Trump wil Europese auto-import keihard aanpakken

Auteur: , 115 Reacties

Er is mogelijk een heuse handelsoorlog op komst. Big trade imbalance! Very Stupid!

Donald

The Donald draait Europese autofabrikanten opnieuw de duimschroeven aan. Of, dat wil hij althans. Eerder hoorden we namelijk ook al dat de grote oranje roerganger plannen met deze strekking zou hebben, maar tot op heden is daar weinig van terecht gekomen. De grootse ideeën verzandden in de raderen van de politieke molen en leken daardoor niet veel meer geweest te zijn dan het zoveelste proefballonetje van The Donald.

De afgelopen week is het issue echter weer een stuk heter geworden. Trump had zich kennelijk voorgenomen deze week te wijden aan internationale handel in zijn queeste om Amerika weer geweldig te maken. Eerst leek hij zijn pijlen vooral te richten op China, dat volgens Trump Amerika overstelpt met rotzooi die ze niet nodig hebben. China’s grote leider Xi Jinping zal het zijne gedacht hebben van de uitlatingen van zijn Amerikaanse concullega.

Maar zo’n fittie tussen China en Amerika is op zich wel geinig voor ons Europeanen, toch? Popcorn erbij, kijken waar de chips vallen en ondertussen onderzoeken of we wat grijze tussenhandelkanalen op kunnen richten om Chinese meuk via Europa alsnog Amerika in kunnen krijgen en vice versa. Je ziet meteen de mogelijkheden.

Klinkt leuk, maar helaas. Los van het feit dat de schade aan de wereldeconomie die een handelsoorlog tussen de twee nieuwe grootmachten zou veroorzaken linksom of rechtsom ook ons zou treffen, was Trump nog niet klaar met zijn dreigementen. Donderdag liet de POTUS weten dat hij van plan is een importheffing van 25 procent in te willen voeren op Europees staal en een importheffing van tien procent op Europees aluminum aluminium.

De Europese honcho’s waren uiteraard niet blij met deze move. Zoals het gaat in dit soort zaken gaven ze hun bezwaren netjes te kennen bij de WTO dreigden ze direct met tegenmaatregelen. Feestbeest Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, voorzag Trump vanuit Hamburg al snel van repliek:

Wij zullen invoerheffingen instellen op motorfietsen van Harley-Davidson, op whiskey en op spijkerbroeken van Levi’s.

Je begrijpt dat deze reactie op zijn beurt weer in het verkeerde keelgat schoot bij Donald J., wat de laatste noopte tot het uiten van zijn volgende dreigement. Uiteraard deed hij dat via Twitter:

If the E.U. wants to further increase their already massive tariffs and barriers on U.S. companies doing business there, we will simply apply a Tax on their Cars which freely pour into the U.S. They make it impossible for our cars (and more) to sell there. Big trade imbalance!

En daar heb je het. Geinig is wel dat Trump impliciet toegeeft dat Amerikaanse auto’s op eigen kracht niet kunnen tippen aan Europese auto’s. Maar of de Europese fabrikanten ook zullen lachen om deze notie, valt nog even te bezien.115 reacties

Ome Donald vergeet maar even dat Amerika al 2,5% importheffing rekenen op Europese personenwagens en 25%(!) importheffing op Europese bedrijfswagens en vrachtwagens?
@robert110: ach, hier doet de politiek niet anders hoor. Alleen gooien ze het hier onder het mom van milieubesparing en sommige auto’s zijn 3-4 keer duurder dan in andere Europese landen.
@robert110:

Gewoon bpm noemen ..

Of zullen Amerikanen daar niet intrappen ..
Die man is niet goed. De BMW fabriek in Spartanburg, South Carolina is de allergrootste auto exporteur (!) van Amerika. Europese automerken moet je vooral blijven pesten, voor je het weet is het niet America First maar America Alone.
@timobac: Inderdaad, zonder EU of andere bondgenoten (vrienden in Azie heeft meneer Drumph ook niet gemaakt) is het geen wereldmacht meer, maar een heel groot geisoleerd eiland met wat social companies zonder afzetmarkt …
@dawwg: De VS is de grootste afzetmarkt/economie (met China maar daar wil je niet wonen)
@RobUSA: helaas: de EU is de grootste economie (nog)
Kijk eens wat die hoogopgeleiden doen..

