Mercedes-Benz E-klasse 2016: rijtest en video

Auteur: , 85 Reacties

Das beste oder nichts. Ondanks de introductie van een enorme hoeveelheid carrosserievarianten blijft de E-klasse het hart vormen van het gamma van Mercedes-Benz. Dit is de klasse waarin ze het meeste volume draaien en ook absoluut de beste willen zijn.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Het is inmiddels al weer de tiende generatie van de E-klasse, dus aan ervaring ontbreekt het de Duitsers niet. Tot midden jaren negentig stonden E-klasses vooral bekend om hun onverwoestbare bouwkwaliteit, maar inmiddels zijn er andere zaken belangrijker om auto’s te kunnen verkopen. Mercedes-Benz pitcht de nieuwe E dan ook als de intelligentste businesslimousine (in zijn klasse), want aan elektronische gadgets ontbreekt het de nieuwste Benz absoluut niet.

Tot de nok gevuld met gadgets
Qua veiligheidssystemen is er op dit moment niets te verzinnen wat niet de op de E-klasse zit. Sterker nog, er zijn ook zaken aan boord waar wij met zijn allen nog niet aan hadden gedacht, maar een knappe kop in Stuttgart wel. Zo kan je gehoorschade oplopen tijdens een ongeluk. Het leek mij niet het eerste om je druk over te maken, maar bij Mercedes-Benz hadden ze alle andere problemen al opgelost, dus zijn ze hier maar mee verder gegaan.

Mercedes-Benz E-klasse

Een ongeluk geeft vrij letterlijk een klap en dat kan leiden tot gehoorschade. Het systeem PRE-SAFE® Sound gebruikt de stapediusreflex om de inzittenden daarvoor te beschermen. Kort gezegd komt het er op neer dat door een hard geluid over het audio-systeem te laten klinken vlak voor een vermoedelijk ongeval, het oor zich door de reflex gedeeltelijk afsluit. Een geniale oplossing voor een probleem waarvan we het bestaan nog niet eens vermoedden.

Het gaat te ver om alle systeem uitgebreid te behandelen, dus ik geef een korte bloemlezing

DRIVE PILOT: semi-autonoom rijden waarbij de E-klasse op snelwegen vrij redelijk zelf kan sturen en zelfs van baan kan wisselen. Het suffe is dat je het stuur er niet voor hoeft vast te houden, maar wel twee seconden de richtingaanwijzer, waarna de auto als het kan van baan wisselt.
DISTRONIC: de oude bekende actieve cruise control die nu ook snelheidsborden kan lezen en de snelheid daar op aanpast.
Actieve remassistent met kruispuntfunctie: het systeem voorkomt niet alleen kop-staart botsingen, maar de E-klassse houdt op kruispunten ook het verkeer van links en rechts in de gaten.
Uitwijk-stuurassistent: ofwel de “virtuele rijleraar” die helpt met sturen tijdens een uitwijkmanoeuvre
PRE-SAFE® Impulse Side: blaast de zijkant van de stoel op vlak voor een ongeluk en vergroot daarmee ruimte tussen inzittenden en voorportieren.
De actieve spoorassistent houdt de E-klasse binnen de lijntjes en de dodehoekassistent maakt spiegelen overbodig. Parkeren kan straks met een smartphone-app, zonder dat er iemand aan boord is. Dankzij Car-to-X Communication kan de E-klasse praten met de rest van het verkeer, alleen heeft de rest van het wagenpark die mogelijkheid nog niet. Dus echt nuttig wordt het pas over een paar jaar.

Mercedes-Benz E-klasse

Lekkere koplampen
Na deze clickbait titel zijn de verwachting hoog gespannen, maar ik denk dat de E-klasse ze wel waar maakt. De koplamp bevat 84 LED’s die individueel kunnen worden aangestuurd zodat je feitelijk altijd met groot licht kan rondrijden. Tegenliggers worden niet verblindt, want dankzij alle camera’s weet de E-klasse exact waar die rijdt en daar schijnen de LED’s dus niet. Dat is allemaal bekende koek, maar de koplampexperts in Stuttgart gingen nog verder. Als het regent zorgt het water op het wegdek dat dat het licht meer wordt gereflecteerd en dus wordt de lichtintensiteit verkleint om verblinding te voorkomen. Verkeersborden reflecteren ook licht, dus ook daar wordt een minder felle bundel op gezet.

