Een Datsun 280Z met 1000 pk, iemand?

Auteur: , 34 Reacties

Een Datsun 280Z in mint condition, daar zijn we dol op. Maar het noeste werk dat allround velgenboer ADV.1 in deze 280Z heeft gestopt is helemaal om van te kwijlen. Althans, als je dergelijke tuning kunt waarderen, anders niet verder klikken.

Jordan Swerdloff, eigenaar van ADV.1, werkt al geruime tijd aan deze 280Z. Een auto die tegenwoordig de naam ‘Project 2ADZ.1’ draagt. De standaard 2.8-liter zescilinder werd gedumpt en vervangen door een 3.4-liter uit de Toyota Supra (2JZGTE), aangevuld met talloze sterkere onderdelen (lijstje) en een Garrett Gt42gtx turbo. Aanpassingen waardoor het blok straks 1.000 pk moet gaan leveren.

Het uiteindelijke resultaat van de ombouw wordt later deze maand op het Festivals of Speed Event in Miami gepresenteerd. Wij kijken alvast uit naar de sprintjes. Vieze, dikke, knetterende en rokende sprintjes.34 reacties

Echt een pornowagen en nog eens 1000 paardjes! Doe mij er maar 2
Zo jammer dat de verkrachting van klassiekers nog immer niet in het strafrecht is opgenomen.
@jrk68: psies meesten snappen er niks van. 1000pk word ik echt niet vergevensgezind van en een Supra blok? hij zal hard sprinten maar de originele zal 1000x leuker rijden!
Wat een lekkere kleur dat blauw! En ja hebben!
Jazeker. 1000pk jonguh!!
Zet maar voor de deur!
Leg er dan een RB26 in…
@crackdavid: dat dacht ik ook. Daarnaast snap ik die 1.000pk niet. Harstikke leuk natuurlijk, maar waarschijnlijk ook bijna niet te besturen.

Een RB26 opkietelen tot 425pk is meer dan voldoende en nog betrouwbaarder ook.
@gtwillem: Aan de achterbanden te zien is ie ook niet gebouwd voor het bochtenwerk maar voor heel hard recht door.
@gtwillem: 425 of 1000pk maakt op de strip wel aardig verschil en als je het filmpje bekijkt houd ie hem prima op de weg
@gtwillem: over de RB26 gesproken, neem dan gewoon een goed bewerkte RB26DE van Autech of iets dergelijks. In staat om een solide 300 á 330 pk te leveren met een fantastische atmosferische jank. Dat past veel beter bij de auto.
@ej20g: goede keuze! Zat ik ook aan te denken. Of de VQ35HR, die levert standaard al 313pk. Kun je eenvoudig tot 350pk laten komen zonder drukvulling.

Groot voordeel van die motoren zijn het lagere gewicht. De VQ35 is helemaal van aluminium en is een stuk compacter. De oude RB26 blokken zijn oorsterk, maar best zwaar (gietijzeren onderblok) en best wel lomp groot (zes in lijn is nooit handig wat dat betreft).
@gtwillem: betrouwbaarder dan een 2jz-gte? ga je mond spoelen;)
@celicatwincam: ja. Een RB26 met 425pk is betrouwbaarder dan een 1000pk 2JZ.
@gtwillem: jullie hebben het allemaal mis. Ze zouden er een F4R van renault in moeten hangen.

Wat een motorcodes allemaal.
@crackdavid: ajo tis allebij japans
@crackdavid: Idd geen 2jz in een Fairlady!
Heerlijke auto
ik vind het niet mooi als ik eerlijk ben. De mix tussen oud en nieuw is net niet helemaal lekker gedaan.
Of gewoon lekker die originele 6 in lijn kietelen en Atmosferisch houden. (Want uniek Pr0n geluid) En 1000pk gaat niet harder de bocht om dan 200pk? In iedergeval. Wat een droom auto zo’n datsun!
Lekker hoor!
Nee.Nee.Nee.Nee.Nee.

En nog eens Nee.Gekke fratsen uithalen met een klasieke Z moet je aan de Japanners zelf overlaten.Die kunnen maf en toch tegelijk inhoudend te werk gaan.De ’70 Skyline 2000 GTR is een ander pareltje wat op die manier vaak aangepakt wordt.You gotta love Japan.
@sydney: Wangan Midnight gezien? Zo moet je een Z aanpassen!
@gtwillem: Nee, maar dat ga ik zeker doen.Thanks alvast.
@sydney: Is net als Initial D een strip. Waar bij Initial D het een strip was over een bezorger in een AE86, is daar ook een film over gemaakt. Bizar slecht, maar wel met de goede auto’s (Silvia K’s, AE86, RX-7 FD3S, Skyline GT-R V-Spec BNR32 en Lancer Evolution IV GSR) waardoor het voor de liefhebber te doen is (alhoewel die komisch dronken vader van het kereltje bizar slecht acteerwerk is).

Wangan Nights is een strip, maar er zijn (net als bij Initial D) ook tekenfilms van. De film zelf (staat gewoon op Youtube) is best het kijken waard. Een schitterende 911 op zijn Japans getuned (Je ziet zo waar RW zijn inspiratie vandaan heeft gehaald) en dus de S30 240Z die letterlijk de hoofdrol speelt.
Doe mij er maar eentje met een miljoenmiljard péékáás.
Oja, en een dikke vette uitlaat.
Tja… Of je maakt er zoiets van…

http://youtu.be/Bm550FcIs3g
Een blok uit een Toyota in een Datsun… Hoe goed dat blok ook is, het doet geen recht aan deze klassieker. Ik zie er liever één in originele staat.
Gewoon nee. De 2JZ-blok swap is tof, erg tof. Maar waarom nou weer 1000pk? Dat is gewoon recht toe recht aan belachelijk. Met de velgen is niks mis, maar ik zou de tuning gewoon Japans houden.
De 240z had mooier geweest, maar desalniettemin een parel en een beest van een auto
http://www.oto-1.com/datsun-240z-23jpg-27-nissan-240z-hd-autospeed/

Doe mij deze maar. Vind die 240Z het mooist. Zou ik best willen voor dr bij.
Erm. Als ie op de schetsen moet lijken gaat er toch iets mis, niet? Die kan ik namelijk best waarderen, maar t real life apparaat ziet er typisch Amerikaans uit qua setup; vooral hard rechtuit… Overdreven turboblok zal ook niet veel meer lol dan dat bieden…
“Anders niet verder klikken” ….Waarom luister ik nooit?
Jaaaa. Lekker, gewoon bouwen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).