Dit zijn de kentekens die worden gebruikt tijdens de NSS

Auteur: , 63 Reacties

Er moest een complete wet voor aangepast worden, maar Nederland heeft ze inmiddels: een serie aparte kentekens die door de RDW wordt erkend.

NSS kenteken

De tijdelijke kentekens zijn voor auto’s en personenbusjes waarin de 58 wereldleiders en de duizenden leden van delegaties tijdens de Nuclear Security Summit in den Haag worden vervoerd. Volgens de officiële lezing van de kerntop is er voor speciale kentekenplaten gekozen omdat de gebruikelijke kleine vlaggetjes voorop auto’s “niet tegen hoge snelheden op autowegen” kunnen. Een verklaring die we moeilijk kunnen geloven, maar ook bij navraag werd dit meermaals als reden opgehouden.

Enfin, voor de serie speciale kentekens was een aanpassing in de Wegenverkeerswet 1994 nodig. Hierdoor kan de minister van Infrastructuur en Milieu voortaan een reeks tijdelijke kentekens aan motorvoertuigen toekennen die al een kenteken hebben. De RDW zal de platen vervolgens maken, uitgeven en ook weer innemen, aldus kentekenconnaisseur Jasper Verweij.

De eerste foto’s van de VIP-bolides met deze NSS-kentekens stromen inmiddels binnen. @NL002 (met dank aan Axel Wind) spotte bovenstaande Mercedes S-Klasse met een witte plaat en de opdruk ‘IP-01’. ‘IP’ staat vermoedelijk voor Interpol, gevolgd door het volgnummer. Aan de linkerkant is het NSS-logo te zien.

Twitteraar @WouterjanS spotte onderstaande BMW 7-Serie met ‘SA-01’ op de witte plaat. Gokje, die is voor de fine fleur van Saudi-Arabië. Afgaande op de vlag aan de rechterkant.

NSS kenteken

Naar verluidt zal het konvooi van president Obama, die naar Nederland komt met zijn eigen rijdende limokluis, geen aparte kenteken krijgen.

Ter volledigheid. Vanaf vandaag gaan er al snelwegen dicht, waaronder delen van de A5 en A44. Op de A4 zijn minder rijstroken beschikbaar. Vanaf maandag wordt het helemaal complete chaos, meer daarover in dit topic.63 reacties

Het mag wat kosten dit zogenaamde “prestige project”. Het halve land ligt maandag op zijn gat, maar vergaderen zullen we!
@munich: 24 miljoen euro. De prijs van een halve joint strike fighter, onderhouds en running kosten niet meegerekend. Peanuts dus, voor iets wat nederland op de kaart zet voor de hele wereld!
@lambo4all: Een nucleaire top die iedereen over 2 weken al weer is vergeten? Doe mij dan maar die halve JSF. Of ik de voor of de achterkant wil, dat weet ik nog niet.
@munich: helemaal met je eens! Domme opmerking!
De beste man heeft geen idee hoeveel schade dit opleverd voor de middenstand.en wie weet dit nog over 6 weken? Er komt geen enkel” gevaarlijk” land op deze bijeenkomst. De rest kan per mail….echt bullshit. Maar leuk die kentekens…….
@lambo4all: Laten ze het geld maar besteden daar waar het nodig is,o.a.in de zorg.Nee,daar gaan wij op bezuinigingen.Maar wel geld (belastingen) vrij maken voor deze nucleaire circus.
@bayernmunchen: typisch hollands gezeik weer dit. Weet je hoeveel doe fyra heeft gekost?! MILJARDEN! En het heeft een helemaal fucking NIKS opgeleverd. Maar door hoor je niemand meer over! Neee omdat we anderhalve euro pp moeten uitgeven omdat zo goed als alle wereldleiders hiereen komen om een belangrijk onderwerp te bespreken voor de wereldveiligheid, dan is het moord en brand. Nederland Moet trots zijn dat wij dit organiseren! Niet gaan lopen zeiken omdat we 3 dagen lang een beetje vertraging hebben. Dit is het best gespendeerde 24 miljoen die de overheid dit jaar uitgeeft.
@lambo4all: Nee,dat betweterige van jouw altijd aan moeten horen.
@bayernmunchen: zoals ik al zei, altijd gezeik. Je bevestigd mijn punt alleen maar.
@lambo4all: Klopt,die enigste die zeikt,is u.Altijd een weerwoord klaar,moeten het altijd anders zien.Het is wel goed met jouw.
@bayernmunchen: in tegenstelling tot veel nederlanders ben ik geen azijnzeiker, ik bekijk dingen het liefst objectief en ga er dan een mening over vormen. Dat is ook de reden waarom ik een weerwoord klaar heb, en het niet op de persoon ga gooien zoals jij. Dat is namelijk kenmerk nummer 1 van mensen die een discussie verloren hebben, de feiten compleet negeren en op de persoon gaan spelen..
Zullen we nu stopen? ik heb nog wat tentames om te leren.
@lambo4all: Nee,u WILT gelijk hebben.Dat is het punt en niet anders.Met jouw ideale ideologieën als oogpunt.Het is dat U geen discussie wilt verliezen,anders is jouw doelstelling niet bereikt,vandaar altijd en overal jouw weerwoord.Ga maar fijn leren nu.
@bayernmunchen: Van jou*
@lambo4all: ben ik met je eens; maar als ze willen bezuinigen hadden ze het beter niet georganiseerd.
wel is het zo dat als ze het goed doen ze nederland wel beter op de kaart zetten.

