Belgisch alcoholslot faalt jammerlijk

Auteur: , 25 Reacties

In Nederland wordt met het alcoholslot flink aan de weg getimmerd. Laatste tussenstand: 4.200 slotjes uitgedeeld, 1.400 geïnstalleerd. Dan over naar België- In vier jaar tijd sprak een rechter dertien keer een alcoholslot uit. Aantal installaties tot nu toe: nul.

Nee, ik zei alcoholSLOT! Met een 'o'...

U leest het goed: welgeteld 0 (ook wel nakkes, nada, noppes genoemd) zuipBelgen, en daar zijn er nogal wat van, zijn aan het tirranieke regime van het alcoslot onderworpen. Hips!

Een echt goede reden waarom dit kennelijk zo moeilijk is, is moeilijk te verzinnen. Welllicht de volgende:

De invoering van het alcoholslot ligt al tien jaar lang op tafel maar is elke keer uitgesteld omdat de wetgeving onduidelijk was. Of de overheid kon geen installateur vinden die het alcoholslot volgens strikte normen kon installeren.

Met enige regelmaat denk ik dat we in Nederland in een inefficiënt apenland wonen, maar gelukkig stellen de zuiderburen ons altijd gerust dat we heus niet de enigen zijn die de zaakjes niet altijd op orde hebben.

Ondertussen kunnen de drinkebroeders ongestoord doorgaan met tankstations rammen (en paaltjes). Wie is morgen aan de beurt? Je oma, of je dochter wellicht? Een noodzakelijk offer natuurlijk, want je kunt niet zomaar buiten de kaders van de wet gaan opereren.

Helaas voor scooterkloodtzakje Gerard Depardieu was hij vorig jaar in Parijs, toen hij met 1,8 promille achter de kiezen op zijn brommer stapte. Dat geintje kost hem 4 mille en zes maanden zijn rijbewijs (voorwaardelijk). In België was hij er vast genadiger af gekomen.25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Is er ook een grote wallpaper van die foto. LOL
@HZW:
Dronken snollen, altijd +1. Ennuhhh waar gaat het artikel eigenlijk over….
@jrk68: in dit geval +4 ;-)
@jrk68:

Dronken snollen.
de Belgische politici lieten zich dus niet chanteren door de alcoholslotjesfabrikant ..

tja .. da,s ook een optie ..
Ik vind het goed dat notoire zuipers een alcoholslot krijgen. Waar ik in NL wel problemen mee heb is dat de automobilist steeds zwaarder en zwaarder wordt gestraft en de crimineel een aai over het bolletje krijgt.
@rufctr01: De grap is, dat alcomobilisme criminaliteit is.
Zolang je de bevolking indeelt in automobilisten en criminelen, is het lastig voor de overheid om het eerlijk te gaan doen.
Ik wil wel taxi spelen voor die meiden na een nachtje stappen….
@norge: niet alleen taxi, if you know what I mean ;-)
@norge: dan spugen ze je hele caddy onder, je moet er de andere dag wel weer mee aan t werk he
@norge: Dan wil ik wel mede-taxichauffeur zijn
HAHA die foto ik lig dubbel hier. Geweldig!
@matthisl:

Die foto, ik lig dubbel?!

Beetje gay, vind je niet.
@heidi: Nee vind ik niet. Wat ik wel heel gay vindt zijn lui die de tijd nemen om op internet een beetje posts lopen af te zeiken en reacties proberen uit te lokken. Dat vind ik pas gay. Het zijn de types zoals jij die autoblog vervuilen, waardoor ik steeds vaker ga uitwijken naar andere sites. Meh.
Als alle belgische aangehoudenen voldoen aan het idee van de titelfoto lijkt het me helder welk alternatief is aangeboden ter compensatie. ===D :O

If you know what I mean..
Dat wicht helemaal linksonder heeft kennelijk genoeg alcohol binnen gehad….Wie brengt haar thuis?
;-)
@FrankypankyV8: ben de beroerdste niet, breng haar wel naar huis ;-)
@FrankypankyV8: ze hoeft helemaal niet naar huis gebracht te worden. Want ze mag wel bij mij een nachtje blijven slapen
@pand: Slapen in dat vrijgezelle hok van jou?
Geen alcohol slot, Bob is dood had ik vernomen langs de snelweg, daar drink ik een Duvel of 2 op!
@toroloco: het is tegenwoordig BERT haha
Het alcohoslot zal qua automobilisten met een slok op geen steek veranderen!
Het achterlijke in deze is dat wanneer je als gelegenheidsdrinker een keertje iets teveel op hebt je gelijk opgescheept zit met een slot – en de notoire alcohollist krijgt vrijstelling als er een één of andere begeleider een brief stuurt dat de persoon in kwestie een alcohollist is. Het is gewoon niets meer of minder dan een extra middel om nog meer geld te genereren van de automobilist – en zolang iedereen maar dan weer VVD, dan weer CDA en dan weer D66 en dan weer PVV blijft stemmen er in dit land inderdaad nooit iets zal veranderen.
Het ene rechts is het andere niet, maar het blijft allemaal rechts.
Een centrum-linkse coalitie is er in dit land nog nooit geweest – maar goed – dat heeft niets met dit onderwerp te maken.
En wat ik nog vergat te vertellen is dat je als gelegenheidsdrinker gelijk het predikaat “alcohollist” op je voorhoofd geplakt krijgt – en ook als zodanig behandeld wordt.
Gewoon weer volledig doorgeslagen beleid puur bedoeld om de melkkoe extra uit te wringen.
En alcoholist schrijf je met slechts één l – excuses…
Op deze manier wil ik aandacht vragen voor het ASP programma (alcoholslot)