Allemaal de schuld aan Trump geven..

Dient alleen maar om Stichting Aap te sponsoren..
@daihatsucuore: Haha. Net zo’n onzinnige post als van degene die je hier nadoet. Goed bezig!!
@nicolasr: Ik mis onze grote roerganger :<
@daihatsucuore: Ik ook. Als kiespijn!


Maar serieus, het is soms wel lekker om je kapot te ergeren aan een ‘typetje’ in de comments. Want dat is het; 100% zeker dat hij irl wel een leuke gozer is met het (auto) hart op de juiste plaats en geen wereldvreemde hoogopgeleiden-hater, zoals hij doet voorkomen.

Dus wat dat betreft mag ie wat mij betreft wel doorgaan met het vervuilen van de comments.
@nicolasr: ik erger me juist aan degenen die zijn commentaar niet kunnen waarderen. Maar blijft altijd lachen, de gasten (en dat zijn er een hoop) die zijn context niet snappen..
@giulio: En ik erger me aan de types die diezelfde 13-in-dozijn typetje reacties die totaal irrelevant voor het artikel zijn, maar puur effect bejag, maar de hemel in blijven prijzen bij gebrek aan echt intellect …
@dawwg: helemaal als ze dan nog eens je favo automerkje helemaal de grond in stampen, is je dag weer zo goed als naar de kloten.
@dawwg:

Echt intellect is voorbehouden aan jouw soortje ..

Ouwe coffeshopbewoner ..
@nicolasr: lincoln zeker 😁
We zullen wel zien. Hij gilt sowieso erg hard, zal binnenkort wel omgelegd gaan worden. Wat een gek.
@cr33p: wat een achterlijke comment..
Orange is the new black…
@utregcity: schaam je
@moewat: dat is de naam van een Netflix serie. Duh.
Eng mannetje die trump
Een ongelofelijke imbeciel, dat is het. Bovendien zitten vrijwel alle niet Amerikaanse autofabrikanten met (grote) fabrieken én/of ontwikkelingscentra daar op locatie. Er werken tienduizenden Trump-stemmers bij de Europese fabrikanten. Als hij zo nodig z’n eigen achterlopende meuk wil slijten aan de rest van de wereld moeten ze misschien eens iets doen aan hun kwaliteit en het onderwijssysteem…
@trustmeiamanengineer: ik vraag mij af wat er bij de vilgende verkiezingen gebeurd als die mensen plotseling werkloos vallen na handelingen van trump. Ow wacht, amerikanen.
@trustmeiamanengineer: Imbeciel is hij imo niet , waarom niet eerst je eigen bedrijven/mensen proberen te helpen ipv China en de rest alleen maar rijker te maken. Ik vind het idee niet gek maar de uitwerking daar moet we gewoon nog op wachten. En die grote autofabrieken die hier zijn die zullen geen importheffing hoeven betalen want die worden hier gemaakt dus jou argument gaat niet op en deze mensen blijven dus gewoon Trump stemmen.
Wat een sukkel. Zijn eigen maatregelen roepen een tegenreactie op, en dan vervolgens weer met tegenmaatregel dreigen omdat het allemaal zo oneerlijk is.
@lalancia:

Ga jij nou maar gewoon bpm betalen ..
Buiten dat dit gisteravond al een soort van nieuws was is het geen verrassing.
Ik dacht dat Volkswagen al de eerste betalingen had overgemaakt. Had Iets te maken met software…
Ik betwijfel of Trump zijn praatjes en zijn tweets in eigen land op even veel scepsis en gehoon worden onthaald. Ik meen dat veel Amerikanen dat allemaal prima vinden terwijl de VS hierdoor almaar meer geïsoleerd raken. Onder Trump gaat de VS zijn ondergang tegemoet.
@jannemaneke: de gemiddelde amerikaan die niet in een grote stad woont heeft hier schijt aan. Die merkt daar helemaal niets van en weet niet eens waar Europa ligt.
@draadloos: Europe isn’t that the capital of Denmark?
@draadloos: maar de gemiddelde Amerikaan die niet in de stad woont keurt dit soort protectionisme wellicht wel goed. Ook al weet hij misschien enkel waar Mexico en Canada ligt.
@draadloos: gelukkig weet de gemiddelde Europeaan wel waar de verschillende staten van Amerika liggen…
Mag het misschien niet zeggen, maar van mij mag er een Kennedy’tje gedaan worden op die gevaarlijke narcistische gek van een Donald Duck. Die snapt gewoon met z’n America first niet dat dat helemaal niet kan en gaat in een wereldse handelseconomie.
@venividivici:
Wat heeft Trump je precies aangedaan dat je hem doodwenst?
Serieus, geef me één voorbeeld van jouw persoonlijk leed door het toedoen van Trump. Ik ben reuze benieuwd.
@Rob: Goed lezen waar ik mee begin… en hij heeft mij (nog) niks aangedaan, maar die idioot wordt niet afgezet en is in staat om de hele wereldeconomie naar klote te helpen en dat kan een 3de wereldoorlog in de hand werken. Actie geeft reactie…
@venividivici:
Dat zou ongetwijfeld een waarheid als een koe zijn
Net zoals men voorspelde dat Trump never nooit niet de presidentskandidaat voor de republikeinen zou worden. Laat staan de verkiezingen zou winnen. Laat staan het 100 dagen zou volhouden. Laat staan een jaar. Laat staan een volledig termijn.
@venividivici: Iemand de dood wensen is zieker dan welk beleid voeren dan ook. Kom op man.
@viezefreddyw: @Rob misschien is het wel ziek maar het geheel is ook ziek. Iemand jaagt in zn eentje de hele economie van een land op de klippen, verwoest daarmee duizenden gezinnen wanneer de economie echt plat gaat. Vergeet niet dat een Duitser ook ooit begonnen is met het wederopbouwen van een economie om hem daarna te verwoesten…
@peug206:
Zit je nu zonder baan dan? En dat dankzij Trumpie?

Trouwens is Europa na de oorlog opgebouwd met Amerikaans geld. 15 miljard ofzo. Als we dat omrekenen naar 2018-waarden kun je er een nulletje achter plakken denk ik.

En 70 jaar later moet Europa haar eigen broek toch wel kunnen ophouden? Of kan één man in een paar jaar tijd de volledige Europese economie om zeep helpen? Echt?! Dan is het wel treurig gesteld met onze economie zeg…..
@Rob: ik zit niet zonder baan. Maar de Amerikaan die als dit zo nog 3 jaar doorgaat werkt in de grootste autofabriek in amerika wel, nadat BMW de stekker eruit trekt. Wat een pain in the ass zou zijn voor Trump, want dat is tevens de grootste exporteur! van Amerika. Oh en volgens mij zijn er toezeggingrn voor nieuwe fabrieken binnen US, zodat ze geen hogere importbelastingen hoeven te betalen als Europees merk zijnde. Waarom zou je die er dan nog neerzetten als hij nu ineens toch de belasting erop verhoogd? Ik denk dat dit een van de eerste doodssteken zou zijn voor de Amerikaanse economie.
@peug206: oh en die europese economie bestaat ook zonder de amerikaanse. Maar de export van staal is jaarlijks wel een dusdanig groot deel dat we er ook in Europa gigantisch op achteruit zouden gaan financieel. Want staal is een van de grootste exportproducten van Europa na kennis…
@peug206: alleen importeert Amerika zijn staal voornamelijk uit Canada, Brazilië, Zuid-Korea, Mexico, Rusland, Turkije en India.
@peug206: als BMW de stekker er uit trekt dan komen er 9000 werknemers op straat te staan. Tuurlijk zijn dat veel mensen maar het drama is niet zo heel overdreven zoals jij het hier probeert te schetsen.
@rhellema: leveranciers? Economische gevolgen? Dr is meer dan alleen de fabriek zelf…
@peug206: welke leveranciers gaan er dan failliet als BMW stopt met de productie in de US of A? Blijkbaar heb je nogal een aardig inzicht in de Amerikaanse tak van BMW.
@rhellema: dat weet ik niet. Maar ik weet wel dat als ergens banen wegvallen er minder werk komt. En dat is echt niet alleen op die locatie. Want minder vraag = minder productie = minder werk.
@rob: je moet er dan wel bij vermelden dat Amerikaanse geldschieters de oorlog in Europa onder tafel sponsorden, door Duitse partijen geld te verstrekken. En dat was tijdens de oorlog, niet ervoor. Bovendien is het verhaal rond het Marshall-plan een tikje genuanceerder dan je nu voorstelt. Om even te quoten: “Ten onrechte wordt vaak gedacht dat de economische opleving in West–Europa, die al snel na de Tweede Wereldoorlog ontstond, grotendeels is toe te schrijven aan de Marshallhulp. Eind 1947, dus vóór de uitvoering van het Marshallplan, waren de Britse, Franse en Nederlandse productie alweer op het vooroorlogse niveau. Italië en België volgden eind 1948. In Nederland was tijdens de eerste jaren van de bezetting de industriële productiecapaciteit gegroeid. Na de bevrijding kon deze worden aangewend voor de wederopbouw. Voor Nederland was de Marshallhulp vooral van economisch belang omdat de Amerikaanse deviezentoekenning met name het economisch herstel van West-Duitsland bevorderde, en een aanzet tot effectieve Europese samenwerking was.”
@bara:
Nuance, altijd goed. En er kunnen hele boeken volgeschreven worden over de economische wederopbouw na de oorlog. Maar dat is niet zo relevant bij dit onderwerp.