Mercedes-Benz E-klasse

Wellicht nog geiler zijn de achterlichten met zijn “stardust” reflectoren die doen denken aan de Melkweg of het gloeien van raketmotoren. De auto als penisverlenger krijgt er weer een hele andere dimensie door, maar ik moet er ook eerlijk bij bekennen dat ik het erg grappig vind.

Mercedes-Benz E-klasse

Een briljante reisauto
De stoelen, het comfortabele onderstel (instelbaar, dus sportief kan ook), de stilte in het interieur en de rust waarmee de aandrijflijn zijn werk kan doen. Het zijn de ingrediënten wat de E-klasse tot een erg prettige reisauto maken. Het is onzin om te zeggen dat het de perfectie nadert, maar zo voelde het aan boord wel. Waarom jezelf opvouwen aan boord van een budgetvliegmaatschappij, wanneer je in een “paar uur” ook in alle comfort in een E220d van Portugal naar Nederland rijdt.

Mercedes-Benz E-klasse

De optionele luchtvering helpt hier fantastisch, maar ik reed ook met de E400 met normale stalen veren en die scoorde ook hoog op veercomfort. Liefhebbers van mooie onderstellen kunnen echter niet om de luchtvering met meerdere kamers (twee per veerpoot vooraan en zelfs drie achteraan) heen.

Mercedes-Benz E-klasse

De nieuwe viercilinder diesel
Naast alle nieuwe elektronische gadgets was er gelukkig ook een ouderwetse klomp hardware om beoordeeld te worden: de compleet nieuwe viercilinder dieselmotor. De komst van het blok is in twee opzichten groot nieuws. Ten eerste markeert het de geboorte van een nieuwe motorenfamilie van Mercedes-Benz, waarover verder nog niet veel bekend is gemaakt. Ten tweede zullen we dit blok en afgeleiden ervan ontzettend vaak gaan tegenkomen in zo’n beetje het hele gamma van Mercedes-Benz. Immers van A-klasse tot S-klasse en ML zijn alle modellen met een viercilinder diesel geleverd.

De nieuwe viercilinder diesel is korter en compacter dan zijn voorganger, niet alleen doordat het slagvolume is terug gebracht van 2,1 liter naar 1.950 cc, maar ook omdat de ruimte tussen cilinders is terug gebracht van 94 naar 90 mm. In de E220d levert het blok 195 pk en komt de CO2-uitstoot toch maar op 102 gram per kilometer en het normverbruik op ruim 1 op 25. In de praktijk zal het verbruik ongetwijfeld iets afwijken, maar dat mag de pret niet drukken.

Mercedes-Benz E-klasse

Het tweeliter blok is een stuk beschaafder dan zijn voorganger, die nog wel eens luid nagelend wilde verkondigen dat bij het tanken een handschoentje gedragen moet worden. Zolang je geen stevige acceleratie verlangt hoor je het blok in de E220d praktisch niet. Het helpt daarbij absoluut dat de standaard automatische versnellingsbak maar liefst negen verzetten heeft, daardoor kan het toerental laag worden gehouden. De automaat doet verder perfect zijn werk zoals je het verwacht: je merkt vooral aan het veranderen van het toerental dat die besloten heeft om op of terug te schakelen.

