Dronken snelheidsduivel trekt biertje open na aanhouding

Auteur: , 27 Reacties

Helaas voor het snelle drankorgel kon oom agent daar niet om lachen.

Don't drink and drive

Dat is niet zo verwonderlijk, want de beschonken bestuurder scheurde woensdagavond met dik 180 kilometer per uur over de A12 en de A4. Hij haalde een agent in ter hoogte van Zoetermeer, maar het duurde even voor de man zich gewonnen gaf. De achtervolging eindigde namelijk niet na het geven van een stopteken en ook op het zwaailicht reageerde de man niet.

Uiteindelijk stopte hij op een parkeerplaats aan de Papeweg, maar ook daar bleef hij moeilijk doen. Nadat de politie om zijn rijbewijs vroeg, trok de man bijvoorbeeld ongegeneerd een nieuw blikje bier open. De agent pakte het blikje af, maar dat kon de bestuurder niet waarderen, getuige zijn scheldkanonnade aan het adres van de politie.

Al snel bleek dat de man reed met een ongeldig verklaard rijbewijs, dus we hebben zo’n vermoeden dat hij zich vaker niet aan de verkeersregels houdt. De politie heeft hem aangehouden en overgebracht naar het bureau, maar of dat hem ervan kan weerhouden binnenkort weer dronken achter het stuur te stappen…27 reacties

Waarschijnlijk aan het vieren dat ie geen alcoholslot heeft gekregen…
Dat zal wel een alcoholcursusje worden.

En 30 uur afval ruimen natuurlijk.
@gregorius: nou van zon edg cursus of zoiets word je echt niet blij, moet je verplicht heen en kost volgens mij een kleine 1000 euro
@johanhummer9: ja en dat maal 6 mensen ofzo is 6000 euro? Ik ken geen enkele cursus die voor 2 of 3 dagen 1000 euro kosten. Dit is toch marktconforme prijs?
@miichal:
Meeste zijn duurder, rond de 1500 zit je al gauw voor een beetje cursus van 2 of 3 dagen.
@miichal: een cursus van drie dagen voor €1000 is een koopje. In ieder geval in de zakelijke dienstverlening.
@johanhummer9: Even in perspectief.
Oud collega van me had t ook een keer bond gemaakt in Zwitserland.
Na avondje stappen reed ie terug en viel ie in slaap. Werd wakker omdat zijn auto de vangrail kuste. Uit schrik reed ie door. 1 km verder vond zn Alfa GT dat t genoeg was en stopte ermee. Hij had een iphone en die was natuurlijk leeg midden in de nacht. Dus probeerde ie iemand aan te houden. Doordeweeks rond 4 uur ’s nachts is er niet veel volk dat voor je stopt op de snelweg. 1 bestuurder belde de politie. Politie kwam, heeft m meegenomen naar t bureau; mocht ie blazen (niet goed; hij zei tussen 2 en 3 promile) en blijven tukken (zonder veters natuurlijk). Mocht de ochtend erna weer weg (was nog op tijd voor werk ook  ).
10000 CHF boete + 4 maanden rij-ontzegging. Als ie 6 sessies met een psycholoog zou volgen om over zijn probleem te praten, kon ie 1 maand korting krijgen.
Gek genoeg: zijn verzekeringsmaatschappij besloot om de kosten aan de vangrail te vergoeden en 85% van de kosten voor de schade van zijn auto.
Ben blij dat ik die malle verzekeraar niet heb!
@E34M5Touring; ware hulde voor je opmerking.
Ik vrees echter dat je nog wel eens gelijk kan hebben..
Biertje opentrekken, wat een actie lol
@johanhummer9: Leuk tot ie één van je kinderen ondersteboven rijdt, dan kan je zo een actie niet meer waarderen lijkt me
In zo’n geval mogen ze toch hoop ik de auto wel innemen? Zou niet onverstandig zijn iig.
Auto afpakken, boetes, cursus. Volgens mij helpt het allemaal niet. Als je rijbewijs al ongeldig is verklaard, heb je daar al minstens ervaring mee lijkt mij. Gelukkig heeft deze dwaas geen slachtoffers gemaakt. Laat justitie er aub voor zorgen dat dit soort figuren nooit meer in een auto kan rijden. * wordt wakker*, oh ja Nederland. Niet aan gedacht.
@soes750: Ik begrijp wat je bedoelt, maar dit heeft niets met de Nederlandse wetgeving te maken.Dit gebeurt overal ter wereld, in Australië is men zeer streng op het gebied van snelheidsovertredingen en alcohol in het verkeer in het bijzonder.(je rijbewijs bestaat daar uit delen,vier man in de auto zonder gordel is bijv. 4x een kwart = je rijbewijs kwijt) Toch heeft men daar een zeer groot probleem op het gebied van daar aan gerelateerde verkeersdoden.Veel groter dan in Nederland.En dat in een land met iets meer inwoners maar wat bijna net zo groot is als VS.
@sydney: Oppervlaktevergelijking is zinloos in dit geval. De meeste mensen wonen samen in een paar gebieden die alles samen waarschijnlijk niet veel groter zijn dan NL, dus in de praktijk ongeveer eenzelfde bevolkingsdichtheid…
@Esprit_de_Flandre: Je brengt het leuk, maar er is niets van waar.Ken je feiten voordat je in discussie gaat met mij hierover.
@sydney: Ai, dacht ik even slim te wezen :)