Mijn punt is dat we eens af moeten van dat vingerwijzen naar de VS of Trump. De Europese landen / EU zijn ook niet vies van protectionisme. Is ook allemaal prima. Moet kunnen.
En ik weiger aan te nemen dat één man in zijn eentje, in 4 jaar tijd, die nog altijd de democratische wegen moet bewandelen voor zijn beleid, de gehele wereldeconomie laat ontsporen en een soort doomsday ontketent.
@viezefreddyw: Kill one to save many, is het gezegde.
@venividivici:

Bang blijven jij .. heeeeeel bang blijven ..

Dat is je plicht als NLertje ..
@venividivici: jij hebt ze blijkbaar nog minder op een rijtje dan diegene die je de dood toewenst.
@rhellema: Dat mag jij vinden net zo goed als dat ik ergens iets van vind. Dat we het niet eens zijn dat kan, maar het zou best saai worden als heel de wereld precies hetzelfde zou denken.
@venividivici: wat ik dan wel bewonderenswaardig vind is dat jij het durft te benoemen. 11 droeftoeters zijn het met je eens echter die houden angstvallig hun mondje.
@rhellema: Dank en ach ja, zo gaat het met verkiezingstijd ook. Vele gaan niet stemmen en achteraf gaan ze klagen/zeiken dat Rutte kut is en op moet rotten (zou niet weten wie het beter zou doen). En die 11… och ik vind het geen droeftoeters, maar het zullen vast bijzondere mensen zijn net als jij en ik.
@venividivici:

Stil jij ..
Over 4 jaar mag jij je stem laten horen ..
@venividivici: Eens met Rob om te beginnen maar waarom kan het niet, dat moeten we nog maar eens zien.
Wat ik veel belangrijker vind is dat zoals wat NL doet is alles maar goed vinden dat multinationals weggekocht worden door investeerders die het vervolgens laten fuseren/laten klappen/uitmelken/mensen ontslaan enz enz dat vind ik niet echt handig zachtjes uitgedrukt.
Beetje rare conclusie in de laatste alinea. Volkswagen kon toch ook eigenlijk op eigen kracht hun troep verkopen in de U.S.?

Toch blijft die Trump fascineren, vooral negatief. Hij vergeet dat veel Europeanen die Amerikaanse auto’s eenvoudigweg niet willen…(ik wel trouwens, kom maar door met die trucks!)
@alfaroleo: volkswagen verkoopt idd daar. Kleinere auto’s vooral. Omdat ze goedkoop zijn en goed in elkaar zitten. Haal dat goedkoop weg en de consument koopt wel wat anders…
@peug206: ik was daar laatst, viel me erg tegen (mee) wat het aandeel Europese auto’s betreft.

Maar ik doelde meer op het feit dat VW de boel belazerd heeft en daardoor grote aantallen verkocht.
@alfaroleo: dat geld overal… niet alleen in amerika. Alleen EU komt er geen heffing want dan zijn ze een van de grootste banenleveranciers kwijt, of zijn ze er in ieder geval geen vriendjes meer mee. De Duitse autolobby heeft veel in te brengen in de EU….
@peug206: Ja precies goed verwoord, dank je. Maar dan is het toch niet raar dat Amerikanen zeggen dat het logisch is wat Trump zegt?