 
E 200
E 220 d
E 350 d
E 350 e
Inhoud1.991cc1.950cc2.987cc1.991cc
Vermogen135kw/184pk143kW/195pk190kW/258pk205kW/279pk
Koppel300 Nm400 Nm620 Nm600 Nm
0-1007,7s7,3s5,9s6,2s
L/100km5,93,95,12,1
CO2 g/km13210213349
Bijtelling25%21%25%15%

Mercedes-Benz E-klasse

Uiteraard konden we de verleiding niet weerstaan om ook nog een blokje om te doen met de E400 4MATIC. Gezien de komst van de E43 AMG zal dit vermoedelijk niet het model zijn wat enorme aantallen zal verkopen, maar het gaf wel de kans om even te proeven aan een E met iets meer pk’s. De drie liter grote twinturbo V6 gooit er 333 pk en 480 Nm uit, genoeg om nog een stevige vleug sportiviteit aan de E-klasse toe te voegen.

Nadelen
Los van het prijskaartje zijn er weinig rationele gronden om de E-klasse af te serveren. De prijzen beginnen net onder de 50 mille, maar met een paar opties loopt dat uiteraard weer hard op. Emotionele redenen om nein te zeggen tegen een nieuwe E zijn er (gelukkig?) wel. Het imago van Mercedes-Benz in Nederland is wellicht nog een dingetje, voor sommigen lijkt er nog een toefje kamper, een toefje taxi-chauffeur en een toefje kickboxer aan te kleven.

Een ander nadeel is dat de meeste mensen al moeite hadden om de C- en S-klasse uit elkaar te houden en dat de E-klasse de drieling nu compleet heeft gemaakt. Strikt genomen maakt het niets uit, maar de auto voelt er minder nieuw door dan die feitelijk is. En dat telt voor sommige mensen nog wel. Filmpje!85 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Doe mij maar een nieuwe A6. Die valt ten minste te onderscheiden van de a4/a8.
@honeyhanger: Nog wel ja!
@honeyhanger: Jammer dat je Audi daarvoor als voorbeeld moet nemen. Des te langer ik de nieuwe E-Klasse zie, des te meer hij zich gaat onderscheiden. Zelfde als met de C-Klasse ten opzichte van de S-Klasse.
@mercedesclk350: Ja ene is wat langer of korter dan de andere.

