Ecclestone: Rosberg en Vettel zijn slecht voor de Formule 1

Auteur: , 65 Reacties

Voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco 2015 gooien we de meest recente senieluitpsraken van oldtimer Bernie Ecclestone er even doorheen. Hebben we die ouwe gek ook weer behandeld.

Ecclestone:

Ecclestone, CEO van de Formula One group, werd namelijk in één ruimte gezet met de in Monaco getogen Mercedes-coureur Nico Rosberg. Iets dat bij voorbaat al voor wrijving zorgt, want Bernie heeft meermaals aangegeven dat hij liever Lewis Hamilton wereldkampioen ziet worden dan de Duitse coureur.

De reden? Het korte antwoord is dat Bernie een hekel heeft aan Duitsers.

Het langere antwoord is dat Bernie een hekel heeft aan Duitsers omdat ze niet goed zijn voor ‘zijn’ sport. Hij noemt zowel Nico Rosberg als Sebastian Vettel ‘geen goede promoters voor de Formule 1’. Hij zet ze namelijk af tegen de levensstijl van Lewis Hamilton. De Brit gaat als een celebrity door het leven, en wist met een hoofd vol glitters wereldfaam te vergaren, niet vies van een beetje media-aandacht buiten de F1 tracks.

Leuk voor Lewis, dat hij als wannabee rapper zijn Instagram-volgers tevreden probeert te stellen, maar blijkbaar is het een probleem voor Bernie als je dat niet doet, zoals de nuchtere Nico en Sebastien. En omdat ze geen rocksterrenleven leiden noch een Pussycat Doll tappen, is het mede hun schuld dat de GP van Duitsland van de kalender is gehaald, dixit Bernie:

“From a pure business aspect – sorry Nico if I have to say this – you are not so good for my business. […] It sounds harder than it is meant. Unfortunately you don’t have the German fans on your side. As the cancellation of the German Grand Prix indicates, Germany is a terrible market for Formula One. On the contrary Lewis is a hero in the UK. The British love Formula One. Sebastian (Vettel) is also not doing much for F1. People hardly recognize him on the street.”

Nope. Bovenstaande bek-valt-open-quote is niet verzonnen. Het staat gewoon in dit interview op de officiële site van de Formule 1.65 reacties

Bernie… Waar in hemelsnaam ben je mee bezig?!
@philipf:
Waarom moet je je dit nog afvragen ?
@desjonnies: omdat het steeds erger wordt
@philipf:
Dan gaat de sport vanzelf kapot, succes vermoordt zichzelf
Altijd !
@philipf: Komt omdat het mannetje steeds bejaarder en senieler wordt!
thisss bullshit! thissss alllllll bullshit!
@kets: Idd! Maffe Bernie!
Wat is nou precies je punt?
Doe mij maar een “normale” Duitser dan. En die halve rapper rijdt voor een Duits team volgens mij
@kingdante:
Dank je wel….

Toch zit er een kern van waarheid in zijn gekte, hence James Hunt, het leven dat hij leide is jongstleden noch uitgebreid verfilmt.
Nog een voorbeeldje, Nelson Piquet, die had elk jaar een andere Zandvoortse. Voor zover ik mij kan herinneren waren dat er in totaal 5, 1 mocht Nelsinho op de wereld zetten en opvoeden.

Oké, je hae nog geen www, instagram, f#ckbook en meer van die narigheid maar de F1 is mede groot geworden door flamboyante figuren, niet door zaaddodende types als Nico Rosberg.
Nico mag dan meer races gewonnen hebben dan zijn vader maar dat was wel een karakter.
Wat een mongool die kerel. 2 jaar geleden was Vettel nog ALLES! Als ie dat vergeten is moet ie toch echt een keer een geheugentest doen.
@awesome:
Lieverd, MACHT is alles voor Bernie, ik bedoel maar, kijk eens naar zijn redelijk debiele schoonzoon die slechts een n**k accessoire is voor zijn dochter.
Meer niet.
Bernie interesseert zich voor niets behalve voor macht, hetzelfde als een kleine kale Zwitserse bejaarde.
Het mooie en knappe is, dat iedereen ze nog in hun analiëen kruipt ook, tot aan de schouder.
Niets of niemand kan ze tegenhouden, want Jean Todt was allang gekocht …..
Knap, dat je zoiets voor elkaar krijgt.
Ik ben ook voor Hamilton!
Dus de aap uithangen is goed voor die ouwe viezerik…
Bernie rules .. Ontegenzeggelijk de meest succesvolle circusdirecteur ever ..
@lincoln: Vond Beatrix het ook wel goed doen..
Die begint al langzaam seniel te worden die grijze dakduif
@rob5nismo: begint?! die opa is zo seniel als een garnaal
En toch heeft hij tot op een zekere hoogte gelijk. F1 is mede dankzij flamboyante playboy coureurs en coureurs met een mening groot geworden. Vandaag de dag zijn het op een enkeling na allemaal spreekbuizen voor de grote sponsors en teams. Uitzondering hierop zijn Lewis en Kimi en tot twee jaar geleden ook Webber.
Het zijn kenmerken die Vettel en Rosberg niet hebben. Het zijn recht toe recht aan gasten die de show niet verlevendigen. Als de show op de baan ook al saai is dan is de hele sport saai.

