Een eerste blik op de nieuwe Tesla Model Y

Auteur: , 43 Reacties

Elon Musk deed een boekje open tijdens een aandeelhoudersvergadering.

Model Y

Gisteren hield Tesla een vergadering voor de aandeelhouders. CEO Elon Musk vertelde over de stand van zaken en gaf ook wat informatie weg over de nieuwe Model Y. Daarnaast is er een eerste teaser vrijgegeven, al valt hier nog weinig uit op te maken. De elektrische auto zal een cross-over worden, dus verwacht een gekrompen Model X qua ontwerp.

Over de Model Y waren al een aantal dingen bekend. Zo komt het model op een eigen platform te staan. Musk gaf aan een fout te hebben gemaakt door de Model X op het platform van de Model S te plaatsen. “Het had beter geweest om een SUV als een SUV te ontwerpen”.

Het is de bedoeling dat de Model Y ergens in 2019 op de markt komt. De elektrische auto zal groter worden dan de Model 3, maar kleiner dan de Model X. Naast de Model Y heeft Tesla ook plannen voor een elektrische pickup en een elektrische truck.

UPDATE 15-03-2019: het is officieel, dit is de Tesla Model Y!43 reacties

Die typeaanduiding, zou beter zijn voor een 2 zitter.
S3XY
@checkmate: Too Sexy? MCM fans?
Tijd dat Musk eens met een ander design komt, het huidige is afgrijselijk.
@cpp1: Ik vind het huidige design absoluut niet afgrijselijk, maar het mag wel een universele kant op gaan. Op de Model S staat het mooi, maar wanneer je het gaat uitrekken of bij elkaar duwen om er een X of 3 van te maken wordt het lelijk. Tesla zal dus op zoek moeten naar een evolutie van de designtaal die zich beter laat vertalen naar de verschillende segmenten
@Edge: Het wordt gekocht. MASSAAL gekocht. Ik denk dat het met de designtaal wel goed zit ook al ben ik er zelf absoluut geen fan van. Model X is afgrijselijk. Van wat ik gezien heb van de Model 3 vind ik dat ook een lelijk ding. De Model S is, mits goed samengesteld, een mooie auto.
@viezefreddyw: Denk dat de Model 3 wel meevalt, maar alle EV’s/Hybrides hebben nu eenmaal een afwijkende vorm ivm aerodynamica. Dus ook de Y. X vind ik ook niet de allermooiste maar met de juiste wielen wel dik. Mensen die een Model S afgrijselijk vinden snap ik niet zo, het heeft een vrij conventionele vorm (wat ik juist mooi vind).
@viezefreddyw: gewoon omdat het voor de zelfstandige fiscaal té interessant is om te laten schieten. Wat zijn de waardige alternatieven op dit moment? Leaf, Golf E en wat nog? Niet echt de auto’s die je kan vergelijken met een Tesla qua sportiviteit (looks).
@viezefreddyw: Correctie: het wordt geleased. Massaal geleased. Ik ken niemand die een Tesla heeft gekocht.
@berlinetta: Bij mij in de straat alleen al twee met een gekochte Model S. Maar je hebt ook wel weer gelijk.
@viezefreddyw: bij jou in de straat kopen ze ook Ferrari’s
@berlinetta: Bij iedereen koopt een nieuwe auto met lease (financiering). Doe nou niet alsof het alleen voor Tesla’s geldt… Ik heb ‘m ook gefinancierd, omdat ik niet ff een ton heb liggen maar de maandelijkse kosten makkelijk kan dragen. Het is zelfs goedkoper dan de V70 die ik hiervoor reed.
@stfu: Dan is het nog altijd financial lease en geen koop. Maar goed, je doet het wel met de intentie om eigenaar te worden.
@berlinetta: klopt, zie het als een hypotheek. Jij woont ook groter dan je contant zou kunnen betalen toch?
@stfu: lesson nr. 1 van mijn ouders: ga enkel en alleen een lening aan voor een eigen woning. Kan je geen auto uit eigen zak betalen ga dan maar met de fiets.