Mijn buurman heeft sinds kort 50 nieuwe s klasse’s bij zijn vloot toe gevoegd ik moest echt naar de achterkant lopen om tot mijn verbazing te zien dat dit s 500’s waren.
@csx3000: Pfff overdrijven is ook een vak. Viel je niet op dat ze groot waren, dat eigenlijk de voorkant gewoon echt anders is, echt niet? Als je het verschil tussen een S en C Klasse niet kan zien, helemaal met afmetingen, dan ben je geen autokenner.
Mooie nette auto om te zien, zou hem niet kopen daarentegen
@theyoungsaablover: De buitenkant boeit in deze klasse tegenwoordig niet meer , het gaat om de binnenkant.
Onbegrijpelijk dat de term imago gebruikt wordt bij een auto als deze. Ik vind hem echt heel erg mooi geworden, ook al lijkt hij op de C-klasse en de S-klasse. De E-klasse is ten opzichte van die twee duidelijk het mooist in proportie. Mercedes laat hiermee weer zien echt de benchmark te zijn als het gaat om comfortabele reisauto’s maken. Het ontbreekt je werkelijk aan niets in deze nieuwe E-klasse. Prachtig interieur, geweldige opties (die de auto wel weer duur maken, maar dat is standaard bij primiejum), heerlijk comfortabel en ik vind het gewoon een mooie auto. Ja, ook ondanks de overeenkomsten met de genoemde C-klasse en S-klasse. Mocht ik in de markt zijn om een dieselende kilometervreter te kopen met een koffer gevuld met 80 tot 100.000 euro weet ik waar ik naar toe moet.
@viezefreddyw: Leuke reactie, kon zo van de marketingafdeling van Mercedes zijn. Je bent overigens gek als je met een budget van 80k – 100k gaat kijken naar een e klasse…
@premiumduitser: Kijkend naar je nickname had het jouw reactie kunnen zijn..
@viezefreddyw: kijkend naar jouw nickname zou je op de verkeerde site kunnen zitten..
@premiumduitser: Ghehe. Wellicht ben ik op meerdere sites actief..
@premiumduitser: waar moet je dan kijken? 80/100k is niet zoveel, E a6 of 5 .. Op dit moment is de E het nieuwste dus zou ik hier ook gaan kijken denk ik … Maar ben benieuwd wat jij vindt..
@viezefreddyw: Ik ben het helemaal met je eens. De A-klasse (W176, 2012) was de eerste auto van Mercedes in heel wat jaren waar ik weer enthousiast van kon worden. Met de S, C en nu de E-klasse laten ze zien dat ze ook weer mooie auto’s kunnen maken. Hopelijk wordt het beloont met goede verkoopcijfers…
ondanks dat ie van buiten niet supermooi is, verkies ik de e boven alles in dit segment. heerlijk vertoeven daarbinnen en heerlijk veel km’s maken
Hihi, die rugleuning van de voorstoel volgt precies de contouren van de typische corpulente E-klasse bestuurder met fors overgewicht: smal van boven, breed van onderen.. Stukje doelgroep segmentering, zeg maar..
Altijd dat gezeik om imago, alleen maar in het bekrompen Nederland. Daarnaast lijkt het me juist een goed teken dat taxibedrijven voornamelijk E-klasses kopen, die zijn namelijk op zoek naar de beste mix qua comfort, afschrijving en uitstraling.
@aarsgewei: uit interesse, want ik heb geen idee, maar rijden taxlibedrijven de auto’s niet gewoon op? Of zijn er echt mensen die een als taxi gebruikte auto nog willen kopen?
@ar156sw: taxi… niet taxli :S
@ar156sw: Beide. In Duitsland worden er sommige helemaal omgereden. Die gaan dan van grotere taxi bedrijven naar eigen rijders. Enkele worden in Duitsland weer verkocht aan particulieren maar het overgrote deel gaan naar het Oostblok en Afrika na x aantal km en jaar.
@ar156sw: ik ken iemand die een als taxi gebruikte E220 CDI w211 uit duitsland geïmporteerd heeft, bij import had de wagen 500k maar je zag het er niet aan. Uiteindelijk heeft hij hem tegen een paal “geparkeerd” bij een stand van 600k.
Dus ja, er zijn mensen die een gebruikte taxi kopen.
@ar156sw: een taxi rijdt een hoop kilometer, en ze rijden vaak hard. Maar wel met warme auto, en ze zijn dusdanig afhankelijk dat ze meestal wel aardig onderhouden worden. Ik zou zo een ex-taxi kopen…
@lekbak: Mij niet gezien. Taxi’s staan heel veel stil, te wachten op klanten waarbij de auto in stationair blijft draaien vanwege de airco. Dit leidt tot heel andere onderhouds-issues.
@desmond: taxi’s halen over het algemeen enorme kilometerstanden dus zo slecht kan het niet zijn. Mits ze warm zijn maakt het voor een motor niks uit of deze wat meer uurtjes maakt.
Mijn volgende, wat een auto, inderdaad zeer mooi in proportie, en binnen wat een luxe.
Het zal ongetwijfeld buitengewoon intelligent opgebouwd en doordacht zijn en ze mogen van mij ook best weer gaan roepen: “Das Beste oder nichts”, maar ik vind hem gewoon niet mooi. Net zo min als zijn grotere en kleinere zusje.
Indrukwekkend dat Mercedes het voor elkaar heeft gekregen om een auto te maken die gestroomlijnder is dan de Prius zonder dat je het er van af ziet. Misschien dat dat ook een van de redenen is dat hij wel heel erg op zijn broertjes lijkt. Er zou trouwens toch een nieuwe 6 in-lijn komen die de V6 zou verplaatsen? Jammer dat die er (nog) niet is.