Denk dat een probleem van F1 ook het te hoge elitaire gehalte in de sport is. Zit nu te kijken maar als je in de pits kijkt zie je alleen maar jet set rondlopen en golddiggers, en dat is niet omdat het nu toevallig in Monaco is. Waar is het gewone volk? Waar is de toegankelijkheid voor de normale supporter gebleven?
@Rick-dos: iets vaker en beter kijker ;)
@Rick-dos: Dat de F1 elitair is staat al vast sinds het begin. Auto en zeker snelle zijn voor rijke mensen. Als je graag een volkssport ziet is er voetbal voor jou.
@ferrari94tr: *proest* je begrijpt wel dat óók F1 een volkssport is? Dat die hele circus bij gratie des klootjesvolk, waar jij klaarblijkelijk op neerkijkt, bestaat?
Het feit dat dat klootjesvolk steeds minder naar F1 kijkt is de reden dat Bernie en kornuiten in rep en roer zijn.
Ik denk dat het mede komt omdat de afstand tussen F1 en klootjesvolk over de jaren heen steeds groter is geworden. Maar goed dat is maar mijn mening.
@Rick-dos: YouTube .. Amy shumer tennis ..
Bestaat er geen manier om Bernie weg te krijgen?!
@gt500eleanor: jawel hoor .. Door een nog sluwere vos .. Die moet alleen nog geboren worden ..
@lincoln: Is het niet iets voor Victor Muller? Die komt aardig in de buurt.
@Orichy:
Nee driewerf NEE, die gaat op zijn bek, waar B & B (Bernie & Blatter) openlijk met corruptie wegkomen.

Müller is daar een maatje of zes zeven te klein voor.

Ik bedoel maar Bernie, die in f*ucking Duitsland zich nog vrij weet te kopen van een corruptie schandaal, Duitsland het land met mensen die elkaar NOOIT tuoyeren, die strak in het pak met wit gesteven overhemd iedere dag op het werk verschijnen, Duitsland waar de naweeën van de NaZi hierachie nog dagelijks aanwezig zijn, Duitsland dat uit misplaatst?? schaamtegevoel dit jaar drie miljoen boot vluchtelingen opneemt, Duitsland dat het gewoon voor elkaar krijgt dat wij er volgend jaar tol moeten gaan betalen voor de autobahn -geloof me- dat Duitsland het meest rechtlijnige en georganiseerde land van Europa, daar koopt hij zich vrij…………Fantastisch !
@Orichy: anders JC? Das ook een oude gek!
@dutchdriftking:
veel te stom, veel te grote bek, veel te arm !
@desjonnies: Jezus Christus schijnt wel een aardige schare volgelingen te hebben ;-)
@gt500eleanor: Tijd maakt alles goed ;)
Zie t eigenlijk net andersom bern
Bernie zijn probleem is dat hij van F1 een te hip mode verschijnsel gemaakt heeft, incl modepoppetjes, geld en het uiterlijk vertoon voor de happy few. Mode is dus wel anders dan passie (wat het ooit was), maar bovenal tijdelijk.
Ecclestone is de Blatter van de F1. Beide heren zijn alleen maar uit op (persoonlijke) knaken en doen juist niets, maar dan ook echt niets, voor “hun” sport!
@ds3thp: het enige verschil tussen Blatter en Ecclestone is dat het weldegelijk Ecclestone’s sport is.
Bernie zit teveel aan de creme dement met z’n oeverloos gezever….
Bejaarde seniele gnoom slecht voor formule 1
Ik erger me altijd dood aan Hamilton die na elke race al komt aangehuppeld met z’n diamanten oorbellen. Lijkt net of het alleen maar gaat om ‘de playboy’ en de ‘bekende racer’. Bernie wil alleen maar meer geld eromheen verdienen. Ik kan juist wel genieten van de nuchterheid die je bij Vettel/Rosberg ziet. En ook wel een beetje bij Verstappen.
Zit nu trouwens de race op RTL te kijken. Gewoon 7 minuten full screen reclame tijdens de race gvd! Kansloos. 5 ronden niet kunnen zien. Dat is pas slecht voor F1.
@trustmeiamanengineer: gvd alweer reclame… Geen zak aan zo.
@trustmeiamanengineer: Inderdaad erg vervelend al die bier reclames. Maar de “terrible market” Duitsland is een van de weinigen waar de F1 nog door een groot publiek te volgen is. In veel andere landen zit het achter de decoder,ook in het F1 gekke VK.
@trustmeiamanengineer: ik zit lekker in de tuin met t zonnetje op m’n bol te streamen vanaf Sky. Niet mis mee, pilsje erbij. Ik zeg cheers en geniet van de zondag en deze redelijk saaie race ;-)
Gaan we die vent nou nog een keer van zjjn troon stoten of hoe zit het?!
En toch heeft hij gewoon gelijk…een flamboyante coureur is better voor business dan een nuchtere/ saaie coureur
Ff wat belangrijkers, ik zoek een livestream voor pp het water :)
Voetbal teert op kapsels tattoos en de vrouw van .. Brood en spelen volk willen niet anders dan geneuzel in de marge .. Uitslagen en winnaars zijn sinds jaar en dag bijzaak ..
Deze man in een dwangbuisje proppen en af laten zinken, ouwe seniele gek, heeft in het verleden veel goeds voor de F1 gedaan maar is momenteel het spoor volledig bijster
Ff semi-offtopic: wat een waardeloze pitstop voor Verstappen; reed netjes op de 8e spot na een mooie inhaalactie op Maldonado verpest zo’n pippo zijn stop door er een eeuwigheid over te doen zijn band te wisselen. ..p13 voor Verstappen..dag mooi resultaat voor Verstappen. ….
Het gaat erom wat die gasten op t circuit presteren en niet ernaast, daar worden ze ook niet voor betaald. Wat Lewis doet moet ie zelf weten, als coureur heb ik groot respect voor hem maar naast de baan is t toch een redelijke wannabe pharell flapdrol. Met een goede smaak voor auto’s, dat dan weer wel.
@str8six: onder welke steen ben jij vandaan gekropen? Gaat gaat imde hedendaagse sport (dus niet alleen de f1) allang niet meer alleen wst iemand op het veld/circuit/parcours presenteert. ..het is een groot circus, reclame/marketing en promotie van grote merken…
@maarten020: wat mij betreft gaat het daar wél om. Schumacher deed ook geen rare dingen naast de baan, soms dingen óp de baan. Heb daar verder nooit iemand over klagen over hoe iemand zich naast het circuit gedraagd maar toen Hamilton met die Nicole kreeg is dat veranderd. Ik volg de F1 sinds 1996 dus ben al redelijk lang onder de steen vandaan en voetbal interesseert me niet, peasantsport.
@str8six: nope .. Op het circuit moeten ze klappers veroorzaken en daar buiten schandalen ..
En Sainz is alweer voorbij Verstappen gekropen
Op zich begrijp ik zijn punt: Hamilton is meer ‘marketable’ en tot de verbeelding sprekend dan de wat saaiere en nuchtere Duitsers.

