Uitslag: Autoblog F1 Teammanager 2017

Auteur: , 12 Reacties

Spannender dan het echte spelletje?

Ari van Benen

Het is weer voorbij, dit mooie Formule 1 seizoen. Ondanks dat de Mercedessen wederom zegevierden, was het best een aardig seizoen. De Ferrari’s kwamen geregeld erg dicht in de buurt van Hamilton en Bottas. Red Bull kende een vreemd seizoen: in het begin had Verstappen erg veel pech, terwijl Ricciardo juist veel geluk had. Aan het einde van het seizoen was het precies andersom. De laatste race was voor de neutrale toeschouwer overigens erg droge kost. Er gebeurde bijna niets in Abu Dhabi.

Maar voor de deelnemers van het F1 Team managersspel was het wel erg spannend. Mocht je het niet hebben meegekregen, je kon je inschrijven via f1team.autoblog.nl. Je kreeg een budget (100 miljoen euro!) om een team samen te stellen. Daarmee moest je een chassis, motor en twee coureurs bekostigen. Je kon extra punten halen door te voorspellen wie pole zou pakken, de snelste ronde zou rijden en natuurlijk de winnaar van de race.

Maar wie heeft de meeste punten gescoord? Is het ons Formule 1-orakel @Jaapiyo of zijn er AB-lezers die er veel meer verstand van hebben? Het laatste, uiteraard. Jaap haalde zelfs (net) de top 10 niet. De nummer 1 positie gaat naar Pieter van Cliniclown Racing. Gefeliciteerd! Met de overwinning heeft Pieter aangetoond meer van F1 te weten dan alle deelnemers. Dankzij deze prestatie wint hij een gedetailleerd schaalmodel van de Red Bull Racing RB13 van Max Verstappen #33. Op de tweede plaats zien we Sebastiaan met zijn Harmony Hellraisers. Sebastiaan gaat naar huis met een boek van ‘The World’s Greatest Formula 1 Designer’. Op de laatste podiumplek staat Simon (Dutchy Racing), hij wint een fotoboek over de Ferrari F1 geschiedenis. Tevens krijgen deze personen ook allemaal een (extra) premium abo voor 1 jaar. (de betreffende winnaars hebben inmiddels een bericht in hun mailbox)

De top 10 ziet er als volgt uit:

Teamnaam
Manager
Punten
Cliniclown RacingPieter3809
Harmony HellraisersSebastiaan3747
Dutchy RacingSimon3674
Maarten Racing 7993Maarten3644
Swiss cheeseGregorius3629
Mike RacingMike3430
LobbezooRacingGlenn Lobbezoo3423
Untersteuer F1Wouter3343
Andrea Mode FormulaWilleme3301
ToyotaAngelo Milan3263

Alle deelnemers heel erg bedankt en graag tot volgend jaar!12 reacties

😤
@jaapiyo: helaas, jaap.. nog een jaar lang naar Hankook tires en Cristiano Janko kijken.. o wacht
Ik vond het een leuk spel heren. Heb er best actief aan meegedaan maar ik heb nog veel te leren blijkbaar. Misschien had ik niet steeds van coureur, chassis en motor moeten wisselen…

Volgend jaar doe ik weer mee!
#5 Represent! Weet ook precies waar ik t heb laten liggen.
Ik kwam nog dicht in de buurt van de top3.
Het was leuk, toch weer heerlijk 10-15 minuten afleiding op werk eens in de 2 weken en het volgen van de race is ook een stuk leuker.
Volgend jaar eens wat actiever zijn. Heb één rijder gewisseld en ook eenmaal het chassis. Uiteindelijk 22e met 2960 punten. Felicitaties aan de toppers.
@Wouter deed nog met zijn Audi mee zo te zien? :p
Leuk spel! Volgend seizoen doe ik weer mee, en dan probeer ik ook wat actiever te zijn. Ik denk dat ik toch wel flink wat punten heb laten liggen door het niet (tijdig) invullen van de vragen wie wint, pole pakt en de snelste ronde rijdt.
He helaas gemist, volgend jar zeker een gokje wagen!
Vergeet het overzicht van de kroontjes niet! Ik betaal niet voor niets zo’n godsvermogen! :P

Plus daar stond ik tweede dus ik vind dat je daar ook wel iets voor verdient!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Het was leuk! Wel heb ik vaak verkeerd gegokt.
misschien een idee (voor volgend jaar) om een winter editie te maken, waarin je kan gokken op welke rijders wissels er gaan gebeuren, wie er het volgende seizoen het meest wint etc?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).