alleen hadden ze het beter in groningen kunnen organiseren minder problemen kwa verkeer en daar is ook gwn een vliegveld en alle voorzieningen waren ze zelfs goedkoper uit!

nouja bekijk het positief zien we ook the beast nog eens een keertje over onze wegen rollen.
@lambo4all: anderhalve euro. Daar heb ik nooit bij nagedacht haha :)
@larsyboy1997: haha het valt best mee toch! bovendien is niet eens zo dat we anderhalve euro extra moeten betalen, we betaalden het toch al. in vergelijking met de fyra, ik weet het exacte getal niet. stel 1 miljard, dan heeft de overheid 62.5 euro in het putje gegooid van iedere burger. Daar maak ik me dan toch wat kwader over.
@bayernmunchen: ben jij zo iemand die elk weekend naar een feestje gaat bier en bitterballen eten en zelf nooit je verjaardag viert?
@eklasse: Als jij er zo over denkt,vooral doen.Heb jij een compleet andere beeld over mij.Daarbij,zal mij aan mijn ballen jeuken wat jij van mij denkt .
@bayernmunchen: niet gaan huilen nu…
@awesome: Huilen,…ik lach me kapot om lui als jullie.Bijdehandje.
@bayernmunchen: je komt wel wat bijdehand over hahaha
@freezzr: Laat me niet lachen.Wat mij nu toch wel opvalt is dat als er een begint,denken ze van,laat ik ook maar wat zeggen.Wat dat betreft wil ik nu toch wel de vergelijking gaan maken met dat Noord Afrikaanse bevolkingsgroep.Die zijn hier ook zeer gedreven in.Samenspannen tegen een persoon.Alleen kunnen ze niets,en durven ze niets.Zo is dit met enkele desbetreffende lichamen nu ook.Wat wil (len) je/jullie nu bereiken?Dan drijf je de spot wel met de verkeerde,stelletje helden.Mij maak je niet gek.Praatjes makers.
@bayernmunchen: wat een frustratie zeg, tering!
@freezzr: Boodschap aangekomen.Gaan we nog even door?Wat dat betreft ben ik net een pitbull.Als ik eenmaal beet heb,laat ik niet meer los.Aan jou de keus.Frustratie?Nee.Heb goed geslapen,bak koffie genomen,krantje gelezen.Goed begin van de dag.
@lambo4all:
Dat zijn alleen de kosten van de beveiliging. De overige kosten (overnachtingen en eten) voor zo’n 8000 man zijn daar niet bij inbegrepen.
De economische schade (mensen die niet naar hun werk kunnen, files en vertragingen) laat zich nog niet inschatten.
Mij zal het dus niet verbazen als de werkelijke kosten de 100 miljoen wel gaan overstijgen.
@lambo4all: dat zal allemaal wel, maar de kleine ondernemers dan die er ff langs moeten? Die misschien 500 euro mislopen en hun gezin moet voeden? Waar blijven zijn/ haar centen dan? Grote onzin dit!
De belangrijke gevaarlijke !!!landen zijn er niet! Denk je dat volgende maand de burgers in Europa dit nog weten? De ondernemers wel. Die zijn hun geld kwijt.
Dit zet Nederland niet op de kaart!!!! Onzin en geld verspilling! De “normale landen” hadden dit ook per mail kunnen doen! Nederland op de kaart… Tuurlijk.