Als de Europese markt overspoeld zou worden met auto’s uit de VS die achteraf veel schadelijker blijken dan zouden wij ook moord en brand schreeuwen en een heffing op die auto’s doen…
@alfaroleo: met als enige verschil dat de amerikanen idd op papier nog meer uitstoten dan dat een vw doet met sjoemelsoftware. Het enige verschil is idd dat papiertje met de cijfers… Dus de hogere heffing zit er bij verkoop hier al meegerekend. En VW besodemieterd het heffingssysteem/cijfertjes op papier en krijgt de rekening. Terwijl de f150 op papier gewoon meer uitstoot ;-)
@peug206: Zijn tenminste eerlijk daar in Trumpmenië.. :D
@alfaroleo:
Als men hier een de grote SUV Dodge Durango voor 30 duizend euro (ja, zo goedkoop is een Durango) kon kopen, reed heel Europa nu in een Dodge Durango.
@Rob: ja precies dat… ik was vorige week bij een Jeep dealer in Florida.. Wrangler met outdoor pakket, full option: 34.000 dollar of een goeie financiering… ;)
@alfaroleo: Een Porsche rij je in de USA nieuw vanaf $ 47.800
@rob: Spreek voor jezelf.
@rob: op het moment dat een Durango net zo handelbaar is als een stationwagen, net zo fijn stuurt als een Europese Ford, en de benzine minder als 1/8 kost wat het nu kost, en net zo lang mee gaat als een fijne diesel dan zou ik er eventueel over willen denken.
Eerder is er geen denken aan om zo’n ding op de oprit te willen stallen.
Hoe gaan ze dat met onderdelen doen voor de fabrieken van o.a. Ford, BMW, en alle andere autofabrikanten. Want bijvoorbeeld Ford is een Amerikaans merk, maar importeert wel onderdelen uit het buitenland. Om voor het gemak de BMW fabriek daar die de grootste export heeft van Amerika maar te vergeten… Ik denk dat als hij dit doorvoert hij zichzelf zo hard in de voet schiet dat de economie daar ten onder gaat.
@peug206: als hij zichzelf in de voet schiet en daar aan komt te overlijden is @venividivici ook weer blij, en met hem stiekem nog heeeeeel veel mensen.
Ik heb er alle vertrouwen in dat Rutte binnenkort met een hele reeks tegenmaatregelen komt, zoals:

• afschaffing van de hypotheekrente-aftrek
• verhoging van de brandstofaccijns
• invoeren van rekeningrijden
• het naar boven bijstellen van de CO2 taks
• bezuinigingen op gezondheidszorg
• privatisering van het onderwijs
• verder verhogen van de pensioenleeftijd

