Doe weer mee met de Autoblog F1 team-manager!

Auteur: , 13 Reacties

Knowledge is power.

F1tm Autoblog

Yes, dit seizoen spelen we wederom het Formule1-managerspel. Het spel loopt dit jaar via f1tm.nl. Je kan je daar aanmelden via telefoon of desktop, vervolgens speel je mee in de Autoblog subleague. Deelnamekosten zijn slechts 5 Euro (iDeal) en zodra je aangemeld bent, heb je ook de mogelijkheid om bv een eigen subleague aan te maken met wat vrienden.

Hoe werkt het spel?
Om te beginnen storten we honderd miljoen Euro op je rekening. Met dit bedrag kan je aan de virtuele F1-honcho. Voor elke race stel je een team samen, bestaande uit twee coureurs, een chassis en een motor. We kunnen vast verklappen: het budget is niet toereikend om Max en Lewis als coureurs te kiezen in combinatie met de motor van Ferrari als wildcard. Je zal zeker in het begin een beetje moeten roeien met de riemen die je hebt.

Je scoort punten op basis van de prestaties van je coureurs, chassis en motor. Dat is echter niet het enige voordeel van een goedlopend team. De marktwaarde van succesvolle onderdelen stijgt namelijk ook. De kunst is dus om laag in te stappen en op het goede moment wisselen, totdat je een topteam in handen hebt.

Extra punten voor juiste voorspellingen
Het is belangrijk om een goed team samen te stellen. Maar, mocht je de boot missen doordat jouw coureur onverhoopt uitvalt met een kapotte motor, is er nog een extra mogelijkheid je score wat op te vijzelen. Vóór elke race word je namelijk gevraagd wie de pole pakt, wie de race gaat winnen én wie de snelste ronde rijdt. Voor elke juiste naam die je noemt, verdien je tien punten.

Behalve eeuwige roem (en eeuwige vermelding op Autoblog als winnaar van F1 seizoen 2018), liggen er voor de overachievers een paar leuke dikke prijzen in het verschiet. Helaas geen geld-prijzen, want dat is in Nederland veelal verboden op basis van sportuitslagen. Daarom geven we onder andere premium accounts weg (kroontje!), modelauto’s, autoblog mokken en andere wannahaves. Dus doe mee!

PS 1: Mocht je al aangemeld zijn bij f1tm, dan zorg je via deze link dat je ook in de Autoblog subleague speelt.

PS 2: wil je herkenbaar zijn in de Autoblog subleague, vergeet dan niet om je Autoblog-username te verwerken in je naam/team.13 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Neuh, ik wil anderen een kans geven om te winnen.
Zet je in op sauber/alfa met als rijder kubica? ^^,
Zitten er gridgirls in het spel?
@moveyourmind: ja, ze heet Vettel.
5 euro is eigenlijk helemaal niks. is er alleen een optie om een reminder te krijgen de dag voordat je dit in moet vullen? ga het gegarandeerd vergeten…
Was het vorig jaar niet gratis via de eigen hosting?
@phaeton: alleen voor premium users.
Aangemeld, er moet toch iemand de rode lantaarn dragen ;)
Ik zat met m’n vrienden al op f1tm dus blijkbaar gebruik ik nu voor Autoblog hetzelfde team (1 login). Vorig jaar een wat wankele start maar heb uiteindelijk toch niet onverdienstelijk meegedaan 😊
Vorig jaar 4e geworden: de eerste plaats die niet gratis een uitnodiging voor dit jaar zou krijgen. En ik weet ook precies in welke 2 weekenden ik de punten heb laten liggen (omdat ik vergeten was een verandering te maken).

Dus, kan ik dit jaar beter of niet?
Ik zie nog oude teams ed van vorig seizoen, wordt dit nog aangepast?
Nou nou..

Voor de uitspraak: “Behalve eeuwige roem (en eeuwige vermelding op Autoblog als winnaar van F1 seizoen 2018)”… Hadden ze de winnaar van 2017 ook wel even mogen vermelden.
@fapfap: klik op de link!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).