Ford trotseert de toorn van Donald Trump

Auteur: , 57 Reacties

Misschien denkt de Blue Oval dat The Donald het te druk heeft met de opschudding rondom de ambassade in Israël.

Trump

Het was even een heet hangijzer in de autowereld: wat gaat Donald Trump doen nu hij de POTUS is? Tijdens zijn campagne beloofde hij de Amerikaanse werknemers in de autobranche immers dat hij hun jawbz zou veiligstellen. Zowel voor de domestics als voor de imports was dat even schrikken. Trump claimde namelijk van plan te zijn enorme importheffingen in het leven te roepen op auto’s die buiten de landsgrenzen geproduceerd werden.

Dat zette met name de plannen die veel autofabrikanten hadden om de productie te verschepen naar Mexico op losse schroeven, hoewel de meesten aangaven die plannen toch gewoon door te zetten. Trump zit immers maar vier jaar in het Witte Huis. Waarschijnlijk tenminste, niks is meer zeker. Enfin, zelfs grote multinationals kijken doorgaans nog wel nét iets langer in de toekomst bij het maken van dit soort beslissingen.

Ford liet echter min of meer de oren hangen naar Trump en trok een streep door plannen om de productie van auto’s te verschepen van ‘Murica naar Mexico. Het was een PR-win voor The Donald en Ford werd geridiculiseerd in de media. Maar, een jaar later maakt Ford alsnog bekend een toekomstige EV die in de States gebouwd zou worden in Mexico te gaan maken. Het is een lastige situatie voor het merk, dat nu in de ogen van het publiek geen ‘goede optie’ meer over heeft. Banen laten verdwijnen is nooit leuk, maar de beeeeyatch van Trump zijn ook niet.

Ford probeert de move te verkopen aan het publiek door te stellen dat er netto banen bijkomen in thuisbasis Michigan, omdat er een autonome auto gebouwd zal gaan worden. Of het publiek daar intrapt wagen we echter te betwijfelen. TW000k our joawbzzz!57 reacties

Hopen dat ze kapot gaan daar in Meghiko. Alles voor wat meer winst. Stelletje zielepoten.
@connielingus: Precies! De consument is altijd bereid om meer te betalen voor producten die uit eigen land komen. Daarom hebben multinationals in lagelonenlanden ook geen fabrieken staan, de consument wil die meuk uit China of Bangladesh niet.
@connielingus: 🤪 iets van economie begrepen?
@tenaci: iets van sarcasme begrepen? Ik moet toegeven dat dit een taaie was
@connielingus: Mexico is slachtoffer van de gringo https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c3/Mexico_1821.PNG/800px-Mexico_1821.PNG
@599gto:

1821 ??

NL is slachtoffer van de indonezen ..
@lincoln: in die tijd nog benoemd als kaf…s
Ik ben het daar niet mee eens.
Vrijheid houd namelijk in dat je producten kan en mag produceren waar men wil.
Je zoekt de beste mensen, die wil je. Geen losers die nog geen schroef ergens in kunnen draaien.

Importheffingen zijn misdadig, die schaden het globalisme en veroorzaken wereldwijde armoede.

Winst zorgd dat een bedrijf kan groeien, en de daarmee scheppende kracht van extra banen.
Een fabriek die in Mexico staat, zal ook banen scheppen elders.
@tarquesh:

Vandaar het verbod op stemrecht referenda en protest in Europa ..
@lincoln: u doelt op de anti zwarte pieten demonstratie die door de burgemeester van dinges is verboden?
“Enorme importheffingen” ..
zeker nog nooit in NL geweest @jaapiyo ..
Ik schrik me rot van die volgevrete pompoen op mn scherm.
@bmwfreak038:

Heel normaal hoor ..
Rutte is ook constant “geschokt” ..

