Nieuw: test je F1-kennis tegen bezoekers en redactie

Auteur: , 31 Reacties

Denk jij dat je veel weet over de Formule 1? Ben je niet bang om de strijd aan te gaan met je favoriete Autoblog-redacteuren? Vuur dan snel onze F1 Teammanager aan en stel je eigen team samen!

F1Team

Nu er reeds drie races verreden zijn in het F1-seizoen, achten we de tijd namelijk rijp om een heus F1-manager spel te introduceren. Afgelopen Grand Prix hebben we op de redactie stiekem al een testrondje gedaan. Dat mondde uit in een glorieuze overwinning voor @jaapiyo. Omdat deze wijsneus meteen een onoverkomelijke voorsprong pakte, hebben we na dat feit echter in meerderheid besloten dat het nog niet ‘om het eggie’ ging. Zodoende beginnen we in Rusland met een schone lei. Ook jij kan daar van profiteren, want voor de race in Sochi staat iedereen weer op zero points, zoals Olav zou zeggen.

Maar, hoe werkt het hele spel eigenlijk?

De basics
Om te beginnen storten we honderd miljoen Euro op je rekening. Met dit bedrag kan je aan de slag als Flavio in de dop. Voor elke race stel je een team samen, bestaande uit twee coureurs, een chassis en een motor. We kunnen vast verklappen: het budget is niet toereikend om Max en Lewis als coureurs te kiezen in combinatie met de motor van Ferrari als wildcard. Je zal zeker in het begin een beetje moeten roeien met de riemen die je hebt. Esteban Ocon doet het bijvoorbeeld ook vrij aardig, toch?

Je scoort punten op basis van de prestaties van je coureurs, chassis en motor. Maar dat is niet het enige voordeel van een goedlopend team. De marktwaarde van succesvolle onderdelen stijgt namelijk ook. De kunst is dus om laag in te stappen en op het goede moment wisselen, totdat je een topteam in handen hebt.

Extra punten voor juiste voorspellingen
Het is belangrijk om een goed team samen te stellen. Maar, mocht je de boot missen doordat jouw coureur onverhoopt uitvalt met een kapotte motor, is er nog een extra mogelijkheid je score wat op te vijzelen. Vóór elke race word je namelijk gevraagd wie de pole pakt, wie de race gaat winnen én wie de snelste ronde rijdt. Voor elke juiste naam die je noemt, verdien je tien punten. Speel je op safe en kies je Hamilton voor de pole, of durf je een gokje te wagen op Bottas? In Bahrein had je met een keuze voor die laatste iedereen de loef afgestoken.

Win dikke prijzen
Anderen de loef afsteken kan nog wel eens positief uitpakken. Behalve eeuwige roem (en eeuwige vermelding op Autoblog als winnaar van F1 seizoen 2017), liggen er voor de overachievers namelijk dikke prijzen in het verschiet. Helaas geen geld-prijzen, want dat is in Nederland verboden op basis van sportuitslagen. We hebben echter een enorme voorraad aan wannahaves zoals een extra-dikke Autoblog mok, gratis kaartjes voor events, meet and greets, trofeeën, maar uiteraard ook een premium account (kroontje!). Speaking of, veel vaste reaguurders met een premium account doen ook mee aan dit spel. Je kan je F1-kennis dus bewijzen door tegen hen te spelen.

Schrijf je in
Oké, je wil nu meteen aan de slag met je team. Inschrijven doe je via f1team.autoblog.nl! Deelnamekosten zijn slechts 5 Euro (iDeal) en eenmaal ingeschreven kun je ook ‘subleagues’ maken met je collega’s, je familie of vrienden. Laat ze zien dat jij als geen ander weet hoe de F1 werkt.. en laat zien dat je het beter snapt dan onze eigen redactionele kenners zoals @Casperh en @Wouter :)

Top tip: een auto opzettelijk laten crashen om de andere te laten winnen kan niet, maar als je het toch voor elkaar krijgt dan fronsen we afkeurend onze wenkbrauwen. Veel succes!31 reacties

Opzich geinig, maar ik heb eigenlijk nooit de lol in gezien van die management spelletjes. Misschien leuk als je je verveelt op kantoor ofzo? Maar echte technische kennis en dergelijke speelt eigenlijk geen rol, het is toch meer een soort gokken. Persoonlijk ga ik liever zelf een potje virtueel racen dan.
@trustmeiamanengineer: Ach, het is maar voor de lol. Niet al te serieus nemen. Ik kreeg gister leuk een mailtje hierover om mee te doen. Leek me wel lachen en nu ik de namen zie van de ‘raceteams’ moet ik er juist om lachen. Team SVR bijvoorbeeld met als teammanager Stax Vermappen. Kon ik wel om lachen.
Managerspellen zijn best vermakelijk! Al komt deze in mijn ogen gewoon te laat binnen, vanwege het feit dat we inmiddels al 3 races onderweg zijn.