@lambo4all: ga idd lekker doorleren en levenservaring opdoen.Nederland op de kaart zetten? Op deze manier? Trek lekker je krijtstreepjes pak aan en ga in de politiek! Daar werkt iedereen die het in het echte leven niet redt.
@munich: Lees Nu.nl eens. Deze top is op de lange termijn goed voor de economie.
@berlinetta: Ons kabinet doet niet aan lange termijn denken. Het is een stukje show. Niet meer en niet minder. In dat licht bezien is het ook nog een erg dure show. Vertel jij mij maar, welke besluiten jij denkt dat er genomen worden tijdens deze top.
@munich: Het gaat mij er even niet om welke besluiten er worden genomen op die top. Dat laat me koud eerlijk gezegd. Het gaat nu even om het feit of dit wel of niet goed is voor onze economie. Op de korte termijn kost het ons heel veel geld en dat is moeilijk te verantwoorden ten tijde van een crisis. Ik wil juist het punt maken dat het op de lange termijn wel geld oplevert. Ons kabinet zal daar inderdaad hoogst waarschijnlijk niet naar hebben gekeken, want die kijken niet verder dan hun neushaar lang is. Maar feit is wel dat het ons uiteindelijk geld oplevert.
@berlinetta: ja, wan’t als rutten het zegt is het waar!
Hij komt al zijn beloftes na…. Kom op zeg. Lekker naïef… Nederland veiliger… Welk gevaarlijk land is vertegenwoordigt dan? Als wij zeggen dat het ” veiliger” is dan is dat zo…..ff 25 miljoen aftikken want het is veilig en best gezellig. Leg dat maar uit aan ondernemend Nederland . In loondienst?
@munich: @lambo4all @bayernmunchen zitten op autoblog.nl, gaan gezellig potje bekvechten over het nut van de NSS.

OT: Wat voor kenteken heeft the Beast eigenlijk?
@mdemooistelettervanhetalfabet: 666 is het kenteken.
Ik doe de groeten aan de politie mannen die mij en mijn 2 collega’s deze week staande hielden onder de rook van Schiphol. Ik vraag me af hoeveel het ermee te maken had dat mijn collega’s Marokkanen zijn….. heb ze dan ook verteld wat ik van deze kermis denk.
@audicoupe84: Nee, het zal eerder komen door onze geliefde groene plantjes en onze feestpillen.
@berlinetta: 5 euro aan softdrugs in beslag genomen van mijn collega.
@berlinetta: Huh wacht, deze reactie was bedoeld voor @rotarypower bedoeld.
@audicoupe84: ja slim hoor gast, alsof ze daar wat mee kunnen wat jij hier allemaal van vindt. Of zeik je ook altijd tegende kassiere bij de albert hein dat je prijzen zo hoog vindt? Dat je mensen van buitenlandse afkomst had vast niks te maken met je aanhouding, maar hé, de politie moet blijkbaar noueenmaal gehaat worden. Of het nou terecht is of niet.
@lambo4all:
Beetje naïef om te stellen dat het niks met de buitenlandse afkomst te maken heeft.

