Dronken Eredivisietrainer in Mercedes ontwortelt boom

Auteur: , 58 Reacties

Je verzint het niet.

Het kan natuurlijk iedereen gebeuren. Een drankje teveel op is iets wat veel mensen ‘overkomt’. Daar kunnen ze niet heel erg veel doen. Zeker als je teveel gedronken hebt, wordt het lastig om in te schatten of je ‘er nog eentje moet nemen’. De meeste mensen nemen het zekere voor het onzekere en nemen er twee.

Allemaal leuk en aardig, maar niet als je nog moet rijden. Dat weet eigenlijk iedereen. Behalve PEC-Zwolle trainer John Stegeman. Deze 43 jarige keuzeheer van PEC Zwolle had afgelopen donderdag een kleinigheidje te veel gedronken en stapte alsnog achter het stuur.

Dat ging helaas niet van een leien dakje. Dankzij de geringe hoeveelheid bloed in zijn alcohol raakte hij een lantaarnpaal én een boom. Dat gebeurde, met een redelijke snelheid, waardoor hij de boom wist te ontwortelen. Ook knap.

Helemaal schadevrij kwam zijn Mercedes-Benz E220d van de club er niet van af. Zo ontplofte de airbag. Daarbij raakte de arme trainer gewond. Bij het blazen bleek dat Stegeman 3 keer de toegestane hoeveelheid had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen en moet hij voorkomen bij de Officier van Justitie. Tevens krijgt hij een boete van de club. Daarnaast moet hij zich “extra vaak” voor de club inzetten voor maatschappelijke projecten.58 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Bloed in zijn alcohol, foutje
@dawid1: De beste moet je uitleggen :)
@willeme: had beter trainer in de Jupiler league kunnen zijn
@dawid1: nee das een lolletje
@balboni: gejat van Freek de Jonge ;-)
Lekker voorbeeld voor z’n pupillen….
@dutchdriftking: voorbeeld doet volgen. De directeur is ook niet van onbesproken gedrag.
De vereniging uitschoppen en verbannen van voetbal.
@el-loco: ik ben absoluut tegen alcohol achter het stuur maar jouw opmerking slaat nergens op. Als je een fout maakt hoef je toch niet gelijk ontslagen en verbannen uit je branche te worden?
@wildewesten: ligt aan de fout. Bij sexueel wangedrag is dat wel de voor de hand liggende straf. Je kunt discussieren of bij een fout tegen de maatschappij zoals met drank op rijden waarbij het bedrijf reputatieschade oploopt ontslag niet ook een passende straf is? Voetbaltrainers worden na drie verloren wedstrijden op rij toch al standaard ontslagen, dus waarom niet ook bij met drie biertjes teveel op achter het stuur kruipen?
@mashell: kom dan met een argument als dat je potentiële moordenaar bent wanneer je met alcohol op achter het stuur stapt. Wat je nu noemt, slaat als een slappe løl op een drumstel…
@bmwzcsi: lul niet durven uitspreken terwijl dat heel erg duidelijk is is pas slap gelul.
@lekbak: je moet geen aannames doen. Daar is nog nooit iemand wijzer van geworden…
@bmwzcsi: ik doe geen aannames in dit geval. Ik zie en ik reageer daarop.
@bmwzcsi: idd: assumptions are the mother of all fuck-ups ;)
@bmwzcsi: Houdt het maar bij drummen. Je verwisselt moord en doodslag en lijkt met drank op rijden minder erg te vinden dan drie wedstrijden verliezen, dat komt niet handig over.
@mashell: Euuhhh… doodslag is iemand van het leven beroven zonder dat het een vooropgezet plan was. Wanneer je willens en wetens dronken achter het stuur stapt, ben je dus gewoon een potentieel moordenaar.
@bmwzcsi: Nee, want je weet niet wie je gaat vermoorden, maar weet wel bijna zeker dat je doodslag gaat plegen ;)
@michiel_vandelft: hoezo moet je van te voren weten wie je gaat vermoorden om een moordenaar genoemd te kunnen worden? Dus een terrorist die met een bomauto een volle markt op rijdt, noem jij een doodslagpleger? Denk eens na…
@mashell: ja en een sales medewerker die niks verkoop zal ook niet al te lang blijven. Je snapt toch wel wat ik bedoel? Alsof PEC nu ineens de club van drankrijders is.
@wildewesten: ik snap wat je bedoeld. Wat ik bedoel is dat voetbaltrainers heel gemakkelijk en zeer regelmatig ontslagen worden, ook de heel goede, terwijl ze vanaf de zijlijn eigenlijk geen invloed op hebben waar die bal rolt zijn ze toch de kop van jut. Als drie wedstrijden op rij verliezen reden voor ontslag kan zijn is dan is iets veel kwalijkers zoals met drank op rijden dat toch ook? En geldt dat niet ook voor de vertegenwoordiger of de vrachtwagenchauffeur (verlies rijbewijs is daar verlies baan)?
@mashell: nogmaals, rijden met drank op heeft geen invloed op het werk van de voetbaltrainer (tenzij hij alcoholist is). Autorijden is niet zijn beroep. Bij een vrachtwagen- of taxichauffeur is dat wel het geval.
Dat is dan weer het voordeel van social media, een hele bak digitale pek en veren zullen zijn deel zijn, en geheel terecht natuurlijk!
@svenska_aeroplan_ab: sorry: ‘PEC en veren ‘…
Nu nog een slogan verzinnen voor het uitvak bij de eerste wedstrijd van Zwolle… Iets van ‘Johnny neem er nog eentje’ ofzo
@svenska_aeroplan_ab:

Johnny is nu een Walker?
@erik2907: haha
@erik2907: we have a winner! Mij vind je niet snel in een voetbalstadion maar hopelijk zingen de mensen die wel gaan lekker mee
@svenska_aeroplan_ab: kan prima op de melodie van “schatje mag ik je foto” 👍
Sorry @Willeme; ik lees je artikelen met veel plezier, vooral de specials zijn fantastisch om te lezen. Maar het doorspekken van een blog over een randdebiel die dronken achter het stuur stapt met grappen vind ik jammer. Als je weet dat je een borrel hebt, dan pak je het OV, een taxi of carpool je. Dan neem je er niet “twee voor de zekerheid”.
Ik ben blij dat ie een eenzijdig ongeluk heeft gehad. Wat mij betreft krijgt ie wat @el-loco voorstelt.
@galant: Ik ben het volledig met je eens. Wellicht dat mijn sarcasme niet goed over kwam op jou via het scherm. Alcohol en het verkeer gaan absoluut niet samen, dat was juist de strekking.
@willeme: en dat terwijl ik zo van sarcasme hou! ;-)
Maar top dat je reageerde Willem. We denken er dus idd hetzelfde over.
@galant: we hebben de gescheiden veganistische feminist van middelbare leeftijd gevonden
@cloverleaf: hij heeft gewoon gelijk, als je 43 jaar bent en je stapt met alcohol op achter het stuur dan vindt ik hem een slapjanus die zichzelf niet onder controle heeft.
@cloverleaf: Hahaha! Sorry, je zit er op alle drie de punten naast, maar ik moest wel smakelijk lachen om je comment.
Verder sluit ik me aan bij @dirkiii
Voetballer en auto’s, nooit een Gelukkige match.
@toniominestrone: Drank en auto’s, nooit een Gelukkige match.
@mashell: TV en drank ook niet zo. Vraag maar aan Frits Wester. ;-)
Wat een volstrekte idioot, of je nou voetbaltrainer bent of schoorsteenveger, dit moet je gewoon niet doen. Gebruik toch je verstand eens voor je iets doet!! Hoe ongelofelijk dom kan zijn, nu is het een boom, maar voor hetzelfde geld tik je een fietser omver, of erger, dood. Alleen maar omdat je met je stomme kop dronken wilde worden. Man man man…
@stationcar: Je weet dat wat dat de drank doet het verstand uitschakelen is?
@mashell: daarom dus geen geen drank in je nuchtere lijf stoppen als je nog moet rijden!
@lekbak: precies, het is niet het laatste pilsje maar het eerste pilsje dat je tot drankrijder maakt.
@mashell: die zin kan zo een Sire campagne in…
@mashell:
Ik zeg dus ook dat je moet nadenken vóór je iets doet, hou alsjeblieft op met je flauwekul.
Ga jij dit maar eens aan iemand uitleggen die zijn kind verloren is door dit soort idioterie.
@stationcar: sleep nou niet de verloren kinderen er bij, het gaat hier om een boom. Dat dramatische effect heeft geen zin. Mensen die met drank op rijden die denken, door de drank, niet rationeel. Die denken, door de drank, kan wel. En dan helpt geen beeld van verloren kinderen, van verloren banen of van keihard aanpakken met enorme boetes. Dat doet helemaal niks om het probleem van met drank op rijden op te lossen, want de drank maakt de hersenen mild. En wel willen juist wel een oplossing. Dus streven naar nog hogere straffen of zwaardere emotionele belastingen door met slachtoffer te confronteren, het is allemaal zinloos. Wel belangrijk om dat te snappen anders komen we nooit dichter bij de oplossing. De enige oplossing is het “kan wel” voor zijn, dan al geregeld te hebben dat je niet zelf rijdt, dus bij het eerste pilsje al.
@mashell: Inerdaad de kinderkaart trekken is zo makkelijk, net of ’s nachts kinderen over straat lopen..

Let wel ik praat niets goed over wat de desbetreffende knecht heeft gedaan.
Ik snap de ophef niet, kerel nam netjes de taxi.
Je mag ook niks meer tegenwoordig…
Van mij mag de gehele selectie hem een rotschop verkopen… Nul respect voor drank in het verkeer.
@dper4mance: Ironisch genoeg heeft de gehele selectie + staff een groep Whatsappie gekregen met het carpoolrooster voor het komend kwartaal. Het is de enige manier om hun trainer veilig en op tijd op de trainingen te krijgen. De chauffeur van de spelersbus gaat hem thuis ophalen bij uitwedstrijden…. één van de spelers zet ‘m dan weer thuis af na de wedstrijd. We z’n op deze wereld voor elkaar, nietwaar!?
Gelukkig is het een goede trainer…
Ik ga juist beter rijden met drank op….
Als ik trainer van Zwolle was, zou ik ook overgaan tot stevige zelfmedicatie…

Het behoeft geen betoog dat ik dan niet achter het stuur zou kruipen, want dat is uit den boze.
Ware het niet gewoon beter om enkel de waarde mee te geven, daar hebben we iets aan, de rest is stemmingmakerij.
Totale lul. Dit soort hufters mag je van mij een paar jaar achter de tralies zetten. Voor het zelfde geld had ie een fietser het licht uit de ogen gereden met z’n dronken harses. Denk toch eens na man.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Toch mooi om te zien dat het concept kreukelzone zo goed werkt. Dikke reclame voor de veiligheid van de E-klasse.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).