Dronken Belgische wielrenner crasht zijn Audi RS6

Auteur: , 40 Reacties

Disclaimer: het was dit keer niet Tom Boonen, maar zijn ploegmaat.

Audi RS6 Avant

Met 1,7 promille in je mik achter het stuur van je pk-pakhuis stappen, voor Belgische topsporters is het kennelijk de gewoonste zaak ter wereld. Het besef dat alcohol en het besturen van een voertuig absoluut niet samen (horen te) gaan lijkt sowieso maar in beperkte mate door te dringen bij de zuiderburen. In het land dat de BoB-campage uitvond lijkt de drempel om beneveld achter het stuur te stappen nog altijd lager te zijn dan in de omringende landen, zo ook bij high profile lieden.

Of het nou om magistraten of om topsporters gaat, drank is de ultieme niet discriminerende duivel. In het land met 0 uitgedeelde alcoslotjes ging afgelopen weekend profwielrenner Guillaume Van Keirsbulck (24) met zijn RS6 Avant in de fout.

De ploegmaat van Tommeke Boonen raakte – verrast door *kuch* aquaplaning – een boom in Knokke. Dat hij meer dan 3 keer de toegestane limiet in zijn bloed had, had ongetwijfeld helemaal niets met het foutje te maken. Geeft niets hoor Guillaime, het kan de beste overkomen. En als je al niet in de Vuelta meerijdt, dan moet je de zinnen wat verzetten.

Dank voor de tip, Pieter!
Foto: Audi RS6 C7 (niet die van Guillaume), autojunk.nl40 reacties

Ggoede business voor Audi, die RS6. Is het niet een crimineel die ‘m vernielt, is het wel een dronken tor. Kan Audi weer een nieuwe verkopen…
Over Tom Boonen geproken, die Donkervoort pasgeleden was van hem . Met die groene accenten.
@rolov: dat was al bekend na zijn bezoek aan de fabriek van Donkervoort in april dit jaar ;)
@Carreza: o ;) ik dacht dat het nog het giswerk was. Ik zag hem laatst voorbij komen in dat ding. Op internet.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Had erger af kunnen lopen… Even rijbewijs inleveren voor een tijdje.

Zonde van de rs6
@fastnloud: goed voor de (schade)handel
Een ‘topsporter’ die beneveld is is sowieso al verdacht.
@trustmeiamanengineer: Ja want dat zijn geen mensen die af en toe stomen mogen afblazen of doen waar ze zin in hebben.
@gillesvda: als ze stoom aflaten en dan dronken in de auto kruipen niet, neen. Regels gelden voor iedereen. Net daarom hoeft hier verder ook geen aandacht aan besteed te worden. Komt voor bij de politierechtbank, overheid handelt dit verder af. Klaar.
@gillesvda: DAT Wel maar niet dronken achter stuur!!!!!!!!!!!
@gillesvda: wielrenners niet.
Een wielrenner in een Audi laten rijden… En dan verwachten dat hij niet als een bezopene rijdt.
Je zou zo’n RS6 met je dronken hoofd per ongeluk in de gevel van de lokale Fortis parkeren.. Dan heb je helemaal wat uit te leggen.

Maar zonder gekheid, rijden met drank is te idioot voor woorden natuurlijk. Gelukkig zijn er geen slachtoffers.
Die foto, hahaha, in het typische Belgische puinhoop landschap, geweldig, kijk dan toch Belgen, dit ziet er toch niet uit? Is er dan werkelijk niemand die een beetje oplet dat de openbare ruimte niet naar de kl*te gaat?
Iemand heeft een beetje willekeurig asfalt geklodderd, op de achtergrond 5 willekeurige borden met allerlei leesbare en minder leesbare aankondigingen en een woud van elektriciteits- of telefoonkabelpalen.
Als je in zo’n desolate omgeving woont wil je wel dronken worden en tegen een boom aan rijden. Manmanman…
@stationcar: ziet er nog altijd beter uit dan de gemiddelde stad in west nederland..
@draadloos:
Ehm, nou dat ben ik niet helemaal met je eens, hoewel ik moet zeggen dat ik niet dagelijks in west Nederland kom :-)
Prijs de Heer.
@stationcar: ja, Nederland heeft het op dat vlak beter voor elkaar. Alles gaat daar zooo fantastisch goed dat nog steeds de helft van de bouwmarkt gedecimeerd is. En hoeveel jaar na 2008 zijn we intussen? Juist ja. ;)
@draadloos:
Verviers ziet er inderdaad veel aantrekkelijker uit dan de Bijlmer.