Speel al een aantal jaren de manager op Fok!, die is dan welliswaar gratis, maar werkt het zelfde!
@estoque: je kan hier meedoen en tegen de ‘bekenden’ van Autoblog spelen, volgend jaar starten we waarschijnlijk vanaf het begin.
@autoblogger: Mijn plan was juist om alle ‘bekenden’ te laten overstappen :P

Geintje hoor! :P
Volgend jaar doe ik mee!
Ennn de winnaar is: @edge … ;)
@peug206: dat valt dus te bezien :)
@autoblogger: komen de resultaten halverwege en aan het einde van het seizoen ook langs? :-)
@peug206: je kan na elke kwalificatie/race de stand zien, we zullen die sowieso aan het einde van het seizoen ook via Autoblog onder de aandacht brengen.
@peug206: mwah, daar zal ik toch het nodige geluk voor nodig hebben. Ik heb wel eens aan andere teammanagers meegedaan en eigenlijk nooit goed gescoord omdat je in het begin heel veel concessies moet doen. En soms is het ook gewoon leuk om een gokje te wagen. Force India op het podium ofzo.
@edge: en soms kunnen die gokjes goed uitkomen (zie bottas bijv). T blijft altijd geluk hebben, maar 1 ding is zeker: max zal altijd achter Ricciardo kwalificeren :-)
Ik doe al vanaf het begin van het seizoen samen met vrienden mee met die van Het Dagblad van het Noorden (don’t ask) en die gebruiken dezelfde code. Wel leuk om hier met een andere samenstelling mijn kansen te spreiden. Gulli’s Glijers zijn dan ook van de partij!
Iemand zich al ingeschreven en een subleague aangemaakt waarin ik mee kan doen? Wil niet €5 lappen :P
@fapfap: jij wacht in de kroeg ook altijd tot iemand anders een rondje geeft? ;)

Ook als je uitgenodigd wordt voor een subleague moet je 1x aanmelden/betalen, maar zodra je dat eenmaal gedaan hebt kun je in zoveel subleagues spelen als je wil.
@autoblogger: Nee in de kroeg ben ik meestal de eerste :P
@fapfap: wil je wel vijf euro fa… nee ik wil het eigenlijk niet weten :P
@gulli: Kon ik dat maar, dan was ik nu rijk geweest :)
Ik ga eens kijken of ik iemand zover kan krijgen om 5 euro over te maken; want in Zwitserland heb je natuurlijk geen ideal!
(wel jammer dat dit begint op het moment ik met een nieuwe baan begin… waar waren we de afgelopen 3 jaar?).
5 uuro?? op je muil! gauw
Ik doe alleen mee als @Edge niet mee doet.
@berlinetta: En ik had nog zo mijn hoop op jou gevestigd…
@viezefreddyw: wacht maar op Lincoln
@berlinetta: ik doe al mee, dus helaas! Maar zonder gekheid, ik scoor meestal niet zo goed bij dit soort dingen. Ik kan bovenaan eindigen, maar kan ook net zo goed stijf laatste worden.
Gewoon motorsport manager spelen op de pc. F1 mod eroverheen en klaar.
Was handiger geweest om dit aan het begin van het seizoen te promoten
Volgend jaar ;) Speel al op gpupdate met 2 teams en TT manager, genoeg zorgen :)
Alleen als t gratis kan. Ja kom op zeg, we zijn toch Nederlanders
Te laat, teveel keuze en te duur… jammer
Ik speel zelf gpupdatemanager, het maakt het kijken naar de GPs nog spannender!
Helaas geen credit card mogelijkheid…. Kan niet meer met iDeal betalen nu ik in NZ woon… =(
Ik doe ook mee! (Aanvraag in behandeling). Meestal presteer ik met dit soort geintjes erg slecht maar ach, wie niet waagt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).