Bernie Ecclestone gaat vijanden met de grond gelijk maken

Auteur: , 31 Reacties

Bernie Ecclestone is na het afkopen van de Duitse omkopingszaak die tegen hem liep weer een vrij man. Dat betekent dat zijn criticasters beter dekking kunnen zoeken.

Ecclestone gaat zijn vijanden slopen

De kleine Formule 1-supremo zint namelijk op wraak en is van plan een aantal mensen aan te pakken zoals ze hem aangepakt hebben. “Ik heb nu weer wat meer tijd en ga verder volgens mijn oude filosofie: ‘Don’t get mad, get even.’ Ik ben nog niet boos geworden, maar ik kan je verzekeren dat ik een aantal mensen terug ga pakken”, aldus Ecclestone tegenover The Independent.

Voor wie het verhaal achter de rechtszaak niet tot in details kent: Ecclestone werd ervan verdacht smeergeld te hebben betaald, zodat de Formule 1-aandelen verkocht werden aan de koper die hij voor ogen had: CVC. Hij kocht die zaak af voor het niet misselijke bedrag van 75 miljoen euro, maar stelde daarmee wel zijn vrijheid veilig. Ecclestone hoefde de uitspraak van de rechter dan ook niet meer af te wachten.

Ecclestone laat zich tegenover de Britse krant niet uit over de namen van de mensen op zijn wraaklijstje. Tenminste, bijna niet, want Dieter Hahn zou bovenaan staan. De Duitse zakenman houdt zich bezig met de verkoop van televisierechten en verdacht Ecclestone ervan de Formule 1 opzettelijk onder de waarde van de hand te doen met de CVC-deal. Hij verloor zijn zaak al in februari, maar kan er dus op rekenen dat Ecclestone hem dit zeker betaald gaat zetten.

Grand Prix New Jersey
De 83-jarige Brit heeft overigens genoeg andere zaken aan zijn hoofd, zoals de Grand Prix in New Jersey. Die race had al in 2013 op de kalender moeten staan, maar door uitblijvende betalingen van investeerders is dat er niet van gekomen. De F1 Group leende de organisatie van het evenement al eens tien miljoen dollar, maar ook dat leverde niet het gewenste resultaat op. Ecclestone zou zich nog altijd sterk willen maken voor het doorgaan van de race, omdat hij graag wil racen bij New York.31 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Hij mag wel opschieten.
@toniominestrone: onkruid vergaat niet…
@volvo-s60-adept: Gaat ie de dood afkopen ?
@599gto:

als iemand het kan is hij het wel
Zielig ventje…
@fortuna: zielig ventje? Bernie is een baasje!
Investeer maar 75 miljoen in ’t geluid van die auto’s !
@styns: Dan krijgt iedere auto een pokemon kaart met een wasknijper aan zijn wiel en de rest steekt hij zelf in zijn zak.
Ik ben niet de 1e maar zal ook niet de laatste zijn die dit zegt: Wat ik ook van deze man denk, ik hoop op mijn 83e nog net zo veel energie te hebben als deze vent.
@pomoek: geld doet een hoop. ;)
Het wordt tijd dat dit ventje zich eens lekker zich terug trekt uit de formule 1. Bij hem gaat het niet om race maar om macht en geld. Het maakt hem niet uit hoe corrupt een land is als ze genoeg betalen krijgen ze een race. Verbaast mij niks er steeds minder mensen naar fomule 1 kijken of gaan. Laatste jaren kijk ik niet meer vind er niks meer aan die vent maakt heel de formule 1 kapot. Het heeft de magie verloren die het had.
@raym: Welkom in de echte wereld, zal nooit anders worden ;)
Wat loopt iedereen nou die Bernie af te zeiken, de man doet niets meer en minder dan de TV rechten regelen, waar dan ook toevallig veruit het meest mee te verdienen is.
Als je kijkt wat er allemaal rondom die F1 gebeurd, dat is bizar.
Denk dat er ongeveer 50 van die zilvere Mercedes Actros combinaties rondrijden met eigen HD zendkanalen en tv schermen voor de toeschouwers, dat is van Bernie.
Jullie moeten de The World Motor Sport Council afzeiken, die maken de sport kapot met o.a de V6 turbo’s.
Tijd dat de beste man een plekje achter de geraniums gaat opzoeken.
Als ik die gast zie moet ik altijd aan Emperor Palpatine denken: “Absolute powerrrrrr!!!!!!”
Ik weet niet wat dit soort mensen beweegt, is het de pure geilheid van geld en van macht?

