Duitsers uren in rij voor spotgoedkope benzine

Auteur: , 20 Reacties

Een speciale actie bij een Berlijns tankstation waarbij de brandstofprijzen naar het niveau van 1989 werden teruggedraaid miste zijn effect gisteravond niet.

Benzine voor een prikkie

Gisteren was Duitsland in de ban van het 25-jarig jubileum van de val van de Berlijnse muur. De betonnen kolos die de DDR in 1961 was begonnen te bouwen werd op de avond van 9 november 1989 afgebroken, nadat een partijfunctionaris per ongeluk het vrije verkeer van personen had verklaard.

Dit gebeurde om 18:57, en precies op dit tijdstip draaide een lokaal tankstation, gesteund door een verzekeraar, voor een avondje de klok terug. Het resultaat was €0,57 voor een litertje ongelood en €0,47 voor een liter diesel, zeg maar precies het tegenovergestelde van wat deze Esso ooit deed.

U kunt zich voorstellen dat hier aardig wat volk op afkwam: op zijn langst was de rij auto’s enkele honderden meters lang. Nogal wiedes: de kans om voor een paar tientjes je tank helemaal vol te gooien lieten veel Duitsers niet aan hun neus voorbijgaan.

Je zou denken dat zo’n lange rij wachtenden een recept is voor spanningen en ruzie, maar vooralsnog hebben we hier geen berichten over gevonden. Een kleine videoimpressie vind je hier.20 reacties

Koopjes jagers? Of allemaal marionetten van de macht van t geld? Ik vind het wel mooi. Rijen. Rijen. En uiteindelijk waarschijnlijk ook lege schappen (leeg tankstation). Oude tijden herleven.
@stamp:
“…marionetten van de macht van t geld?”

En die Android smartphone van jouw heb je zeker geruild voor een zak aardappelen. Iedereen is een “marionet” van geld…
@JvT: alleen is ’t meestal niet zo duidelijk in beeld. Zeker. Slaaf zijn wel allemaal. Ik heb wat dat betreft niet de illusie dat je eraan ontsnappen kan (ook niet met een Android smartphone :-))
Ik zou er met een busje vol jerrycans naar toe rijden en heel erg veel inslaan!
@henkhupelschoten: ben je nu toch te laat.
voor die paar euro’s die je uitspaart zou ik liever enkele uren werken ipv aan te schuiven…
@breakingpoint: wie vrijheid viert gaat natuurlijk niet werken.
@breakingpoint:
notgettingthepoint een betere naam misschien?
@breakingpoint:
De tekst wast toch ‘Iedereen werkt, hamers en sikkels’.
Iets zegt me dat ze daar geen trek in hadden.
@breakingpoint: zo dacht ik er ook over ;-)
@breakingpoint: het scheelt je toch zo’n 60 euro op een volle tank. Toch mooi meegenomen voor een uurtje wachten in je lekker warme auto met de radio ook je favo praatprogramma!
Gewoon lekker samen in de rij wachten op benzine.
Werkelijk, de oude DDR tijden herleven.
Zoiets heeft Tango een paar jaar geleden ook gedaan, het hele dorp waar ik toen woonde stond vast..
@tupperware: In Helmond ook de prijzen van 1966geloof ik, 20 cent de liter was dat volgensmij en er stond een kilometer wachtrij.
@henkhupelschoten: klopt hier ook. Stond er ook een scooter bij…. Ja dat Was het moment dat ik besloot dat ik nooit in zo’n rij ging staan. En deed ik al nooit ook.
Ingekocht bij isis?
Natuurlijk staan die Duitsers netjes te wachten; keurig volk!
via Android app
Dan zou ik graag het busje met 4000 liter aan tanks dat hier laatst voorbijkwam willen lenen.
Je zou denken dat er meer mensen met geduld wonen in Duitsland
In duitsland hebben mensen nog fatsoen… Daar wordt je ook nog aangesproken op domme dingen… Hier in Nederland is het vaak “ik heb er geen last van, dan vooral niet kijken en doorlopen, voordat ik een mes in mijn rug krijg”… en omdat iedereen dat denkt….. gebeurt het ook…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).