-Aan de grens met Duitsland worden met name de auto’s met een oost-blok kenteken aangehouden voor een “willekeurige” controle.
-Als je op Schiphol in een jurk loopt en baard hebt kun je er gif op innemen dat je een extra controle krijgt.
-Als je als lichtgetinte man in een foute BMW 6 serie rijdt, wordt je vaker gecontroleerd als een blanke man in dezelfde foute BMW 6 serie.

Dat heeft alles met afkomst te maken.
Of dat nou goed of slecht is laat ik maar even in het midden.
@lambo4all: Nee ik zeik niet tegen AH-cassieres (ga zo naar Lidl). De agenten vroegen me wat ik ervan vond. Persoonlijk vindt ik dat ons belasting geld beter besteed kan worden. Natuurlijk begrijp ik dat de agenten gewoon hun werk deden (befehl ist befehl) dat tussen haakjes heb ik niet gezegd, alleen gedacht.
@audicoupe84:
En, waren ze onder de indruk ?
Als er echt iets belangrijks was, werd er niet zoveel ruchtbaarheid aan deze poppenkast gegeven.
Het hoeft in ieder geval niet gedaan te worden om Nederland op de kaart te zetten. Geloof me, Nederland is heel goed vindbaar. En dat komt niet door tulpen, kaas of een nucleair praatgroepje.
@rotarypowah: Voor nu met de dank aan de heer Wilders.
De auto’s van het Koninklijk Huis hebben toch ook al meerdere kentekens? Het AA-kenteken en een ‘normaal’ exemplaar.
volgens mijn bescheiden mening is er NIEMAND die de voordelen van deze nucleaire top kan inschatten, niet op korte noch op lange termijn.
De nadelen voor ons, de gewone stervelingen die het allemaal betalen, zien we maar al te goed.
Zo deed ik er gisteren in Scheveningen 3 keer zo lang over, heb ik nog nooit zoveel verkeers-regelneven gezien en wist ik niet dat Nederland twee hele weken van de BMW motorfiets productie in zijn bezit heeft.

Geen wonder dat @motoragent nauwelijks in de lucht komt momenteel.
Waarom organiseren ze zoiets niet gewoon op Texel? Goed kleinschalig te beveiligen/bewaken (Marine is ook dichtbij) en niemand heeft er last van…
@VeniVidiVici: …behalve de mensen op Texel. Texel draait op toerisme en schapenwolproductie, daar wordt geld verdiend. Den Haag is vooral een stad van ambtenaren, daar is dus de economische schade het kleinst.
@venividivici: omdat air force one niet op het vliegveld van Texel kan landen misschien?
@Kvgorp: Om dat eiland ligt heel veel water ;)
@bayernmunchen: Air Force One kan ook wel op het water landen, alleen opstijgen wordt dan weer zo lastig…
@FelixF: Dat zal idd een probleem vormen.
@Kvgorp: Hij neemt z’n helikopters ook mee dus hij kan makkelijk landen daar.
@metal: ik las het ja. Gekkenhuis.
@kvgorp: Dan zetten ze Air Force One op schiphol en rijden ze met de gepanserde Caddilac naar Texel óf vanaf Schiphol met een Cessna naar Texel. Simpel toch…
trouwens dat van die hoge snelheden zal toch wel mee vallen obama’s Beast kan helemaal niet zo hard en hij rijdt toch nooit top snelheid dus hij houdt zijn vlaggetjes zoizo wel!
Kunnen ze niet gewoon een mailtje naar elkaar sturen?
@norge: de wereldleiders of buyernmunchen en de andere hier boven? Ik vind het voor beide wel een idee.
@sketcher: Goed idee…
@norge: Of whatsapp-en.
@norge: of skypen…
@norge: ach je leest het nieuws ook? Waar hoorde ik dat toch?
De belangrijkste partij is er niet bij…

Rusland. Poetin zit nu waarschijnlijk in een atoombunker te gniffelen… Of zou hij stiekem bij z’n dochter hier in Nederland op bezoek zijn…?
@e1000bmw523i: Poetin heeft het te druk met de Krim.
@e1000bmw523i: Putin is er niet bij maar heeft wel mensen gestuurddie constant met hem in verbinding staan. Rusland doet dus gewoon mee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).