Haas en Rich Energy zijn weer eens uit elkaar

Auteur: , 17 Reacties

Nu is het echter voorgoed.

Haas

Het leek zo’n mooi huwelijk: een Formule 1 team en de sponsoring van een energiedrankjes-‘gigant’. Er zijn natuurlijk enorm veel voorbeelden waarbij sponsoring van Energy drinks en Formule 1 zorgde voor een goed resultaat. Denk aan Red Bull en, eh, Toro Rosso.

Het leek Haas en Rich Energy een goed idee. Waarom niet, zou je zeggen. Het zou niet de eerste keer zijn en de livery was prachtig. De samenwerking verliep niet helemaal goed. Zo was het Rich Energy-CEO William Storey die de samenwerking (na de voor Haas dramatisch verlopen GP van Oostenrijk) met onmiddellijke ingang stopte. Of toch niet.

Het is nu in elk geval definitief dat Haas en F1 en Rich Energy niet meer met elkaar verder gaan. De samenwerking wordt per direct beëindigd. Dus de naam van Rich Energy zal niet meer op de Haas-auto’s tijdens de GP van Singapore te zien zijn.

Haas

Zowel volgens Haas als volgens Rich Energy zijn de twee op een vriendelijke wijze uit elkaar gegaan. Volgens Rich Energy is de terugtreding uit de Formule 1 onderdeel van een herstructurering in het bedrijf. Waarschijnlijk was het geld gewoon op en leverde het te weinig op tot nu toe. Haas F1 is dit seizoen een veelgeplaagd team. In de kwalificaties zit er redelijk wat snelheid in, maar in de races komt dat er niet uit. Op dit moment staat Haas negende (van de tien) in het kampioenschap.17 reacties

Dus de volgende race compleet zwarte auto’s? Of alweer een nieuwe sponsor? Grosjean z’n schoonpa betaald en hup, die pannenkoek mag weer een seizoen mee.
@dutchdriftking: er zal wel heel groot HAAS!!!1! op komen te staan.
@hzr: 😂 ook met die 1 tussen de uitroeptekens! 😂!!!!1!
Tien*
Ik ben benieuwd of, en hoeveel Haas überhaupt van die charlatan heeft gekregen.
@trustmeiamanengineer: Ja, uit door Captain Crack Sparrow gepubliceerde documenten blijkt dat Haas in ieder geval één termijnbetaling van 6 miljoen pond heeft ontvangen
Victor M zal vast en zeker al aan het bellen zijn met HAAS.
Waarschijnlijk is de “restructuring” het afkopen van die crazy mofo William Fairytale Storey.
@w0o0dy: hij wilde eigenlijk dat ze William S Racing zouden gaan heten.
Dus binnenkort rijdt Mazepin daar. €€€
Ik blijf dat apart vinden zo’n naam/titelsponsor. Als je genoeg geld geeft nemen we jullie naam op in onze teamnaam. Ik weet dat het al langer bestaat maar kan er niet aan wennen.

Of kijken we over een jaar of vijf naar Exact Max Verstappen die Gucci Lewis Hamilton van de baan rijdt terwijl Dom Perignon Charles Leclerc nog ff een snelste ronde neerzet?
@gulli: Red Bull Tag Heuer was inderdaad ook zo’n naam. Een blikje met de aandrijving van een horloge.
@bernoulli: dat was om maar niet met Renault op de auto te hoeven rijden
Waarschijnlijk snel haasje over
Als ik het statement van het team zo lees, krijg ik de indruk dat de financiële verplichtingen keurig zijn nagekomen ( niet noodzakelijk het volledige bedrag). De overgebleven aandeelhouders hebben kennelijk hun verlies genomen. Vraag blijft wel waarom Haas F1 ooit in zee is gegaan met deze sponsor. Men wilde heel graag een hoofdsponsor, maar Gene Haas is een succesvolle ondernemer. Die zal echt wel weten hoe een “ due diligence” uit te voeren. En dan de investeerders in Rich Energie. Toch moeilijk voor te stellen dat je zo veel geld in zo’n slecht verhaal stopt..
Heerlijke soap dit, wel erg jammer van de livery want de waardering voor deze livery is gegroeid naarmate het seizoen vorderde.

“Waarschijnlijk was het geld gewoon op en leverde het te weinig op tot nu toe.”

Dat eerste sowieso, dat tweede is ook logisch. Een merk promoten is alleen winstgevend als het ook tot meer verkopen lijdt. Als je geen producten verkoopt dan heb je er natuurlijk niks van. Ik woon in het VK en daar zouden de blikjes het beste te vinden moeten zijn. Ik heb ze nog nooit in het echt gezien. Nu ga ik niet heel veel uit (werk/kinderen) maar ook daar nooit gezien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).