Hij heeft er zelfs zijn werk van gemaakt ..
@lincoln: deze pompoen is alles behalve normaal.
@lincoln: niks mis met een schok effect. Ik had het gisteren toen ik een boterham wilde roosteren
@toyotaprius: Was dat onder de douche dan?
@noosaheads: Hey multitasken anno 2017..
Bij Ford weten ze vast nog wel hoe je hoge invoerrechten kan omzeilen…

Gewoon een assemblagefabriek neerzetten en de onderdelen per krat vanuit het buitenland aanvoeren…

Net zoals ze vroeger deden in Europa. Onde andere bij de Ford-Fabriek in Amsterdam. Die assemblagefabriek was er alleen maar om de hoge invoerrechten te kunnen omzeilen.
@moveyourmind:

Zo ken ik nog een Amerikaans bedrijf die dat flikt, schijnt ergens in Tilburg te zitten.
@jack_abarth: doe dat nou niet… Nu komen de aanhangers van de Muskias weer achter je aan en dreigen je te electrocuteren bij een of andere laadpaal.
@jack_abarth: ja ook zoiets gehoord, rijdende batterijen ofzo
@justsomebody:

Nee zonder gein. De accu’s komen los per container en de auto’s rollend om invoerheffing te ontlopen. Het is blijkbaar zoveel dat het goedkoper is om eerst de achteras met motoren te monteren, daarna demonteren, accu plaatsen (is geen extra kostenpost, moet sowieso door iemand gedaan worden) om vervolgens de achteras wéér te monteren. Dan heb ik het nog niet eens over de extra vrachtkosten aan containers die je anders niet zou hebben. Dus Trump kan de actie van Ford alleen maar accepteren of zou Tesla ook bij de pussy moeten grabben.
@jack_abarth: bijna goed de assen/motoren met subframes zitten samen in de container bij de accu’s.. auto’s komen idd rollend aan dat klopt. Zie het elke dag😂 aparte constructie maar alles om de importheffing te omzeilen zie je wel. Oh en over die kosten van de containers.. dacht je dat die complete tesla’s gratis hierheen kwamen uit de US of A dan?
@rick86:

Nee die komen niet kosteloos. Maar een accupakket onder de auto geschroefd kost minder ruimte dan een auto en een los accupakket. Kortom, meer vrachtkosten, meer arbeid en nog stééds is het goedkoper.
@jack_abarth: wat ik had begrepen was het niet louter en alleen de importheffing. Ook het transport zelf word zo iets voordeliger. Nu vervoeren ze aan een kant het volume als ongevaarlijk blik. En de accu’s als gevaarlijk materiaal. Dichter op een gestapeld welke meer kost m3 aan boord van een schip.
Vorig week kwam het bericht naar buiten dat Ford voor honderden miljoenen een nieuwe motorenfabriek gaat bouwen in Ontario (Canada). Een fabriek voor een nieuwe zeven liter (!) krachtbron voor de F150 pick-up, de meest verkochte auto. Want men lust de Ecoboost niet. En wij maar downsizen en muesli rijden.
Belastingverlaging is er door. Trump don’t care about dit. Gaat overigens gewoon zijn 2e termijn met de spreekwoordelijke vingers in de neus binnen halen. Als je stom genoeg bent om hem een keer tot president te kiezen dan ben je dat een tweede en derde keer ook nog wel. Ik maak me overigens geen illusies over NL. Hij zou ook hier goede kans hebben gemaakt in welke verkiezingen dan ook.
@pomoek: Hadden die yanks een keuze dan? Clintkont is nog erger. En dan nog is de keuze een illusie. The US of A was bought and sold a long time ago.
@connielingus:

Yep .. tuurlijk hadden ze keuze ..
Amerikanen hebben nml WEL stemrecht ..
@lincoln: Ze kiezen wel maar het maakt niet uit wat ze kiezen omdat het poppenkast is.
@connielingus:

Tis maar goed dat je niet in NL woont dan ..
@lincoln: Ik vraag me altijd af wat jij in vredesnaam nog in Nederland doet
@thenotorious:

Dit is mijn land sukkel ..
@lincoln: Ho ho rustig aan, je lijkt niet erg tevreden over ”jouw” land en een stuk meer tevreden over de VS
@thenotorious:

Ik betaal hier belasting ..
Niet in Amerika ..
@lincoln: Your future lies in your own hands, vraag snel je green card aan!
@thenotorious:

Idd .. gewoon oprotten naar je eigen land ..