Het dashboard is mooi maar absoluut niet mijn smaak. De led interieurverlichting vind ik wat goedkoop overkomen. Ook durf ik toch niet enthousiast te zijn over het autonome rijden, het komt niet echt over als een systeem wat echt af is. Hoewel het file rijden een toevoeging is.
@reistje: verplaatsen moet natuurlijk vervangen zijn.
@reistje: hoe groter een auto, hoe beter de Cw-waarde is zonder het uiterlijk teveel te vernaggelen. Kijk maar naar de S-Klasse en Tesla Model S. Ga je kleiner, dan kan je helaas niet een standaard sedanvorm nemen daarvoor. Kijk maar naar de Prius, Insight e.d.
De S-Klasse en de C-Klasse vind ik beiden niet mooi. De E-Klasse echter wel..
@nidlaobud: Het enige dat ik erg lelijk vind aan de auto zijn de lijnen/plaatsingen van de LED-lichten in de koplampen.
@nidlaobud: ik vind de s-klasse met name mooi, zou ik kiezen boven een 7-serie. In dit segment zou ik toch een 5-serie nemen itt de e-klasse, alhoewel de nieuwe 5 nog moet komen. En in het kleinere segment zou ik de nieuwe A4 nemen, met name vanwege het interieur.
@slickrick: ik zou de S kiezen. De E boven de 5 serie (hopeloos verouderd) en A6 (mooi maar fout imago). En de C boven de 3 (fout imago) en A4 (interieur met prominente dode knoppen, en lelijke roosters). In mijn beeld zit Mercedes van de Duitse drie nu helemaal bovenaan. De enige die heb nog bij lijkt te kunnen houden is Volvo.
Meh… Doet me weinig, zal ongetwijfeld wel goed verkopen & rijden maar een klein beetje onderscheiding van de kleine en grote broer zou hem goed doen, zoals geschreven hierboven het voelt niet als een nieuwe E-klasse aan. Doe mij maar een A6, maar als ik een klasse hoger zou shoppen dan ga ik wel voor de S klasse.
Oh ja, eindelijk weer eens het staande Mercedes-embleem op de motorkap!
@nidlaobud: staand?
@nidlaobud: is een optie is ook zo bij de C-Klasse dus je kunt kiezen wat je wilt.
@nidlaobud: Het is al heel lang een mogelijkheid bij Mercedes om dat te kiezen. Sport pakket krijgt grote ster in de grille, comfort pakket krijgt ster op de neus.
Dus als ik het goed begrijp zit je bijna in een ongelukssituatie, alle hens aan dek om in een split-second de situatie nog te redden en dan klappen die grapjurken een hard geluid over je boxen? Ik zou van schrik m’n wagen in de flank van een scootmobiel rammen!
Ik ben vooral benieuwd hoe deze wagen zal zijn met de nog te introduceren 6-in-lijn diesel. Die V6 haalde het toch niet qua ‘loop’ bij de oude 6-in-lijn. De stardust achterlichten vond ik in het echt toch wel een erg leuk detail!
Al met al lijkt me het een fantastische auto voor dagelijks gebruik, waar werkelijk alles in zit. Daarnaast blijft dit formaat nog altijd redelijk wendbaar, waar een S-klasse (etc) toch echt groot wordt.
“Tegenliggers worden niet verblindt, want dankzij alle camera’s weet de E-klasse exact waar die rijdt en daar schijnen de LED’s dus niet.”

Tegenliggers die niet verblindt worden ?
De E-klasse weet waar die (tegenliggers) rijdt?
@Dino2400: dat heet adaptieve grootlichtassistent
@arashrsf: ja, bedankt, dat had ik begrepen, lijkt me erg handig.

Maar tegenliggers is meervoud, dan is het rijden, niet rijdt.
En verblind schrijf je met een d, niet met dt.
@Dino2400: Je vergeet ‘wordt verkleint’. Het zal het enthousiasme van de auteur zijn.
Vroeger vind ik Mercedes echt niet mooi, maar de huidige lijn doet me wel wat. Goed gedaan.
Ik vind hem heel erg fraai. In het verleden kon de E-klasse mij nooit bekoren, maar deze ziet er gewoon goed uit. Zoals @viezefreddyw al aangeeft heeft de E de beste proporties. Ik deel deze mening. De S is te lang gerekt en de C te gekrompen.

