“Niet Kubica maar Kvyat of Sirotkin naar Williams F1”

Auteur: , 33 Reacties

Het laatste vrije stoeltje in de Formule 1 gaat niet naar de sympathieke Pool, maar naar een Rus.

Sergey Sirotkin stapt in bij Williams

Het leek in kannen en kruiken: nadat Felipe Massa nu wél echt stopte met de Formule 1, leek iedereen behalve Juan Pablo Montoya het erover eens dat de Pool Robert Kubica het laatste vrije stoeltje voor seizoen 2018 moest gaan vullen. Er zou zelfs al een contract getekend zijn, maar er lijkt nu toch een flinke Russische beer op de weg te zijn gekomen, zo melden meerdere bronnen.

Hoewel performance het belangrijkste is voor Williams en ook de fitheid van Kubica geen enkele belemmering hoeft te zijn, is er nog een derde factor in het onderhandelspelletje: sponsorgeld. En van dat laatste lijkt de Rus Sergey Sirotkin (die ook al testwerk voor Williams F1 deed) daar een stuk meer van te hebben. Naar verluidt zou de Rus goed zijn voor een slordige €15 miljoen euro.

De 22-jarige Rus zou bovendien een stuk sneller zijn gebleken dan Robert Kubica. Pech voor de Pool dus, maar het wordt nog erger: keuze twee van Williams zou inmiddels enfant terrible Daniil Kvyat zijn, waarmee Kubica voorlopig naar de tweede startrij verwezen lijkt te zijn voor het Williams-zitje. Het kan snel gaan in de Formule 1.33 reacties

Tja, zat er aan te komen natuurlijk. Hiermee heeft Williams wel een echt slechte rijdersduo als je het mij vraagt. Jammer, vind het altijd wel een mooi en sympathiek team. Zeker sinds de mooie documentaire die sinds kort te zien is op Netflix.
@viezefreddyw: hoe heet de docu?
@saabman: Williams. Mooie documantaire
@viezefreddyw: ik vond het een bijzondere documentaire, maar ook ontluisterend.
@pomoek: Ja, zeker. Hele aparte man eigenlijk. Maar wel mooi om te zien hoe het allemaal is gegaan in die familie.
@viezefreddyw: Williams heeft, sinds het tot de armlastige teams van de F1 behoort een dubieuze rijderskeuze, vond het altijd een sympathiek team welke inmiddels definitief haar idealistische veren heeft afgeworpen.
Wat ook vermeld werd door de auteur van het autosport artikel, maar uiteindelijk niet ik het artikel kwam was dat Sirotkin bewust goede omstandigheden heeft gekregen tijdens de Pirelli tests. De tijden waren ook zo veel sneller als Kubica’s dat al helemaal in vergelijking met de Renault tests dat niet onaannemelijk lijkt. Vind het echt jammer, vergeet niet dat Sirotkin degene is die 2 seconden langzamer rijd als Joylon Palmer in Renault FP1’a en dat Sauber (!) hem al eens heeft afgewezen ondanks al het geld wat hij mee bracht.
@dacija: op die manier lijkt het net alsof Lance een hele snelle en goede coureur is. Het zou natuurlijk een drama zijn als je door een invalide persoon het snot voor de ogen gereden wordt.
Doe dan Kvyat maar. Die heeft tenminste ervaring. Twee rijders die geld moeten meenemen werkt volgens mij niet.
@pomoek: daarom denk ik ook dat het Sirotkin gaat worden. Heeft ongeveer hetzelfde sponsorbudget als Kvyat maar is de mindere coureur waardoor Lance Stroll binnen het team meer aanzien krijgt want “de betere coureur”
@rhellema: ja ik had je eerdere reactie al gelezen, ik ben bang dat je het best wel eens bij het rechte eind kan hebben….
@rhellema: dit is al algemeen bekend dat papa stroll liever een slecht iemand naast zn zoon ziet, om de reden die jij aanhaalt al, is al meermaals op diverse sites voorbij gekomen als reden
@rhellema: inderdaad, pappa Stroll was er ook heel erg op tegen. Wilt een gelijk iemand aan Stroll. (nog langzamer als massa?) Laten we maar hopen dat Paddy low goede investeringen maakt voor de lange termijn met al dit budget.
@dacija: Als dat inderdaad zo is en men toch met Sirotkin in zee gaat kan dat maar één ding betekenen: papa Stroll heeft een veel dikkere vinger in de pap bij Williams dan wij denken en weten.
@dacija: Bron? Sirotkin zou 2 tienden langzamer zijn geweest op een bandencompound op softs terwijl Kubica op hypers reed. Dat heb ik gelezen via motorsport.com
@87sandyd: de tijden kloppen inderdaad, maar daar kan alles mis mee zijn omdat heel veel variabelen alleen Williams weet. Bron was het Poolse artikel van motorsport.com https://twitter.com/thebuxtonblog/status/940273679770030081
Laat de winter testen maar beginnen dan zie je toch al beetje hoe de kaarten geschud zijn
Sirotkin is toch die brokkenpiloot uit de GP2/F2? Twee paydrivers zijn er twee teveel.
Gewoon Kvyat doet. Met dienjongen kun je een tijdje voorruit en hij heeft bewezen echt snel te zijn. Zeer ongelukkige periode gehad bij Red Bull, dankzij allerlei demoties. Maar er zit zeker talent in die jongen. Kan uitgroeien tot een prima gemiddelde coureur. Ik denk dat hij en Stroll elkaar redelijk in evenwicht houden. Hij heeft ook net dat beetje meer ervaring dan Lance.