Een wet moet duidelijk en uitvoerbaar zijn en dat is deze wet beslist niet. In het alcoholslot zit een gevaarzettend en oneerlijk karakter. Het alcoholslot krijg je opgelegd door het CBR zonder tussenkomst van een rechter. Ook als de rechter je vrijspreekt vindt het CBR het nodig om toch het ASP op te leggen.

In de demo alcoholslotonderzoek die onder 80 vrijwilligers is gehouden geeft 10% aan de her-test weleens als gevaarlijk te ervaren. Dit is gezien het aantal deelnemers als hoog te kwalificeren. De hoge raad heeft advies gegeven omtrent de demo onderzoek alcoholslot. Met de aanbevelingen is helemaal niets gedaan. Deze wet is er dus zonder aanpassingen erdoorheen gekomen. (Zie op de site van de hoge raad bij adviezen)

In de auto gaan hele sirenes af, waardoor je afgeleid bent van de rijtaak. Er zijn campagnes geweest van o.a veilig verkeer Nederland met “een echte chauffeur laat zich niet afleiden” Met een alcoholslot in de auto ben je constant afgeleid. De druk dat je je rijbewijs kwijt raakt door iets anders dan alcohol is vele malen groter. Je kan namelijk niet bewijzen dat het door iets anders komt. Het CBR gaat uit van de uitlees gegevens van het slot. Bij het CBR zijn ze op de hoogte van het feit dat het alcoholslot op allerlei andere dingen reageert, maar het CBR geeft hier geen rugbaarheid aan. Wel staat dit te lezen in de de uitlees brieven voor de deelnemers.

Ook heb je niet altijd de tijd om binnen die gestelde termijn van 12 minuten, waarin je overigens om de 4 minuten ook nog eens op het knopje oké moet drukken,te blazen. Ook is het slot niet in iedere auto op een makkelijk bereikbare plaats ingebouwd! Dit kan allemaal leiden tot ongelukken. Het aantal ongelukken door afleiding in het verkeer is de laatste jaren erg toegenomen. Het is niet voor niets dat je tijdens het rijden niet mag bellen. Je mag je mobieltje niet eens vasthouden.

Het alcoholslot is geen eerlijke en veilige maatregel. Of is het soms minder erg als je door de afleiding van het alcoholslot iemand nuchter doodrijdt? Probeer dat maar eens uit te leggen aan de nabestaande!!

Het alcoholslot is levensgevaarlijk en komt de verkeersveiligheid zeker niet ten goede. Je krijgt het bij de eerste keer meteen al opgelegd. Deze hele maatregel kost je ongeveer €5000,00. In de auto gaan hele sirenes af die je afleiden van de rijtaak. Ook reageert het slot op, behalve alcohol, op eten, drinken (niet alcoholische dranken natuurlijk) en nog veel meer. En als je door bijvoorbeeld kauwgom of een vruchtensapje meer dan 3 x een foute test blaast, wordt je onterecht uit het ASP programma gezet. Je kan dan niet bewijzen dat het door een vruchtensapje of een kaugompje komt. het CBR gaaT uit van de uitlees gegevens van het slot.Deze maatregel drijft mensen tot wanhoop. Een heleboel mensen komen door deze oplegging in de financiële en emotionele problemen. Er staat in de wet dat je je onschuld moet kunnen bewijzen. En dat kan dus niet.Dit alles heeft niets te maken met alcoholmisbruik.

Er wordt gezegd datt je nog een tweede kans krijgt, maar dan moet het ook een eerlijke kans zijn!! En zoals het nu is, is deze maatregel alles, behalve eerlijk!!

Hieronder een link die verwijst naar een petitie tegen het alcoholslot. Als je tegen het alcoholslot bent, teken dan a.u.b de petitie. Ben je voor, teken dan gewoon niet.

http://stophetalcoholslot.petities.nl/

Op de site van de petitie is o.a een geanonimiseerd gesprek met het CBR te beluisteren, waarop de CBR medewerkster gewoon toegeeft dat het slot op van alles en nog wat reageert. Ook staat er een link op de site die verwijst naar een blog, Ervaringen delen alcoholslot. Ik zou willen vragen deze ervaringen te lezen en zonodig je eigen ervaringen erbij te zetten.

Ik wil nog even benadrukken dat alcohol en verkeer absoluut niet samen gaan. De meeste mensen die voor de eerste keer met een te hoog promillage zijn gepakt, hebben spijt van het feit dat ze zich hieraan schuldig hebben gemaakt. Deze mensen hebben van de boete en de (eventuele) rijontzegging geleerd. Het alcoholslot is absoluut geen oplossing om het rijden onder invloed tegen te gaan. Daarom vraag ik u om een kijkje te nemen op de site van de petitie. Alvast bedankt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).