Dat zal ze leren die Amerikanen, want als Nederland verkouden is heerst in de USA de griep…
@moveyourmind: puntje 4 is voldoende… misschien import kosten verhogen maar dan is het ook wel klaar…
Allemaal hele goede ontwikkelingen voor mijn goedgevulde crypto wallet, laat de crisis maar komen!
@flippiez06: Gelukszoekers, die erop hopen, dat zij hun “wallet” d.m.v. een wereldwijde crisis en dus over de rug van anderen grandioos in waarde kunnen laten stijgen, krijgen niet altijd gelijk. Wat zij wel door zo’n uitspraak demonstreren is hun ongebreideld egoïsme. Iets van: “Als anderen moeten creperen doet me dat niks. Hoofdzaak: Als ik er maar van kan profiteren”. Ik geef althans de voorkeur aan mensen met een menselijke instelling.
@9000cse: gevoelig snaartje geraakt?
@flippiez06: Nogal! Ik verafschuw mensen, die alleen maar voor het geldelijke gewin gaan over de rug van anderen. Honderden miljoenen mensen worden wereldwijd uitgebuit en mishandeld onder mensonterende omstandigheden voor het geldelijke gewin van “investeerders”, die voor de zogenaamde “economische opbloei” van een ontwikkelingsland zorgen. Mensen worden gereduceerd tot productiefactoren, die worden uitgebuit voor het geldelijke gewin van mensen, die zoal in weelde leven. Ik zal mij, als bijna 70-jarige, daar altijd tegen blijven verzetten! Waarom? Ik heb zelf mijn leergeld betaald! Jarenlang heb ik keihard gewerkt om mijn pensioen op te kunnen bouwen. Jarenlang heb ik daarvoor 20 uur per dag gewerkt! Meer dan € 500.000,- betaald! Helaas bij Lehman Brothers. In januari 2008 kreeg ik nog een overzicht van mijn pensioen op mijn 65e! Meer dan € 1.000.000,! Nog geen ½ jaar later kreeg ik van een Amerikaans advocatenbureau de mededeling, dat ik naar mijn pensioen kon fluiten! Alles weg! Ook mijn prachtige bungalow! Lehman Brothers was failliet! Ik woon nu in een huurhuisje voor bejaarden en kan door een onvolledige AOW vanwege werken in het buitenland niets anders dan doorwerken. Sinds die tijd, op m’n 65e dus, ben ik zelfstandig koerier en rijd met een Mondeo combi van bouwjaar 2006 door bijna heel Europa. 120.000km per jaar! Nu gaat dat nog prima, maar de vraag is natuurlijk hoe lang ik dat nog vol kan houden. Ik weet, dat er een datum komt, waarop dat niet meer te verantwoorden is. En wat dan? Mag ik dan gewoon verrekken achter de geraniums, omdat mijn hard bevochten pensioen door anderen is verdampt? Ik ging er ook vanuit, dat mijn pensioen zeker was ondergebracht bij een veilige bank, maar de praktijk bleek anders te zijn. Vanwege mijn persoonlijke
ervaringen sta ik daarom heel erg kritisch tegenover jouw comment. Ik heb er keihard voor gewerkt, maar toch verloren! Jij wilt profiteren vanwege een uitgelokte wereldwijde crisis met alle gevolgen van dien. Dat is in mijn ogen profiteren van ellende voor heel veel mensen en daar ben ik pertinent tegen!
@9000cse: wat een spijtig maar ook herkenbaar verhaal. Mijn pa is ook rond de 70 en heeft het zeer zwaar gehad in de crisis. Een hoop vooral onroerendgoed zien verdampen en een aantal keren op het randje van een faillisement gestaan. Gelukkig gaat het nu weer wat beter maar hij hoort ook niet meer te werken nu maar dat zit er niet in. Overigens kan de ideologie achter bijv. de bitcoin een meer zuivere aanvulling zijn op het ondoorzichtige huidige financiele systeem. Mijn stelling is wel wat cru gesteld zeker voor iemand die met de crisis is geconfronteerd.
Lekker tegen de schenen gaan schoppen van China, het land waar je 1000 miljard aan schulden bij hebt.

Deze man heeft nog niets bewezen, ook niet op zakelijk vlak.
Ik vind het prima, isoleer al die gekkies maar daar in Muricaaaa! Grote muur om dat eiland heen, niets erin, niets eruit. En bovenal met als voorwaarde dat Muricaaa zich niet meer gaat bemoeien met andere landjes. Byebye, have a beautiful day!
Tsja. De Amerikaanse auto is incompatibel met de rest van de wereld en dat is al zo sinds de jaren ‘50. Afgestemd op zeer goedkope benzine.

En er is genoeg bewijs dat tariefmuren nadelig zijn voor de markt. De Chicken Tax (zie Wikipedia Engels: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chicken_tax ) heeft ervoor gezorgd dat GM en Ford geen concurrentie meer hadden met hun sterk verouderde full size vans. Zeker toen Dodge stopte. Dat heeft de gebruiker erg benadeeld.
Trump is volgens menigeen een sukkel hier, ondertussen hangen we aan Rutte’s tiet terwijl die zijn bevolking nu zit te verhandelen in Brussel.. Niet huilen als je belastingen weer omhoog gaan en gedirigeerd worden naar onze Zuid Europese vriendjes (waardoor wij nóg steeds in de crisis zitten).

Bovendien, als je kijkt naar de cijfers zul je zien dat Trump Amerika idd weer groots maakt, sterker nog, elke stap die de Dow Jones maakt, daar loopt zowel Europa als Azië met hangende pootjes achteraan (de benchmark dus).

