging, stuurinrichting of wat dan verder ook van een dikke Passat onder je Polootje hebt geschroeft. En dat het nog past ook.
Op dat onderste plaatje vind ik ‘m een stuk mooier!
Ik ben sowieso wel fan van VAG dus dat komt goed en ook deze zal weer goed verkopen.
@agera:
Passats worden niet verkocht, die worden verhuurd en dat sinds de facelift ook nog maar mondjesmaat..
Bestel mar, bestel mar, bestel mar. Ge wit dat ik het nie kan loate
Eigenlijk zou de ontwerper gestraft moeten worden. Wat een rammend saaie bak maar weer!
Ja, je leest het goed, gestraft! Want straks moet ik weer mijn best doen om niet in slaap te vallen achter ’t stuur van m’n automobiel. Al die zwarte, licht- en grauwgrijs ‘gekleurde’ leasebakken. Heb medelij!! :-(
@Jorrit: En mogen we ook weten wat jij rijdt?
http://i.auto-bild.de/ir_img/1/1/7/7/8/0/8/VW-Passat-VIII-2014-Autosalon-Paris-Update-1200×800-8b48c756ed988569.jpg dit is de nieuwe volkswagen passat, lijnen vallen mij een beetje tegen eerlijk gezegd niet echt mijn smaak.
@henkhupelschoten: Tja, als je eenmaal een Brabus rijdt…
dayummmm
via Android app
Nou dat is toch best een mooie auto. Lijnenspel is mooi clean en de proporties kloppen. Ook het ‘gezicht’ aan de voorkant klopt, heeft iets serieus. Al die koreacrap die zo bejubeld wordt heeft een neus met downsyndroom, is bij mij gelijk de hele auto verneukt. Wat me wel zorgen baart zijn de LED’s, op de Chinese lekfoto kun je de individuele diodes zo zien, dus het wordt niet 1 balkje, maar zo’n rijtje van stipjes, echt verschrikkelijk vind ik dat op de huidige VW’s
Zelfs op die tekeningen vind ik hem er saai uit zien. Dat beloofd weer…
@dimi: …een doorslaand succes te worden. Want de meeste mensen willen een saaie auto.
Ik denk omdat ze zo’n ontzettend spannend en enerverend leven hebben dat ze een grijze of zwarte sedan of stationwagen nodig hebben voor de broodnodige momenten van bezinning. De file tussen vinex wijk en kantorenpark is de perfecte plek daarvoor.
Passaai…..
Rij nu al 2 j met een Passat en kan me geen betere wagen indenken. Homogeen op alle gebied en degelijk afgewerkt, zuinig, ruim, comfortabel. Is een wagen waar je je goed en veilig in voelt dat is enige dat eigenlijk telt. Het showelement kan me eigenlijk gestolen worden maar deze ziet er wel strakker uit. Wordt net zoals de Golf de beste in zijn klasse.
@speedie: ik wil je niet uit je droom helpen, maar de huidige Golf is zeker niet de best van zijn klasse.

De Passat rijdt best comfortabel, maar haalt het zeker niet bij zijn concurrenten.
@RRenault: Hoezo? De Passat is gewoon een heel goed alternatief voor een A4 of 3-serie. Is volgens mij ook ruimer en vooral de Passat Variant is een hele goede (gezins) wagen. Een Renault of een Ford Mondeo ga ik niet eens opnoemen, dan scoort de Passat zeker beter.
@RRenault: Klopt, maar die auto’s die de Passat qua comfort overtreffen halen het op andere vlakken weer niet bij de Passat.
Het is eigenlijk wel zo dat een Passat een ”overall winner is”
Een CC rijdt toch wel iets anders dan een gewone Passat
@asmulders: Die wilde ik gaan opnoemen, maar heb het toch niet gedaan omdat de CC in een andere prijsklasse valt. Ik kijk toch elke keer weer om als ik die zie.
Ondanks dat de Passat gewoon een goede auto is, blijft het altijd een beetje een anoniem mobiel, beetje eeen grijze muis, zelfs de elegante c.
Een echte Volkswagen, van alles het midden, een allrounder, niet echt mooi, niet echt lelijk, maar gewoon Volkswagen.
Wel een beetje droevig snuitje, naar mijn mening, maar dat kan in het echt, zoals op de foto uit China, meevallen.
*gaap* *zet de tv aan*

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).