Maar idd, ik ken de feiten niet. Was eerder een aanname, want het lijkt me niet onredelijk wat ik beweer.

Hoe zit het dan wel? Ben altijd blij om iets bij te leren…
Opzich is het best humor om een pilsje te open te trekken als je net aangehouden bent, vanwege te hard rijden, en je toch niet meer mag rijden!

Maar iemand die al een ongeldig rijbewijs heeft en dan flink doorrijdt na een stopteken mag flink gestrafd worden!
Wederom auto in de shredder.
@trustmeiamanengineer
Trust me, dat gaat wederom niet veel helpen.
Wat dit heerschap nodig heeft is professionele hulp, helaas hebben we dat in dit land alleen nog bereikbaar gemaakt voor mensen die dat kunnen betalen.
Zij die dat niet kunnen geven er dus geen fuck meer om of ze gepakt worden of niet, genaaid worden ze toch wel.

Het wordt hoog tijd dat de maatschappij eens wakker wordt en zijn verstand weer gaat gebruiken. Dit soort zaken los je niet op met meer repressie….
And the Darwin Award goes to…
Rijbewijs afpakken en nooit meer laten rijden.
@mrrallycross:
Pssssst, hij was z’n rijbewijs al kwijt, staat gewoon in de tekst te lezen hoor….

Iets zegt me dat dit heerschap rijp is voor een gedwongen opname, maar dat kan dan weer niet voor een dergelijk vergrijp.
Verder vooral verder bezuinigen op de GGZ, lezen we straks dagelijks dit soort artikelen….
Schandalig!
Echt schandalig en helaas weet ik, zoals in bovenstaande reacties ook al opgemerkt, dat deze man niets in de weg wordt gelegd om dit weer te doen. Ook gaan linkse hippies weer roepen het kan jou ook overkomen. Voor hen heb ik één boodschap: als ze mij op die manier oppakken mogen ze mij ook een half jaar in de bak gooien. Want dat is wat er volgens mij moet gebeuren met dit soort tuig.
Maar goed iedereen wil het maar dit land wordt geregeerd door een kleine club van linkse elitaire hippies die wel even bepalen wat goed voor ons is. Het wordt hoog tijd dat iemand daar eens stevig de bezem door die Haagse linke junta haalt en al dat verwaande tuig naar huis stuurt.
@SDM:
In de ban geraakt door het PVV-foldertje?
Quote: “Maar goed iedereen wil het maar dit land wordt geregeerd door een kleine club van linkse elitaire hippies die wel even bepalen wat goed voor ons is. Het wordt hoog tijd dat iemand daar eens stevig de bezem door die Haagse linke junta haalt en al dat verwaande tuig naar huis stuurt.”. Einde quote.
Die “iemand” moet dan wel GW zijn, want die lost alle “problemen” op, nietwaar?
Fijne toekomst gewenst!
@SDM: “Ook gaan linkse hippies weer roepen het kan jou ook overkomen.”

????

Mmmnee, dat zie ik niemand roepen. Ook geen linkse hippies.

Zo’n marginaal gedrag komt trouwens alleen van rechtse rakkertjes, zo van dat “het is allemaal de schuld van de islam”-type…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).