Eén van ’s werelds grootste Ferrari-verzamelingen is bijzonder geel

Auteur: , 35 Reacties

Kijk mee in de ruim bemeten garage van Phil. Iemand die graag gele overhemden draagt en dezelfde tint op zijn bolides uit Maranello prefereert.

Maak kennis met één van 's werelds grootste Ferrari-verzamelingen

In het hart van de Appalachen resideert de Amerikaan Phil Bachman met zijn garage, die gevuld is met een opmerkelijke collectie Ferrari’s. Het zijn er momenteel iets meer dan veertig, maar dit aantal is niet wat zijn verzameling uniek maakt. Wat wel? Phil heeft er de gewoonte van gemaakt om Ferrari’s te kopen die als allerlaatste van de productieband rolden.

Op een tweetal F40’s, 288 GTO, 512 BBi Boxer, 250 GTL Lusso en nog een paar modellen na zijn Phil’s Ferrari’s stuk voor stuk de laatste exemplaren van de betreffende modellijnen. “I see the final production car as the one that best exemplifies that model”, aldus Phil. Zeker qua kinderziektes een goed punt. Hij heeft zelfs al de 499’ste LaFerrari geclaimd.

Oh, en ze zijn bijna allemaal geel. Phil houdt van geel alsof het een Stoopje betreft.

Dit is één van 's werelds grootste Ferrari-verzamelingen

Fotograaf en journalist Clint Davis van Forza Magazine mocht onlangs bij Bachman binnenkijken om zijn verhaal vast te leggen. Dat leverde een serie gave platen en een toffe behind the scenes-video op. Check de beelden – en het geluid van een hemelse FXX – op VIMEO.35 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Mooi al die Ferrari’s maar wat doet die gele Alfa 8C er dan tussen?!
@Thijs_B: En Ferrari motor hebben…. en prijs.
@reistje: Een*

You are posting to quickly :):):)
@reistje: too*

Je post te snel :):):)
Een gele 599 GTO met blauw interieur! Dat is echt pr0n!
HEERLIJKE GARAGE!!!
Iemand met net zo’n Ferrari tik als ik en dan ook nog de poen om het te doen.
Wat tof dat zo’n groot gedeelte geel is. Geeft toch iets speciaals aan deze al zo speciale collectie.
@Corrado16v:

Ik vind het juist een afknapper. Veel Amerikaanse autoverzamelaars vind ik sowieso niet echt uitblinken qua smaak. Welke Ferrari wil je? ”Een gele”…..
@gash: Geel is de huiskleur van Ferrari, vaak kwamen de 1e series dan ook uit in het geel.. Nee rood is de racekleur van Italie…al zijn de meester Ferrari’s rood..
@onlyfagsdrivebenzes: klopt ik vind geel ook wel het gaafste op een Ferrari. Oranje Lambo…. Al is rood ook vet…
@gash: dus omdat hij een gele neemt heeft hij geen smaak. Juist wel weer eens wat anders dan wat voor kleur ferrari zal ik nemen uhh een rode. Maakt deze verzameling juist extra speciaal en ook nog het de laatste model zijn van de lijn

Ik ben zelf groot lief hebber van ferrari vind ze zelf in geel en rood het mooiste meeste model dan 456 en 612 juist weer niet die zien er niet uit in geel.
@gash: ach is weer eens wat anders dan dat eeuwige rood
Fantastische garage. Nu weet ik niet of ik de kleurencombinaties zo mooi vind. Die gele Enzo bijvoorbeeld lijkt wel een rood interieur te hebben.
Wat een fappening! Tudu dum
Super gaaf
Prachtige collectie!
Al is het grappige, dat je ditmaal makkelijk kan aantonen dat ie ‘geen smaak’ heeft: Hij kiest geen Ferrari’s, maar geeft Ferrari als het ware carte blanche om elk type, goed of slecht, mooi of lelijk, te leveren. Mits de laatste, mits in geel.
Zou hij keuze stress hebben?
“I see the final production car as the one that best exemplifies that model”
Deze mening kan ik grotendeels volgen, maar niet voor de Testarossa. Mijn god wat is een F512 M kutlelijk, een verkrachting van het origineel.
hoe heeft de beste man een FXX weten te regelen dat ie in zijn garage kan staan? Ferrari houdt die FXX’jes toch voor je in bezit?
Van die 512 TR vind ik de laatste versie met die vaste koplampen zeker niet de mooiste, doe mij maar de oorspronkelijke Testarossa (evt wel met tweede buitenspiegel, hou wel van symmetrie).
Wat is die gele 275 gtb mooi zeg..als kind die auto ook een keer gespot in wassenaar..zo mooi! Zat in een garage samen met oa een gele lamborghini muira s en een donkerblauwe lamborghini countach lp400e
De FXX mag je tegenwoordig thuis stallen?
FXX mocht je vanaf dag 1 thuis hebben.

De meeste kozen er voor om het door Ferrari te laten regelen want dat was een stuk makkelijker…onderhoudt, preperatie voor volgend circuit etc etc.
@basjaski: -t, preparatie
Pff.. Er zitten een paar combinaties tussen zeg!

Maar z’n eerste!, die 308, daar wordt ik wel vrolijk van.
Begin de 308 sowieso steeds meer te waarderen. Misschien wel de meest interessante Ferrari om ooit te bezitten zelfs.
Maar in ieder geval niet in rood. Doe dan maar dit geel of donkerblauw, blu pozzi!
Ligt het aan mij of had die gele 360 Modena nou rode koplampen? In iedergeval rood onder de koplamp cover.. Ziet er wel raar uit zo.
@gieltj: in de tekst zegt hij er eentje te hebben met rode koplampen.
@reactief: zonde
Die 512M is toch wel het lelijkste dat Ferrari de laatste 25 jaar geproduceert heeft. Voor de rest wil ik wel een paar autootjes uit zijn collectie in mijn garage hebben staan, een 288GTO of een 512BBi.
Niet zo gek als je bedenkt dat de favoriete kleur waar Enzo Ferrari zijn auto’s in zag geel was…
@arashrsf , ik woon al meer dan de helft van mn leven in het buitenland dus mn Nederlands taalkunde is niet het beste meer. Ik kom er nooit en spreek het amper.
@basjaski: geen probleem, elkaar in de wereld helpen kom je een stuk verder mee in plaats van elkaar uitlachen op elkaars fouten ;-)
Prachtige collectie heeft meneer staan
Die gele 8c ziet er trouwens ook wel classy uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).