Een Rolls-Royce Ghost subtiel tunen, zo doet Novitec dat

Auteur: , 30 Reacties

De gemiddelde getunede Rolls lijdt aan rapper- danwel Mansory-wansmaak, maar hier gaat verandering in komen. Spofec, een nieuw submerk van tuner Novitec, heeft de Ghost onder handen genomen, met dit als resultaat. Not bad...

Niet alleen het uiterlijk werd door Spofec onder handen gemomen, met 22 inch knallers en aangepast bumperwerk, ook onder de kap werd de schroevendraaier in de 6,6 liter V12 gezet. Deze levert nu 709 pk en 978 Nm.

De vering is dusdanig aangepast dat de Ghost bij snelheden onder de 140 km/u 40 millimeter lager komt te liggen, en aangezien de Ghost nog steeds een loeizware slee is, hebben de composietremmen afmetingen van 405 x 30 en 395 x 38 millimeter, voor dashboardkastjeskoppende deceleraties. 0-100 gaat in 4,4 seconden, maar de topsnelheid blijft begrensd op 250 km/u.

Spofec Rolls Ghost

Mag het allemaal toch een slagje ordinairder, hul je nieuw-geld-sedan dan in een matgrijze jas. Staat enig in combinatie met deze 760 Li (zijn ‘kleine’ broertje) bijvoorbeeld.

Novitec heeft nu 4 merknamen: Rosso (Ferrari), Tridente (Maserati), Torado (Lamborghini) en Spofec (Rolls-Royce).30 reacties

In het zwart? Ja!
In het matgrijs? Nee!
Bij snelheden boven de 140 bedoel je?
@berlinetta: The SPOFEC suspension module is calibrated specifically to this wheel option. It intervenes in the control of the air suspension of the Ghost, and lowers the ride height by about 40 millimeters at speeds below 140 km/h.

At higher speeds the body automatically reverts to its original level.
@berlinetta: ja dat dacht ik ook. Het is dis andersom
@reggie-boy_rood: dus niet
Ik vind voor het eerst een ‘getunende’ mooi. Blijft klassiek en nèt niet ordinair.
Ziet er goed uit, maar zou hem alleen niet in het mat grijs wrappen maar gewoon zwart of moot donker blauw met standaar grill
@moldauferrari: *mooi
Met deze tank kun je dwars door de file van lease gebakjes heenrijden. Veel te gevaarlijk dit soort auto’s voor het overige verkeer. doet mij denken aan vrachtwagens die op de file inrijden omdat ze zitten te pitten. direct verbieden op de openbaren weg en lekker naar een oorlogsgebied sturen daar horen deze tanks thuis.
@Sracerr: ik volg je niet helemaal
Niks mis mee alleen die verlaging had van mij niet gehoeven.
Het tunen van zulke soort auto’s vind ik regelrecht naast de pot gepist! Alsof ze zonder tuning nog niet opvallend genoeg zijn! Ik vergelijk dit maar met ’n echt mooie vrouw: Laat haar kunstmatige DD-tieten aanmeten, haar lippen vol botox spuiten en hang haar daarna vol met Swarovski juwelen en iedereen weet, wat je dan overhoudt!
@9000cse: Een lekkere slet.
Mooie Chrysler 300C.
@crackdavid: grappig, dat dacht ik ook. Vooral bij het zwarte model van de zijkant.
Blijf er geen voorstander van, optisch tunen. Er zijn mensen die jarenlang aan het design van een velg werken en dan denken een stel beunhazen uit een Duitse schuur het beter te weten. Dat gaat er bij mij niet in.
@bossie: Nou, de velgen die standaard op RR’s en Bentley’s zitten, zijn anders spuuglelijk.
Spofec, wat een naam zeg.. Ik vind m er niet lelijker op geworden maar ook niet veel mooier, doe mij alleen de velgen maar.
Wel mooi, maar hij wordt er wel erg Chrysler 300C van… Of je dat nou wil?
via Android app
In het zwart ziet ie er super goed uit!!
Dit is echt een beauty. Als ik het geld zou hebben was ik gelijk naar de novitec gesprint
Eeen vlag op een modderschip, het zal best, het blijft toch een modderschip.
Spofec? Zeker bedacht toen hij zondagochtend op de wc zat…
Novitec is tenminste een fatsoenlijke tjoenert. Doorgaans redelijk acceptabele styling en serieuze performance upgrades. Lekker bezig, de jongens van Novitec.
Not bad, not bad at all

Ik blijf overigens problemen houden met bekijken van foto’s (iOS 8), meer reaguurders last van??
Zeker subtiel! Even een andere kleur + misschien velgen dan is ie af. Oh en Spofec? Wel een hele vage naam zeg :S
Ok, naam is belachelijk. Maar stiekem vind ik het een aardige auto. Velgen zijn iets te groot, en het plastic mag wel iets ingetogener, maar op zich heb ik wel ergere gedrochten gezien (Ja, Mansory, ik bedoel jou).
Wow! Goed kan het (tunen) dus ook!!!
Inderdaad het voorbeeld dat tunen wel degelijk een meerwaarde kan hebben ook al is het een Rolls. De mooie Ghost is nu nog mooier geworden. Novitec vind ik sowieso een goede tuner ook nu weer is het hun gelukt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).