De man is een dood ordinaire boef, die zichzelf uit de Duitse bajes heeft weten te houden door het betalen van € 75 miljoen.

En waarom in vredesnaam?
Heeft hij nog geen geld genoeg?

De grootste sukkels zijn eigenlijk de teams die maar slaafs achter Ecclestone’s imperium aansjokken, eigenlijk is de hele Formule 1 één groot piramide spel, waarbij de spelers zich laten meeslepen door enorme bedragen geld en de sport al jaren lang op de vierde plaats staat.

En de kijkers maken de sport, de fans maken de sport

Mijnheer Ecclestone heeft eigenlijk niets anders dan een facilitaire organisatie, meer niet.

en ik vertik het categorisch om te betalen om een wedstrijd te MOGEN zien op TV, de sport is van ons, niet van hen.

Zonder fans geen F1.

Jammer genoeg bestaat de wereld steeds meer uit laffe blaffende honden ik herinner me nog de tijd dat de races met de ” Le Mans ” kanonnen praktisch net zo populair waren als de F1.
Laten ze daar eens wat meer aandacht aan besteden.
I>PV> al die met boter op het hoofd doordrenkte Bobo’s, de pratende pakken hun gang tel aten gaan.

Één troost : Bij de FIFA zit een nog groter stelletje idioten…
@desjonnies: Je mag je mening hebben, maar als de rechter in Duitsland al zegt dat hij denkt dat er geen veroordeling zit aan te komen….? Het woord BOEF is juridisch gesproken compleet verzonnen.

Veel dingen die je over de formule 1 zegt zijn wel waar, maar denk eraan dat Formule 1 niet een sport is, maar een spektakel – en als dat niet georganiseerd verloopt dan is het snel afgelopen. Dat jij, of ik, die organisatie anders zouden doen, geloof ik ook wel. Maar zouden we Formule 1 beter kunnen leiden?

Remember: de FIA is de baas over de techniek, Ecclestone & co vullen alleen maar de details op…

Kostom, wat deze man heeft bereikt, en nog heeft bereikt, is zoals ieders leven niet perfect – maar voorlopig is het Ecclestone – en niemand anders – die F1 vanaf de grond af heeft georganiseerd; niemand anders had de visie toen het begon, maar hij wel.
@presic:
Het trieste van Ecclestone is dat hij veel bereikt heeft en dank zij het zgn Concorde akkoord de slapende FIA en constructeurs organisatie bij de ballen had.

Hun eigen schuld.

Het probleem dat ik met Ecclestone heb is eenvoudig op zijn boers gezegd : D’r is een tiet van koamen, en d’r is een tiet van goan.

En het had Bernie gesierd als hij voor een goede opvolging had gezorgd ipv te denken dat hij het circus nog kan leiden.

Dat jij het een spektakel vindt ipv een sport, vind ik een degradatie van de auto sport.
En ik denk dat je daar gelijk in hebt, jammer genoeg, want ik houd van de sport, de pijn het afzien het kapot gaan van wagens en ja ook de crashes.

Want laa’n we eerlijk wezen en laa’n we eerlijk zijn, afgelopen Spa Francorchamps was eigenlijk alleen maar een mooie wedstrijd doordat Nico Rosberg Hamilton lek reed.
Daarna zag je vuurwerk…
@presic:
Formule 1 is er al sinds 1950. En de GP’s van voor de oorlog waren eigenlijk ook al een soort F1. Ecclestone is er pas sinds de jaren ’70 bij. Hij heeft als eerste de waarde van televisierechten onderkend en via slinkse wijze ervoor gezorgd dat hij een flink deel van de opbrengsten kreeg. Niet alles wat hij heeft gedaan is slecht. Ooit waren maar een paar races op tv te zien en was het maar moeilijk et volgen. In zijn streven naar geld en macht is hij echter te ver gegaan en dat kan hem best wel opbreken. Zodra de fans het laten afweten, is het voorbij met de opbrengsten.

Dat hij nu niet voor de rechter komt, is niet zijn verdienste, maar een gevolg van de kromme Duitse rechtsgang is. Daar maken mensen als Ecclestone gebruik van. De rechter kan moeilijk roepen dat hij veroordeeld zou zijn, wanneer hij dekans krijgt het af te kopen. Je gelooft toch niet echt dat Ecclestone zich door Gribkowsky heeft laten chanteren?
@topless: Het verhaal ligt in detail anders, alhoewel ik het met je eens ben, merendeels.
Het is wel een feit dat Bernie in onderhandelingen zijn eigen belangen bijzonder goed vertegenwoordigd. En dat is gewoon kunde. Iedere financieel successvolle persoon kan dat, die kunnen anderen de voordelen voor de anderen zo goed laten zien, dat men JA zegt.

