DP Motorsport maakt een ’73 RS van je Porsche 964

Auteur: , 27 Reacties

We kennen DP Motorsport als verbouwer van alles Porsche. Één van de nieuwste projecten is deze 911. Ja echt, het is een 964.

Natuurlijk, de kenners zien meteen dat er een aantal zaken niet kloppen aan deze “1973 911 RS” maar dat is dan ook niet zo vreemd. We kijken hier namelijk naar een grondig verbouwde 964, een auto die pas jaren later op de markt kwam. Porsche viert dit jaar het 50-jarig bestaan van de 911 en DP Motorsport vond het nodig dan ook meteen het 40-jarig bestaan van de ’73 911 RS te vieren.

Onder meer de voor- en achterbumper, uitlaat, dorpels, motorkap, kofferdeksel spiegels, koplampen en ducktail spoiler werden aangepast en ook het interieur werd flink aangepakt. Geen half werk dus, kunnen we wel stellen. Het idee is om de oudere (en betere) looks van de ’73 RS te combineren met de moderne techniek van de 964. De looks kosten je €6.828 euro exclusief montage en er komt ook nog een RSR-look binnenkort. De Fuchs velgen kosten nog eens €2.618 euro, de prijs van het interieur is op aanvraag.

Wil je ook nog een powerboost van 30 pk dan kan je nog eens €2.200 euro achterlaten bij de heren van DP Motorsport. Sommigen zullen het heiligschennis noemen maar in feite doet dit bedrijf weinig anders dan een alom geprezen bedrijf als Singer. Het is in ieder geval weer eens iets anders dan een 997 Sport Classic, zullen we maar zeggen. Wat vinden jullie ervan?27 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Zeer mooi gedaan.
(maar wel graag daarnaast alsnog een originele in de garage hebben staan)

En 10x beter als een Fiero met Testarossa deuren.
Doe mij maar een originele 73(rsr) en een originele 964rs
Mooi gedaan!
Tupperware.
Schitterend! Hopelijk is de montage ook betaalbaar want voor zo’n Singer betaal je geloof ik al snel een paar ton, dan is de lol er snel af.
@hugo85: de prijzen staan gewoon in het bericht? Ik vind t mooi gedaan. Altijd mooi om te zien mooi ouwe porsches met een lekkere luchtgekoelde boxer =)
@bartjuh: Prijzen van de MONTAGE zie ik niet in het bericht staan en laat daar nou net het meeste tijd (en dus geld) in gaan zitten.
@bartjuh: de prijzen zijn exclusief montage. En in de meeste garages is 70 a 80 euro per uur geen uitzondering. Bij Audi betaal je al €120,- per uur puur arbeid.
@hugo85: dan ga je toch zelf aan de hobby? Bumpertjes vervangen kan iedereen, en die motor zal hoofdzakelijk andere software zijn, en chipjes vervangen kan ook iedereen.
Deze nep rs stond ook op de techno classica, zag toen ook allerlei dingen die niet klopte.
@porscheFan64: Zoals? Slechte afwerking, grote kieren tussen bodypanels?
Heel fraai!
Ja, het is een beetje heiligschennis.
Toch zou ik er niet over twijfelen als ik een 964 had, ik zou het interieur wel gewoon standaard 964 laten. Hou je een hoop in je zak en de purist ziet het verchil toch wel.
Doe maar een gele met zwarte striping.
Of een witye met rode striping
En anders een rode met witte striping!

This is fucking awesome..
Geweldig! Een originele is onbetaalbaar en dit is een fraai alternatief. Ik word er helemaal hebberig van. Je kunt onwaarschijnlijk mooie dingen doen met een 911. als voorbeeld en aanvullig op bovenstaand verhaal de ultieme 911 van Chris Harris. Ik heb verder weinig van dit project, hij heeft hem redelijk snel weer doorverkocht:
http://youtu.be/jpVxnjVrQmM
@midasracer: En hier het eindresultaat. Jammer van die gruwelijke kleur:
http://youtu.be/J2HjaHS51hk
@midasracer: Bedankt, dat waren weer een paar interessante Porsche-minuten!
Doe er maar 1
Als replica van een echte ’73er is het not done, maar als ode net als de 997 Sport Classic een prachtbak! En vind de kosten nog behoorlijk meevallen!
Super!
Lekker hoor. Zolang ze maar niet een exacte copy proberen te maken, juig ik dit soort projecten van harte toe.
De 964 vind ik anders wel de mooiste 911.

Dat rallybakje is gewoon cool door z’n historie. Moest ik porsche willen rijden zou het gewoon een 964 turbo zijn. Die ziet er zo leuk uit.
Supergeil. Zou er direct één bestellen mocht ik de knaken hebben.
Poor man’s Singer? Zo zouden er meer projectjes moeten komen, ook van andere modellen. De echt goede zijn vaak veel te duur (zie Eagle Speedster)..
oude porsches zijn gewoon porno vind ik, zeker de sportievere!
Laat ze maar een ombouw maken om je porsche op de sport classic te laten lijken… toch wel 1 van de mooiste porsches ooit imho
Wat een sjonniebak met al die tupperware. Dat is de normale zin toch als een auto naar eigen smaak word aangepast?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).