Mercedes heeft momenteel ook het geluk dat zowel de 5-serie en de A6 al erg oud zijn. Afgezien van de nieuwe Jag XF, heeft hij het rijk zowat alleen. Die enkeling die een Lexus of iets ander opteert, daar zal Mercedes niet van wakker liggen.

Hoewel ik de XF nog mooier vind, zal deze E-klasse momenteel echt de koning in zijn klasse zijn. En dan is het ook wel begrijpelijk dat taxirijders altijd voor een E-klasse kiezen.
@berlinetta: ik weet niet of dat zo’n voordeel is voor Mercedes. Ja, ze zijn (voorlopig) de enige van de duitse 3 met een compleet nieuw model en de laatste technische snufjes. Echter kunnen Audi en BMW met de nieuwe A6 en 5 serie natuurlijk nu een perfecte concurrent neerzetten nu ze weten hoe het publiek denkt over de nieuwe e klasse.
Het zal weer een goede auto zijn. leuke rijtest maar de nieuwe E-Klasse doet mij niks. Als het Europees MOET dan de Audi A6 of een Jaguar XF.

Maar veel liever de Lexus GS en er is wel degelijk een verschil tussen een IS-GS-LS (voor mij niet perse noodzakelijk), maar wel leuk meegenomen voor de mensen die daar waarde aan hechten.
De achterlichten doen mij denken aan een “Siamese tweeling”, lelijk hoor, typisch Duits.
Eigenlijk.
Is dit wat ik zou willen van een Mercedes.
Gewoon de lichtste Diesel opteren die met 184 pk of die iets sterkere 195 pk in mijn wereld waar de gemiddelde snelheid, afschrijving, levensduur, brandstofverbruik en onderhoud regeren en er dan 4 vijf ton kilometers mee doen.
Waarom niet ?
Misschien wel omdat ik dit meer S dan E vind, zoals de C eigenlijk stiekempjes meer E dan C is.
Wel een waardiger verschijning dan die zielepoot Mercedes met die clowns-achterlichten !
Dit, dit is wat ik als conservatief ? persoon zie als ik aan Mercedes denk !
Van de 2 E’s in deze video word ik nu niet echt hebberig. Niks in deze video laat mij nu denken: ik wil deze sedan hebben!

Maak je m in mooi zwart of donker blauw, T-model, 4×4, mooi setje velgen, nieuwe 6cyl diesel (die ouwe 3.0 kan wel een update gebruiken). Dan ben ik erbij.

PS: hoeveel verbruikte de 220d dan in ‘Autoblog test modus’?
Nou op naar de dealer zou ik zeggen.
Wat een goede auto’s zijn het toch. Ik heb een tijdje een W211 gehad (320 cdi met luchtvering). Elke keer als je weer uit een andere auto kwam in je stapt in de Mercedes dan klopt alles en merk je waar je voor betaald hebt. Top spul!
@thomasthomas: zo is het echt. Iedereen die dit niet weet heeft nog nooit in een Benz gereden. Een Benz is met niets anders te vergelijken.
@mercedesbenze350cdi: Lol… Ik vind de kwaliteit van Mercedes juist ondermaats, maar dat zal wel aan mij liggen…
@kapiteinaudi: “mercedesbenze350cdi” en “kapiteinaudi” gaan een lekker objectieve discussie houden!
@mercedesbenze350cdi:

Triest eigenlijk als je bedenkt dat jouw statement vroegâh uitsluitend en alleen voor de grote Citroëns gold !
Maar wel knap ven Mercedes !
@desjonnies: Klopt, nooit maar dan ook nooit in iets comfortabelers gezoeft dan een citroen xm. Mijn opa, die na zijn eerste xm een mercedes had gekocht is toch wel weer heel snel naar de xm teruggegaan. Nadat hij gevlogen was geimporteerd door een griek, oma kreeg laatst een kaartje dat de 500:000 km bereikt was. Wat een auto
Zal zeker geen slechte wagen zijn maar het doet mij weinig. Als ik een nieuwe sedan nodig had kocht ik een Cadillac CTS. Het design daarvan spreekt mij meer aan. Maar aangezien ik niet een maandloon aan verzekeringen wil afgeven zal ik het houden bij autos van 25j oud op een goedkope O-plaat.
Prachtig interieur, maar die buitenkant straalt toch wel heel weinig klasse uit vind ik. De vorige vond ik verschrikkelijk lelijk, maar die auto had wel een statige en aparte uitstraling. Dit is bijna exact een C-Klasse.
@wouter prijskaartje vind ik niet buiten proporties. Mijn moeder rijdt een W212 (2012) e200 automaat benzine avantgarde met zover ik weet volgende opties:
– lederen bekleding en interieur
– comand
– zonwering
– carterbescherming