Is dat eerlijk? Ja en nee. Maar niemand tekent met Ecclestone met zijn rug tegen de muur, je tekent, of niet. Als Bernie iets wil, dan gebeurt het, en maakt hij jou een deal dat je wil. Ron Walker in Melbourne is een goede vriend van Ecclestone – die weet hoe het dan werkt. Maar als je TEGEN Bernie gaat. krijg je niks, of – zoals wat hij nu aankondigd; revenge :-)

Ik zou graag zien dat hij de sport meer open zou maken, meer online content en minder betalingen. Ik ben al heel lang geleden opgehouden naar de races te gaan nadat de prijzen in Belgie ineens zo hard omhaag gingen dat ik het wel welletjes vond.

Het kan beter, veel beter; maar wie hem ook opvolgt – ik denk dat we net zo veel, of nog meer, zullen klagen in het begin. Bernie houdt immers wel de troepen bij elkaar.
@presic: Je vrijheid kunnen kopen met 75M heeft niets met kunde of gerechtigheid te maken, maar met de corrupte macht van het geld. Ik dacht dat wetten voor iedereen gelijk waren … maar zoals we allemaal weten, als je genoeg geld hebt, sta je half boven de wet … helaas.

Bernie is net zoals Platter een overjarige corrupte hierarch uit een ander tijdperk die niet weet wanneer die moet ophouden omdat ie verslaafd is aan de macht & invloed. Dat is helemaal niet in het belang van de ‘sport’. Net zoals zijn ‘betekenis’, wordt hardstikke overdreven door iedereen om maar vooral een wit-en-geen-zwart voetje bij de dictator te halen, want – zoals hij zelf al zegt – professioneel is de man niet !
@dawwg: Die wetten zijn voor iedereen gelijk. Ook jij kan schikken voor 75 miljoen, je hebt het alleen niet.

Bernie is er al een tijdje bij, maar pas eind jaren 80 kocht hij de TV-rechten. De teams hadden toen nog de mogelijkheid zich voor een evenredig aandeel in te kopen, maar dat wilde geen enkel team. Later bleek dat ze flink hadden misgegrepen en kneep Bernie in zijn handjes ;)!
@hamerhaai:

jij snapt het echt niet he?

Het feit dat je het kunt afkopen met € 75 miljoen maakt het juist bijzonder onrechtvaardig.
@desjonnies: Tja welkom in de echte wereld, schikken is trouwens doodnormaal in dit soort zaken en wettelijk toegestaan, daarmee is de kous af. uiteraard heb je op moreel gebied wel een goed punt, het zaakje stinkt aan alle kanten, maar ach nogmaals zo werkt de echte wereld.
Met eerlijk zijn wordt je niet rijk.
@bofkont: Als reactie op desjonnies geen woord aan toe te voegen :).
Met volle overtuiging kan ik niets anders zeggen dat het uiterst sympathieke man is, die ontzettend betekenisvol is voor de Formule1. Ik snap dan ook echt niet dat deze man afgeschilderd wordt als de Godgrandfather van de autosportmaffia. Hoe komen ze erbij?
Ernie B.
Kijk maar eens naar de documentaire : Life to the Limit..

Daarin wordt verteld dat ie zich voor 1 miljoen dollar de wereldwijde rechten kocht. Hij bod de teams 10% aan voor 100.000 dollar, echter weigerden ze dit.

Vanaf toen is het van hem geweest..


Briljante zakenman en meer kan ik er niet over zeggen.
F1=F0 Txx to Bernie Eccelstone MF!.
Wat loopt iedereen nou die Bernie af te zeiken, de man doet niets meer en minder dan de TV rechten regelen, waar dan ook toevallig veruit het meest mee te verdienen is.
Als je kijkt wat er allemaal rondom die F1 gebeurd, dat is bizar.
Denk dat er ongeveer 50 van die zilvere Mercedes Actros combinaties rondrijden met eigen HD zendkanalen en tv schermen voor de toeschouwers, dat is van Bernie.
Jullie moeten de The World Motor Sport Council afzeiken, die maken de sport kapot met o.a de V6 turbo’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).