Ook wordt er kennelijk niet begrepen dat de EU idd zelf ook flinke importheffingen op allerlei producten vanuit Azië en de US heft. Maar goed, zolang je je USB kabeltje voor een knaak bij ali express kan bestellen boeit jouw de lokale NLse ondernemer natuurlijk geen reet, zo zijn wij.
@lekkaah: amen
@lekkaah: dumn fuck. Jij gelooft de tweets van trump of de fix propaganda zender zeker. Trump heeft tot voor kort geen reële impact gehad op beurzen of werkloosheid. Die hebben voorbije jaar gewoon dezelfde trend gevolgd als de 8 jaren ervoor.

Wat de economie de komende jaren doet, dat zal wel Trump zijn. Maar die info hebben we nog niet.

Stel dat die positief is, dat zou me verbazen. Maar dan zal hij intussen tijd wel de democratie, het milieu, het onderwijs en de sociale zekerheid vernietigd hebben.

Het is door mensen als jij dat zo’n gek als Trump aan de macht kon komen. Nu weet ik hoe de minder domme Duitser zich voelde in de jaren 30. Binnen 10 jaar zullen we ook maar zeggen dat we van niets wisten zeker?
@faithnomore: wow, die godwin kwam sneller dan ik dacht.. met je RTL boulevard kennis
@lekkaah: En wat is jouw kennis?

Net zoals al die mensen die de democraten links noemen, terwijl een democraat naar Europese normen eigenlijk zeer rechts is.
@luxaeterna: idd.. communisme is ideaal
@lekkaah: Er is geen enkele lokale NLse ondernemer die een deftig USB-kabeltje kan maken. Alleen de Chinezen en de Koreanen kunnen dat.

En denk je echt dat America weer Great wordt? 25% belasting op staalimport, dat betekent dat US staalbedrijven hun prijzen gewoon ook omhoog gaan duwen, dus: duurdere auto’s bvb. Eens zien hoe gelukkig de Amerikanen dan nog zullen zijn. En duurdere machines. Dus minder export van US machines, dus meer kansen voor China. En terwijl technologie in US tot stilstand zal komen (waarom innoveren als je niet bedreigd wordt door concurrenten), gaan ze in China met reuzenstappen vooruit.

De wereldwijde vrijhandel heeft zeker een pak nadelen, maar het overboord gooien betekent de ondergang. Trump’s kiezers snappen dat echter niet…
Tja..de Donald is misschien een narcistische idioot met gek haar en voor ons vreemde ideeën, maar de beste man is wel democratisch gekozen door het volk. Kunnen we allemaal wel huilie huilie doen en het idee krijgen dat ze in Amerika ontevreden over hem zijn, maar Amerika is groter dan NY, Los Angeles en San Fransisco en de gemiddelde redneck, fabrieksarbeider, wapenbezitter is dik tevreden met hem.
@maarten020: Zo democratisch is dat kiescollege niet hoor. Vergeet niet dat Clinton bijna 3 miljoen meer stemmen had. En met een approval rating van minder dan 30%, is het land allesbehalve tevreden met Trump, zelfs niet de hersenloze eencellige republikeinen.
Wellicht moeten de Grote internationale spelers in de auto-industrie even de spieren tonen en hun voltallige in Amerika werkzame personeel een weekje op onbetaald verlof sturen… Denk dat meneer Trump heel snel konten komt kussen dan.
@w0o0dy: Dat denk ik niet.
Het probleem, vooral voor Amerika zelf dan, is dat het nog steeds een land van 2 snelheden is. Het rijke, mondiale Noorden en enkele Zuiderse sterk verstedelijkte gebieden en dan de agrarische rest.
Heeft Juncker echt gezegd dat de EU import heffing op Harleys, Levis (komen niet uit de VS) en Whiskey (dat komt toch uit Schotland?). Dat zou wel Trumpiaans kortzichtig zijn en een tegenreactie uitlokken.
Hoe krijgen we die Trump aan het verstand dat we geen Amerikaanse auto’s willen omdat die te groot zijn, zuipen als een tempelier en qua afwerking nog een voorbeeld aan Dacia kunnen nemen? De enige Amerikaanse auto die we willen heet: Bliksem McQueen.
@mashell: Bourbon whiskey komt uit Amerika. Scotch whiskey uit Schotland.
@mashell: Jaartje of 10 onder een steen gewoond zeker ?
Laten die Amerikanen eerst maar eens een auto gaan bouwen die we ook daadwerkelijk willen gaan kopen.
@frank2b: Viper, Mustang, Shelby Cobra, Challenger Hellcat, F-150 Raptor, Trackhawk, CTS-V, Corvette.

