Duitse premier voelt zich sardientje in zijn S-Klasse

Auteur: , 37 Reacties

Sardine-Klasse?

Duitse premier voelt zich sardientje in zijn S-Klasse

Minister-president Winfried Kretschmann mag dan wel een belangrijk figuur zijn in Duitsland, vol lof over hun binnenlandse producten is hij niet helemaal. De premier van Baden-Württemberg uitte recentelijk aardig wat kritiek over zijn bedrijfsauto, met als voornaamste knelpunt dat hij te klein is voor zijn entourage.

De minister-president spendeert immers flink wat tijd in zijn S-Klasse sedan, dankzij alle afspraken die hij moet bezoeken. Deze bezoekt hij samen met een klein groepje mensen die hem ondersteunen in zijn werk. Volgens Kretschmann houdt hij hierom amper plek over om comfortabel te zitten en voelt hij zich als een sardine in een blik. De minister-president klaagt over het feit dat hij is ingesloten door zijn lijfwacht en een andere medewerker. Zo zegt Kretschmann dat zijn lijfwacht, die voor hem zit, veel beenruimte van hem afpakt. Tijd voor een upgrade?

Kretschmann is echter wel te spreken over de prestaties van zijn auto. De Duitser wordt rondgereden in een plug-in hybride versie van de S-Klasse. Niet zo gek, als je bedenkt dat hij lid is van Die Grünen. Een soort Duitse Groenlinks, maar dan populairder.

Met dank aan Arno voor de tip!37 reacties

Een leuke Vito?
@hubert: De V klasse hebben ze tegenwoordig, een wat luxer uitgeruste Vito.
Misschien is een Actross wat voor hem? Flikker een paar banken in de laadbak en meneer heeft alle ruimte.
Neem dan een “lang”, of een Maybach. Of zoals ons Willy en laat iets maken. Of neem een veteraan als lijfwacht, heb je wel genoeg beenruimte.
@trustmeiamanengineer: als je met je laatste opmerking over de veteraan een oorlogsgewonde bedoelt, dan is dat een ongepast grapje.
Maar inderdaad, zeur niet zo en kies een alternatief vervoer, deze bijvoorbeeld:
http://sultanofistanbul.com/wp-content/uploads/2014/06/cache_2432405508.jpg
@Henk_he: prima grapje hoor
@bussie88: Nee eigenlijk niet.
@trustmeiamanengineer: een S 500 e is altijd een Lang. Meneer zeikt dus gewoon.
@trustmeiamanengineer: maar echt, het grappige is dat het precies hetzelfde ervaar als ik alleen in een auto zich heb ik een veel ruimtelijker gevoel dan wanneer ik met z’n 3 of 4 zit.. ontzettend raar..
Laat hem ajb in een prius gaan rijden en zijn waffel houden.
Koop een gepantserde W140. Als die papzak van een Kohl daarin goed kon zitten dan moet het geen probleem zijn voor een kleine entourage. Je bent nog “groen” bezig ook want een bestaande auto hergebruiken is nog altijd milieuvriendelijker dan een nieuwe kopen. Win win lijkt me!
Ik heb nog een Mitsubishi Colt in de aanbieding, als hij het wilt, achterbank is verschuifbaar. Hij mag het ook S-Colt noemen.
@diablogt: S-Colt service, komt uit China
Moet gelijk denken aan Helmut Kohl en de introductie van de Smart…
Whut? Kan me best voorstellen dat er wellicht praktische problemen zich voordoen (al kan ik het me haast niet voorstellen in een S-klasse, maar goed, ik kan zijn situatie niet inschatten).

Het lijkt me alleen niet handig dat je dit soort kritiek naar buiten brengt, valt namelijk altijd verkeerd bij ‘het volk’.
Haal een Volkswagen Multivan Business. Net zo duur als een S-klasse maar veel praktischer.
@jochempie: hij is de Minister president van Baden-Württemberg. Hij kan dus kiezen uit twee merken: Mercedes en Porsche. Als het een busje wordt, dan een Mercedes busje.
@mashell: Genau…
@mashell: Hij moet die Mercedes G-klasse met 928 V8 uit het Porsche museum trekken. Da’s pas een Baden-Württemberg-busje.
@jochempie: dan denk ik dat bijna iedereen voor een v klasse gaat.
@rrfm: Lijkt me sterk, een V-klasse is de mindere auto. Heb voor beide auto’s in het verleden interieurs ontworpen, de Volkswagen is een beter product.
Ik heb echt medelijden met deze man. Hoe kan hij zo leven?! Dit is echt gewoon te belachelijk. Hoe kan hij zijn werk nou goed doen als hij zo zit opgesloten met zijn personeel in een S-klasse. Het zou voor mij een reden zijn om van baan te wisselen.
“Mijn S Klasse is te klein” och jee de grootste Mercedes past ook al niet meer, I smell luxeprobleem. Of zijn ego past er niet in.
@720s: De S-Klasse is echt niet ruim als je met z’n drieën achterin gaat zitten hoor!
@vonklausenburg: als je met zn 3en op de achterbank gaat zitten koop je ook geen s klasse. Heb je dat midden stoeltje gezien? Daar kan je echt niet op comfortabel op zitten. Een e klasse is dan echt een stuk comfortabeler( als je met an 3en achter zit)
@rrfm: Ik heb een E-Klasse gehad en daar was het ook geen pretje. Familie bezit een A200 en een C200, beide zitten ook voor geen meter in het midden. Enige Benz die wel prima zit met z’n drieën achterin is de oude ML en de huidige GLS.
Er staat een mooie Mercedes te koop van een andere Duitse politicus. Misschien is dat wat?
@marc94:

In ieder geval genoeg hoofdruimte
Hij heeft wel een punt, tijdens het shoppen om een nieuw vehikel het mijne te maken viel het me op dat, ondanks respectabele afmetingen, de meeste nieuwe voertuigen bijzonder bekrompen zijn qua interieurafmetingen.
Vooral de populaire cross overs en SUV’ vielen zwaar tegen qua binnenruimte.
wat een rat ben je dan toch als je met zo’n functie zo uitlaat over ‘je eigen’ producten.

Zo onwijs bevoorrecht, zo’n positie en nog klagen.

Stiekem ben ik nu wel erg benieuwd naar MB haar reactie
@desalen: hoezo bevoorrecht? Hij heeft d’r wel wat voor moeten doen. En waarom zou MB hierop moeten reageren? Staat toch beschreven in het verhaal waarom het zo krap is?
@desalen:
Inderdaad, de wereld is beter gebaat bij kritiekloze halfbakken lachebekjes die louter en alleen slaafs achter de geldende hierarchie aanlopen zonder zich over de kneuzen te bekommeren die op hen gestemd hebben.
De mores van de 21e eeuw.
Ik val persoonlijk meestal naar beneden. Altijd leuk te zien dat niet iedereen hetzelfde doet…
Vorder die enorme eindbazen wagen van die misselijke snorremans dan, ruimte en aanzien genoeg meteen!
Ik denk niet dat de S-klasse te klein, is maar dat z’n medewerkers gewoon op dieet moeten. Maar hij kan dat natuurlijk niet zeggen.
Of een lijfwacht van 1,70m nemen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).