en nog een paar opties waar ik nog niet achter ben gekomen, met een prijskaartje van 67k

als ik nu de nieuwe e configureer op de website heb ik voor hetzelfde 67K eenzelfde e200 automaat benzine met alle rij-assistentie pakketten, prestige plus pakket en technologypakket. Oftewel veel rijker uitgerust dan de W212 zonder dat ie echt duurder geworden is.
Ik dacht dat dit een vroege 1 april grap was…de nieuwe E klasse? Ik moest eerst 2 keer kijken om het verschil te zien met de oude neus en de achterkant van een C klasse. Jammer.
Eerlijk is eerlijk, we kunnen honderd grappen maken over taxi’s en grote c klasse, maar het is wel een dijk van een wagen.
@dutchdriftking: Wat is er mis met een taxi, de meeste mensen kunnen zich deze luxe niet veroorloven.
Weer een topklasse auto…

Enigzins behoudend vormgegeven, maar dat straalt juist klasse uit.

Pas als je instapt zie je waar de euro’s zitten. Wat een bloedmooi interieur heeft deze E-klasse! Je zou je bijna in een S-klasse wanen, ware het niet dat die een nóg mooiere werkplek heeft.

Wat ik ook erg waardeer is dat het erg herkenbaar is. Zelfs als je het logo op het stuur afplakt zie je in één oogopslag dat je in een Mercedes zit. Én zoals eerder aangehaald, de op de motorkap geplaatste staande Mercedesster is gelukkig weer terug. Een klein, maar oh zo mooi detail. Het heeft altijd iets voornaams om die ver voor je op de motorkap te zien.
@moveyourmind: niet alleen heeft het iets voornaamste, het is ook gewoon makkelijk.

Ik heb een tijd alleen mercedes gereden en ik heb echt moeten wennen aan het rijden zonder ster. Je kunt heel simpel je rechter kant van de auto zeer precies plaatsen. Makkelijk op landweggetjes bijvoorbeeld. Mensen worden dan toch lui…
@lekbak: is dat de laatste jaren niet afhankelijk van je optiepakket geweest? Naar mijn weten was de ster altijd aanwezig bij een Elegance pakket.
@2wheeler: het was volgens mij inderdaad niet standaard. Maar ik rij alleen in oude barrels dus weet niet echt hoe het nieuw nou precies werkt.
@moveyourmind: heb hier niks meer op toe te voegen!
Kan het kloppen dat de Mercedes E ergens op een Saab 9-5 lijkt?
@cars4all: Jaaaah!!!,

Het heeft ook 4 wielen en een stuur.
Een doorsnee auto om te zien van de buitenkant, maar van binnen is het niveau zo hoog.

En DAT spreekt mensen tegenwoordig aan.

Heerlijk dat nuchtere!

Lekker belangrijk wat anderen van het uiterlijk vertoon vinden, binnen in de auto heb je het prima naar je zin.
Nog steeds beetje jammer, bij de S-klasse is dit minder opvallend, maar hier is het weer alsof er net als bij de A-klasse een langwerpige tablet op het dashboard is geplakt. Doen Audi en BMW toch meerdere malen mooier.
Binnenkant ziet er luxe uit maar die buitenkant blijf ik erg lelijk vinden… Echt een gedrocht op wielen. En dat scherm ziet er nog steeds uit alsof nadat het interieur af was, ze die er nog even ingelijmd hebben
Schitterende wagen. Inmiddels behoren Nederlanders nauwelijks meer tot de doelgroep. Dat merk je ook een beetje aan de reacties.