Tegen een blanke kan/mag je dat zeggen ..
@lincoln: haha! Lief van je! Nou ook weer lief zijn voor de autobloggies!
@connielingus: Misschien moet je niet zo veel K.tjes likken
@599gto: Ik weet t….
@connielingus: @connielingus: Clinton was zeker niet de droom kandidaat. Maar om haar nu slechter te noemen dan Trump is gewoon trollen. Dus: https://youtu.be/2Z4m4lnjxkY geniet er van!
@pomoek:

3 termijnen in de VS, sinds wanneer is dat mogelijk? (Ik loop niet te trollen)
@jack_abarth: Het kon vroeger wel, F.D. Roosevelt was president voor 3 termijnen tot aan zijn dood in ’45. In 1947 werd het 22e amendement in de grondwet opgenomen waarin het maximum van 2 termijnen werd vastgelegd. Tot die tijd was 2 termijnen ook gebruikelijk omdat Washington ooit een 3e termijn had geweigerd (het was dus enkel een traditie), maar het was nog niet wettelijk vastgelegd.
@musje83: Wist ik niet.Nou ja, dat van Washington wel en de huidige 2 termijnen ook maar niet dat dat pas in 47′ in de grondwet is opgenomen.Een beetje geschiedenisles op AB op de donderdagavond.Nice!
@jack_abarth: @jack_abarth: het is geen trol maar een beetje een hyperbool..
Misschien weten ze bij Ford inmiddels redelijk zeker dat Trump al weg is voor de spade de grond in gaat…? Zoveel rare fratsen als Trump&Co uithalen dat is zeldzaam. Daarbij was George Bush een heilige en Reagan een koorknaap.
@w0o0dy: som ze is op dan..
@lekkaah:

Zijn kapsel ..
dat weet elke “hoger opgeleide” ..
@lincoln: Toen op mijn 12e de kokschool(st. Hubertus Amsterdam) ging doen was dat na de lagere school nogal een hogere opleiding, maar dat kwam meer omdat het verfoeilijk lelijke gebouw in ene 5 verdiepingen had en vooral geen lift.
@lekkaah: Samenwerken met de Russen om gekozen te worden, zijn golf resort sponsoren door er constant beveiliging te laten wonen omdat hij telkens daarheen reist. Rechtgang belemmeren, natuurgebieden verkleinen, olievriendjes helpen met vergunningen, zich niet losmaken van zijn privé bedrijven, medewerkers onder druk zetten, oorlog met Korea beginnen, oorlog in Israël laten oplaaien.. need I go on?
@w0o0dy: je ken iig zo bij de volkskrant terecht.. well done
@lekkaah: “belasting”-“plan”. En hier: https://twitter.com/realdonaldtrump geniet van je held.
@pomoek: en maar janken.. maar er niks aan doen.. doe er es wat aan dan..
@lekkaah: dat is flauw, ik reageer gewoon op jouw vraag! En dan zeg je dat ik aan het janken ben! Als je geen antwoord wil dan moet je de vraag niet stellen! Maar goed, om jouw 2e vraag te beantwoorden: zal ik me dan maar verkiesbaar stellen voor 2020? En ga jij dan op mij stemmen lieverd?
@pomoek: als jij dr subsidie voor krijgt zal je t ongetwijfeld doen
@lekkaah: for the record: ik ben niet dr. subsidie
Maar subsidie is wel een goed plan! Betaal ik allemaal wel terug joh, geen probleem. Trump heeft 66 miljoen aan zijn verkiezing besteed en sleept er nu een belasting voordeel uit van 1 miljard. Voor zichzelf. Dan is die 66 miljoen toch klein bier? Weet je wat? Ik rond het af naar 100 miljoen! Kan jij er ook van genieten!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).