Een Aston Martin shoppen doe je bij Domeinen

Auteur: , 25 Reacties

Er staan niet een, maar twéé galante Britten.

Dat Domeinen zo nu en dan wat ware pareltjes onder hun dak hebben staan is geen geheim. Of we nu te maken hebben met sleutelloze Gallardo’s of een heuse Mercedes-Maybach, er komen geregeld puike wagens voorbij die het bespreken wel waard zijn. Hetzelfde geldt voor een tweetal Aston Martin’s waarover wij recentelijk getipt werden.

De eerste van die twee, Kavel 2411, is een V12 Vanquish uit 2004. De onopvallende maar luidruchtige Britse koets heeft in een kleine 13 jaar zo’n 51.000 km gereden. De wagen kostte toentertijd € 338.163, wat inclusief € 91.808 aan BPM is. De 5,9-liter V12 in het vooronder produceert 469 pk en 542 Nm koppel. Dit zijn prima cijfers, maar omdat de wagen rijklaar meer dan 1.900 kg weegt, duurt het precies 5 seconden om naar de 100 km/u te snellen. Zijn topsnelheid van 306 km/u deugt dan weer wel.

Een Aston Martin shoppen doe je bij Domeinen

Kavel 2412 heeft eveneens een V12, maar is iets minder op leeftijd. De V12 Vantage dateert van 2010 en heeft in 7 jaar tijd precies 36.565 km afgelegd. Zijn 5,9-liter V12 produceert 517 pk en levert 570 Nm koppel. De wagen weegt in vergelijking met de loodzware Vanquish bijna 200 kg minder, waardoor hij er in een sprint naar de 100 km/u aardig wat vanaf weet te snoepen. Accelereren doet hij namelijk in 4,2 seconden. Het verschil in topsnelheid is echter te verwaarlozen; de V12 Vantage haalt 305 km/u. Het beestje kostte € 286.338 in de catalogus.

Een Aston Martin shoppen doe je bij Domeinen

Bij wat voor duistere praktijken beide Aston’s precies betrokken waren blijft zoals gewoonlijk onduidelijk. Mocht ik een gok doen, dan verkies ik witteboordencriminaliteit boven je standaard drugsdealer scenario.

Bedankt aan Paul voor het tippen!25 reacties

1 van de 2 is me al eens aangeboden ..
Vorige eigenaar was een prima vent overigens ..
@lincoln: Not sure if serious or trolling
@230kompr: bij Lincoln weet je dat nooit. The troll is strong in him.
@230kompr:

Sterker nog .. er worden er nu 2 aan elke NLer aangeboden ..

Behalve aan jou dan ..
@230kompr: Nou, daar heb je het antwoord op je vraag. Trollen dus. Ik gok dat @lincoln, gezien het veelvuldig gebruik van de afkorting “LOL” in zijn reacties, een jaar of 5 geleden een hockeymeisje van 14 was. Uit Chaam.
@lincoln: brammetje ?
Ik heb niet zo veel met de Vanquish.. Heb het ding altijd wat te breed gevonden. Hij oogt ook onwijs zwaar en dat is hij ook..

De V12 Vantage daarentegen… Dat vind ik een prachtig ding. Klein, compacte auto met een dikke V12. In combinatie met een handbak toch wel de ideale combi in mijn ogen.
De oude Vanquish, NFS memories! Maar de V12 Vantage is zo´n onbehouwen aso apparaat dat het geniaal is. Zelden een V12 zo rauw horen klinken. Geweldig.
Ach ja, wat doet zoiets in de verzekering …. als je hem kan verzekeren
@steelfighter: Als hij een typegoedkeuring heeft, kan je hem laten verzekeren. Aan welke prijs is wel een andere vraag.
doe mij de V12 maar, ondanks dat er een handbak in ligt…

Overigens heb ik liever de 4C die momenteel bij de domeinen staat, meer trackfocused dan een Aston is…
De V12 Vantage… natte droom auto!

Ik heb jaren geleden het genoegen gehad om daarmee naar Basel te rijden. Als ik eraan denk krijg ik nog een glimlach en kippenvel.

Perfectie op wielen qua handling, geluid, beleving en looks.
Bij wat voor duistere praktijken beide Aston’s precies betrokken waren ? Belasting niet betalen leuker kunnen we het niet maken
Al met al zullen ook deze weer niet weggaan als echte koopjes. Inclusief alle kosten zitten deze dingen meestal richting de 85-90% van de autotrack prijs toch?
-edit: Aangepast. Mooi taaltje, dat Nederlands.
@sjamp: en hij kost duur 😉
Man, een V12 Vantage mét handbak! Veel geiler wordt een Aston Martin niet hoor!
De alfa romeo 4C vind ik veel leuker die er toevallig ook staat
Zouden deze modellen ook het Volvo logo stiekem onder het AM logo hebben net als de V8?
@sjeemsbond: ik schrok me wild toen ik een keer goed naar die spiegel keek, staat ook volvo onderop. Ook de navi (waardeloos ding trouwens) en de raambediening komen uit zweden. De ford mondeo sleutel is ook niet zo chique.
Een Vanquish. De laatste handgebebouwde Aston Martin, zo je wilt de laatste echte Aston Martin.
Ja, die V12 Vantage, dan denk je toch weer aan dit beeldschone filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=5Q0Svvdrx_E
De Vanquish is betaald met Bitcoins, wat volgens een of andere schimmige wet niet mag van de Belastingdienst.
Deze is daarom door de overheid gestolen van de eigenaar.

De tweede is afgetroggeld van een groen geurende plantjesmeneer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).