Maar kunnen we Bernie nu niet beter laten inslapen, samen met Blatter voordat ze hun sport compleet naar de vernieling hebben geholpen?
Wat een held die Verstappen, gewoon achter Vettel aanrijden en gebruik maken van zijn blauwe vlag
By by Verstappen, einde race…zonde
@maarten020: yup… Begint toch een beetje op zijn vader te lijken ;-).
Dit is toch gewoon waar. In Nederland willen we misschien het liefst nuchtere saaie en doodgebloede mensen zien, maar in Amerika, Azië en eigenlijk de rest van de wereld is juist Hamilton een boegbeeld voor de sport
Ik hoop dat deze bejaarde gek oud genoeg wordt om de teloorgang van de Formule 1 mee te maken.
Een moderne kapitalist die geestelijk is blijven hangen in de jaren zestig.
Ik ben na de beelden van de kwalificatie in Monaco definitief afgehaakt. Stomme stofzuigers.
Er is maar 1 mens in de F1 dat ik nog minder kan uitstaan dan Bernie en Hamelton (ja, zo schrijf ik het) en dat is die Toto Wolf. Wat een drol.
Zal ie max ook wel niet moeten.die valt nou ook niet echt in het rijtje rocksterren
Hahahaha geweldig weer die reacties, meeste mensen hier hebben nog niet eens 0.1 % succes van deze man benaderd.
Leuke van alles is deze ouwe vos kan alles maken, meesterlijk toch :)
Ik zie er wel de lol van in.
Blijft een rare vent, ga nou is een keer met pensioen ouwe lul. Compleet out of touch met de tijd.
Sommige zaken zijn moeilijk te verteren… ( http://www.wsj.com/articles/german-court-drops-criminal-case-against-f1s-bernie-ecclestone-1407241889 ) Maar, dat komt ervan als je te laf bent om op eigen benen te staan. In 2010 had de FOTA (Formula One Teams Association) alles op een rij om te starten.
Maar hij heeft wel gelijk…
Media is belangrijk en dat heeft de F1 nu wel nodig.
Als ik Lewis zijn leven zou volgen of die van Sebastien, dan vind ik het logisch dat Seb of Nico weinig fans hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).