Toch wel een leuk rijtje. Alleen in NL stervensduur omdat, oh wacht…
@ikleesookoverautos: zelfs als ze gratis zijn zullen deze wagens slechts een klein publiek aanspreken. Leuk om even naar te kijken, een dagje huren zelfs, maar voor alledaags gebruik hier? Nee.
@frank2b: BS wat is een Mustang/Camaro anders dan een M4/E coupe/M6/RS7 juist helemaal niks, ja alleen dat de Mustang/Camaro betrouwbaarder zijn en minder zacht plastic interieur hebben en niet te vergeten sneller ( bron. Ringtijden) Mensen willen juist wel graag zo’n auto rijden zie Duitsland daar verkoopt Mustang top.
@ikleesookoverautos: En niet te vergeten : Charger ( Hellcat), Camaro ZL1 1 LE maar ook een Impala/Malibu/Continental zien er tegenwoordig goed uit, ja zelfs het interieur en zou zeker in het NLs saaie wagenpark een verademing zijn !
De Verenigde Staten van Amerika zijn hard op weg om een tweede Noord-Korea te worden met deze achterlijke ‘ideeën’. Trump duwt heel het land de afgrond in zo.
@jaxdryke: zelfs als ze gratis zijn zullen deze wagens slechts een klein publiek aanspreken. Leuk om even naar te kijken, een dagje huren zelfs, maar voor alledaags gebruik hier? Nee.
@frank2b: potdikkie, doe ik het wéér. Reageer op de verkeerde post. Excuses @jaxdryke!
@jaxdryke: Boemmmm welk N Korea lol.
They make it impossible for our cars (and more) to sell there.
In Nederland is er hoge belasting op bijvoorbeeld een ford mustang.
Ik weet niet precies hoe het zit, maar bestaat het C deel in FCA niet dankzij het F deel? En hadden ze daarvoor niet een joint-venture met Mercedes nodig om te kunnen blijven bestaan? En was het dáárvoor niet PSA die ze uit de shit moest helpen? Dat is dan een van je grote drie waar je America First economie op moet drijven. Uhuh.
@gulli: Klopt maar de C doet het top op dit moment en helpt de F volgens mij nu meer als andersom.
Alle modellen verkopen als een gek Challenger/Charger/Jeep..(Grand) Cherokee,Wrangler/ 300C.
Nee Juncker,Timmerfrans,Rutte,Pechtold dat zijn fijne mensen om mee te werken … NOT.
OT: Ik wil nog wel eens zien hoe dit gaat lopen ik sta open voor alles Trump is niet zo dom als hij eruit ziet en wat een hoop mensen hier vergeten is dat hij dit niet allemaal in zijn eentje bedenkt/doet daar zijn een vijftigtal ? maar waarschijnlijk meer mensen mee bezig … popcorn pakken doet.
Het gaat imo gewoon hierom is dat je je land/bedrijven/mensen niet in de kou laat staan of verkoopt aan de hoogste bieder uit China wat al heel veel gebeurd is maar. ( zie MB o.a.)
Probleem is dat de Amerikaanse staal industrie sterk verouderd is en niet in staat is bepaalde soorten hoogwaardig staal zelf te fabriceren.
Trump gooit een soreekwoordelijke handgranaat de wereld in, iedereen is van de leg terwijl de man rustig achterover leunt om de reacties te zien.
En aan de hand daarvan zijn plannen uit te voeren, of niet.

En kijk eens om je heen, ooen he ogen en kijk door wat voir zootje achterlijke batjes wij geregeerd worden.stoere taal in verkiezingstijd en voor de rest rubberen ja- knikkers.
Ik ben het niet met alles eens wat trump doet maar hier heeft hij toch wel een punt
Wat nog erger is zijn die nare en onnodige euro-normen die auto’s steeds saaier maken en er voor zorgen dat er alleen nog maar scooterblokjes in auto’s te krijgen zijn. Of die fijne BPM in ons land dan?
Een Harley Davidson bestaat voor 90% uit onderdelen gemaakt in Azië!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).