Sirotkin is te langzaam voor de F1 en zou een aanfluiting zijn voor een eens zo legendarisch team als Williams.
@willeme: dan kan pa Stroll en zijn hele plastic family zeggen dat Lancje de snelste coureur van het team is. Als je niets bent moet je zorgen dat je een nog minder iemand als concurrent krijgt.
@rhellema: ik vond Stroll lastig in te schatten. Af en toe laat ie best mooie dingen zien. Kwalificatie van GP Italië was ie erg goed in de drijfnatte condities. Er zit wel potentie in, hij is natuurlijk erg jong.

Daarom moeten ze Kvyat nemen. Dat is de beste coureur die op dit moment beschikbaar (denk ik). Ik denk dat het beter voor Stroll is om een collega te hebben die net even wat sneller dan juist lamgzamer. Kijk naar Verstappen en Ricciard: die houden elkaar scherp.
@willeme: Stroll had een hele mooie kwalificatie in Monza en een solide race in Baku wat hem een lucky podium opleverde, maar verder blonk hij uit in fouten, blunders en langzamer zijn dan een futloze Massa.
In het begin van het seizoen kan je hem dat nog niet kwalijk nemen, maar zijn traaaaaage leercurve voorspelt ook niet veel goeds voor de toekomst.
@willeme: eerlijk gezegd denk ik dat Lance op dit moment niet meer kan dan de door hou genoemde kwali in Italië en zijn podium in Baku. Massa zat te vaak te ver voor hem en dat is al een gemiddelde coureur in mijn ogen.
Politiek. Ik heb dit eerder in de comments aangegeven. F1 is een internationale sport/business en Rusland is een grote markt. Daarom mocht Kyvat zo lang blijven en vandaar een nieuwe Rus op de grid.
Cyka Kvyat
Williams F1 is hiermee dus officieel een de hoer van F1, met het hoogste bod mag je meteen binnenspringen (letterlijk en figuurlijk)
@marcusaurelius: edit *een
Weer zo’n “amateur” achter het stuur van een F1 wagen straks, alleen vanwege zijn dikke beurs… Zou reglementair verboden moeten worden.
Goed werk, twee paydrivers, ga je echt punten mee pakken die je zo hard nodig hebt om meer geld binnen te halen.
Het is jammer dat Williams de paydrivers nodig heeft om rond te komen. Jongens die goed kunnen sturen, maar zeker niet in de top 20 van beste potentiële F1 rijders op het moment thuis horen.
Als werknemer van Williams, die zich 80 uur per week uit de naad werkt om die auto zo snel mogelijk te maken, is het dan toch zuur om te weten dat de coureurs waarschijnlijk nooit alle mogelijkheden uit die auto gaan halen.
@gregorius: Wetende dat ze er toch niet alles uithalen, hoef je dan dus ook geen 80 uur per week meer te werken om die auto zo snel als mogelijk te maken :-P

Het zijn zware jaren voor Williams. Met dit soort sponsor coureurs (alhoewel Lance mogelijk wel potentie heeft, maar je wilt juist een top coureur ernaast om beter van te worden) zou ik bijna Pastor Maldonado terug willen bij het team :-P
Hoe zit het dan met het drank probleem? Of zit er straks geen Martini livery op?
Een zwaar jaar voor Williams! Moeten aankomend jaar naast de top 3 ook McLaren, Force India, Alfa Romeo, Renault voor zich dulden…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).