Een Mercedes-Benz E-klasse heeft iets wat bmw en audi niet hebben en dat moeilijk onder woorden te brengen is. Soevereiniteit komt in de buurt.

Hoe meer kilometers je met een E-klasse rijdt, hoe duidelijker dat wordt. Mercedes snapt ook dat bij dit soort gewichten sportiviteit niet te combineren valt. Zo’n auto moet een goede rechtuitstabiliteit hebben en comfort bieden zonder zompig of week te zijn.

Mercedes-Benz begrijpt dat als geen ander.

Deze E-klasse is weer de norm in deze klasse. Een niveau lager vechten bmw en audi om een ander soort klant. Een f10/11 is trouwens onderhand wel erg hard aan het afschrijven. Sjonge, die is voor weinig te vinden inmiddels.
@kempenaer: w212 vind je toch ook al ‘voor wenug’? Verder ben ik het met je eens wbt soevereiniteit, maar dan níet met zo’n jankerige wegwerpviercylinder.. Liefst een diesel vijfpitter, V6 of 6-in lijn.
@parker:

6L > V6 > 4L, klopt. Toch ben je met de 4 cilinder niet karig bedeeld. Snel genoeg, actieradius is luxe. Loopcultuur van 6 cilinder is natuurlijk mooier.

Relatief “weinig”, maar de afschrijving is indrukwekkend: https://www.alphabetoccasions.nl/aanbod/bmw/bmw-5-serie-535i-306pk-sedan-automaat-xdrive-high-executive-90tfr2/
@parker: de betrouwbaarste motoren die je in auto’s vind zijn nog altijd laag vermogen 4 cilinders. Niet echt wegwerp dus. Tegenwoordig heb je met een 4 pittertje ook weinig te klagen trouwens…
@lekbak: zoals de jappen ze leveren, turboloos en sloom? Ja, lekker makkelijk – zit ook niks op wat stuk kan gaan. Maar het rijdt ook echt voor geen meter..
Ik rij al sinds 1995 uitsluitend alfa Romeo, maar met het huidige modellen offensief van mercedes zou mijn 159 wel eens de laatste alfa geweest kunnen zijn. Wat zijn ze in Stuttgart ongelofelijk goed bezig. De w204 was een goede stap qua kwaliteit, maar de w205 slaat alles, net als deze nieuwe E klasse. Vooral het interieur is van grote klasse.

Opvallend trouwens dat een E200 maar iets van 8 gram CO2 meer uitstoot dan een 3 serie 3 cylinder pruttelaar. Daar moeten ze in München nog maar eens naar kijken.
En dan paupers piepen dat duits overpriced is
Ben een Alfa Romeo man, maar door de jaren heen mega respect gekregen voor MB. Elke keer als ik er in een rijd en dat mag een oude of een nieuwe zijn voel je dat het een benz is. Zelfs de huidige B klasse. Ze zorgen er allemaal voor dat je helemaal zen wordt als je er in rijdt. Iit mijn Alfa komt het totaal niet in je op om jezelf druk te maken of in te willen halen. Weinig merken die hun merkfilosofie zo voelbaar doorvoeren in hun producten. BMW deed dat ook maar die hebben opeens zo’n laagje comfort over alle scherpte heengelegd dat de lol er een beetje af is
Ben ik de enige die de 2 schermen in de auto veel te rechtop vind staan??
Ligt het nu aan mij of is die achterbank echt zo klein?
Tsja mooie technieken hoor maar mensen doen nu al van alles behalve autorijden in hun auto omdat ze zich veilig wanen en dat zal alleen maar erger worden ben ik bang om dat mensen steeds minder gaan nadenken of opletten. Kijk alleen al naar al die ongelukken omdat mensen blind de navigatie volgen die denken zelf niet na. Ben echt niet tegen moderne technieken maar feiloze techniek bestaat nog steeds niet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).