Dit zijn de vier beste eerste rondjes in de F1 van 2017

Auteur: , 17 Reacties

Inhalen alsof het een videogame is, zo doe je dat.

VER

Iedereen weet dat als je wil inhalen in de F1, je dat het beste kan doen bij de start. Iedereen zit dan nog dicht bij elkaar en moet proberen de goede balans te vinden tussen agressief zijn en de auto heel houden. Sommigen gaat dat beter af dan anderen *kuch* Daniil Kvyat *kuch*.

Dé eerste ronde die alle andere eerste rondes overbodig maakt is natuurlijk het rondje van Senna in 1993 op het circuit van Donington. En dat is niet omdat het nou eenmaal Senna was, maar vooral vanwege het rijtje coureurs dat hij verschalkte om de eerste plaats te pakken: Wendlinger, Schumacher, Hill, Prost. Niet de minsten.

Een dergelijk goede eerste ronde hebben we dit jaar nog niet gezien, maar de nieuwe eigenaren van de F1 hebben toch een lijstje opgesteld van de beste vier pogingen om Senna’s prestatie te evenaren dit jaar. We tellen af van vier naar één. Wie zou er met de hoogste eer gaan strijken?

4. Nico Hulkenberg, Spanje:
De Hulk komt, net als Senna in 1993 overigens, eigenlijk niet eens zo goed weg van zijn plek. Maar dat is geen voorwaarde voor een goede eerste ronde, zo blijkt. Soms geeft het je juist wat tijd om de auto goed te positioneren en eventuele melee te ontwijken. Dat is precies wat de beste vriend van Kevin Magnussen in Spanje deed. In de rechts-links combinatie na het rechte stuk kiest hij eerst handig de binnenkant om vervolgens buitenom snelheid te maken voor de lange doordraaier naar rechts. Nico heeft een beetje mazzel dat hij de crashende Raikkonen en Max aan de ene kant en de McLaren aan de andere kant te ontwijken en schuift zo een paar plaatsen op.

3. Felipe Massa, Oostenrijk:
Een voorbeeld van hoe je soms niks hoeft te doen om op te schuiven in het veld behalve je neus schoonhouden. Flip heeft een goede start maar is extreem voorzichtig in de eerste bocht. Een goede keuze dit keer, want aan de binnenkant ramt Kvyat Alonso en Max uit de race. Vervolgens kruipt de Williams snel richting de McLaren en Toro Rosso voor hem in de run naar de volgende bocht, maar wederom kiest Felipe ervoor redelijk vroeg van zijn gas te gaan. En wederom ziet hij een auto voor zijn neus verdwijnen als de Macca rechtdoor schiet.

2. Sergio Perez, Bahrein:
Geluk, of wijsheid? Perez doet precies het omgekeerde van Massa en prikt zijn Force India in de eerste bocht rechtstreeks de drukte in als een Taxi-chauffeur in Mexico City. Groot kans dat zoiets misgaat, maar Perez komt er dit keer mee weg.

1. Max -jawel- Verstappen, China
:
Na een probleem in de kwalificatie moet ‘Magic Max’ starten van achterop de grid. Geen probleem, in het natte rijdt hij meteen iedereen voorbij. De start is al goed, maar daarna begint het feest pas echt. Max kruist kris-kras de baan over om de plaats te vinden waar zijn tegenstanders niet rijden. Vooral bij het aanremmen van bocht zes (gevoelsmatig bocht drie) deklasseert hij een aantal tegenstanders tot F2-coureurs. Magnifiek. Dat vond de internationale media trouwens ook.

Alle eerste rondjes nog een keer bekijken? Check ze HIER.

VES17 reacties

Toch wel 4 keer max verstappen he, dit kan echt niet wat jullie nu doen .
Grappig dat het vroeger nooit over F1 ging hier, maar sinds Max meedoet dagelijks.
@alcantara: Hits jongeuh…
… heel Nederland is ook ineens F1 kenner. Te sneu voor woorden, maar ja de hype gaat wel weer liggen. Hij is al redelijk door het ijs aan het zakken dus na 2018 nog een jaartje Haas en dan net als papa hup lekker in Limburg je vriendin en vader meppen.
@airc: Niet zo miepen! Gewoon hartstikke leuk dat we weer eens collectief enthousiast over iets/iemand zijn. Kenners zijn saai, enthousiastelingen zijn leuk.
@airc: kan je je hysterie weer niet onderdrukken knul?
@airc: Ach wat een bietje vachten wel niet met je kan doen. 2019 staat Max voor 150 miljoen Mcgregor op zn bakkes te meppen. Wellicht met een F1 titel op zak!
@airc: van dik hout zaagt men planken?
@airc: not sure if troll..

Je hoeft toch geen fan te zijn om te zien dat die Max onwijs veel talent heeft
@airc: Met je eerste drie punten ben ik het volledig met je eens. Wel voor het eerst overigens.

Maar de beste jongen is niet door het ijs aan het zakken. De beste jongen zal na 2018 ook niet voor Haas aan het rijden zijn en vast en zeker ook niet iedereen neermeppen zoals zijn vader. Ik ben best benieuwd of jij ook zijn goede acties/races kan beoordelen als iets moois en of je daar ook van kan genieten in plaats van alleen maar zijn falen benoemen.
@viezefreddyw: Dat kan hij waarschijnlijk niet, want hij lijkt een inktzwarte bril op te hebben en dat is mij prima. Zo geeft hij er blijk van, dat hijzelf ook geen kennis heeft van F1 en ook geen enthousiasteling is van die sport. Kan en mag van mij. Weten wij dat ook weer en maar weer door, zou ik zeggen. Fijne dag verder.
@airc: Zou voor mij DE reden zijn om naar Limburg te verhuizen. Daar kijkt niemand op van een lekker potje huiselijk geweld.
@rikus: of een drugslab
@airc: ik snap nog steeds niet wat mensen hebben tegen fans die pas kijken sinds verstappen heeft gewonnen in barca. als die mensen op die manier van de f1 horen, de volgende race besluiten te kijken en het leuk vinden, is dat toch alleen maar goed voor de sport? meer fans, vollere tribunes, leukere tv beelden, meer kijkers, populairder, meer in het nieuws, nog meer fans, ik zie geen nadelen? behalve die idioten die in spa weggingen zodra ze wisten dat verstappen geen podium ging scoren dan.
@airc: sprak de “F1 kenner”… Max door het ijs aan het zakken, grapjurk 😂😂
@airc: ‘ik wil apart zijn door max te bashen’ moet het devies zijn geweest, anti fanboy is een nog ergere vorm van aandachtszoekerij
@alcantara: Op mijn voetbal forum gaat het ineens over vrouwen voetbal, gek hè…
Misschien erbij vermelden hoeveel plekken winst er werd geboekt ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).