“Aston Martin wil de McLaren P1 vermorzelen”

Auteur: , 18 Reacties

Beetje laat, niet?

De samenwerking tussen Aston Martin en Red Bull begint steeds grotere vormen aan te nemen. Waar we in eerste instantie hadden verwacht dat het slechts om een one-off project ging, lijkt het inmiddels een serieuze onderneming te betreffen. Het duo werkt namelijk aan een broertje van de Valkyrie die het de concurrentie bijzonder lastig moet gaan maken.

Dit vertelt CEO Andy Palmer aan het Britse Autocar. Volgens Palmer heeft het ontwikkelingsteam van Aston Martin de opdracht gekregen een grensverleggende hypercar te maken. De auto, die rond 2021 op de markt moet komen, mag maximaal één miljoen Britse ponden kosten en zal, net als de Valkyrie, voorzien zijn van een middenmotor. Hiervoor mogen 130 werknemers van Aston Martin op het campus van Red Bull werken, zodat ze eenvoudig bij Adrian Newey aan kunnen kloppen.

“It’s correct – we have more than one mid-engined project underway – more than two, if you count the Valkyrie. This new project will draw on all the know-how we’ve taken from the Valkyrie, as well as some of its visual identity and engineering capability, and bring it to a new sector of the market.”

Jammer genoeg was Palmer nog niet in staat te onthullen waardoor de baby Valkyrie aangedreven zal worden. Het lijkt ietwat vergezocht dat Aston Martin dezelfde Cosworth V12 uit de Valkyrie in het kleinere model zal leggen. De verwachting is dan ook dat er een krachtige AMG-motor in zal komen te liggen. Over de constructie van de auto kunnen we met meer zekerheid spreken. Dankzij alle opgedane kennis lijkt het erop dat de wagen voorzien zal zijn van een soortgelijke koolstofvezel monocoque en aluminium subframes.

Hoewel ik graag zou zien dat het land der hypercars groter wordt, moet Aston Martin wel met iets heel spectaculairs komen willen ze de concurrentie overtreffen. Zowel de McLaren P1, de Porsche 918 en LaFerrari gaan immers alweer enkele jaren mee, dus is het noodzakelijk dat de Britten een flinke stap zetten om te voorkomen dat ze direct in de schaduw van de opvolgers komen te staan.

Naast de kleine Valkyrie werkt Aston Martin eveneens aan een concurrent voor de Ferrari 488. Hierover schreven we eerder.18 reacties

Ze kunnen zich beter richten op de BP23 die de snelste McLaren wordt.
Wanneer is die Valkyrie productierijp lijkt wel eeuwen te duren.

Hypercarland bestaat NIET alleen uit Ferrari, Porsche, Mclaren of AM 😉
24 Le Mans Bak of weer een handtasje ..
Sorry, hiernaar kijken is te pijnlijk. Ik kan dus niet beoordelen of deze Valkyrie of toch de McLaren Senna de lelijkste is.
@mashell: uhh, de Senna is lelijker ;)
Geen dank voor de hulp
Vorm volgt functie, maar wat is die valkyrie lelijk zeg.
Je legt je focus verkeerd AM.

Ipv een P1 te willen “vermorzelen” zouden ze daar in Gaydon beter wat cashcows in mekaar flansen.
@misterdrogba: Liever niet, maar de DBX zal helaas al wel een voldongen feit zijn…
@misterdrogba: m.a.w. een SUV dus… 😞
Dan maar een Batavus
Jammer dat hij al uitverkocht is….
@stationcar:

Vraag is veel groter dan aanbod ..
Ding loopt als een dolle ..
Opvallend veel vrouwelijke klanten ..

We zetten er meteen een productie stop op ..
Want anders gaan we geld verdienen .. en daar staan wij autoverkopertjes ver boven ..

De derde al vandaag (die straks in Dubai of Florida hun meuk moet dumpen) ..
Wat ze eigenlijk moeten doen is dus een Ford GT bouwen met meer power…?
Red Bull is wel echt een fout drankje. Beetje in de trant van een sigarettenmerk of sterke drank merk. Niks te maken met pure autosport wmb…
Misschien eerst die Valkyrie afmaken voordat je je op de volgende stort? Heeft er iemand buiten de medewerkers al een meter met zo’n ding gereden?
De Valkyrie gaat nieuwe maatstaven zetten.

Ik vind ‘m nog mooi ook trouwens. Shoot me.
Tja, het oog wil ook wat zullen we maar zeggen…
Beetje moe wordt ik van deze beweringen die fabrikanten to be, doen. Als het een makkie zou zijn , dan waren er reeds een veelvoud op de markt. Beetje in dezelfde trent als Renault de F1 motor voldoende power beweert te fabriceren. Never ending story.
Pffff. Lelijk hok zeg.

Vulcan graag

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).