Ongelooflijk hoeveel mensen er lenen voor degressieve spullen waaronder een auto. Maar ja dat is een andere discussie.
@berlinetta: iedereen die ik ken heeft zijn Tesla gekocht. Zakelijke gekocht, maar zeker niet in de lease. Dit levert namelijk een hoger belastingvoordeel op.
@flutterby: Ik doelde voornamelijk op particuliere verkoop. Tesla dankt haar bestaansrecht in NL voornamelijk aan de overheid. Voor ondernemers is het gewoon erg aantrekkelijk om daarin te rijden.
@berlinetta: En denk je dat die BMW 5 Series allemaal prive worden gekocht? Maar zo ken ik er nog een paar: zonder fiscale voordelen hadden we geen grote bedrijven als Nike gehad in NL gehad. Je moet nou eenmaal mensen triggeren om iets nieuws te proberen he.
@berlinetta: hier gekocht hoor… Ik denk dat hij in vergelijking met andere wagens van dezelfde prijscategorie veel vaker gekocht wordt (in BE althans)
@berlinetta: Aangenaam
Zolang het geen opgeblazen bultrug wordt, vind ik alles prima. Rek die Model 3 maar wat uit en geef hem een nieuw smoeltje. Dan kom je al een heel eind.
@berlinetta: model s dus ?
Nu nog een goedkope opvolger voor de Roadster, a la lotus 7? Waar blijft die elektrische driewieler van Morgan eigenlijk? Dat is ook een verhaal van grote beloftes die maar niet worden ingelost.
@pomoek: een auto voor de leuk, zou ook bij Tesla passen. Dat zou het merk meer sexy maken dan een crossover. Dat zou ons ook milder stemmen over de “opgeblazen bultrug” zoals berlinetta de Model X zou treffend omschrijft .
@pomoek: Die elektrische driewieler van Morgan is/wordt gewoon gebouwd hoor. Als je meer dan een ton meebrengt ben je vast ook welkom om er een aan te schaffen.
Veelzeggend kiekje….
Leuk man een eerste blik op de Tesla blabla. Ik kots van Tesla met hun verwaande praatjes zo erg dat ik me Red Bull niet eens meer lust als ik er eentje zie dus de tweede blik kan die van mij krijgen. Door de voorruit.
@e36thuglife: Wat probeer je nou eigenlijk te zeggen? 😅
@e36thuglife: Thug life.
Toch snap ik nog steeds niet dat de Model X als SUV wordt beschreven. Nul offroad kwaliteiten en staat niks hoger dan de gemiddelde auto. Het is gewoon een MPV als je het mij vraagt.
@560pkferrari: Crossover. En qua formaat is ie zo goed als net zo groot als een X6. Valt ook redelijk onder de SUV’s toch? En de X heeft tenminste wel 4WD.
@stfu: het formaat vind ik niet interessant, een suv hoort hoog op de poten te staan. De x6, wel een suv, staat toch nog een stuk hoger dan de model x. Een ford s max is ook een grote auto, dat maakt het nog geen suv.
@stfu: Sinds wanneer heeft een X6 geen 4WD meer?
@560pkferrari: Eens, maar als je ziet hoeveel auto’s tegenwoordig shooting brake of coupe heten, dan weet je al dat niemand het meer zo nauw neemt.
@e36thuglife: vanmorgen de pilletjes op het nachtkastje laten liggen?
Waar zijn de zijspiegels?
Model X is toch geen SUV, maar een busje?
@vroaaar: Leef jij onder een steen?
@dasc: Nee. Ik vind het ook. Hooguit “Aerodynamisch busje”. Maar busjes moeten er ook zijn. En snelle busjes zijn best leuk.
@vroaaar: Dus een GLE Coupe en X6 zijn ook busjes?
@stfu: Nee dat zijn “SAV’s”. Hebben een stuk meer bodemvrijheid dan zo’n X.
@vondick: heb je de vering wel eens op z’n allerhoogst zien staan?
@stfu: nee, maar de X heeft meer weg van een VW Tranporter 4motion… een busje dus :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).