Dat Belgen humor hadden weten wij noorderburen al jaren maar jij bent echt een grappenmaker.
@stationcar: dat is precies de reden dat wij overal zo veel belasting moeten betalen. Mooie ZOAB banen, blauwe bordjes en per gemeente een commissie die bekijkt of iets wel of geen horizonvervuiling is. Kost allemaal geld ;-).
@stationcar:
Geloof me, de Belg die hard werkt kan prima voor zichzelf zorgen en het levert een stuk meer op dan in NL…..eigen stukje grond en mooi huis bouwen is daar nog haalbaar. Kan je in NL bijna vergeten want onbetaalbaar.
En ja, de openbare ruimte ziet er dan wat minder uit dan hier…..maar er is tenminste nog RUIMTE, en dat kan je in NL lang niet altijd zeggen…..
On toppic : en die mooie RS6 kost in België ruim 26.000 Euro netto minder dan in NL…….
nog helemaal los van discussies over benzineprijzen.
Het is dus zeer discutabel in welk land je nu echt slechter af bent…..
@tinustiguan:
Er zijn vast een hoop dingen beter in België, maar ik vind het qua uitstraling altijd erg deprimerend, Oostblok-achtig. Misschien ben ik verwend of autistisch maar ik vind het prettig als de omgeving waarin ik woon netjes en op orde is.
Dan maar iets meer belasting betalen.
Maarja, ieder zijn ding.
@stationcar:
IETS meer belasting betalen??? Grappenmaker…..!
Maar gelijk: ieder zijn ding. Als je gelukkig bent in een Vinexwijk met mooie rotonde-tjes en veel groen dan is je openbare ruimte nog wel netjes, ja. Talloze achterstandswijken in de Randstad (zeg maar gerust : ghetto’s) waar je overigens beter niet kunt zitten en waar die netheid ook ver, heel ver te zoeken is. Openbare wegen in Amsterdam wel eens goed bekeken mbt gaten en broddel herstelwerk? Hooguit de PC Hooftstraat die recent is opgeknapt uitgezonderd….maar verder doet het niet onder voor voor Brussel hoor. Metrostations in de Bijlmer hebben geen “Oostblok uitstraling” wou je zeggen??
Dus geef NL niet meer credit dan het echt verdient, en kijk eens goed om je heen.
Als die leipe Gaston Starreveld ooit aan m’n deur komt met een beetje geld, migreer ik meteen naar onze Zuiderburen. Het is dat ik hier aan m’n werk gebonden ben, anders zat ik er al. Komen die RS6 en dat leuke huis een stuk dichterbij. Zoveel is zeker…..
@tinustiguan:
Amsterdam lijkt mij ook niet de mooiste plek om je leven te moeten leiden, maar goed dat zijn keuzes. In elk geval kom ik er nooit en heb ik geen idee of het echt zo beroerd is als jij zegt. Wat ik wel opmaak uit je verhaal is dat Amsterdam niet representatief is voor Nederland. Sneu voor Amsterdammers.
@stationcar: Volgens mij moet je meer reizen en minder oordelen; je hebt echt geen benul !
@dawwg:
Oké, ga ik doen, goed advies.
Ik kom ZEER regelmatig in België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Italië, Slovenië, Oostenrijk en Zwitserland. Ik ben een keer in Polen en Spanje geweest maar één keer telt eigenlijk niet. Anyway, ik zal meer gaan reizen, want ik heb echt geen benul, ik klets maar wat.
@stationcar: Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn groot; Noord vs Zuid is al een wereld van (cultuur- en natuur-) verschil. Natuurlijk heb je in veel landen alle stroom- en telefoonkabels boven de grond omdat het harde rotsgrond is. Verder zijn veel (met name grotere) landen veel ‘regionaler’ bestuurt dan nationaal omdat elke provincie al net zo groot als NL zelf is en zijn ook niet alle landen zo rijk. Daar staat dan juist vaak wel meer vrijheid en minder regels en minder belasting tegenover.

Maar ik bedoelde met reizen eigenlijk meer landen buiten (West-/Centraal-) Europa… En als je een echt verneukte steden wil zien, check Amsterdam, Utrecht of Rotterdam, hoef je niet voor naar het buitenland :(
@stationcar:
Gezien de toevloed van Nederlanders die hier komen wonen, is het allemaal zo slecht nog niet…
Je zou toch zeggen dat als je goed kunt rijden op twee smalle bandjes dat je die 4×0 met stevige sloffen ook op de weg kunt houden ……
Nooit gerealiseerd dat Audi een wielrenners-auto is.
@SpiderIV:
Tipje, een fiets gaat wel de hoek om als je stuurt.

Of een RS6 een wielrenners auto is weet ik niet, het verband dat ik lees is dat je knap bezopen moet zijn om zo’n hok te rijden.
Zou de A staan voor alcomobilist?
Hij was flink dronken – anders heb je wel in de gaten dat je op een boom geen ramkraak kan doen!
@mout: Kraakt anders best lekker hoor, zo’n boom
@Joost1990_2:
Weet je wat pas lekker kraakt? Die Audi als je die tegen een boom aanzet, daar is het gekraak van die boom niks bij…
Geen foto`s van de kapotte RS6?
Amai, maar die Belgische bierkes zijn ook zooo plezant!
Vroeger reden ze de Tour met 1,7 promille
Tja, wielrenners, voetballers… IQ… snelle wagens… I rest my case…
@scorer: IQ niveau Kelly??
@3rdroww: Idd. niveau Johnny en Marina of Sam en Kelly…
Wel weer geweldig geschreven!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).