Zou jij? Bijna € 400.000 voor deze SLS AMG Final Edition

Auteur: , 19 Reacties

Roodkapje en de acht cilinders.

Als afscheid van de SLS introduceerden Mercedes en AMG in 2013 de SLS AMG Final Edition. Een gelimiteerde variant van de supercar met de hamerende 6.2 V8. De SLS kreeg enkele elementen van de eveneens gelimiteerde SLS AMG Black Series mee, maar was in de basis gebaseerd op de SLS GT. Meest opvallende was de motorkap met ‘carbon look’.

De achtpitter is in deze variant goed voor 591 pk en 650 Nm koppel. Dat vermogen is gekoppeld aan de zeventraps AMG Speedshift. Een sprint naar de honderd duurt slechts 3,7 seconden. Er kwamen 350 stuks van de GT en de auto kon worden besteld voor 295.310 euro (Coupé) of 303.600 euro (Roadster).

Zo’n Roadster staat momenteel te koop binnen onze landsgrenzen. De occasion heeft 19.986 km op de teller staan en komt uit 2014. Ondanks de leeftijd en kilometerstand van de auto is de waarde van de AMG niet verminderd. Integendeel. Het autobedrijf heeft een prijskaartje van 379.950 euro geplakt op deze Final Edition. Een interessante investering, of laten we deze schieten? De advertentie kun je bekijken op Autotrack.19 reacties

Ik laat hem schieten. Ik vind de SLS een schitterende auto. Een van de mooiste Mercedessen van deze eeuw. Maar als Final Edition is hij mij toch de druk met al die spoilers en gekke dingen.

Een SLS Roadster was onwijs mooi aan te kleden. Zo ziet mijn favoriet er uit:
http://www.automotiveaddicts.com/wp-content/uploads/2011/05/2012_SLS_AMG_Roadster_24-585×388.jpg
@viezefreddyw: ik ben het op alle fronten met je eens!
@viezefreddyw: ik ga liever dan voor de nieuwere amg gtr, die vind ik supergaaf
@peterpann3nkoek: is geen sls maar kost minder en ziet er beter uit vind ik
Zwartkapje
2013 al weer…maar ben ook niet zo weg van deze editie en dat komt vooral door de kleuren combinatie. Het zwart/carbon steekt niet mooi af bij het rood.
T hoeft van mij niet per se. Een gewone SLS Roadster met een kleurtje, doet t m gewoon. En ik wil er gewoon in rijden, zonder bang te (moeten) worden over waarde verlies. Ook al lijkt me dit niet echt een garagequeen
Waar is dat roodkapje?
‘Carbon look’ betekent dit dat het nog niet eens echt carbon is?
@flatsix010: Triest maar waar! Een gewone motorkap gehuld in carbon look.
@flatsix010: @c220amg: Dat geloof je toch zelf niet? kijk anders even volgende advertentie: https://www.drivingemotions.com/2015-mercedes-benz-sls-amg-gt-roadster-final-edition-gt-final-edition-c-290.htm Het ziet er veel te mooi uit om nep carbon te zijn, buiten dat om, de laatste foto’s laten de binnekant zien van de motorkap. Dat kun je toch echt niet nep noemen. Zijn wel heeel veel foto’s dus goed doorklikken.
Wat een kermisattractie..

Dat F1 lampje (??) in de achterbumper is echt de druppel.

Alles wat je extra op een normale SLS kan plakken is voor mij compleet onnodig.

Ook een interieur is wat overdreven. Dat carbon hoeft niet van mij.

Nee, lekker een standaard SLS in het blauw met zwart dak is prima
heel hoog after-market gevoel bij al die tierlantijntjes
Persoonlijk zou ik geen 400K stukslaan op deze auto, ook niet als het een standaard uitvoering was. Ik vind de SLS een auto met een belachelijk hoog “KIJK MIJ EENS” gehalte. Natuurlijk, auto’s die in dit prijssegment vallen zijn altijd wel opvallende verschijningen maar ik vind de SLS in alle opzichten te schreeuwerig.
Ik heb een hypotheek op 4ton aan bakstenen. Zou ik deze kunnen omzetten?
ikzelf ben helaas bezeten van het steigerende paardje en die 4 ton Euri geef ik wel uit aan een mooie cq mooiste cabrio van het moment de Portofino.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).